středa 8. července 2015

Vlasová péče Schauma

Krásný středeční den!

Samostatný článek o vlasové Výživné péči nektaru značky Schauma jsem vám slibovala už ve videu, takže je na čase vám ho sepsat, když už mám obě věci téměř spotřebované :) Tahle sada mi přišla k otestování od zastoupení Schwarzkopf.cz už někdy o Vánocích, ale moje zásoby byly trochu větší, tak jsem si tuhle dvojku nechala až na léto. A dobře jsem udělala, na léto je příhodnější nejen svou vůní (kdy jindy si užívat květinové vůně?), ale také svým využitím pro suché a vyčerpané vlasy. V létě mé vlasy trpí a jsou namáhané více než jindy.


Oficiální popis: Šampon/balzám s rozmazlujícím květovým nektarem intenzivně pečuje o vlasy zevnitř. Pro neuvěřitelně poddajné a hedvábné vlasy. Se smyslnou květinovou vůní. Receptura s intenzivně pečujícím proteinem navrací vlasům ztracené proteiny. Neobsahují silikony.


Použití šamponu a péče je jednoduché. U šamponu asi není třeba vysvětlovat, balzám se používá obdobně. Nanesete na vlasy, necháte pár minutek působit a poté klasicky smyjete. Úplně jednoduše jako s jakýmkoliv jiným kondicionérem.

Balení je jednoduché a u obojího stejné, jen balzám má víčko směrem dolů, zatímco šampon klasicky. Víčka jdou otevřít jednoduše bez námahy či polámaných nehtů. Možná bych vytkla akorát velikost otvorů pro dávkování, které se mi zdají poměrně velké. Především u šamponu hrozí vylití velkého množství.

Už v úvodu jsem nakousla příjemnou květinovou vůni. Parfemace je stejná u obou produktů, u balzámu se mi zdá být o maličko intenzivnější. Díky květovému nektaru je jasné, že půjdu o sladkou, rozmazlující vůni. Já podobné slaďárny moc nemusím, raději mám něco osvěžujícího, ale u vlasových produktů to ještě překousnu. Hlavně že mi budou vlasy vonět :D V tomto případě tedy nečekejte nějakou výraznou a dlouhodobou vůni. Mám pocit, že je z vlasů cítit jen prvních několik hodin, potom se úplně vypaří :( A to ještě při použití obou produktů, při samotném šamponu mi přijde vůně znatelná tak hodinku-dvě. To je škoda.



Šampon samotný je tekutější konzistence, takže krásně stéká k víčku, ale zároveň je potřeba s ním ihned pracovat a být trochu opatrný při nalévání. Má perleťovou bílou barvu. Velmi dobře napění, což já mám u šamponů ráda a jen tak se této vlastnosti nevzdám :D Co se mi líbí po umytí šamponem, je nadýchaný efekt vlasů a celkově to vypadá, že mám daleko větší objem, než mám. Na druhou stranu je pro mne u šamponu zklamání rychlé plihnutí a maštění vlasů. Většinou už druhý den mám pocit, že je potřeba vlasy umýt, jak jsou od kořínků mastné. Může za to pravděpodobně větší výživa určená pro suché vlasy. Způsobené je to ale určitě jen šamponem, protože balzám jsem používala i v kombinaci s jinými šampony, kde jsem tento pocit neměla. Zase ale musím uznat, že přes léto mám vlasy rozdivočelé, díky teplu se mi od kořínků mastí rychleji, zatímco konečky jsou sluníčkem, vodou, atd. vyšisované a sušší.. Takže to není žádná sranda :) Celkově mne šampon ale nijak zvlášť nenadchl, pro mne je to slabý průměr. Žádný extra wow efekt krásných vlasů se nekonal.



Balzám mi přijde o něco lepší. Konzistencí je trochu hustší než šampon, pracuje se mi s ním lépe. Bílá barva, snadno se zapracovává. Vždycky jsem použila množství cca lískového oříšku, které jsem aplikovala do délek. Minutku dvě jsem nechala balzám působit, mezitím jsem se umyla, oholila.. co je ve sprše potřeba :D Poté jednoduše opláchla a vysušila. Vlasy šly poté opravdu hezky rozčesat, voněly na delší dobu a byly takové.. živější než jen se šamponem. Byly nejen nadýchané, ale také lesklejší a na pohled prostě hezčí. Rozhodně bylo vidět, že s vlasy něco málo udělal. Konečky jsem vysušené neměla a to je hlavní. Ale přišlo mi, že lépe spolupracoval s jinými šampony než přímo s tímto :D Když jsem ho používala s předchozím Syossem nebo ségřiným Elséve, tak vlasy nemastil, naopak opravdu zůstaly dlouho čisté a svěží. V kombinaci s tímto šamponem přišlo to, co jsem psala výše - rychlejší plihnutí vlasů a mastnota. Takže jestli po něm někdy ještě sáhnu, tak asi s jiným šamponem :) Jinak mi ale přijde, že je to taková klasika mezi balzámy-kondicionéry. Nic extra špatného, ale ani zajímavého mi s vlasy nedělal. Dobré je, že poměrně dlouho vydrží, měla jsem ho cca 2 měsíce a to jsme ho používaly se ségrou obě každý druhý den. Plusem je také dobrá dostupnost.

Složení šamponu:


Složení balzámu:


Shrnutí:

Šampon:

+ příjemná vůně
+ nadýchanější účes
+ hodně napění

- rychleji mastné vlasy
- vůně dlouho nevydrží
- žádný oslňující efekt

Balzám:

+ příjemná vůně
+ rychlá aplikace
+ dobré rozčesávání vlasů
+ nadýchanější a celkově lépe vypadající vlasy
+ malý úbytek
+ dobrá snesitelnost s jinými šampony

- žádný extra oslňující efekt
- malá výdrž vůně

Plusem pro oba kousky je jejich snadná dostupnost, jelikož je seženete běžně v drogériích a nízká cena, která se pohybuje kolem 60 Kč. Šampon je o objemu 250 ml, kondicionér 200 ml.

Co vy a Schauma? Máte s ní zkušenosti? Používáte?

* PR Produkt

32 komentářů:

  1. Já mám nějakou averzi vůči šampónům Schauma, prostě jedna špatná zkušenost a už se to táhne, jsem na ně celkem alergická :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takhle přesně to mám já se Syoss :D :) ale třeba teď mě překvapil, takže už nebudu dávat na jednu zkušenost :D

      Vymazat
  2. Já měla tento šampon ve slovenském dm boxu a dala jsem ho babičce. Ona má suché vlasy, tak doufám, že ji bude více vyhovovat. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babičky bývají nenáročné :) a suchým vlasům asi sedne.. to jen že já jsem se zase pletla do něčeho, do čeho jsem neměla :D že já si radši nekoupím něco na jemné a mastící se vlasy.. :D

      Vymazat
  3. Momentálně už delší dobou žádnou Schaumu nemám, ale určitě ji nezatracuji. Je to max půl roku, co mi velmi vyhovovala tmavě zelená řada pro jemné a slabé vlasy. Až vypotřebuju tu zásobu šamponů a kondicionerů co mám doma ;-) , tak zas klíďo po tmavě zelené sáhnu.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zelená by byla něco pro mě, děkuji za tip, omrknu ji :)

      Vymazat
  4. Já jsem s šampony a balzámy od Schwarzkopf celkově moc spokojená. Samozřejmě se tam najdou slabší kousky, ale jako celek si myslím, že jsou skvělý. :) Skvělý recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluji od Schwarzkopf Gliss Kur! Hlavně tu fialovou, tuším objemovou řadu! :)

      Vymazat
  5. Od Schaumy jsem už dlouho žádný šampon neměla, ale jednu dobu mi hrozně seděl ten hnědý Regenerace a péče s bambuckým máslem a kokosovými výtažky, pak si na něj moje vlasy zvykly a už to nebylo ono, ale říkám si, že bych se k němu zase klidně vrátila :) Na tomto mě ale zaujala vůně :)

    Spotřebováno: Červen 2015

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm, tak ten by mohl být taky dobrý :) já určitě omrknu další.. zase taky na základě jednoho šamponu, který ani není úplně určen pro mé vlasy, nebudu zatracovat všechny jejich řady :)

      Vymazat
  6. Já mám teď od téhle značky růžové duo pro lesk vlasů a nevím, no. Dobře pění, hezky voní, ale lesk nikde:-D Ale tak co, kupovala jsem v akci za 35Kč kus, tak jsem nějaké spešl výsledky snad ani nemohla čekat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za ty peníze to tak nebolí, že? :D No uvidím, asi v nějaké akci sáhnu po dalším abych si to ověřila :) :D

      Vymazat
  7. Schauma je pro mě taková nouzovka. neříkám tím, že by byla špatná, dlouho jsem ji také používala, ale ráda sáhnu po něčem jiném z drogérie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný jasný, já to mám takhle podobně třeba s Ultra Doux, atd. :)

      Vymazat
  8. Škoda, že po šamponu vzniknout rychleji mastící vlasy, to nebude nic pro mě. Ale balzám vypadá dobře. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, musím příště brát to, co je ideální na moje vlasy :D sice je mám teď sušší, ale zase ne tolik, aby mi sedl vyživující šampon :D

      Vymazat
  9. Jelikož se mi vlasy dost mastí, tak asi nic pro mě. Musím se přiznat, že jsem Schauma šampóny nikdy nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už nějaké měla, ale přiznávám, že to taky není značka, po které bych v drogérii zrovna pošilhávala.. :)

      Vymazat
  10. Schauma jsem dříve používala hodně, asi nejvíc ze všech značek, ale teď už to hodně střídám a od Schaumy jsem dlouho nic neměla

    OdpovědětVymazat
  11. Mam a som rada,ze ho uz vlastne nemam, lebo bol fakt zly...tiez DM boxu v SR...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-/ no tak nejsem aspoň jediná komu úplně nesedl :D

      Vymazat
  12. Škoda, že ty vlasy mastní a jsou zplihlé což já nepotřebuji už takhle mám jemné vlasy a jsou náchylné na zplihnutí. :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to já mám právě taky.. :D tak musím příště sáhnout po verzi objemové nebo nějaké přímo pro jemné :)

      Vymazat
  13. s tou vôňou je to škoda, sama mám doma nejaké šampóny, ktoré krásne voňajú, ale veľmi rýchlo to vyprchá :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prááávě.. já mám ráda, když to dlouho vydrží :D třeba na vůni ve vlasech je podle mě bezkonkurenční Garnier Fructis :)

      Vymazat
  14. Já miluju věci od Loréal, ale vzhledem k tomu, že jsem skoro plešatá je mi momentálně docela jedno, co si na vlasy dám :/
    http://plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. L'oréal taky není špatný, ale tedy nesnáším tu černou řadu Arginine Resist nebo jak se jmenuje :D ta mi vlasy úplně zničila :(

      Vymazat
  15. Mě šampon taky neoslnil, ba naopak. Bezprostředně po jeho použití se mi objevily lupy, které jsem nikdy předtím neměla. Těžko říct, jestli za to mohl doopravdy tento šampon, ale znovu použít a ověřit si to jsem se neodvážila.
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já stejné problémy s jedním měla taky, takže to chápu.. :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)