středa 12. srpna 2015

Sensitive Ziaja aneb něco pro citlivky

Krásný středeční den!

Dnes už mne čekala pracovní chvíle, dovolená se mi pomalu blíží ke konci, takže vás musím pomalu připravit na to, že to možná zase nepůjde podle mých představ. Ale, do té doby stihnu ještě spoustu článků, nebojte! :D Jen mi ke štěstí chybí ještě ten kosmetický/psací stůl, odkud bych pro vás ty články mohla tvořit, protože psát v posteli na klíně mi fakt nejde :D Ale musím si týden počkat než mi ho přivezou :D No nic, okénko o ničem uzavřeme a vrhneme se na dnešní recenzi. Ano, další. Musím dohnat své resty, protože tu mám několik věcí, které už mám spotřebované a budu vám je ukazovat ve videu a přitom svojí recenzi a chvíli slávy ještě nezažily.. takže ještě dneska tuto a pak už si (možná) dáme to video :)

Tentokrát vám představím dva kousky z péče o pleť a to opravdu suprové kousky. A překvapivě i hodně levné kousky. Už je to nějakou dobu, co doma mám kousky na testování od značky Ziaja, ale pořád jsem tak nějak testovala a střídala to a až nyní se na ně dostalo. Řekla jsem si, že už musím, když jeden z nich už mám dokonce spotřebovaný a objeví se ve zmiňovaném videu :) Když jsem od Ziaji vybírala, koukala jsem hlavně na jejich novinky, kde byla právě i tato řada Sensitive pro citlivou pleť a pokožku. Tak jsem si říkala proč ne. Pleť samu o sobě citlivou nemám, ale oční okolí celkem ano, takže udělám aspoň zátěžový test. "Poručila" jsem si tedy Micelární vodu, protože těch mám za sebou docela dost a baví mě stále objevovat a zkoušet nové a nové. A druhým kouskem potom byl Krémový mycí gel pro obličej a tělo, poměrně univerzální výrobek, tak mě hrozně zajímalo, zda může obstát na mém obličeji. No, co myslíte, obstál? :)


Celá řada je složená z pleťových produktů určených pro velmi citlivou pleť. Její produkty jsou neparfémované, obsahují minimum konzervačních látek a jsou hypoalergenní. Je založená na inovativním konceptu mikroskopických emulzí, které jsou dokonale biokompatibilní se všemi typy pokožky. Hlavní účinná složka je Antileukine 6, což je výtažek z hnědé řasy, která snižuje zánětlivost pokožky způsobené externími vlivy. Zároveň účinkuje proti vráskám, zpevňuje pokožku a obnovuje správnou hydrataci pokožky na dobu kolem 8 hodin.

Micelární voda

Oficiální popis: Micelární voda je dvoufunkční, slouží k odlíčení a zároveň k očištění každého typu citlivé pokožky. Zaručuje bezpečnou aplikaci, působí jako zklidňující obklad, obsahuje jen ty nezbytné složky receptury. Neobsahuje parabeny, alkohol a je neparfemovaná.



Byla jsem na ni hodně zvědavá, protože se jednalo o moji první micelární vodu této značky. Dříve jsem o některých četla recenze a blogerky o micelárkách této značky psaly dost vlažně, proto jsem měla trochu obavy, ale zároveň jsem byla zvědavá, jak si povede právě tato novinka, která by měla být o něco lepší než ty předešlé. Začala jsem ji tedy ihned používat. Obal má jednoduchý, modrý, ale přesto průhledný, takže přesně vidíte, kolik vám toho zbývá. Jedná se o opravdu neparfémovanou vodu, neucítíte z ní zhola nic. Vypadá to jako obyčejná voda a přitom je neobyčejná. Stačí ji nanést pár kapek a bez problémů dosáhnete velmi kvalitního odlíčení. Zvládne i oči. Na nich tedy napuštěný tampónek chviličku musíte přidržet, ale do minutky stáhnete veškerý oční make-up. Velké plus dávám za absenci štípání, tlaku či nepříjemného pocitu v očním okolí. Cca 70% všech odličovačů, pleťových vod i micelárních vod mne z počátku (a kolikrát nejen z počátku) štípe a dráždí v očích. Tohle je jeden z těch 30% o kterých jsem hned od začátku ani nevěděla. A přesto jsem dosáhla kvalitního odlíčení. To jen, abyste věděli, že to také zvládá. Já ale micelární vodu primárně využívám na vyčištění a dočištění pleti, takže pro mě odlíčení očí není prioritní. Je to však moc příjemné plus. Pleť, jak asi hádáte, dokáže vyčistit úplně bez potíží. Velmi lehce a snadno. Pleť je po použití čistá, svěží. Není nijak podrážděná, začervenalá ani vysušená. Opravdu můžu říci, že se mi tenhle kousek osvědčil a já jsem neváhala ho používat až do spotřebování. Používala ji i ségra a též jsem od ní neslyšela ani slůvko proti, takže spokojenost x 2. Vážně velmi povedená záležitost a já jsem tenhle kousek rozhodně neměla naposledy. Pro mě se řadí do top 3 micelárních vod a trumfla i o mnoho dražší a "kvalitnější" kousky. Příjemná je i cena, která je za 200 ml 90 Kč.

Seženete buď v Ziaja obchůdcích (Praha, Růžová 10, Jindřichův Hradec, Olomouc, atd.) nebo tady.




Krémový mycí gel pro obličej a tělo

Oficiální popis: Krémový mycí gel lze využít jak na obličej, tak na tělo. Neobsahuje silikony, minerální oleje, parabeny, mýdlo. Bez soli i vůně. Hypoalergenní. Testováno dětmi staršími 6 měsíců pod dohledem pediatrů a dermatologů.




Tohle pro mne bylo ještě tajemnější a byla jsem ještě zvědavější. Upřímně, víte, moc nevěřím podobným vychytávkám, které jsou 2v1 (3v1 nebo klidně 50v1).. Přijde mi, že vždycky je to něco na úkor něčeho a žádná funkce, kterou produkty slibují, pak není plněna 100%. A i tady jsem se toho bála a už jen proto, jsem to chtěla zkusit :D Na jednu stranu jsem si říkala, že by bylo fajn, kdybych našla takového pomocníka, který by si poradil ve sprše se vším (ne že by nešly používat mycí gely na obličej i na tělo, ale je to celkem škoda..), ideální věc na cesty (a pro mě momentálně ideál v nezabydleném bytě). No a kdyby to nevyšlo, tak jsem si říkala, že to aspoň pěkně zdrbnu :D A ono ejhle, neuvěříte, ale drbat nebudu. Balení je sice nezajímavé, taková ta klasika této značky - bílá, neprůhledná, umělohmotná lahvička.Obsahuje pumpičku, což je moc fajn. Aplikace ve sprše je o to jednodušší. Výtku mám jedinou a to je poměrně slabý plast, který se prohne, jen když lahvičku trochu více zmáčknete (viz fotka). Samotný gel je takové kalené bílé barvy, vypadá to tak.. všelijak :D Každopádně vždycky když si to vypumpuji do ruky, tak nemám chuť si to na ten obličej patlat, ale zatím jsem ten ostych vždy překonala :D Má slabou a velmi jemnou parfemaci, která snad nikoho nemůže urazit a trochu tekutější gelovou konzistenci (viz fotka). No a teď tedy k jeho využití. Překvapil mě velice, protože bez problémů ho mohu použít jak na obličej, tak na celé tělo. Trochu jsem se bála ho na obličej patlat, ale on je naprosto v pohodě. Moc nenapění, což mi v obličeji až tak nevadí, ale zase na tělo bych to asi radši. Každopádně perfektně obličej vyčistí, neštípe, nepálí, nevysušuje. Je perfektní, ani o něm nevíte a i na ten obličej se náramně hodí. No a když nemáte po ruce sprchový gel, tak není nic jednoduššího než použít právě tento mycí gel, protože i na tělo je skvělý. Primárně ho používám na obličej, protože kdybych ho používala pravidelně na tělo, tak mi moc dlouho nevydrží, ale jako nouzovku nebo sem tam pro zpestření ho ráda použiji i na tělo. A to ani nemluvím o tom, když jedete někam na dovolenou a potřebujete ušetřit trochu místa :) Je fakt, že samotné balení je neskladné, ale máte to jednu lahvičku za dvě. Za mě tedy ano, tohle je povedené a pro mě velmi příjemné překvapení a nyní jsem moc ráda, že jsem si ho gel tak šetřila, protože se mi to náramně hodí do té doby, než budu moci vybalit všechnu tu kosmetiku :D

Opět ho seženete buď v obchůdcích nebo tady on-line. Množství je poměrně velké - 400 ml a cena poměrně nízká - 109 Kč.




Takže, opravdu jsem překvapená tím, že mi oba tyhle kousky za pár kaček sedly. Jak říkám, nečekala jsem od nich žádný zázrak, o to nadšenější jsem. Micelární vodu si určitě pořídím znovu, hned jak bude příležitost, protože se skutečně zařadila mezi top, které jsem dosud zkoušela. Mycí gel nevím, i když je moc fajn, tak nabídka na našem trhu je tak široká, že asi spíše příště sáhnu po nějakém dalším. Ale kdybych někdy nevěděla po čem sáhnout, tak se mu určitě bránit nebudu.

A zbývá otázka co vy a Sensitiv řada této značky? Zkoušeli jste? Láká vás?

9 komentářů:

  1. Chystám se dělat objednávku Ziaja a o téhle micelárce jsem přemýšlela. Takže teď jsi mi jen potvrdila, že si ji objednat musím určitě, moc díky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. já řadu sensitive používám ráda, když jsem ji měla poprvé, tak sem si také říkala, kdo ví, co to bude a fakt jsem byla příjemně překvapená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě! :) Hodně dlouho jsem o ní přemýšlela, jestli do ní jít a jsem moc ráda, že jsem to zkusila, je boží! :)

      Vymazat
  3. Značku Ziaja jsem začala objevovat teprve nedávno a moc produktů z jejího sortimentu jsem ještě nevyzkoušela. Moc mě ale zaujala ta micelární voda a možná po ní v budoucnu sáhnu. aktuálně používám micelární vodu od značky Fm Group a ta je naprosto skvělá. Má boží vůni, skvěle odlíčí a dokonce si poradí i s očním makeupem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm to zní zajímavě, o té slyším poprvé :) Já teda moc nemusím parfémované micelárky, ale jestli je tak fajn, tak to musím očíhnout! ;)

      Vymazat
  4. asi budu muset brzy udělat objednávku od Ziajy, protože bych chtěla vyzkoušet už několik kousků :) ceny jsou krásné a pokud je ta micelárka opravdu tak dobrá, tak je to sen!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně se seznam věcí také pěkně rozrůstá, takže už se těším, až zase budu mít cestu do Prahy a budu moci něco pořídit :)

      Vymazat
  5. Ziaja micelárku som si kúpila nedávno v Poľsku, keď som bola na dovolenke a hneď som ju aj vyskúšala a bola som prekvapená v dobrom. Moja pleť je mastná, takže doposiaľ mi žiadna micelárka ani slávna Bioderma na citlivú pleť nesedela, stále som po nej mala strašne ulepený pocit na pleti, niečo príšerné, ale s touto Ziaja ten pocit nebol a aj dobre odličovala.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)