středa 25. března 2015

Dark Sides of Grey

Krásný středeční den přeji!

Musím vám ukázat dva poklady. Kdo se více pohybuje v kosmetickém světě a sleduje bedlivě novinky na trhu, určitě mu neutekly laky na nehty z řady Dark Sides of Grey, které má na svědomí L'oréal. Jak správně hádáte, laky jsou limitovaná edice připravená ku příležitosti uvedení filmu 50 Shades of Grey. Ani kosmetický průmysl nezůstal nepoznamenaný. A i když mánii kolem toho filmu dost dobře nechápu (jako jo, v kině jsem byla, ale vůbec se mi to nelíbilo :D), tak lakům se nedalo odolat. Tohle je za mě jeden z nejpovedenějších počinů v poslední době. 

V této kolekci vyšlo na našem trhu pět limitovaných laků, mezi nimi:

885 s voskovým efektem,
888 s latexovým efektem,
890 s žulovým efektem,
891 s efektem trnů 
a 893 s metalickým efektem.

Ke mně se dostal první a poslední, tzn. voskový efekt, který jsem stoprocentně musela mít a metalický efekt. A dnes to bude o nich.

Wax Effect č. 885 

Jsem chtěla od první chvíle, kdy jsem ho uviděla. Luxusní efekt, kdy vám lak po zaschnutí na nehtech zmatní. Po nalakování to opravdu vypadá, jak kdybyste si nehty potřeli zaschlým voskem :D Avšak efekt vážně boží, vypadá to sofistikovaně a upraveně, sluší to dlouhým i krátkým nehtům. Barva je šedá, ale taková ta hodně světlá.. vážně připomíná klasickou obyčejnou čajovou svíčku :) Lakování je úžasná záležitost, štěteček je dobře zastřižený, mírně dokulata a nehet jím nalakujete jedním tahem. Lze jím lakovat bez přetahů a opravdu precizně, což je u mě dost neobvyklá záležitost :D Lak kryje ve dvou vrstvách. Jedna nestačí, protože místy prosvítá, ale dvě jsou naprosto dostačující. Další plus je za velmi rychle schnutí, otázka tří minut.. nalakujete a za dvě minutky máte úplně suché nehty. No a na závěr výdrž.. která je boží! Tenhle světlý kousek jsem měla na nehtech asi pět dní. A to je fakt hodně, věřte mi. Nebýt práce, možná ho tam mám pořád.. ale víte, jak to s laky mám, už jsem to psala několikrát, že v práci mi nevydrží dlouho žádný lak. Tenhle však díky světlému odstínu můžete mít i při mírně ošoupaných špičkách (prostě to není vidět a i tak se dostavily až třetí-čtvrtý den), takže pět dní jako nic. To je super a rázem se díky tomu stává mým velkým favoritem, protože to je přesně to, co já potřebuji! Klobouk dolů, tohle se povedlo!




Metallic Effect č. 893

Mi přišel hrozně tmavý a bála jsem se toho, jak bude na nehtech vypadat. Jenže naprosto zbytečné obavy, protože ani tenhle není pozadu a efekt je naprosto bombastický. Barva je temná šedá, ocelová. V lahvičce vypadá jako obyčejná perleťová, na nehtech však vytvoří texturu. A tu nevím, jak vám popsat.. je to něco mezi pískovým a klasickým lakem. Trochu mi texturou připomíná lak 07 Princess z kolekce Stars od Gabrielly Salvete, to taky není jakože pískáč jako ty všechny ostatní.. Ale tohle je ještě trochu jiné.. Je to prostě lak, který obsahuje malá "písková zrnka", avšak v menším množství.. tzn., že ten písek nepokryje celou plochu, ale je pod ním klasická barva.. chápete? :) Se tu opravdu snažím, takže doufám, že jo :D Jednoduše ten efekt stojí za to. Bych nikdy nevěřila, že se mi bude takhle tmavý lak líbit a že bude vypadat tak elegantně a smyslně. Vážně jsem si ten lak zamilovala a ve výsledku se mi líbí asi ještě více než kolega výše. Lakování opět naprosto bez problémů - přesné a precizní nanesení laku, perfektní krytí ve dvou slabších vrstvách a pozor, tady by stačila i jedna jediná! To jen, že já ze zvyku dávám dvě, což tady není problém, jelikož je lak suchý během minutky. Prvně jsem si ho nalakovala aniž bych přemýšlela a hned po nalakování jsem si uvědomila, že potřebuji pověsit prádlo. Ups, to by byl u většiny laků dost problém, otisky prádla zaručeny, že.. Tak jsem si v duchu nadávala, že budu muset zase kdovíjak dlouho čekat.. Ale tady jsem se bála zbytečně, tři minuty po nalakování jsem šla zkusit věšet a ono naprosto bez problémů! Žádný otisk ani na prádle, ani na nehtech, dokonale suchý lak. Klobouk dolů, to jsem dlouho nepotkala. K výdrži řeknu pouze to, že se odvíjí od jeho odstínu. Upřímně, u žádného tmavého laku nečekám výdrž delší než pár dní (cca tři?), protože špičky prostě prosvítat budou, ať děláte cokoliv.. a jelikož já prostě pořád něco dělám, tak ruce podle toho vypadají. Proto u podobného laku považuji čtyři dny na nehtech v dobrém stavu (chápej: jemně ošoupané špičky) za rekord. Za mě tedy palec hore, další povedený kousek!




Čímž se dostávám k závěru, že tyto dva laky se vážně povedly a já tak pociťuji nutnou potřebu vlastnit celou kolekci, takže už jsem si je včera obhlížela. Nyní je cena v DM i Rossmannu tuším 74,90 Kč (v DM trvale výhodná cena, v Rossmannu akce 25% na sortiment L'oréal Paris) za 5ml, tak zvažuji, zda do nich jít za tuto cenu a nebo počkat, jestli se neobjeví ještě v nějaké výhodnější akci (jojo 1+1 jsem solidně prokaučovala!). Ale budu je prostě mít, protože kam se na to hrabe kolekce Pure Reds a Nude, tohle je vážně pecka a vy všichni je nutně musíte mít! :)

Co vy a tato kolekce laků? Poznamenala vás jako mě nebo jste zůstali neposkvrnění? Líbí se vám?

P.S. Omlouvám se za ty šílené ruce, mám je v poslední době hrozně přesušené a ne a ne se toho zbavit.. :( Proto si všímejte raději laku samotného a ne těch nehtů, dík! :D

8 komentářů:

  1. Wau, ten metalický to je krása! ♥♥♥
    Určite sa naň pozriem, lebo sa mi to fakt veľmi páči.
    A ten voskový je tiež zaujímavý, ale nezaujal ma až tak ako metalický :)

    Katka z .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
  2. Oba vypadaji skvele, sede odstiny se mi na nehtech moc libi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No, já knížky nečetla, film jsem neviděla, ale soundtrack mám stažený a na nákup laků se vrhnu taky :D Ten Metallic Effect 893 je totiž božský! :)

    Zaměřeno na: Benefit + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. No vypadají krásně oba;) Já mám doma ten s žulovým efektem;)

    OdpovědětVymazat
  5. ten první lak je krásný!!! na efektové laky moc nejsem, vytáhnu ho tak 1-2 za rok :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadají moc pěkně. Koukala jsem na ně, ale ještě žádný nemám. Jak říkáš ty akci 1+1 jsem také prokaučovala. :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Wooow ten druhý lak mě zaujal hodně, ten první vůbec :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten první se mi líbí o trošku více :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)