čtvrtek 2. července 2015

100% Pure lak na nehty

Krásný čtvrteční den!

Kdo by to byl čekal, že i na tomto blogu se někdy setkáme s trochu přírodnějšími produkty.. Ale je tomu tak, dokonce vám přináším i lak na nehty. Nečekejte 100% přírodní složení, protože to u laků zatím asi možné není, ale laky značky 100% Pure se mohou chlubit tím, že jsou založeny na trochu přírodnější bázi a neobsahují ty nejškodlivější složky, jsou tzv. 10-free (neobsahuje: formaldehyd, toluen, DBP, kafr, formaldehydovou pryskyřici, xylen, parabeny, parfémy, ftaláty, živočišné složky). Lak jsem vyhrála na blogu Za kosmetikou, což bylo moc příjemné překvapení. A tak jsem celá natěšená čekala, co to vlastně přijde. Upřímně, byla jsem trochu skeptická a nevěřila, že by se lak mohl vyrovnat klasickým lakům, na které jsem zvyklá. A tak poté co přišel, jsem se ho ujala a pořádně se s ním poznala.




Odstín Crush je prostě žůžová :D Taková klasická baby pink růžová, typická pro barbie :) Ne, nebojte, je nositelná i normálně. Já si na růžové laky zrovna dvakrát nepotrpím, ale tento se mi na nehtech líbí. Měla jsem ho už asi 3x a to je u mne vážně co říct. V lahvičce vypadá světlejší než je poté na nehtech po zaschnutí, což je rozdíl, který z fotky bohužel není tak hmatatelný. Je to klasická krémovka, bez jakéhokoliv shimmeru či třpytek.

Lak je ve velké, hranaté lahvičce. Když říkám velké, tak opravdu velké. Množství je skoro 15 ml! Až mne to překvapilo a sama nevím, co s tak velkým lakem. Já jako experimentátor jsem spíše pro menší množství, ale ty z vás, kteří jste ustáleni a používáte třeba jenom pár barev, tak velké množství určitě potěší, tohle vám vydrží věčně :) Díky velké lahvičce je i štěteček celkem velký a hlavně dlouhá rukojeť, manipulace ale dobrá, jde s ním lakovat přesně a jednoduše.


Konzistence laku je tekutější, proto doporučuji nanášení v menším množství do tenčích vrstev. Při silnější vrstvě má tendenci stékat ke kůžičce. Větší množství tenčích vrstev není problémem, protože schne poměrně rychle, tenčí vrstvy schnou dokonce daleko lépe než jedna silná. Navíc vrstev není potřeba moc, protože obstojně kryje. Stačí dvě, pokud chcete mít opravdu jistotu, tak tři tenké. Schne do lesku, ale ten není zrovna kdovíjak dlouhodobý. Lak se mi na nehtech vždy během druhého-třetího dne "obrousil" a lesk je fuč. No a pak je tu výdrž laku, která je pro mě naprosto průměrná. Druhý den od nalakování začínají prosvítat špičky nehtů, třetí den už jsou dost patrné.. no a pak už to chce dát dolů.


Shrnutí:

+ barva
+ rychlé schnutí
+ dobré krytí

+- velké balení

- tekutější konzistence
- průměrná až slabší výdrž
- lesk, který nevydrží

Objevila jsem tento barevný kousek tady, na oficiálních stránkách značky. Najdete tam nejen odstín Crush, ale také spoustu dalších. Cena je 300 Kč za 14, 7 ml. A já moc děkuji Soničce za možnost lak vyzkoušet, díky její soutěži na FB :)

Znáte přírodní kosmetiku 100% Pure? Máte s ní zkušenosti?

19 komentářů:

  1. Tuhle značku vůbec neznám, ale slintám nad tou barvičkou, je fakt překrásná:-) Já prostě růžovou můžu (hlavně teda v lacích na nehty a lescích na rty nebo rtěnkách, v oblékání mně tahle barva naštěstí zase tak moc nebere:-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já zase spíš obráceně :D teda ne že bych ji nosila ve velkém, ale trička nějaká v růžové mám a nosím je ráda :) zato nehty jen takové ty světlé růžovoučké, tohle je na mě dost syté :D ale jo, vypadá to hezky, ne že ne :)

      Vymazat
  2. Značku neznám, ale ta barva je na léto jako stvořená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K létu se vážně hodí a na opálených ručkách vypadá hezky :)

      Vymazat
  3. Značku také neznám, ale barvička je to teda bombová:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Značku neznám, ale čekala jsem že výdrž bude delší na to že to stojí 300 kč. :) Ale to se musí nechat má nádherný odstín :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstín vážně super, škoda, že ta výdrž není lepší :(

      Vymazat
  5. Značku vůbec neznám, ale celkem mě to zaujalo, právě jsem si děla pořádek v lacích ( a hned druhý den si 3 nové koupila.. :D nojo... :D ) takže díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám :D já dělám teď pořádek taky, tak jsem zvědavá, kdy si zas přitáhnu domů další :)

      Vymazat
  6. Krásný odstín, značku vůbec neznám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková pořádně vyletněná :) já si myslím, že o značce ještě uslyšíme, má poměrně široký sortiment a je to bio, tak to asi nebude trvat dlouho :)

      Vymazat
  7. Škoda té výdrže a lesku... Na první dojem jsem byla z laku nadšená :) Jinak mám radost, že jsi ho nosila více než jednou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, už jen kvůli té barvičce ho určitě sem tam vytáhnu :) Ještě jednou moc děkuji!

      Vymazat
  8. Už jsem jednu recenzi na tento lak četla, ještě jsem ho neměla a asi ani mít nebudu. Sice je super, že je trochu více přírodní, ale vadila by mi ta slabá výdrž a za tu cenu by se mi asi neoplatil.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, bohužel není úplně nejlevnější :-/ ale zase musím pochválit hezké odstíny, co jsem zatím viděla, tak fakt pěkné barvičky, které jsem jinde nepotkala :)

      Vymazat
  9. Barva je to tedy krásná, tomu není co vytknout. Ta výdrž je tedy horší, ale poslední dobou se přikláním k "přírodnějším" věcem.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)