sobota 28. března 2015

Victoria's Secret vs. Diamond Collection aneb voňavé spreje

Krásný den přeji!

Přichází  jaro, respektive už máme jaro a s ním přichází i moje chuť na jarní úklid šatníku, botníku, kosmetického stolku..a tak dále :D Ovšem u mě s tímto časem roste také chuť na změnu vůní a produktů.. chce to oživení! No a tak jsem nedávno začala oživovat těmito voňavými tělovými spreji. E-shop Parfémy Elnino.cz mi v rámci spolupráce zaslal dva kousky tělových sprejů k porovnání a nyní po nějaké době jejich každodenního používání, jsem se rozhodla dát dohromady článek o nich. Neporovnávala jsem žádná béčka, ale rovnou jeden z nejznámějších sprejů - Victoria's Secret a jednu levnější variantu Diamond Collection. Přiznám se, že tělové spreje pro mne většinou nejsou nepostradatelnou součástí mého kosmetického stolku, ale pokud doma nějaký mám, tak po něm ráda sáhnu.. například v létě mívám vždy alespoň jeden po ruce..




Victoria's Secret - Amber Romance

Je celkem světoznámá záležitost. Nevím o jiných Tělových sprejích (mlhách), které by byly známější :) Já jsem si po dlouhém vybírání zvolila Amber Romance, která jak název napovídá, obsahuje v prvé řadě voňavé tóny ambry. Dále také aloe vera, vanilku nebo třeba santalové dřevo. Je to mix sladkých vůní, jejímž výsledkem je sladko-ovocná parfemace s nádechem orientální vůně. V popředí hodně cítím právě ambru, doplněnou vanilkou, která ji dodává šmrnc. Je příjemná, umí osvěžit, ale zároveň se mi zdá oproti kolegyni trochu těžší a ženštější, takže pro mě vhodná nejen na léto, ale i na podzim/zimu. Prostě jo, trefila jsem se, líbí se mi. Upřímně nemám moc ráda vybírání vůně naslepo.. bojím se, aby mi vždy padla, i když jsem poměrně nenáročná.. Ale tady jsem se strefila s oběma.



Balení je také moc hezké, jednoduchá průhledná lahvička s rozprašovačem, laděna do zlata. Rozprašovač parádně rozstříkne vůni hodně zeširoka. Stačí několik stříknutí na celé tělo. Možná se ptáte, na co vám je tělový sprej, když používáte parfém? Já je používám především ve dnech, kdy jsem po většinu dne doma nebo se chystám někam ven jenom na chvíli a používám je právě místo parfému.. hodí se mi i po večeru, kdy chci prostě jen tak vonět.. nebo třeba během dne na osvěžení? Využití je široké a záleží jen na vás. Já ho mám pro jistotu vždy po ruce (i v kabelce), abych ho na sebe mohla kdykoliv pro lepší pocit nastříkat :) Vůně je intenzivní pouze na chvíli. Po chvíli, asi po hodince, je cítit pouze nepatrně, vůně se vstřebá a na kůži vám zůstane pouze její slabý náznak, který můžete cítit snad je vy. Spotřeba není nijak rychlá, na to, že ji používám poměrně často, mám úbytek zanedbatelný a to jsem s ní v rámci testování kdovíjak nešetřila ;) Ale zase můžu říci, že díky slabší výdrži mám tendenci po ní sahat dost často, takže kdoví, jak dlouho mi vydrží a jestli zažije třeba léto :D


Diamond Collection - Jasmine Rose

Je méně známá záležitost, resp. já jsem o ní nikdy předtím neslyšela. Z několika variant jsem si vybrala Jasmine Rose, která obsahuje tóny (jak vám opět název napoví) jasmínu a bílé růže. Tahle vůně je typicky květinová - hodně sladká, svěží, mladistvá, nespoutaná. Proto ji mám ráda a v poslední době po ní často (a ano, častěji než po VS) sahám. K jaru je naprosto ideální :)



Balení je hodně podobné, umělohmotná lahvička s rozprašovačem, tady je to laděno trochu do růžovo-fialova. Rozprašovač je o chlup horší než u VS, nemá takový rozstřik, takže je potřeba aplikovat vícekrát. Používám oba úplně stejně, to znamená na osvěžení, místo vůně v klidnějších dnech, jen tak večer.. prostě využívám ho každou chvíli, když si na něho vzpomenu :) Já si tu vůni celkem užívám. Tato vůně je o něco intenzivnější než kolega výše a hlavně, co mě hodně překvapilo, poměrně déle vydrží. Za to má palec nahoru, protože ji na sobě cítím i po několika hodinách, ještě snad po pěti o ní vím.. A to ani nemluvím o okolí, které si jí též všimne :) Rozhodně vždy zaujme více než druhý sprej. Jsem z něho nadšená a velmi mile mne překvapilo, že něco za tuto cenu může být tak fajn!


Shrnutí: Nebudu vám tvrdit, že bez sprejů nelze žít, jde a celkem obstojně, ale pokud máte rádi změnu nebo hledáte něco, co jste ještě nezkusili či chcete obměnu vašich vůní, klidně po sprejích sáhněte. Nemůžu pevně říci, který z těchto dvou si máte pořídit, líbí se mi oba. Ale za mě překvapivě vítězí levnější varianta od Diamond Collection. Zatímco VS mi přijde lepší svým vzhledem, balením a více mi na první přičichnutí sedla i parfemací, DC mne překvapila skvělou výdrží vůně. Je intenzivnější, déle na těle vydrží, více zaujme. Spreje jsem zkoušela použít nejen přes den, ale i večer před spaním (díky radě Ilovemakeup, která o tomto použití na blogu psala :D) a řeknu vám, že zatímco po VS nebylo ráno ani stopy, DC jsem trochu cítila, alespoň náznak toho, že jste se večer voněli. Posledním bodem, kde je mohu porovnat je cena. Tady je vítěz jednoznačný, obě jsou o stejném obsahu (250 ml) a zatímco u DC zaplatíte 70 Kč, za VS to bude kolem 230 Kč.. Tady si připlatíte prostě za tu značku :)

Sprej Diamond Collection Jasmine Rose najdete tady, cena za 250 ml je 70 Kč. Sprej Victoria's Secret v parfemaci Amber Rose jsem na stránkách již nenašla, ale stejné parfemace tu najdete tělové mléko (klik) a nebo můžete očíhnout jiné vůně zde.

18 komentářů:

  1. Myslela jsem ze budou citit dyl. Skoda.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mají násherné obaly! :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. já se právě chystám na VS, po dlouhém vybírání padla volba na Pure Seduction :) ani tato recenze mě nepřesvědčí o změně rozhodnutí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to je dobře! :) Já neříkám, že jsou spreje VS nějak špatné, naopak, jsou moc fajn.. ale DC mi přijde o chlup lepší, to je celé :)

      Vymazat
  4. Musím říct, že jsi mně docela nalákala na ten sprej Diamond Collection, asi ho budu chtít vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já už mám objednáno DC tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej, Klárko, vědět, jak ti vyhovuje! :)

      Vymazat
    2. Tak už je mám doma a musím říct že jsou opravdu super lepší než VS <3

      Vymazat
  6. super! taky mi teď má jeden přijít, tak jsem strašně zvědavá :)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  7. Oba spreje vypadají moc dobře, ale podle popisu vůně by mi spíš sedl ten fialový :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Od VS jsem tělový sprej vyhrála a je fajn, už ho budu mít dopoužívaný, ale další bych nepotřebovala :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tyhle tělově spreje si snad přeji už rok a pořád jsem se nedostala k tomu si aspoň jeden pořídit,ale snad se už konečně k tomu dokopu a objednám si nějaký :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jejda Klárko, máme poslední dobou stejný vkus na produkty k recenzování :D Minulý týden mi přišel ten od Diamond Collection, mám vůni Sweet love, která je se třpytkama, což jsem úplně nevěděla, ale tak, ono to nijak extra na kůži vidět nejde :) A voní vážně intenzivně, vyzkouším ten test přes noc shchválně! A napřed jsem si chtěla vybrat VS, jenže ty měli všechny vyprodané, tak jsem šla do tohoto a čekala jsem od toho velký prd za tu cenu a zatím to vypadá teda na úplně opačný verdikt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlíme podobně :P jsem zvědavá, co stejného si pořídíme příště :D

      Vymazat
  11. VS sprej bych ráda vyzkoušela, tento by byl pro mě ideál, sladká vůně, vanilka... Ale asi se to cenově nevyplatí, tak nevím, jestli se ke koupi někdy dokopu;D

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek. Já se chystám sprej od VS vyzkoušet v dubnu :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  13. Od VS mám momentálně 3 spreje a nejradši mám Sheer Love :)

    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)