pátek 27. února 2015

Dvě fáze pro dokonalé rty po 16 hodin?!

Krásný podvečer, moji milí!

Uběhl už nějaký ten pátek, co jsem poprvé zahlédla novinku, o které vám dnes budu psát.. na náš trh pronikla ke konci roku 2014 a jmenuje se 16H Lip Colour. Tuto novinku si pro nás připravil Dermacol, který slibuje hydratační kousek na rty, který vydrží po celý den. To je přesně to, co potřebuji! Po dlouhém toulání zásilky po celé republice a posílání tam a zpět, se ke mně konečně barva na rty dostala..


Oficiální popis: Nádherné intenzivní barvy vytváří dokonalý vzhled rtů po celý den nošení! Průlomová textura s vysokou pigmentací barvy na rty je rychleschnoucí a výborně kryje, nabízí výběr z nádherných devíti odstínů. Ultra lesk a jemná péče v krémové fázi díky obsahu přírodních vysoce kvalitních olejů, včelích vosků a vitaminu E zabraňuje vysušování a rty hydratuje, zvláčňuje, dodá jim svůdný lesk a plnost.


Tenhle kousek rozvířil vodní hladiny novinek na našem trhu. Barvu na rty, která vydrží po celý den netknutá, to chce přeci každá! A já, které na rtech nic nevydrží déle než hodinu-dvě, to chci dvojnásob! No a tak jsem se do ní s nadšením pustila.. Na testování dorazil odstín č. 02, což je.. hm, zvláštnost. V tubě mi přijde jako růžovo-červená, na rtech ale vypadá úplně jinak.. Rty s ní mám typicky červené, možná snad i s nádechem do oranžova :D Je zvláštní, co s barvou udělá pigmentace mých rtů, každopádně odstín je to pěkný, ať už tak či tak :) No teď tedy něco k samotné rtěnce. Aplikace probíhá ve dvou krocích - nejdříve nanesete pomocí klasicky houbičkového aplikátoru barevnou část, kterou necháte cca minutu na rtech zaschnout. V dalším kroku poté nanesete bezbarvý lesk na rty, který dodá vašim rtům šťávu. Olalá, máte hotovo.. U některých blogerek jsem si přečetla, že používají barevnou část samostatně, to mi moc nevyhovuje, jelikož sice barva zaschne a zmatní, ale zůstává tak nějak i po zaschnutí trochu lepivá a celkový efekt se mi bez toho lesku nelíbí. Ten bezbarvý lesk tomu dodává šmrnc :)



A teď přijde na řadu můj verdikt, hahá. Čtu všude okolo samé pochvalné recenze. Svým způsobem chápu. Ale.. Začnu popořadě. Barva na rty se lehce nanáší, bez problémů se dá barva nanést rovnoměrně a přesně. Pokud přetáhnete, musíte ihned sjednat nápravu, dokud barva není úplně zaschlá, poté už to jde hůř. Barva je velice dobře pigmentovaná, stačí jedno přetření pro skutečně intenzivní odstín, ALE musíte na ni mít dokonalé rty. Já mám rty momentálně celkem suché, s častým výskytem šupinek (jojo jsem lajdák, asi bych si měla rty více mazat, používat peeling a ták). A to není dobré. V případě takovýchto nerovností je barva jednoduše zvýrazní. Dobře, když tohle opomenu, tak barva vypadá na rtech vážně dobře. Velmi mile mne překvapilo, že nevysušuje a to za žádných okolností. Nemám nepříjemný pocit vysušování a následného pálení rtů jako při některých jiných sušších rtěnkách. Plusové body. Pro změnu však udělím i mínusové. Nedám ji úplně za výdrž, protože ta výdrž je nadprůměrná, je vážně dobrá, ALE.. pro mě není světová. Asi jsem jiná, protože mně na rtech osm hodin opravdu nevydrží :) nebo takhle, pokud beru nedokonalý stav za výdrž, tak potom jo.. to jsem zvládla asi těch osm, možná i deset.. ale to pro mě není výdrž. Abych to vysvětlila.. Rtěnku mám na rtech dlouho, fakt jo (na mé poměry). Můžete jíst, pít, líbat se.. aniž byste zanechávali otisky rtů.. to jo! Jenže po dvou hodinkách mám lesk dole, na rtech pouze tu barvu.. a co mi ta barva dělá, to se mi nelíbí. Po cca čtyřech hodinách (jednom jídlu, vykouřené cigaretě a několika locích pití) začne barva sklouzávat. Od středu rtů výrazně mizí, začne na rtech praskat, takže prosvítají rty, a dělají se hrudky.. ve finále se začínají hrudky postupně drolit a opadávat. No věřte, déle než 4 hodiny v perfektním stavu nedala, poté mi to přišlo příšerné a chtěla jsem to dát dolů.. Jako jo, možná to z dálky nikdo nevidí, ale já o tom prostě vím a nelíbí se mi to. A tak jsem to posledně v práci chtěla sundat. Jenže to bez dobrého arsenálu někde na cestách prostě nejde :D Zkusila jsem to obnovit, jenže se už barva prostě nesjednotí, ty hrudky z předchozí aplikace tam jsou a když přes to dám další vrstvu, tak je to prostě vidět a sklouzne to do původního stavu ještě rychleji. No ne, nelíbí se mi to :( Svým způsobem to držák je, protože u krajů barva drží a drží a drží.. jenže od středu rtů je to hrůza. Dolů to dát celé nejde, pokud nemáte po ruce něco mastnějšího..Odličování mi jde pouze s dvojfázovým nebo olejovým odličovačem, prvně jsem to zkoušela sundat micelární vodou, to šlo hodně ztuha a ne zcela úspěšně. Takže na ni vyzraji jedině s olejem.




Sečteno, podtrženo: Jsem na rozpacích. Na jednu stranu mi to přijde jako bomba. Jako jo, vydrží poměrně dlouho a asi kdybych měla jiné rty nebo pořád nejedla a nepila, tak by mi barva po celý den vydržela.. Jenže jiné rty nemám a asi jen tak neseženu.. celý den bez jídla a pití také asi nedám.. a tak nezbývá, než to přijmout takové, jaké to je.. :D Není to úplně špatná věc, pravděpodobně zrovna vám sedne, jako 99% blogerek, ale já s ní prostě úplně spokojená nejsem. Chci počkat na léto, třeba se něco změní.. rty budu mít v lepší formě.. na jídlo v létě nemám moc pomyšlení a to pití třeba zvládne.. uvidíme, každopádně zatím to je nerozhodné.. Použiji ji ráda, pokud budu vědět, že se někde zdržím maximálně pár hodinek a nebo budu mít možnost rtěnku opravit.. na celý den s ní ale raději nepočítám. 

Najdete ji tady, v devíti různých odstínech. Cena za kus je 229 Kč (v drogériích se může cena trochu lišit, sehnat ji můžete také v akcích).

A co vy a tahle pecka? Jste ti šťastní, kterým drží po celý den?

33 komentářů:

  1. Já bych si alespoň jeden odstín určitě chtěla pořídit, ale musim vychytat nějakou akci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akce bývají dost v Rossmannovi, myslím, že už v ní i byly.. tak snad se zase brzy nějaká objeví :)

      Vymazat
  2. Docela me zaujala, ale k tomuhle druhu rtenky zatim jaksi nejak neprilnula, miluju proste klasicke rtenky, i kdyz ty talhle dlouho nevydrzi :-) Ale mam takovou podobnpu rtenku z limitky od Essence a barva mi na rtech po naneseni vydrzela asi 3 hodiny a potom stacilo trochu pretrit a zase parada, fakt jsem se divila, ze tohle dokaze a jeste ze tak hezky zaschne, ze se vubec neobtiskava :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je právě fajn, že se taky neobtiskává, to mne překvapilo! Ale zase ten efekt potom.. :-/ no nevím.. má to svá pro a proti :D

      Vymazat
  3. Mně se líbí, akorát mám poslední dobou pořád vysušené a okoralé rty, takže takovéhle produkty na rty momentálně nepoužívám :-D Ale časem, když bych narazila na nějakou zajímavou akci - proč ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to já mám právě taky.. ale zase když jsem to zkoušela ze začátku, tak jsem měla rty celkem v pořádku a stejně to dělalo stejný vylomeniny.. tak nevím no, asi to není pro mě :D

      Vymazat
  4. Chci si nějaký odstín pořídit.

    OdpovědětVymazat
  5. Oproti barvě na stránkách Dermacolu, je toto hodně výrazné a červené. Možná kdyby byl odstín světlejší, tak by vydržel déle. Někdy záleží i na odstínu. Tato barva na tvých rtech se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, to máš pravdu, Marti! Prvně mne to docela překvapilo :) Ale jako odstín pěkný, to jo..

      Vymazat
  6. tiež mám tento ruž. Mne sa však po asi 2 hodinách pomaly začne olupovať od kutikov a potom to vyzerá už neupravene a nepekne. Zvyšok drží na perách ako pribity...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kdyby se mi odlupovala jenom v koutcích.. :( právě že mně se to dělá po celých rtech od středu, takže přesně jak říkáš - vypadá to neupraveně.. :-/

      Vymazat
  7. Zajímalo by mě, jak dlouho by vydržela na mých rtech, ale já taky pořád piju a jím každý 2-3 hodiny :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba jooo :) já mám problém prostě se všemi výrobky na rty.. u všeho max dvě-tři hodinky, výjimky mi vydrží i čtyři! :D No, tohle je jedna z těch lepších, to ano.. ale..

      Vymazat
  8. Pod tu recenzi bych se nejraději podepsala. Aspoň bych nemusela psát vlastní. :-D Měla jsem rtěnku sotva párkrát a moc se mi nechce do dalšího zkoušení. Prostě přesně jako píšeš, ano je to určitě lepší držák než klasika, ale prostě to dělá hrudky a mně to navíc po pár hodinách přijde na rtech nepříjemné a když to celý opravuji, tak mám večer rty pěkně vysušené. Jednoduše nejsem cílová skupina pro takový produkt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsem "ráda", že v tom nejsem sama.. ty hrudky mi jsou na rtech poté taky nepříjemné.. ruší to ty rty, je to na promnutí hrubé a prostě.. ne-e! Naštěstí teda rty nijak vysušené nemám, ještě to tak.. :D

      Vymazat
  9. Hrozně bych ji chtěla vyzkoušet, ale nechce se mi za ni dávat tolik peněz. 220,- je podle mě docela vysoká částka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To celkem jo, i když jestli by ti sedla jako ostatním, tak to za tu cenu pořád jde :) ale určitě si vyhlídni nějakou akci, sem tam už se v nějaké objevily! ;)

      Vymazat
  10. Osobně plánuji pořídit, ale spíše nějaký tlumenější odstín - s červenými rty mám prostě klasicky spojenou dlouhotrvající rtěnku a s mými neposlušnými rty se tak trochu bojím experimentovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono tam podle mě moc těch tlumenějších odstínů nebude.. :) na fotkách na e-shopu vypadá i ta dvojka dosti tlumeně a ve finále je to klasická rudá :D ale třeba časem přidají nějaké další odstíny, když to má úspěch :)

      Vymazat
  11. Me se tohle libi. Musim si aspon jeden odstin poridit.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Odstín je nádhernej :) na rtech vypadá skvěle.. Moc se mi líbí fotky...
    Všedně a nevšedně o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  13. Hezká barva. A kdyžtak na odlíčení v "polních" podmínkách mi na takové rtěnky pomáhá balzám na rty. Konkrétně mám La Roche Posay Cicaplast, s tím to jde určitě. Jednou jsem se zapomněla v práci, namazala si rty s vínovou dlouhodržící rtěnkou, kterou neodlíčí ani micelárka, a pak se hrozně divila z čeho mají kolegové takovou srandu, on ten balzám mi tu rtěnku totálně rozmazal a měla jsem jí krásně jako Jocker všude možně, jenom ne na rtech :)

    A tip na podobnou dlouhodržící rtěnku - Bourjois Rouge Edition Velvet. V práci hodně piju, občas jim, opravdu hodně mluvím a barva se fakt nehne. Dokonalé rty bez šupinek ale chce taky, ale to asi každá taková rtěnka.

    Small Everyday Joys blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ufff, když já většinou mívám v polních podmínkách buď jen rtěnku nebo balzám.. obojí nosím málokdy :D ale vyzkouším to a budu si na to dávat pozor :) děkuji za tip! Bourjois REV chci zkusit už hrozně dlouho, tak se po tom poohlédnu :)

      Vymazat
  14. Já mám raději klasické rtěnky. Nebo když už, tak tužkobalzám od Catrice:-).

    OdpovědětVymazat
  15. Celkem jsem nad ní přemýšlela, navíc teď bude v Rossmannu ve slevě :D Ale celkem si mě odradila... Měla jsem Max Factor Lipfinity, které je této hodně podobná dle mého a dělala to samé - sice držela lépe než klasické rtěnky, ale poté začala hrudkovatět, v šupinkách odpadávat se středu rtů a pak zůstala po ní jen konturka a pár šupinek :( Takže zatím odolám, klasické rtěnky mám raději :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm neměla bych komentáře psát tak pozdě - milion chyb, ale ta ze středu rtů mě děsí nejvíc, omlouvám se :D

      Vymazat
    2. To se stává, klídek, Nikolko! :D :* Jo tak to zní dost podobně, tak aspoň vím, na co si dát pozor.. :)

      Vymazat
  16. Něco podobného mám od Umy a vydrží mi to tak 6 hodin ;) ale chtěla bych vyzkoušet i Dermacol, ať mám srovnání :) teď už si jen počkat na nějakou pěknou akci :D

    OdpovědětVymazat
  17. nějak mě tyhle produkty vůbec nelákají, když přes rtěnku musím ještě něco nanášet. ten průhledný konec se pak tak nehorázně zaprasí a odpuzuje mě to používat :x barva ale není vůbec špatná jen koukám, že se trochu drolí co?

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)