pondělí 14. září 2015

Color Riche Extraordinaire aneb barevné rty s L'oréal Paris

Krásný pondělní den!

Je na čase vám představit letní novinku značky L'oréal, kterou/které v posledních týdnech testuji. Předpokládám, že vám určitě neunikla informace, že se na trhu objevily nové lesky na rty Color Riche Extraordinaire, které od června 2015 najdete v našich drogériích. Nové lesky Extraordinaire nahradily ty původní od Caresse, které jsem si celkem oblíbila. A tak jsem byla zvědavá, jaká bude tato novinka, která mi je z drogérií vyštípala..


Color Riche Extraordinaire láká na unikátní složení s výtažky ze vzácných olejů (arganový olej, lotosový olej, olej z šípkové růže), které zvýrazňují sytost barvy a zároveň o rty pečuje. Mají dodat rtům bohatou barvu jako rtěnky, mají mít výrazný lesk jako lesk na rty a zároveň být hebké jako balzám.


Já jsem měla možnost vybrat si na otestování dva odstíny z celkových deseti, což byl docela nadlidský úkol, protože se mi líbily téměř všechny. Nakonec jsem volila rozumově, což v překladu znamená, že jsem vybírala takové odstíny, které určitě unosím. Vyhrály tedy odstíny 102 Rose Finale a 600 Nude Vibrato. Oba velmi nositelné a jemné, přirozené odstíny, které určitě využiji, takže jsem ze svého výběru nadšená.


Odstín 102 je klasická jemná růžová s velmi slabým shimmerem, která zvýrazní vaše rty a doladí váš look do posledního detailu. Je to taková roztomilá barva, která se hodí k převážné většině líčení a mně přijde, že strašně omlazuje :D Když mám na rtech tuhle růžovoučkou, tak si přijdu jako mladá školačka :) Ale mám ji moc ráda a sahám po ní poměrně často. Přesto je můj větší favorit asi 600 a jistě vám je jasné proč. Přirozené nude odstíny mám ze všeho nejraději a jsou pro mne prostě ideální na každodenní nošení. Tohle je nude s nádechem do meruňkova obsahující shimmer, který je výraznější než u 102, ale výraznost není do očí bijící, spíše jen když lesk opravdu důkladně zkoumáte. Každopádně jak vidíte, oba odstíny nositelné a pořád relativně přirozené, které snad využije každý :)


Obaly jsou zajímavé. Ač vypadají jako kovové, jsou umělohmotné, takže nejsou tak těžké a můžete je v klidu tahat po kabelce :) Uprostřed obalu je takové "okénko", kde vidíte, jakou barvu držíte v ruce, takže je díky tomu od sebe hezky rozeznáte. Obsahuje aplikátor, který je ve tvaru slzy a je hrozně jemný. Lesk se díky němu na rty aplikuje velmi jednoduše, precizně a rychle. Obvykle stačí jeden - dva tahy. Pigmentace je poměrně dobrá, myšleno samozřejmě na lesk na rty, protože upřímně, na rtěnky to nemá a snad ani mít nemůže. Takže budeme o těchto kouscích uvažovat stále jako o lescích, ano? :) Konzistence je hutnější, v jedné vrstvě vám na rty přilne naprosto dokonale, ve více vrstvách začne stékat k okrajům rtů a už není nános tak rovnoměrný. Ty dvě vrstvy jsou ideální a přiměřené a na rtech dobře drží. Ale, co se mi nelíbí, je zalézání do vrásek. Barva většinou zůstane ve vráskách, zatímco lesk drží na celých rtech. Není to viditelné z pěti metrů, ale pokud se na to zaměřím, tak o tom vím a už to mi vadí. Samozřejmě výsledný efekt je lesklý, doslova lesk jako blesk, který je vidět i na dálku. Také je doprovází typická vlastnost pro lesky a tou je lepení. Jako není to nic nesnesitelného, ale já z toho ten pocit mám a pokud si nanesu vrstev několik, tak to prostě cítit je. Ale zase na oko ten výsledný efekt vypadá pěkně, tedy z dálky. Rty jsou lesklé, barva poměrně sytá a musím říci, že i nějakou tu chvíli na rtech vydrží. Pro mě to není výdrž celodenní, ale cca hodinku a půl a jo, je to na mě dost, obzvlášť u lesku :) Hydratace je fajn, rty jsou po celou dobu opravdu hydratované a takové "nacucané", to je vážně parádní!



Takže sečteno podtrženo, pro mne to tedy není žádná výhra, nejsem z nich odvařená. Jsou jiné než byly předešlé Caresse, které byly něco mezi rtěnkou a leskem a byly mi příjemnější. Tady to je pro mě opravdu lesk, i když samozřejmě nese i ty zmiňované prvky balzámu (svojí péčí) a rtěnky (výrazným odstínem), což je fajn, ale pořád z nich nemám husinu a v hlavě mi nezní, jo to je bomba, tohle musí mít každý.. Neříkám, že nejsou použitelné, já je používám v poslední době hojně, ale zase vím, že to prostě není žádná srdcovka, ke které se budu někdy v budoucnu vracet. Pokud jste na lesky, tak tohle omrkněte, mohly by se vám líbit. Pokud jste spíše na rtěnky, tak tohle asi není nic pro vás a myslím, že nebude vůbec vadit, když je vynecháte ;)

Seženete je v našich drogériích, celkem v 10 odstínech. Gramáž je 6 ml a doporučená cena je 269,90 Kč.

Co vy a lesky? Máte je vyzkoušené? Vyhovují vám?

*PR produkty

24 komentářů:

  1. Už jsem je okukovala, odstíny mi přišly povedené, zatím nevím, jestli si pořídím, ale jeden na zkoušku bych možná mohla:-) Ten růžový odstín se mi dost zalíbil:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstíny jsou pěkné, to ano, ale za mne prostě neee, aspoň ne za ty peníze :(

      Vymazat
  2. Za 270 Kč mi to přijde jako zbytečná věc. Přijde mi to jako vodovky na puse, nelíbí se mi to :) Za takovou ''kvalitu'' je to prostě moc peněz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono u jiného to třeba bude vypadat jinak, někdo, kdo nemá vrásky jako já, tak to třeba ocení :D ale u mě to vypadá prostě fakt děsně! Pro mě je to za ty peníze taky zbytečné :(

      Vymazat
  3. Myslím, že tedy zůstanu u rtěnek. Vadí mi i minimální lepení a zalézání do vrásek. Takže tohle asi nebude nic pro mě. Jinak pěkná recenze. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pro mne taky lepší :) a to ani nemluvím o tom, že jsem tak hloupá a lesk použiji vždy, když mám rozpuštěné vlasy a venku je větřík..! :D

      Vymazat
  4. Odstíny mají povedené a fakt se mi líbí moc, ale ta plná cena je dost vysoká, neb zas tak super mi nepřišly. Lorealu pod mě obecně tyhle "tekuté" věci na rty moc nejdou. Rtěnky tedy umí udělat daleko lepší .... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, jejich rtěnky anoooo! :) Tohle mi přijde trochu jako krok vedle :( ale ono si to určitě fanoušky najde i tak :D

      Vymazat
  5. Já moc na tyhle super lesklé lesky nejsem, ale barvičky jsou to krásné :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tohle je vážně lesk jako blesk :D Jako jo, může to vypadat hezky, ale ne s barvou ve vráskách :(

      Vymazat
  6. No na rtech se mi popravdě vůbec nelíbí. A za tu cenu, nevím nevím :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tu cenu je lepší si koupit jejich báječné rtěnky! :)

      Vymazat
  7. Moc se mi na rtech nelíbí, ten finish se mi nelíbí, barvy jsou hezký :)

    OdpovědětVymazat
  8. Caresse mám moc ráda, jsou spíš jako tekutá rtěnka a hezky stainují, tohle mi přijde jako obyčejný lesk, a ty nemám ráda.

    OdpovědětVymazat
  9. krásné, originální obaly, ale tím to pro mne hasne. nejsem na lesky a nemusím L'oréal, takže budu jen na obrázcích obdivovat balení :))
    Lutzia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. L'oréal já ráda, myslím, že jedna z těch lepších drogéristických značek, ale tohle se bohužel nepovedlo :(

      Vymazat
  10. na rtech nevypadají úplně nejlépe a levné také zrovna nejsou. už jsem o nich přemýšlela, ale asi je oželím...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)