úterý 5. května 2015

TOP 5 z drogérie

Krásný, ničím nerušený, úterní podvečer!

Dnes to bude jeden z tématických článků, které pro vás připravuji. Podle mě tu podobné souhrnné články celkem chybí, takže je čas to napravit :) Dala jsem dohromady pětku nejlepších produktů, které můžete sehnat v našich drogériích. Řeknu vám, že dát dohromady pouze 5 produktů byl téměř nadlidský výkon. Ale nakonec jsem zvolila ty, které si už nějaký ten pátek kupuji, které nejčastěji používám a které si určitě plánuji pořídit, až je spotřebuji. Prvně jsem zvolila navíc téma drogérie, aby byly dobře sehnatelné. V budoucnu mrkneme třeba na nějaké z e-shopů ;) Samozřejmě je to můj čistě subjektivní názor a beru na vědomí, že se se mnou nikdo shodovat nemusí ;)


1. Fixační pudr Dermacol

Naprostá jednička mezi dekorativní kosmetikou, kterou můžete sehnat v drogériích. Já už mám druhé (nebo třetí?) balení a s jistotou vím, že až dojde, půjdu si pro něho znovu. Dokud se bude vyrábět, tak bude mít čestné místo v mé kosmetické taštičce :D Žádný jiný pudr mi nezaručí tak krásný jemný a hebký finiš líčení jako tento pudr. Díky transparentnosti nezabarvuje, takže se nemusíte bát, že by vám pudr změnil barvu make-upu. Stačí ho nepatrné množství, aby dodal pleti na matnosti, jemnosti a svěžesti pleti. A navíc zafixuje make-up, takže pak vám vydrží o poznání déle. Prostě top. Seženete snad v každé drogérii, cena je kolem 240 Kč. To pro někoho nemusí být málo, ale dle mého se to vyplatí, jelikož jeden pudr mám cca na rok!


2. Tvářenka Regina

Tady už začínám trochu váhat, co dát na jakou pozici, ale myslím, že druhé místo si zaslouží tahle boží zapečená tvářenka. Když jsem po ní sahala v naší malé zapadlé drogérii, ani mne nenapadlo, že to bude taková láska. Odstín jsem brala při umělém světle a vůbec netušila, jestli se mi bude líbit i na denním světle či nikoliv. Když jsem zjistila, jak na denním světle vypadá, trochu jsem se zděsila.. ale jak jsem zkusila, nebylo cesty zpět. Ten odstín mi padne jako ulitý, od té doby co ji mám, je to nejčastěji používaný kousek a pokud zrovna netestuji něco jiného, tak se vracím k ní. Má krásnou barvu, poměrně složitou na vysvětlování, takže vás odkážu na recenzi :D Boží pigmentace je druhým plusem a bombastická výdrž tím třetím. Mínusem je mírné prášení a umělohmotný obal, který se mi při tom jejím tahání sem a tam po všech taškách, rozpadl. No, nevadí, vydržela hodně, to  se ji musí nechat! Službu mi i tak bude dělat skvělou a prostě ji nedám z ruky! Stála mě kolem 70 Kč a i když jsem ji sehnala v drogérii, je trochu těžší ji sehnat. Velké řetězce Reginu bohužel nemají, takže skočte omrknout nejbližší zapadlé drogérky, třeba ji objevíte i u vás! ;)


3. Color Lip Butter Astor

Třetí místo patří téhle pecce od Astoru. Pro mě překvapení loňského roku, když jsem ji v ruce držela poprvé, ani by mě nenapadlo, že to bude můj největší objev. Tyhle máslíčka mi přijdou vážně skvělá, tohle je navíc nejkrásnější odstín (020 Flirt Natural). Tak nějak jsem chtěla další, ale žádný odstín mi prostě tolik neučaroval a žádný bych nevyužila tolik jako tento neutrální. Líbí se mi jeho skvělá pigmentace, způsob aplikace, příjemná parfemace, výsledný efekt i poměrně fajn výdrž. Tady se povedlo prostě všechno! Cena je také poměrně přijatelná, cca 140 Kč a dostupnost? Omrkněte Rossmanna, DMko nebo Tetu, tam je objevíte určitě ;)


4. Korekční pero Essence

Tohle už je boj. Protože jedno souvisí s druhým :) Ale čtvrté místo patří tomuto kousku - odlakovacímu peru. Mám už minimálně třetí kus a určitě ne poslední. Stále se k nim vracím, protože je prostě potřebuji mít po ruce. Jsem totiž tak levá, že si nedokážu nalakovat nehty bez přetahů.. a v takových případech potřebujete něco, čím odstraníte přebytečný lak, že ano. A jelikož mi uchošťoury nestačily, sáhla jsem kdysi po tomto korekčním peru. A tak nějak jsem u něho zůstala.. Mám je ráda z několika důvodů - příjemná parfemace (voní jako žvýkačky), rychlé odstranění přebytečného laku díky napuštěným hrotům, úzké hroty (takže se dostanete všude) a především náhradní hroty. Jako bonus příjemná cena. Stojí kolem 85 Kč a v balení máte 5 hrotů (1 nasazený + 4 náhradní). Jak vidíte na fotce, mám ho dokonce v zásobě, kdysi jsem je kupovala ve výprodeji za poloviční cenu.. no neberte to! :)


5. Laky na nehty STARS Gabriella Salvete

Oběhly celou blogosféru. Ani já nezůstala ušetřená a podlehla jsem jim. Jeden z největších boomů, který otřásl kosmetickým světem. Povedená záležitost. Pozor ale, ne všechny odstíny jsou mými favority! Zatímco tenhle modrý Azzurro a fialový Sapphire jsou držáci, kterým stačí jedna vrstva a jsou dokonalé, tak např. Eleganza (odstín 17) mi tolik nesedl. K těmto dvěma se však pravidelně vracím, vím že u nich je jistota krásných nehtů, rychlého lakování a dlouhé výdrže. To je přesně to, co potřebuji. Seženete v drogériích Rossmann, Teta či DM, cena je kolem 90 Kč.


Tak a mojí nejoblíbenější pětku znáte a vás se ptám, máte to někdo stejně? Pro co se vracíte do drogérie vy?

39 komentářů:

  1. Já se vracím pro rozjasňovací korektor Lumi Magique od L'Oreal, pro Imperial make-up od Dermacolu a vím, že to bude i rtěnka Essence z kolekce I ♥ nude v odstínu 05 (zatím mám první balení) a dál mě zrovna nic nenapadá :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Imperial make-up jsem také přemýšlela, při sestavování top 5, také ho miluji, mám ho už podruhé :) Pak jsem si ale říkala, že bych ho asi dokázala nahradit, což žádný z těchto pěti kousků prostě ne :D

      Vymazat
  2. Já se rozhodně vracím pro Imperial makeup, hydratační rtěnky Rimmel a gel na obočí Alverde. A samozřejmě spoustu dalších věcí, ale tohle mám doba prostě vždycky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala o komentář výše, o Imperial mu jsem také přemýšlela, že půjde do top 5, ale nakonec jsem vybrala věci nenahraditelné jinou :D věřím, že ten bych nahradit dokázala, i když bych se musela v drogériích hooodně snažit :) a Rimmel rtěnky jsou také moje oblíbenkyně, ale též bych asi náhradu našla :) o gelu Alverde uvažuji, slyším na něho chválu! :)

      Vymazat
  3. Co se týká drogerek,určitě se vracívám pro růžové a bronzové Color Tattoo,CC Max Factor a pudr Rimmel Stay Matte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pudr Rimmel byl také další kandidát :) byla jsem s ním strašně spokojená, ale nakonec jsem si další nekoupila, takže bez něho už asi rok žiju poměrně spokojený život :D ale určitě patří mezi top v drogériích, to bezesporu :) a CT mám taky, ale nevím, jestli bych se pro ně vracela, až je dodělám.. nosím je jenom občas a asi by mi tolik nechyběly :) ale je to kvůli tomu, že jsem spíše paletková :D a CC MF je tak super jo? :) Že bych po něm mrkla a zkusila štěstí? Už by to chtělo, aby mi nějaký CC sedl :D

      Vymazat
  4. Laky na nehty Stars jsem si taky zamilovala! :) Pudr jsem si oblíbila od Essence sypký transparentní, který se teď prodává ale už jen v "nesypké formě". Jinak co je za mě top z drogerie je korektor Affinitone :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni ten transparentní sypký zrušili? :-/ Achjo, proč vždy pošlou pryč to, co je super? :D Affinitone je obecně hodně oblíbený, kryje dobře? Já potřebuji něco na kruhy pod očima :D

      Vymazat
  5. já většinu věcí měním a střídám, vracím se jen pro hrstku z nich... třeba pro micelárku a dvoufázový odličovač od Mixy, korektor od Catrice, Miss Sporty řasenky... vlastně pro moje oblíbený řasenky celkově (Miss Sporty, Rimmel, Gábina...) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to já taky, to máme stejně.. :D ale tohle jsou fakt kousky, které jedu zas a znovu :D Korektor Catrice ten v kelímku, Camouflage? Já ho už dlouho chciii! :D

      Vymazat
  6. já hodně věci měním a nemám nic stálého.. :)

    Zvu tě na svůj blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-v-tyrkysu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky :) ale sem tam u něčeho zůstane a měnit nechci.. :D

      Vymazat
  7. Laky GS a korekcni pero pouzivam take a kupuji znovu a znovu. Tu Astor tuzku na rty bych rada zkusila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se shodneme, Marti! :) Astor tužku zkus, jsou vážně super!

      Vymazat
  8. S těmi laky naprosto souhlasím. :) Mám jich doma, tak přibližně 8 :D :) ten pudr určitě vyzkouším až bude v akci nebo tak, přijde mi to trošku vyšší cena. :) Co se týče toho pera, tak tenkrát jsme vyzkoušela to od Avonu a to byl pro mě totální propadák až jsem litovala těch peněz..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Avonu jsem měla pero také a to nebylo ani zdaleka tak dobré jako tohle :) už jen proto, že tady jsou prostě ty hroty navíc, vyplatí se to víc :) A pudr se vyplatí v akcích v Rossmannu, když mají 25% na DC.. já na tu akci taky čekám :D

      Vymazat
  9. Po korekčním peru na nehty se půjdu asi do drogerky podívat. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ho ještě vyrábějí.. :D občas mají tendenci stáhnout to, co je fajn :-/ :D

      Vymazat
  10. Máslíčka od Astor si chci pořídit to nové matné :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o něm také přemýšlím, ale trochu se bojím, že to matné by mohlo vysušovat :-/

      Vymazat
  11. Pro mě jsou jednoznačně top z drogerky Color Tattoo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já je mám také ráda, ale jeden odstín mi nesedl, tak už jen kvůli němu nepatří do Top 5 :D :(

      Vymazat
  12. Zrovna Eleganzu od Gabči mám a ta mi přijde skvělá... i když si nadávám, že ještě pořád nemám ty modré odstíny :D Navnadila jsi mě na tvářenku, asi po ní mrknu :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně prostě jediná Eleganza z těch tří na nehtech nevydrží :-/ asi dva dny a pak šíleně ošoupané špičky :( to ty dva prostě nedělají a vydrží o mnoho déle :)

      Vymazat
  13. Já se neustále vracím pro make-up Rimmel Match Perfection, řasenky essence a miss sporty a to je asi vše, jinak střídám a sřídám i když je pravda, že jsem si oblíbila pudr dermacol , ale ten krajkový, ten sypký jsem nezkoušela, to napravím a taky si musím pořídit to máslíčko astor. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Match Perfection také můj favorit! Ale zase ne zcela nenahraditelný.. chci si ho koupit znovu už asi rok a zatím jsem se k tomu nedostala :D

      Vymazat
  14. S laky od GS souhlasím, s salšími produkty zkušenost nemám. :) Můj top je makeup Match Perfection :)

    OdpovědětVymazat
  15. Na tu tvářenku od Reginy se musím zajít podívat :) Jinak fixační pudr od Dermacolu jsem měla a byl super :)

    Giveaway + Make-up speciál 2.část

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ji někde seženeš! Škoda, že je Regina tak špatně dostupná :(

      Vymazat
  16. Skvělý článek (pro čtení i zamyšlení, jak to máme my osobně). Vracím se k:

    tužka Rimmel scandal eyes v odstínu taupe
    Max Factor 2000 calorie řasenka voděodolná (na spodní řasy)
    Maybelline Rocket volume řasenka (na horní řasy)
    Rimmel Match Perfection korektor pod oči
    Dermacol soft eyebrow pencil tužka na obočí (sedí mi odstín, bohužel ubývá hrozně rychle)

    Prásknu na sebe, že sypký pudr od Dermacolu jsem nikdy ještě nevyzkoušela. Budu muset napravit. :-) Hezký den i tobě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkní oblíbenci! :) Ta tužka Rimmel zní skvěle, omrknu! A Match Perfection byl fajn make-up i korektor, takže chápu! :) a Rocketka patří pro změnu mezi oblíbence ségry, takže taky chápu :D

      Vymazat
  17. Já překvapivě opakovaně kupuji tekutý korektor od S-he, a to i přes to, že mě vytáčí balení, odstín by na mě mohl být světlejší a je problém ho neupatlaný sehnat. Je krásně přirozený, ale kryje, mohu ho nanášet i po slepu a vydrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Teda, tak to se na něho podívám! Já za chvíli budu nějaký potřebovat, takže děkuji za tip! :)

      Vymazat
  18. Gabriela Salvete laky mám moc ráda a Regina kosmetika mě zajímá, tak se na ni musím podívat.
    Pěkný článek.
    zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laky GS jsou prostě klasika :) Snad někde Reginu objevíš, bohužel, ač je to česká značka, tak je poměrně těžce dostupná :(

      Vymazat
  19. To korekční pero od Essence vypadá dobře :-) musím se na něj kouknout :)

    OdpovědětVymazat
  20. To korekční pero od Essence vypadá dobře :-) musím se na něj kouknout :)

    OdpovědětVymazat
  21. Až budu v drogérece, tak se musím po tom korekčním peru podívat :) Už dřív jsem ho chtěla, jen na to vždycky zapomenu. A laky na nehty od GS mám ráda :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)