středa 26. srpna 2015

Válka balzámů: Love Lips versus Baby Lips

Krásný středeční den!

Tentokrát pojmu recenzi trochu netradičně, protože se podíváme na zoubek hned několika kouskům, které si to mezi sebou rozdají v souboji :) Musíte uznat, že to k nějakému článku "kdo z koho" přímo svádí.. :D A kdo že se tu popere? Budou to veleslavné balzámy Baby Lips Electro od Maybelline, které zná snad opravdu každý a balzámky Love Lips od Dermacolu v nových příchutích.


Baby Lips vtrhly na náš trh se vší parádou před nějakým rokem a netrvalo dlouho, následovala je i edice Electro, která se tu objevila letos na jaře. Pokud si nepamatujete originál, tak mrkněte tady.




Tyhle mají být trochu vytuněnější. Tedy minimálně obalem, protože je černý s neonovými popisky a co si budeme povídat, to vypadá prostě rebelsky a hustě! Navíc jsou trochu zabarvenější oproti originálním kouskům. Tohle tedy není nic pro vyznavače bezbarvých balzámů, které můžete nanášet na rty i poslepu. Tady už máte trochu té pigmentace, takže to chce být trošičku opatrnější, obzvlášť pokud máte nepravidelné a tenké rty jako já :) Odstíny na testování jsem si nechala dva a to výraznou tmavší růžovo-fialovou Pink Shock a neonovou růžovo-oranžovou Strike a rose. Oba jsou to výrazné odstíny, které rty zvýrazní a já tak už nepotřebuji použít žádnou rtěnku. Ale stejně tak dobře poslouží i jako balzám na vaši oblíbenou rtěnku, pokud je to odstínem aspoň trochu podobné nebo pod vaši oblíbenou rtěnku. Já je tedy nosím převážně samostatně a úplně mi to stačí. Pro mě jsou tyhle balzámky fajn na běžný pracovní den. Díky tomu, že jsou dost výrazné (zároveň ale ne tolik, abych se musela bát, že ji mám všude rozmatlanou nebo na zubech, což je moje častá obava u rtěnek! :D) a k tomu navíc o rty pečují. Tedy jsou podle mě balzámy, které vyživují a hydratují o mnoho více, ale zase takhle na ten den mi to úplně stačí a vyhovuje. Je to zlatý střed, samozřejmě chci top péči o rty a to tyhle kousky nedávají, pokud mám rty rozpraskané a vysušené, tak tohle je úplně na nic. Ale když mám dobrý den a přesušené rty mě netrápí, tak mi to ke štěstí úplně stačí :) Sice nečekejte mega dlouho výdrž, chce to třeba každou hodinku rty přetřít, ale to mi u balzámů tolik nevadí. Jo a mají jedno plus a tím je příjemná vůně. Je sladká a ovocná a zdá se mi u obou kousků stejná. Na rtech tedy cítit není, ale při nanášení jo, takže je to trochu zpříjemněné.




Doporučená cena je 79, 90 Kč za 4,4 g. Seženete je v drogériích Rossmann či DM nebo určitě i na internetu. A velmi často v různých zajímavých akcích, např. 1 + 1 či s cenou kolem 40 - 50 Kč, atd.




Love Lips už náš trh také okupují nějakou tu chvíli, ale nově se k nim přidaly varianty Peach a Bubble Gum. Oba to jsou světlé odstíny a já si tak nějak myslela, že budou bezbarvé :) Ale pozor, úplně bezbarvé nejsou. Varianta Bubble Gum je baby pink růžová s docela studeným podtónem a zdá se mi pigmentovaná na balzám celkem dobře, ale díky světlému odstínu není na rtech tak patrná. Peach je potom úplný opak, ta je víceméně bezbarvá a na rtech nenápadná. Oba balzámky mají barevný a hravý obal, možná až trochu dětinský, ale to je prostě trend a týká se to všech těchto balzámků, ať je to kterákoliv značka :) Však jste si jistě všimli, že každá značka má svůj balzám a všechny vypadají skoro stejně. Oba balzámky voní a to podle svého názvu. Bubble gum voní po žvýkačkách, tedy mě spíš trochu připomíná zubní pastu Perličku, ale proč ne, tu já měla vždycky ráda! Peach potom voní po broskvích, ale tady se mi zdá ta vůně hodně taková upravená a dost chemická. Oba balzámy navíc voní dost intenzivně a jsou cítit i na rtech, takže očíhněte jestli vám vůně bude vyhovovat. Balzámky jsou jinak moc příjemné a platí u nich to samé jako u BL, hydratují a pečují o rty, ale ve dnech, kdy mám rty vysušené jsou na mě slabé a nestačí mi. Jsou ideální na nošení na cestách a do kabelky pro nenáročné dny, kdy po nich sáhnu, když potřebuji. Peach je vůbec ideální, díky tomu, že je téměř bezbarvá, můžu ji použít kdykoliv a kdekoliv aniž bych se bála nějaké neplechy na rtech. Párkrát denně s nimi rty přejedu a jsem spokojená.

Balzámy stojí 79 Kč za 3,5 g, seženete je tuším i v drogériích, minimálně v DM jsem je zahlédla nebo tady, kde jsou i v několika dalších variantách.



A jaké jsou rozdíly mezi nimi?

- Love Lips mají menší balení. Obsah u Love Lips je 3,5 g u Baby Lips je to 4,4 g.
- Love Lips má chatrnější obal. Zatímco Electro tahám po kabelkách už tři měsíce v kuse a nic jim není, Love Lips jsem vytáhla párkrát a hned už mám víčko naprasklé.
- Baby Lips se mi zdají o něco krémovější. Celkem nepatrně, ale "kloužou" trochu víc.
- Vůně. Sice voní všechny balzámy, ale zatímco u Electro je vůně příjemná a nevtíravá, Love Lips má tu vůni natolik intenzivní, že mi po chvíli leze krkem. Po nějaké chvilce na rtech sice vyprchá, ale těch deset-patnáct minut je cítit a poměrně dost.
- Pigmentace a barva je výraznější u Electra, Love Lips jsou světlejší barvy a nositelnější.

Které jsou lepší?

Docela těžká otázka, protože ve výsledku jsou na tom stejně. Obojí jsou balzámky na dny pohody, kdy nepotřebuji žádnou extra výživnou péči. Hodí se tehdy, když nechci použít žádnou rtěnku a tak dále. Každý má svá pro a proti v celkem nepatrných detailech, které ale ve výsledku rozhodují. Pro mě ani jedny nejsou žádným must have a produktem roku. Za mě ani jeden není stoprocentním balzámem, který by mi vystačil a já už nepotřebovala žádný jiný. Jsou to prostě balzámky, které použijete třeba i rádi, ale víte, že od nich nemůžete čekat žádnou převratnou službu a péči. Pokud jste nenároční spotřebitelé a nepotřebujete nebo nechcete toho od balzámu moc, tak se vám budou líbit, pokud hledáte balzám s přidanou hodnotou, tj. opravdu pořádné vyživení, hydrataci nebo dlouhou výdrž, tak to hledejte jinde. O chlup lepší se mi ale zdají Baby Lips Electro, co se provedení a vlastností týče, i když Love Lips mi jsou zase bližší svými odstíny, takže po nich sahám ve výsledku častěji. No, tak co teď? Já prostě ať se snažím, jak se snažím, tak nedokážu najít stoprocentního vítěze..

A co vy? Které se vám líbí více? Máte některý z nich? Jste s nimi spokojené?

*PR produkty

17 komentářů:

  1. Ja som mala od Dermacolu len tie starsie srdiečkové a teda nevyhovovali mi :/ Baby Lips mám Peach Kiss a Hydrate a vyhovujú mi:))(az na trblietky v broskynovom)...Takze za mna určite Baby Lips aj ked od Dermacolu ma láka nový mandlový alebo čokoláda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Peach Kiss nejraději :) Ani ty třpytky mi nevadí. Jinak ty nové balzámky mi přijdou o něco lepší a ten mandlový a čokoláda mě taky lákají nejvíc! :)

      Vymazat
  2. Je to hrozný, ale já ještě neměla ani jeden :) Používám už dýl Softlips, EOS, Baleu, YR, Reginu a ještě nějaké tak tři tam mám, takže teď do balzámů neinvestuju. Navíc i rtěnky mají v sobě nějakou tu péči, takže takto mi to zatím s péčí o rty stačí. No ale jak začne podzim a zima, tak myslím, že některý z nich určo vyzkouším ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Softlips je dobrý? :) Poslední dobou je o něm také dost slyšet, tak by mě zajímalo, jak si stojí :)

      Vymazat
  3. Mám oba dva odstíny Baby lips, ty jsou celkem fajn, protože dobře zasuplují i rtěnku, nějaké další vlastnosti jako výživa nebo hydratace rtů poučena zkušenostmi s klasickou kolekcí Baby lips ani nečekám, takže spokojenost.-)
    No a Love lips nemám ještě ani jeden, ten žvýkačkový by marný nebyl a do budoucna si ho asi pořídím, ale hned teď ho mít nemusím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě hydrataci extra péči od BL taky nečekala, takže z nich zvlášť zklamaná také nejsem.. :)

      Vymazat
  4. Dermacol jsem nezkoušela, Baby Lips mám dva, protože jsem si je jako ovce musela koupit, když přišly k nám do drogerie :D Nijak zvlášť mě nenadchnuly, obyč balzámky, jen hezky vypadají :) Takže další už nekupuju :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To docela souhlasím :) Jako je to balzám, co se používat v klídku dá, ale nic, z čeho bych byla kdovíjak na větvi :)

      Vymazat
  5. Baby lips se mi zdají lepší, i sympatičtější :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak BL jsou prostě ty první a to jim podle mě vždycky zůstane :)

      Vymazat
  6. ja mam rada ty elektro baby lips, asi mam uz vsechny odstiny a jsou moc fajne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že ti sedí, já asi raději ty klasické BL, ale zase je fajn to občas prostřídat ;)

      Vymazat
  7. Já s Baby lips spokojená nejsem, nevyhovují mi a připadá mi že absolutně nehydratují. Momentálně mám moc ráda zabarvený malinový balzám od YR. :)

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nesmí o nich člověk čekat moc :) Jsou určitě i hydratačnější kousky! ;) Balzámy od YR má ráda ségra, chválí si je :)

      Vymazat
  8. myslím, že jsem měla oba tyhle balzámky, ale asi mě nezaujaly natolik, abych si je pamatovala :D :) neměla jsem pocit, že by mým rtům nějak prospívaly, spíš mi připomínaly takové ty šílené balzámo-rtěnky, které jsem si kupovala, když mi bylo 12.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si ze začátku říkala, že mi připomínají moje dětské šminky :D :)

      Vymazat
  9. Z těchto dvou balzámů určitě za mě Dermacol...Babylips jsem taky měla a podle toho, jak o něm všichni básnili, jaký je to zázrak, jsem myslela, že to zázrak fakt je, ale opak byl pravdou... po dvou dnech používání jsem měla rty vysušené a drsné jako struhadlo, takže jsem celé balení ani nedopotřebovala a putoval do koše... Jinak z balzámů jsem si v poslední době oblíbila Rimmelácké Keep Calm a mrzí mně, že už nejsou k dostání :( Dlouhodobě pak moc ráda používám Lip Smackery, krásně chutnají a docela pěkně i hydratují, klasický Jelení Lůj a před 14 dny jsem si z Rakouska přivezla Carmex a ten vyživuje jako blázen (y) :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)