čtvrtek 13. srpna 2015

Spotřebováno za červenec 2015

Krásný čtvrteční den!

Už jsme tu zase nějakou chvíli neměli video, takže to musíme napravit! Dáme si Spotřebováno za červenec, které jsem točila těsně předtím než jsem opustila staré bydlení. Tak nějak to bylo logické, protože tahat s sebou plnou tašku odpadků jsem vážně nechtěla :D A že jich bylo fakt dost! :) Možná dobře, že vše došlo tak naráz, protože aspoň jsem toho nemusela převážet tolik a já budu mít tento měsíc trochu uklizeno a nebudu tu mít hned na úvod skladiště odpadků! :)



Takže celkem jsem spotřebovala/vyhodila 21 produktů + 1 vzorek vůně a 1 oční masku, kterou nepočítám, protože kompletně spotřebované balení masek ještě nemám :) Do věčných lovišť odešlo od každého něco, jak něco z pečující kosmetiky, vlasové, tak tentokrát i pár věcí z dekorativní. Musela proběhnout čistka, abych se zbavila přebytečné zátěže. Faktem je, že vám ukazuji jenom kosmetiku, kterou jsem vyhodila, o těch cca 40 lacích a dalších třiceti věcičkách, které jsem rozdala svým kamarádkám a kolegyním už radši psát nebudu :D Ale řeknu vám, že i takový zapálený sběratel jako já, měl hned po probrání zásob lepší pocit :) Občas je prostě úklid potřeba a teď už můžu zase zběsile doplňovat a nakupovat :D


Sprchový gel Gentle Exfoliating Dove - je hybrid mezi sprchovým gelem a peelingem s tím, že se spíše blíží sprchovému gelu, který můžete používat každý den. Není to nic extra hrubého, jelikož peelingových zrníček obsahuje pomálu. Naopak je to spíše poměrně jemný a krémový gel, po kterém jsem ráda sáhla. Vůně je též příjemná a pocit po umytí? Takový jako u Dove sprchových gelů mívám. Krásně jemná, hebká a vyživená pokožka. Takže pokud od něho nečekáte funkci peelingu, tak byste nemuseli být zklamaní, ale jako peeling ne-e. Hodnocení: 3,5/5.

Radox Man Feel Sporty - o sprchových gelech Radox tu bude řeč v nejbližších dnech, opět jsem to nějak nestihla. Tato varianta je pánská a testoval ji M. Musím říci, že nebyl špatný, voněl vcelku hezky. Klasicky umyl, atd. Ale na naše oblíbené zelené Fa prostě bohužel nemá ani náhodou. Vůně po umytí dlouho nevydrží, není tak intenzivní a ani tak krásná a osvěžující jako právě ten zelený kolega. Plusem je nové balení, které má háček na zavěšení do sprchy, ale tím to asi hasne. Navíc se mi sprchové gely Radox zdají dost tekuté (sama teď jeden testuji), což u sprcháčů moc nemusím. No, takže nebyl špatný, ale bohužel ani žádná výhra. Ani jednoho nás neoslovil a favority máme jinde. Hodnocení: 2,5/5.

Mandlový sprchový gel pro citlivou pokožku Weleda - byl mým oblíbencem. Hrozně jemný, krémový sprchový gel, který bych opravdu té citlivé pokožce doporučila, protože sprcha s ním byla moc příjemná. Sice trochu tekutější konzistence, ale dá se zvládnout a potom už to byla paráda. Pěkně napěnil, příjemná nevtíravá mandlová vůně se mi moc líbila. Po umytí byla pokožka krásně jemná a hebká. Jen škoda, že vůně nevydržela. A druhé mínus je vyšší cena. Plusem zase může být, že je Weleda přírodní kosmetika :) Hodnocení: 4/5.

Osvěžující tělový peeling Vodní meloun Dermacol - tohle je jeden z top produktů tohoto roku. Můj velký favorit, kterého jsem rozhodně neměla naposledy. Krásná vůně melounu, trochu až žvýkačková, ale prostě boží. Osvěžující, dokonale letní. Ta luxusní růžová barva se vám také bude zamlouvat. V kombinaci s tou vůní byste opravdu nejraději ochutnali :D Peeling je hrubší, takže krásně vydrhne pokožku. Zase to ale není nic hrozného, co by se nedalo přežít, protože se postupně rozpouští. Já mu můžu vytknout akorát jedinou věc a tou je poměrně rychlý úbytek. Nejradši bych ho měla v kilovém butelu! :D Hodnocení: 5/5.


Šampon výživná péče nektaru Schauma - příjemná květinová vůně, klasické balení a příjemná konzistence, se kterou se u šamponu dobře pracovalo. Plusem byla i vysoká pěnivost, což já mám hrozně ráda (i když trendy jsou nyní přesně opačné). Po umytí byly chvíli voňavé a v pěkném nadýchaném stavu, ale to bohužel vydrželo jenom chvíli, protože po pár hodinách už bylo vidět, jak vlasy plihnou a jak se mastí. K tomu docházelo opravdu rychle, už druhý den jsem měla vlasy od kořínků mastné a bylo třeba je umýt. Takže šampon mne nijak zvlášť nenadchl a znovu po něm určitě nesáhnu. Hodnocení: 2/5.

Šampon Sensitive Balea - byl pro změnu celkem fajn kousek. Měl velmi jemnou, nevtíravou parfemaci, která na vlasech zůstala minimálně do druhého dne. Hezky napěnil a bez problémů vlasy umyl. Po umytí byly vlasy krásně lesklé a takové hebké a jemné. Ani bez kondicionérů se nijak zvlášť necuchaly. Mastily se až ke třetímu dni, což je u mě klasika, takže pohoda. Nemám mu co vytknout, příjemně mne překvapil, poměrně povedený šampon na to, že stojí kolem 35 Kč :) Hodnocení: 4,5/5.

Tělový olej Smooth Sensation Nivea - se mi zdál z počátku celkem fajn, ale časem se mi hrozně zprotivil. Balení fajn, dávkování nic moc, ale proč ne. Vůně velmi příjemná, taková ta klasická pudrová, typická pro Niveu. Olej byl mastnější, což je u nich asi normální, ale suché oleje mi jsou na tělo trochu příjemnější. Tenhle zůstal na těle hodně mastný a po dlouhou dobu. Což jako není nic neočekávaného, že ano, ale čím větší teplo venku, tím míň příjemný mi na těle byl. Zase na druhou stranu ale máte opravdu vyživenou pokožku, protože část oleje se vstřebala a bylo to opravdu vidět. Takže tak půl na půl. Mne ale nijak zvlášť neuchvátil a znovu si ho pravděpodobně nepořídím. Narazila jsem už i na příjemnější záležitosti :) Hodnocení: 3,5/5.

Univerzální výživný krém Weleda - byl mým velkým favoritem. Nejen, že je krém univerzální a můžete ho použít téměř na cokoliv, ale navíc opravdu fungoval a pomáhal. Vůně bylinková, aby taky ne, když jde o přírodní kosmetiku, že ano :) Pravděpodobně bych tipla heřmánek, atp. Konzistence krémová, ale na první pohled byl vidět obsah olejů, který jste následně i cítili, protože krém byl mastnější. Za to ale opravdu účinný na suchá místa, jak se postupně vstřebával, tak dodával výživu a vskutku fungoval. Já jsem si ho nejvíc oblíbila na unavené nohy a ztvrdlé paty, kterým pomohl (tedy po dobu, co jsem ho používala, nyní ho zase postrádám!) a suché lokty. Za mě tedy ano, tenhle kousek se mi moc líbil a přemýšlím o jeho opětovné koupi. Možná jen škoda, že jde o poměrně malé balení (75 ml), protože to bych měla za chvíli zase pryč :( Hodnocení: 5/5.


Posilující odličovač očí 2v1 Garnier - je mojí stálicí. Úplně si vzpomínám, jak jsem ho měla poprvé a tak nějak nevěděla, jestli ho mám ráda nebo ne. Něco mi na něm nesedělo a já se nemohla rozhodnout. Pak ale přišlo další a další balení a já na něho nedám dopustit. Pokud nevím, po jakém odličovači sáhnout a nemám zrovna v merku nic nového na testování, tak se vždy vrátím k tomuto. Dvojsložkové odličovače mám nejraději, tenhle opravdu důkladně bez potíží odlíčí veškerý oční make-up i ten voděodolný. Oči mne z něho neštípou, nepálí, neslzí.. i když z počátku jsem měla chvíli pocit nepříjemného tlaku, to už je ale naštěstí pryč. I když obsahuje oleje, tak extra oční okolí nemastí a nedostavuje se ani pocit mlhy. Možná jen vytknu, že se složky poměrně rychle rozpojují, takže je třeba jednat rychle :D Ale přijde mi to jako nepatrný detail :) Za mě prostě super, tohle je jeden z těch, které budou patřit mezi mé oblíbence a nebudu se jich bát. Hodnocení: 5/5.

Micelární voda Sensitive Ziaja - je opravdu povedená micelárka. Balení jednoduché a ničím výjimečné, ale obsah je opravdu super a rázem se micka zařadila mezi top 3, které jsem kdy měla. Je bez parfemace, bez parabenů, alkoholu a všeho možného i nemožného. K obličeji je šetrná, jemná, neštípe a nepálí. Odlíčí jak oční make-up, tak krásně vyčistí pleť. Za mě určitě ano a věřím, že jsme se také neviděly naposledy. Hodnocení: 5/5.

Čistící ubrousky My Skin Essence - mne velmi příjemně překvapily. Nic jsem od nich nečekala a celkem jsem se i bála, jak na ně bude moje pleť reagovat a ono zbytečné obavy. Ubrousky krásně ovocně voněly. Uznávám, že byly poměrně dost napuštěné, ale jelikož jsem si je brala na cesty na odlíčení nebo na otření, tak jsem za to byla dost ráda. Zvládly i odlíčit make-up. Sice to nebylo nejjednodušší, ale podařilo se. Ubrousky používám často jako "nouzovku", jinak se odličuji raději tampónky s odličovači. Ale takhle na cesty super, ušetří se místo a dají se využít na všechno možné. Celkem fajn je, že jich je v balení 25, což na nějaký ten výlet/zájezd/festival vydrží. Cena je tuším kolem 50 Kč, což za 25 fajn ubrousků ujde. Za mě ano, i když Douglas ubrousky jsou asi o chlup příjemnější :) Hodnocení: 4/5.

Čistící ubrousky Synergen - ubrousky jsou u nás momentálně v kurzu a já nebo ségra je bereme na cesty všude s sebou. Tyto růžové z drogérie Rossmann mám doma už asi potřetí. Sedí mi z těch drogéristických nejvíce. Neštípou, parfemace příjemná a na osvěžení či otření ideál. Odličování s nimi moc nepodnikám, protože to jde hodně ztuha, ale v tašce se neztratí. Možná mne trochu štve, že to balení pořádně netěsní a ubrousky mi postupně vysychají. Zatímco první ubrousky jsou napouštěné dost, ke konci už mám poslední ubrousky skoro suché, což je škoda. No ale jestli bych od nich nechtěla za těch cca 30 Kč moc :) Hodnocení: 3,5/5.

Osvěžující hydratační oční maska Dermacol - jedna z šesti v balení, takže o té tu určitě ještě uslyšíte. Schovala jsem jeden pytlíček jen tak pro ukázku. Maska se používá 1 - 2x týdně a má povzbudit oční okolí. Zatím mám vyzkoušené asi 3 kusy a ještě mi jich půlka zbývá, takže poté vám poreferuji více. Jsou to malé asi silikonové(?) "ledvinky", které jsou napuštěné. Posadíte je pod oči a pak už jen 20 minut odpočíváte. Oční okolí je poté osvěžené, zregenerované a hned v trochu lepším stavu. Má pomáhat na otoky a kruhy pod očima. Jako otoky ok, ale to pomůže vše, co je trochu vychlazené :) Na kruhy bohužel nepomohly, ale to jsem snad ani nečekala :) Hodnocení zatím vynechám, ale nebojte, nevyhnete se mu ;)


Parfém City Rush Avon - o té jsem básnila už mnohokrát, takže jistě všichni víte, že se jedná o moji srdcovou záležitost. Tahle vůně byla prostě MOJE a sedla ke mně jako dosud nikdy žádná. Jenomže to by nebylo ono, kdybychom spolu byly šťastné až do smrti, takže se v Avonu rozhodli, že tuto vůni přestanou vyrábět.. No a mně nyní nezbývá nic jiného, než zatlačit slzu v oku a nadobro se s ní rozloučit, protože mé poslední balení padlo za vlast. Jsem vcelku nenáročný uživatel vůní a když na to přijde, jsem schopná se navonět čímkoliv, ale žádná asi nebude patřit ke mně tolik jako kdysi tato. Avon má hodně povedené parfémy, ale tohle je zaručeně nejlepší, co kdy zplodili. Škoda, že se jí zbavili :( Jinak co se vůní týče, tak obsahovala švestku, černou jiřinu a dřeviny. Vše dokonale smíchané, že působí žensky, je trochu sladká, ale zároveň krásně sofistikovaná a dřevitá.. Prostě nádhera. Hodnocení: 25/5 :D

+ sašetka vůně MuskRose (mošus + růže)


Báze pod make-up Matt Control Dermacol - báze pod make-up od Dermacolu jsou dosti proslulé a oblíbené a nejinak je tomu u mne. Ale překvapivě Matt Control báze nikdy nebyla moje favoritka jako silikonová báze Satin base. Proto mi tak nějak v posledním roce a půl ležel její zbytek na dně šuplíku a já po ní ani nevzdychla. Celkově jsem báze pod make-up ze své líčící rutiny vypustila a jen sem tam po nějaké sáhnu. Občas mám pocit, že jde o naprosto zbytečný krok, bez kterého se dokážu obejít. Tahle ale nebyla nijak špatná, jen jsme se prostě nedokázaly stoprocentně sžít. Používala jsem ji cca čtvrt roku a pak upadla v zapomnění, až teď jsem ji vyhrabala a jelikož už byla otevřená déle než by měla, tak mi nezbylo nic jiného než se s ní rozloučit. Musím ji ale nechat, že zmatnila celkem hezky, pleť vyhladila a připravila na make-up tak, jak se od ní čeká. Jen jsem s ní měla pocit větší masky než s klasickou Satin base. Nevím, prostě jsme si nesedly tolik. Neříkám, že by byla špatná, ale prostě to není top. Hodnocení: 3,5/5.

Look Beauty brow kit - jsem si kdysi někde objednávala a přišel mi tak trochu rozsypaný. No nic, používala jsem ho i tak, nejsvětlejší stín, který mi z těch pěti jediný sedl už jsem měla téměř spotřebovaný, takže co s tím.. vyhodila jsem to celé :D Nevím, zda má cenu nějak hodnotit, tady asi ani ne :) Zase tací přátelé jsme nebyli a pořádně otestovat jsem neměla šanci. Jen jsem se díky tomu poučila, že už si žádný takto velký univerzální kit na obočí kupovat nebudu, protože to zabírá hromadu místa a přitom z toho využiji tak 1/5.

Made to stay oční stíny Catrice - jsou z nějakého výprodeje, kterým jsem se kdysi nechala oblbnout. Použila jsem je všehovšudy 3x. Na očích vypadaly celkem hezky, ale co si pamatuji, tak se mi slévaly, takže to nebylo nic pro mne. Už asi dva roky jsem je měla ve své sbírce ztuhlé, takže nadešel čas udělat pápá. Hodnotit také snad ani nebudu, vážně si nepamatuji, nakolik mi sedly, ale jelikož jsem je nepoužívala, tak mi spíš nesedly :D

Lak na nehty Colour&Go Essence - tyto laky mám taky dobře dva-tři roky. Tyhle dva odstíny mi opravdu ve sbírce laků spíše ležely, protože za celou dobu jsem po nich sáhla tak 2x. Nic to ale nemění na tom, že vlastnosti těchto barevných láčků od Essence byly skvělé a patřily mezi to nejlepší, co kdy Essence mělo. Pár jich ještě mám a i po těch letech jsou stále skvělé. Tyhle dva ale to ležení v krabici nepřežily a začaly tuhnout. No a jelikož to nebyly odstíny, které bych postrádala, tak co s nimi, že ano.

Top coat Colour&Changed - tomu jsem nikdy moc nepřišla na chuť. Působil v kombinaci s laky stejné řady a díky tomuto kousku s úzkým štětečkem jste si mohli na nehtech dělat jakékoliv malůvky. No, nic pro mě, antitalenta na nail art :D Navíc laky, se kterými fungoval mi kamsi záhadně zmizely, takže tohle bylo doma zbytečné..


Fix na rty NYC - ale jo, tuhle fixu jsem jeden čas vážně hodně milovala! Odstín moc pěkný, fixa hezky kreslila a vydržela na rtech opravdu dlouho! Nevýhodou bylo vysušování, ale to se prostě u fixy dá očekávat, ta v sobě nemá nic, čím by mohla rty hydratovat a vyživovat, tam jde skutečně jen o fixaci té barvy. Jeden čas kreslila hezky, pak se trochu roztřepil hrot, ale dobře, přežila jsem to a pak kreslit přestala.. Avšak nyní se zase záhadně rozkreslila, jak můžete vidět ve videu :D Ale už ji nechám jít a koupím si ji znovu, však to nestojí svět :) Za mě celkem ano, i když je fakt, že v poslední době jsem si jí ani nevšimla a objevila jsem lepší kousky. Zas ale pokud se odprostíte od té hydratace, tak pigmentace a výdrž byly super, takže použitelná rozhodně je! Hodnocení: 3,5/5.

Lesk na rty H&M - tak tenhle lesk je se mnou od samého počátku tohoto blogu a že to už je opravdu dlouho :D Vyhrála jsem ho na jednom blogu, dnes již neexistujícím (Kdoví, jak se Dáša má.. :)) a putoval se mnou celým mým blogerským životem. Z počátku jsem ho nosila hodně, pak jsem ho nosila v kabelce jako takovou nouzovku, no a teď jsem se s ním už rozhodla rozloučit, protože už jsme spolu byli opravdu až moc dlouho na jeden lesk. Už nevoněl a tak nějak daleko víc lepil, což už dost zavánělo, jelikož dost lepil i jako nový :D, takže jeho čas nadešel. Byla to taková ta lesková klasika, která neurazí-nenadchne.. Pro holky, které rtěnkám neholdují a přesto se chtějí trochu zkrášlit.. Hodnocení: 3/5.

Řasenka Lash Sensational Maybelline - o té jsem chtěla psát celou recenzi, ale jak tak koukám, tak jsem to zase nějak nestihla, takže ji zmíním alespoň tady. Řasenku jsem si zkusila a poté jsem ji předala ségře (jojo, vím že to není hygienické :D), která škemrala o nějakou novou. U mě se mi její efekt tolik nelíbil, protože jak mám řasy krátké a řídké a řasenka byla z počátku mokrá, tak mi je spíše poslepovala.. Ale pak u ségry, která má hezčí a delší řasy než já.. to bylo něco. Vážně umí divy, což už jistě všichni víte, protože tato řasenka zažila pěknou blogo-masáž. Kartáček mne sice na první pohled nenadchl, na mě byl dost velký, ale ségra zase tento typ kartáčků vyhledává, takže asi proto se spolu spřátelily. Řasy měla vážně krásně prodloužené, oddělené, zvýrazněné.. prostě vše, co od řasenky chcete. Byla jak mrkací panenka a já jsem pak byla naštvaná, že jsem ji dala takový poklad :D Jinak pod oči neopadávala, nerozpíjela se, nehrudkovala.. Voděodolná nebyla, ale zase si ségra nestěžovala, že by se jí někdy roztekla nebo šmouhovala.. Co si budeme povídat, Maybelline řasenky jsou po právu jedny z nejoblíbenějších, opravdu je totiž umí! Myslím, že můžu ohodnotit klidně i za ségru, protože ta se jí zbavovala div ne se slzami v očích a prý ji chce znovu :D Hodnocení: 5/5.

Tak a sláva bohu, jsme na konci! :D Tohle bylo skutečně náročné spotřebováno a doufám, že jsem si to na chvíli odbyla :)

Zaujalo vás něco z toho? Máte s něčím vlastní zkušenosti?

10 komentářů:

  1. Souhlasím s odličovačem Garnier, ráda se k němu vracím. A čistící ubrousky od Essence mám poprvé, chtěla jsem nějakou změnu od těch Baleáckých, které jsem používala pořád dokola a nezklamaly, na dočištění pleti super. Řasenka Lash Sensational je můj objev, tušila jsem, že bude dobrá, protože řasenky od téhle značky mi až na vyjímky sedí, ale překvapila mně..ona není jen dobrá, ona je výborná. Mám druhou a z efektu na řasách jsem nadšená:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo řasenka způsobila pořádný boom, neslyšela jsem snad o nikom, kdo by na ní nadával :) koukala jsem, že má být teď v akci v Rossmannu, tak přemýšlím, že si ji pro sebe vezmu taky :D Essence ubrousky mne také mile překvapily, Baleácké používat nemůžu a bála jsem se, že to bude něco podobného.. ale vůbec :)

      Vymazat
  2. Odličovač Garnier už chci dlouho zkusit, tak až dodělám Green Line co mám teď, nejspíš si ho koupím. Melounový peeling je super, jen si musím dávat bacha a moc se s ním nedrásat :D, protože pak vylezu z vany rudá jak rak. Řasenku Lash Sensational jsem nedávno dodělala a určitě si ji zas koupím, je boží.
    Jo, a manželovi jsem koupila ten zelený FA gel a je fakt perfektní, díky za tip ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to jsem ráda, že jsi z FA také nadšená :) My už ani nekupujeme jiný :D Jinak s peelingem se musí jemně no, pak je to tak akorát :) je fakt, že v zamyšlení jsem se párkrát také vydrbala a pak vylezla jak rak :D

      Vymazat
  3. Z tvých spotřebovanců jsem vyzkoušela jen odličovací ubrousky od Essence, které mi vyhovovaly a používala jsem je moc ráda. :) Obzvlášť na dovolené jsem je využívala hodně. Moc ráda bych vyzkoušela tělový peeling od Dermacolu. Miluju jejich sprchové gely Aroma Rituals, takže věřím, že bych i s peelingem byla spokojená. Hodně mě láká i odličovač od Garnier, ale zatím jsem si místo něj vždycky koupila jeho dvousložkového kolegu na oči i pleť, který je větší a je pro mě jistotou, protože jsem už měla několik balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ubrousky jsou na cesty, dovolené a výlety ideální :) Peeling opravdu doporučuji, tímhle dostala řada Aroma Rituals grády, opravdu povedená věcička :) Jsem zvědavá, s čím na nás přijdou příště :)

      Vymazat
  4. Moc povedené video, Klárko :) Moc hezky se na tebe kouká. Jinak díky za tip na tu řasenku u konce videa až dopotřebuju Great lash, tak si ji asi taky pořídím ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Evičko! :) Jojo řasenka otřásla blogosvětem a každý chválí, takže to snad nebude krok vedle, určo zkus ;)

      Vymazat
  5. Řasenku od Maybelline si koupila ségra a nemůže si ji vynachválit :) Z Tvých spotřebovaných výrobků nemám zkušenost s žádným, ale mě jsi nejvíc navnadila na parfém City Rush z Avonu

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)