čtvrtek 11. prosince 2014

Laky na vlasy - dobro vs. zlo

Krásný čtvrteční večer vám přeji!

Jsem tady konečně s jedním dlouho připravovaným soubojem. Tak nějak jsem si říkala, že to takhle dopadne už od začátku, co jsem tyhle kousky vyzkoušela :D A o čem že to dnes bude? O dvou lacích na vlasy, které mi tu přistály v poslední době. V souboji si to rozdá lak na vlasy Aveflor a Elnett od L'oréal.



Jako první tu je lak na vlasy zn. to nechceš. Respektive značky Aveflor, který jsem si kupovala jako nouzovku v Tescu. V peněžence jsem měla pár korun, chtěla jsem vyzkoušet něco nového a tak jsem sáhla po tomhle zeleném kousku. Navíc obsahuje výtažky z kopřivy a olivového oleje pro lepší vlasy, čímž si mě získal úplně. Říkala jsem si, že na laku na vlasy snad není co zkazit.. nebo jo? Balení je klasické, u laků se snad jiné ani nevede :D Rozstřik má celkem dobrý, hlavu lak pokryje během pár střiků. Parfemace je sama o sobě celkem v pořádku, možná je tam trochu cítit ta kopřiva nebo alespoň mně to přijde trochu "travnatá" vůně :D ale co mi vadí je, jak šíleně vlezlá ta vůně je, normálně vám při použití vleze úplně do nosu, že se pak div neudusíte. Proto lakovat se s tímhle kouskem, tak jedině se zadrženým dechem! A teď je tu to největší mínus, čímž je nulová fixace. Lak by měl mít stupeň fixace 4, ale já tím nezlakuji ani ň. I kdybych si ho na hlavu nastříkala půlku. Vlasy mi to neudrží na místě ani pět minut po aplikaci, natož celý den! Ihned je mám rozlítané a je to jak kdybych nic nepoužila. Vážně k vzteku. Takže ne, tohle vážně ne. Snad bych byla radši kdyby slepoval, protože s tím se dá ještě pracovat, ale takhle? Poletí do koše, co s tím. Za mě zbytečné vyhazování peněz, raději sáhněte po něčem o pár korun dražším, ale kvalitnějším (laky na vlasy Taft, Wella, Garnier za to stojí). Seženete v Tescu (ale mám pocit, že jsem je potkala už i jinde), cena kolem 55 Kč za 300 ml.




Elnett Satin od L'oréal Paris naopak vychválím do nebe a rozhodně nebudu první. Vsadím se, že jste ho už viděli a dobře ho znáte, protože to je jeden z nejprodávanějších a nejznámějších laků na vlasy na světě. Aby ne, je totiž moc fajn. Mám jeho menší, cestovní verzi (150 ml), což se ukázalo jako málo, protože je super :) Má elegantnější, zlatý obal, tryska je také fajn, má celkem velký rozsah. Vůně je taková.. klasická. Přesně takhle si představuji parfemace laku na vlasy. Možná to mám vsugerované díky tomu, že tenhle lak je klasikou už po mnoho let a já si ho moc dobře pamatuji z dětství, kdy jej používala mamka. To jsem však odbočila, parfemace je prostě OK. Tečka. Co je však hlavní je fixace, díky které bez problémů po celý den zafixuji svůj účes. V malém množství zlakuje účes jemně (což u mne nestačí, protože mám kolem hlavy nehorázně rozlítané chmýří), ve větším množství mi je udrží na místě po celý den, přesně jak chci. Navíc neslepuje nebo alespoň ne nijak výrazně, že bych měla ve vlasech chuchvalce a každý hned viděl, že mám hlavu zlakovanou. Jednoduše vlasy vypadají přirozeně. Navíc vlasy nemastí a nezatěžuje. Za mě tedy určitě ano, snad jediné mínus je vyšší cena z té drogérkové nabídky. Co jsem koukala tak běžně stojí kolem 110 Kč tento malý a kolem 150 Kč/300 ml. Seženete v drogériích Rossmann a určitě ho budou mít i další.






Co vy a tyto laky? Máte zkušenosti? Jaký je váš favorit?

11 komentářů:

  1. Taky mám doma Elnett,ale už hrozně dlouho, protože si vlasy téměř nelakuji od té doby, co jsem si je nechala zase narůst. Je super, nejlepší lak, co jsem si kdy koupila (měla jsem teda asi jen 4 druhy :D ) ale je fakt dobrej, neslepuje, voní dobře, dá se vyčesat, mám ho ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já to tipovala naopak :-D Říkala jsem si, že levnější kousek určitě příjemně překvapil, ale koukám, že ne. Ani jeden z laků jsem neměla. Momentálně dodělávám Wellaflex, u kterého se mi porouchala střička asi v polovině používání, což je k vzteku. Vlasy docela slepuje, ale na druhou stranu slušně tuží a jde výborně vyčesat. V zásobě mám Got2B. Já laky moc neřeším, jeden mi vydrží tak 2 roky :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Elnett se pašoval do USA :-) Nyní ho tam mají, ale patří k těm dražším.

    OdpovědětVymazat
  4. Elnett je fakt super, taky jsem si myslela, že je lak jako lak, ale vidím rozdíly :) Ještě chci zkusit nějaký přírodní.

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za varování čemu se vyhnout, protože ta kopřiva by mě taky nalákala ke koupi :)

    Makeup Revolution - Konečně u nás + 2x Giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Já laky moc nepoužívám, protože na mém jednoduchém účesu nemají co držet :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Elnetty mám nakoupené do zásoby a ještě jsem se k nim nedostala, takže jsem moc ráda, že vím, že se mám na co těšit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Elnett jsem vyzkoušela a docela mi vyhovoval :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Elnett je úplně nej lak na vlasy, a že jsem jich vyzkoušela nezpočet! Kupuju si pravidleně ten červený má jemnější fixaci, což mě vyhovuje, ale mám i tento růžový k občasnýmu používání, který má o něco silnější fixaci:) V Rossmann drogerii, čas od času, je na ně slevová akce a to větší balení bývá za cca 89-99kč tak nějak, což už se vyplatí :)
    Klára

    OdpovědětVymazat
  10. ani jeden jsem nezkoušela. co se týče laků na vlasy jsem hooodně vybíravá :D miluju Infinium od L'Oreal - nejlepší lak, který jsem kdy vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)