neděle 16. srpna 2015

Barva na vlasy aneb trochu barevnější léto..

Krásný nedělní den!

Opět je chvíle si dát dohromady blog, jupí. A zítra mám též volno, takže si zalezu do pokoje, zapnu foťák a budu točit :) Plánuji video s otázkami od vás, takže pokud nějakou otázku k mé osobě máte, napište mi ji přímo do komentářů, na e-mail nebo klidně anonymně na ask.fm/HouseOfSkodulka, budu za ně ráda a ve videu je všechny zodpovím :)

Dneska ale jednu rychlo-recenzi. Opět trošku s křížkem po funuse, protože léto za chvíli končí, ale u mě to prostě nejde jinak. Tohle léto mi hrozně uteklo, červenec jsem měla ryze pracovní a srpen jak víte zase ve jménu stěhování, takže mi léto profrčelo mezi prsty. No, tak aspoň nyní, třeba někdo ještě bude mít možnost barvy využít :) Určitě vám neutekla letní novinka značky Dermacol, kterou jsou byly Barevné pudry na vlasy. Celkem je vyrobili v šesti odstínech, takhle z fleku si vzpomínám kromě těchto dvou ještě na fialový, modrý a růžový.. Mně přišly na vyzkoušení oranžová (Orange) a zelená (Gree). Ani jedna barva není úplně můj šálek kávy a nejdřív jsem nevěděla, jak s nimi naložím.. Spolu v kombinaci vypadají zajímavě, ale já si na to přijdu už velká a navíc zrovna moc příležitostí pro využití neonových barev do vlasů nemám.. Ale nakonec se podařilo je vyzkoušet, ujala se toho ségra, která je přeci jenom trochu víc šílenější než já :D a já jsem si to pak aspoň na chvíli také zkusila :)



Obě barvy jsou v jednoduchých hravých obalech, které barvou korespondují s obsahem. Obal je umělohmotný, ale poměrně bytelný. Klasika a jednoduchost, u pudru na vlasy asi nečekám nic extra designového. Pudr je nečekaně pudrové konzistence, je hodně jemně namletý a při aplikaci za sucha má tendenci prášit. Takže rada na úvod: obléct si něco starého, u čeho vám nebude vadit, že si to obarvíte. Jenže pak je tam ten problém, že už si to nesmíte sundat, protože jinak si při převlékání také vše obarvíte :D O špinavých rukách, zádech, krku a já nevím čeho ani nemluvím :D Je to prostě složitá manipulace. Zkoušela jsem to i za mokra, to sice chytá lépe nenaprášíte všude a přijde mi to více pigmentované, ale do té doby, než si vlasy poprvé o něco otřete (např. tričko, ruce, v mém případě u dlouhých vlasů i záda, atd), pak ta barva pouští jako prase a máte ji všude. Jednoduše, jestli to zkusíte za sucha, tak vám to z vlasů opadá, jestli za mokra, tak si to po chvíli někde setřete.. Navíc pokud jste tací umělci jako já, tak je to vůbec nebezpečná zbraň, protože obarvíte nejen sebe a jedno tričko, ale třeba i židli, zeď nebo cokoliv okolo :D Takže bacha na to, může to být i docela nepříjemná věc. Výrobce doporučuje zafixování fénem nebo žehličkou. No když jsem to vyfénovala, tak zůstala pouze vyšisovaná barva a křída byla všude okolo, pokud vyžehlila, tak zůstala barva na žehličce. Fakt ne-e, práce s tím je docela o nervy. Zkoušela jsem to i fixovat lakem na vlasy, což na chvíli pomohlo a řekla bych, že o něco výdrž prodloužilo, ale ani tak to nebylo nic dlouhodobého. Ségře to na hlavě vydrželo hezky syté necelé dvě hodinky.. pak se postupně vytrácela. Já pokud jsem si zrovna nematlala do vlasů, tak tam barva byla vidět i půl dne, ale jako jen tehdy, pokud jsem byla opatrná, nikde jsem to neomatlala a nehrabala si rukama do vlasů. Také počítejte s tím, že to vypadá jinak na každé barvě vlasů, na mých světlých to více vynikne a lépe to chytá, ségra s tmavými se musela snažit více.




Takhle v konečkách to ségře moc slušelo a ani to nevypadalo tak šíleně :)


Sečteno podtrženo, pokud vám nevadí, že budete po chvíli jako šmudly celé umouněné barevným pudrem nebo jste natolik šikovní, že to zvládnete i bez toho, mohlo by se vám to pro zpestření líbit. Počítejte s tím, že vám to vydrží jenom chvíli, třeba na večer někde na párty nebo tak.. Je to prostě hračka, i když pro mě dost nebezpečná, protože kdo by chtěl mít doma obarvené všechno kolem barevným vlasovým pudrem, že ano :D Já jsem došla k závěru, že si podobné vychytávky příště nechám ujít a raději se budu věnovat klasice - řasenkám, rtěnkám a tak.. Na tohle už jsem asi stará :) Pro mě tohle není, za mě si to mohl Dermacol odpustit, protože za 1) klasické křídy by posloužily asi úplně stejně a za 2) vždy jsem měla tuto značku spojenou s dospělou a zralou ženou, která nabízí kosmetiku s určitou grácií a sofistikovaností.. Ale zase chápu, že jdou s trendy a věřím, že mladším ročníkům to poslouží.. Však i za mých mladých let bývaly křídy na vlasy hitem a my jsme se s tím pěkně vyřádili! ;)

Seženete v drogériích (doufám, že stále) nebo v Dermacol obchůdcích. K dostání byly i tady, ale koukám, že už pro zaslání poštou skladem nejsou. Cena je 99 Kč za 2,2 g.

Co vy a barevné pudry? Zasáhl vás tento trend nebo jste se mu úspěšně vyhnuli? :)

*PR produkty

18 komentářů:

  1. Tak tahle barevná hračka mně nijak nezaujala, mám ze sebe docela radost, že nemusím mít každou blbinku:-D Ale efekt na konečkách vlasů ségry je moc hezký:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mne tento trend taky nějak míjí a nepřijít mi k vyzkoušení, tak po tom asi ani nevzdechnu :)

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko,

    chci se zeptat na pár věcí:
    1. Jsi spokojená s touto prací, když jsi vystudovala vš úplně jiný obor? Nebo ta škola byl přešlap a tady jsi se našla?

    2. Nakupuješ ve vašem obchodě, když přijde nové zboží? Nebo číháš na ty největší slevy?

    3. Máš už dost dlouhé vlasy a nenosíš žádné účesy, neuvažuješ o změně?

    4. Co tě nejvíc přitahuje do Pardubic? Co jsis tam zamilovala?

    5. Navštěvuješ knihovnu, fitko, kavárny, vybrané obchody? Co by jsi doporučila každému ať v Pardubicích navštíví?

    6. Poznávají tě slečny na ulicích? Oslovují tě?

    7. Jak často dostáváš něco na testování? Jak často ti chodí pozvánky na různé akce pro blogerky? Odmítáš spolupráce? S čím nebo s kým by jsi spolupráci určitě odmítla?

    8. V kolika se chceš vdávat/mít děti, případně kolik? (Jasně, že záleží na okolnostech, ale kdyby jsi se mohla rozhodonout.)

    9. Řekni jaké jsou tvoje 3 nejoblíbenější jídla a 3 nejméně oblíbená jídla a jakou restauraci/ bar by jsi doporučila a co by jsi nedoporučila.

    10. Řekni co se ti stalo nejvtipnějšího/nejhoršího/nejmilejšího se zákazníkem?

    Doufám, že na vše ve videu odpovíš, ať se mám na co dívat :-)

    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, moc moc děkuji za zajímavé otázky! :) Zítra se chystám točit, tak snad to stihnu co nejdříve upravit a nahrát ;) :)

      Vymazat
  3. Tak na festival na léto mi to přijde jako dobrá vychytávka, ale ta manipulace a že bych měla vše zabarvené se mi taky nelíbí, takže mě to už neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jo, já si to dovedu na ten fesťák tak představit, ale když to fakt nedrží, tak je to na nic :( přeci pak nebudu chodit na fesťáku celá špinavá od barviček :D

      Vymazat
  4. Ahoj odpověz na tyto otázky
    - jak často uklízíš a jaký máš k úklidu vztah a jestli používáš chemikálie
    - jaký máš názor na šnečí sliz na praní
    - prodáváš věci na vinted?
    - kdo je tvůj vzor v blogosféře
    - co nejčastěji děláš/vyhledáváš na internetu
    - sportuješ?
    - kolik měsíčně utratíš za oblečení a kosmetiku
    - kde jsi byla na dovolené
    - co tě v životě njevíc ovlivnilo
    - kterou domácí práci nesnášíš a kterou máš ráda
    - řekni něco o svým klukovi

    tak pa.

    OdpovědětVymazat
  5. Na vlasech to vypadá hezky :) parádní vychytávka na léto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jo, na vlasech to hezky vypadá, jen není příjemné mít to kromě vlasů i všude okolo :-/ :D

      Vymazat
  6. Vypadá to celkem hezky, ale nanášení by taky nebylo nic pro mě a pudr by byl všude kolem jen ne na vlasech. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako kdyby to nanášení bylo jednodušší, tak si nějakou tlumenější barvičku vezmu i já :D Líbila se mi třeba ta modrá nebo fialová :)

      Vymazat
  7. Na těch konečkách to ségře opravdu sluší, ale ta manipulace předtím je naprosto šílená, výdrž taky chabá, takže to za tu námahu podle mě nestojí. Taky mi přijde, že Dermacol poslal barvy, kterými se téměř nikomu nezavděčí. Obecně bych se do tohoto nepouštěla, ale když už, tak je podle mě mnohem použitelnější buď ta fialová, nebo modrá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta fialová a modrá se mi také celkem zalíbily, do těch bych šla i já :) Tohle moje barvy moc nejsou, no.. ale musím říci, že ani ta oranžová nevypadá na vlasech tak špatně.. jen mě štve, že není jen na těch vlasech, ale i všude okolo.. nedej bože, kdybych zmokla.. :D

      Vymazat
  8. já je použila na fesťáku, na mokro byly vidět i na mých erných vlasech.... ale přesně jak píšeš, po hodině barva na zádech rukou a na obličeji i krku, jen na těch vlasech moc ne :D lak jsem neměla a žehlička teda moc nepomohla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony vidět jsou i na tmavých, ale třeba u ségry na tmavších vlasech vypadá oranžová víc jako červená :) no jako na fesťák si to právě nedovedu představit.. jako tam se to hodí více než kamkoliv jinam, ale při těch potížích s tím.. :D když je tam člověk dva dny bez pořádné sprchy, tak to bych teda vypadala.. :D

      Vymazat
  9. Tyjo odstíny nic moc, ale na vlasech to vypadá docela super. No já to také nenosím, též jsem na to už stará, ale pro mladé holky, proč ne.

    OdpovědětVymazat
  10. Trend som zachytila a hned som to skúsila posvojom s kriedami na tabuľu, ale efekt bola takmer nulový, takže takto to rozhodne nefunguje. A presne ako píšeš, na takéto experimenty som už trochu veľká.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)