úterý 17. února 2015

Hvězdná paletka?

Krásný úterní den!

Hola hola, práce volá! Tento týden nakonec více než jsem čekala, ale než se zase vrhnu naplno do počítání triček, svetrů a kalhot :D, ukážu vám jednu krásnou paletku. Ano, píši krásnou a sama musím říci, že jsem to nečekala. Tedy takhle, líbila se mi svým vzhledem od první chvíle, ale jistě si vzpomenete na mé špatné zkušenosti s obdobnou paletkou Barry M. Od začátku mne tedy doprovázely obavy, jak na tom paletka Starry Eyed bude, avšak jak říkám, jsem nakonec (celkem mile) překvapená.



Oficiální popis: Starry Eyed je paletka krásných přírodních odstínů, které sluší každé ženě, toužící po zářivých očích. Paletka skrývá kombinaci krásně pigmentovaných matných a třpytivých odstínů s bronzerem se zlatým nádechem.

Balení paletky musím hodnotit kladně. Líbí se mi papírová, lehká a elegantně vypadající krabička, uzavíratelná na magnet. Ten vcelku obstojně drží, i když občas se bojím, aby se mi někde po cestě neotevřela. Líbí se mi, že z druhé strany paletky hned najdete ingredience list, že není třeba ho nikde složitě hledat. Po otevření na vás vykoukne 6 očních stínů, jedna tvářenka/bronzer, 2 silikonové aplikátory a široké zrcátko umístěné z druhé strany víčka. Paletka je tedy multifunkční a vhodná na cesty, kdy vše máte pěkně po ruce v jednom obalu :) Stíny jsou sice zasazeny v paletce nějak šejdrem, ale čert to vem, přilepené jsou a drží na svém místě. 



Oční stíny jsou v této paletce opravdu pozoruhodné. Není to žádná něžná, jemná klasika, ale opravdu syté a výrazné odstíny. Dá se s nimi však i tak vykouzlit jak jemnější denní líčení, tak výraznější večerní. Paletka obsahuje 3 matné a 3 stíny se shimmerem. Jsou v paletce obsazeny na přeskáčku - jeden matný, jeden třpytivý. Matné stíny jsou v zemitějších tónech, takže slouží jako vhodný základ, třpytivé jsou potom ve výrazných, párty barvách (ty jsou mými favority) :) Stíny jsou víceméně bez rozdílu krásně pigmentované, což mne velmi mile překvapilo (druhá paletka na tom byla o poznání hůř). Možná vás nepřekvapí, že matných je třeba dát na oko o trochu více, pro mega výrazný a sytý odstín. I tak si ale myslím, že jsou na tom s pigmentací dobře, jsou určitě i o poznání horší. Konzistence je pudrová, trochu do máslova. Ale ne natolik, aby neprášily. Bohužel, prášit umí. To se oproti druhé paletce nezměnilo, i když práší o něco méně. Občas se mi však stane, že najdu nějaké to smítko pod okem a nebo trocha toho stínu odlítne při aplikaci na štětec. Není to stoprocentní. Avšak je to v normě a prášení se dá snést. Více prášící je snad jen ten zlatý se třpytkama, s tím se musí opatrně. Na oko stín přichytne bez problémů, vcelku obstojně se s nimi dá pracovat - dají se blendit, smíchávat, stínovat. Výdrž stínů je celkem obstojná. Ne, že by bez hnutí vydržely po celý den, ale to snad se svými mastnými víčky ani nemůžu čekat. Barva se mi během dle slévá, ale to tak mám se všemi stíny, proto jsou tu báze. S těmi naštěstí drží po většinu dne naprosto nehnutě, já se tak tedy nemusím bát, že bych večer při odličování stíny musela hledat. Po celý den jsou intenzivní a víceméně na svém místě, což je moc fajn. Celkově tedy musím říci, že jsou obstojné a líbí se mi. 



Tvářenka, kterou najdete v této paletce barevně ladí k očním stínům. Je to hodně výrazná lososová se zlatým shimmerem, který hází odlesky až do zelena. K barvám paletky se hodí, ale upřímně, na mě je to hodně divoká barva. Plusem (a možná i mínusem) tvářenky je její mega dobrá pigmentace. To vidíte i na fotce, že v té problém opravdu není. Naopak, musíte si dávat pozor, abyste to nechtěně nepřepískli :) Navíc bacha na ten shimmer, když už tvářenky aplikujete v rozumné míře, barva se dá hezky rozmazat a může se pěkně "ztratit", ale shimmer na tváři zůstává.. takže se může stát, že se budete třpytit. Tvářenka oproti stínům práší podstatně více, takže na to si dejte také větší pozor, jistě nechcete mít oranžovou tvářenku všude :) No a pak je tu výdrž. S tou už jsem na předchozích řádcích naznačila, jak to je - shimmer na tváři zůstává po celou dobu, zatímco barva se postupně vytrácí. Vydrží sice několik hodin, ale není to prostě celodenní držák, co nalíčíte a ani se nehne.. Takže tady body dolů, tvářenka mne dvakrát nezaujala.



Stíny v akci:

Modrofialový (2. zleva) a v očním záhybu smíchaný s červeným (3. zleva)
Ve vnitřním koutku zlatý (4. zleva), poté smícháním vytvořený přechod k vnějšímu koutku vínovým (6. zleva)
Kombinace zlatého (vnitřní koutek), hnědého (5.zleva), vínového (6. zleva) a spodní linka modrofialovým (2. zleva)

Celkově je paletka fajn, nemůžu říci, že by mne nějak výrazně zklamala (jako její kolegyně). Stíny jsou využitelné a vcelku příjemné, tvářenka už mne zaujala méně, ale zase na ní podle mě nestojí celá paletka. Řekla bych, že kvalita tak nějak odpovídá ceně (i když jsou i lepší paletky, za méně peněz!). Rozhodně ji nezahodím a budeme se kamarádit i nadále, má odstíny, které jsou pro mne neobvyklé a skvěle využitelné.  Paletku najdete tady, pokud vás zaujala, i když jsem koukala, že je momentálně vyprodaná. Časem ji snad znovu naskladní. Cena je 289 Kč. 

Co vy a Barry M paletky?

10 komentářů:

  1. Odstiny v paletce se mi moc libi a ta tvarenka je opravdu hodne pigmentovana, skoda ze ta vydrz uz takova neni :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně se mi líbí, jak jsi se stíny nalíčila :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní recenze, Kláry :) Už jsem tuhle paletku viděla tuším u Lucky Dejmkové a myslím, že jste se celkem shodly.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Mě primárně tahle paletka vůbec nezaujala, ale v tvojí recenzi je úplně parádní! Ty odstíny k tobě krásně sednou.

    OdpovědětVymazat
  5. Do paletky bych nešla, tyhle odstíny nejsou nic pro mě - bohužel :-( Ale pigmentace je teda parádní a recenze povedená!

    OdpovědětVymazat
  6. Barvičky této paletky vypadají naprosto skvěle a s tvým popisem (i fotečkou) jejich pigmentace vypadají ještě lépe :D Líbí se mi dokonce i barva tvářenky i když bych se trochu bála toho shimmeru.
    Krásná recenze i nalíčení s paletkou je ve tvém podání moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  7. vůbec jsem netušila, že BarryM má i paletky a když jsem tuhle viděla u Mii, zamilovala jsem se na první pohled :) naprosto ideální barevná kombinace.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)