pondělí 29. září 2014

Vymazlené ručičky s For Life & Madaga

Krásný pondělní den!

Dáme si zase jednu, vlastně dvě recenze, na moje velké pomocníky. Když jsem začala pracovat v H&M, tak jsem měla problém se suchýma a rozpraskanýma rukama. Nevím, čím to bylo, ale bylo to jeden čas opravdu otřesné, ruce plné záděrek, suché nehtové okolí a popraskané a suché klouby.. No nic pěkného, na co by se chtěli naši zákazníci dívat :D A tak jsem hledala různé způsoby, jak se toho zbavit. Každý večer jsem mazala ruce oleji, zázračnými kelímky, krémy, což mi částečně pomohlo, ale pořád to nebylo dokonalé.. a pak přišla jako na zavolanou zásilka od české značky For Life & Madaga. V balíčku byly hned dva pomocníci na můj problém a těmi jsou Bariérový krém Transparent na hypersenzitivní citlivou a rizikovou kůži a Regenerační emulze na nehty. Takže dnes to bude o nich.

Regenerační emulze na nehty 

Oficiální popis: Proti lámavosti, třepení nehtů a záděrům. Ideální rovněž k regeneraci nehtového lůžka např. po odstranění umělých nehtů. Obsahuje kalcium, pantenol, vitaminy a čajovníkový olej.



Záděry, to je pro mne věčný boj. Třepení nehtů mne v poslední době trápí také.. a tak tohle je jednoduše přímo mně na míru. Emulzi jsem začala používat na začátku srpna a po pár dnech bylo znát, že pomáhá. Záděrky se zmírnily a nehtové okolí vypadalo vyživenější a hydratovanější. Teď jsem na emulzi párkrát zapomněla a už se mi problémy se záděry zase vrací, takže nejvyšší čas opět pravidelně mazat :) Emulze přišla zabalená v malé růžové krabičce, krém má u sebe i úzký aplikátor, kterým vynesete jen malé množství krému, přesně tam kam chcete a zbytečně jím neplýtváte. Je bílé barvy, krémové konzistence a nevtíravé parfemace. Cítit je především tea tree oil, ale vůně není nijak agresivní a intenzivní, spíše naopak. Emulzi vždy trochu vmasíruji do postižených míst, aby se dostala všude. Ihned se vstřebává a už na první pohled zanechává nehtové okolí jemné a vyživenější. Po pár dnech používání jsem zaznamenala první viditelné výsledky - nehtové okolí a kůžička se mi přestala vysušovat, záděr se tvořilo stále méně a ty staré se krásně hojily. Horší výsledky jsem zaznamenala na samotných nehtech, ty se mi třepí dál.. Ale ani jsem to nijak neočekávala, abych pravdu řekla, nehty je třeba vyživovat spíše "zevnitř" správnou životosprávou, vitamíny a minerály, myslím, že mastička/krém na to jsou jednoduše krátké. Přesto tedy mohu říci, že jsem spokojená a jsem ráda, že tu takového pomocníka do stavů nouze mám :) určitě se mi neztratí a když bude zase zle, vím že mi pomůže.

Emulzi najdete tady, 18 ml stojí 171 Kč.





Bariérový krém Transparent

Oficiální popis: Krém pro úpravu porušených ochranných bariérových funkcí kožního povrchu, podmiňujících nadměrnou suchost a přecitlivělost na zevně působící fyzikální a chemické vlivy a faktory. Po nanesení na kůži vytváří tzv. "náhradní bariérový systém" schopný porušené bariérové funkce po nezbytnou dobu nahrazovat a vytvořit tak podmínky pro navození regeneračních procesů v povrchové epidermis, vedoucích k obnově porušené bariérové funkce.



Skvěle doplnil emulzi. Jeho péče je zjevná hned po prvním použití. Krém přišel opět zabalený v krabičce, je to klasická bílá tuba (mám 50 ml verzi). Balení jednoduché, ale k podobně pečujícím produktům možná i hodící se více než něco vymazleného. Je bílé barvy, krémové konzistence a citrusové parfemace. Vůně mi trochu připomíná záchodový čistič nebo jar či co, ale zvládnu to, hlavně když mi pomůže. A on pomohl. Hned po prvním namazání cítite, že máte ručičky vymazlené. Krém se vstřebá, ale zanechá na rukou takovou jemnou, ochrannou vrstvu, která na nich zůstane hodně dlouhou chvíli. Dokonce i po umytí rukou pořád ještě ten krém na rukou cítím. Ale nemyslete si, ta vrstva není mastná a ničemu nevadí. Stačilo mi namazat párkrát ruce a suché klouby a popraskaná kůže byla pryč a ruce jsem měla zase jako ze žurnálu :) Po namazání jsou jemné, dlouhodobě vyživené a hydratované, že se o ně dál nemusím starat. Používám ho tedy velmi ráda, každý večer si jím namažu klouby rukou na noc, což úplně stačí a jinak přes den sáhnu občas po klasickém krému na ruce, to jest vše. Za mě tedy velké ano, věřím, že by zvládl pomoci i v daleko horší situaci, takže máte-li nějaký problém se suchou, namáhanou, popraskanou pokožkou, zkuste po něm sáhnout, třeba se budete divit jako já. A na zimu se bude náramně hodit, až zase budu mít ruce suché z nenošení rukavic, jako je u mne zvykem! :D

Prodává se ve třech velikostech (4 ml, 50 ml a 200 ml). Najdete ho tady, velikost co mám já stojí 636 Kč, což není zrovna málo, uznávám, ale já jsem opravdu neskutečně ráda, že ho tu mám. Až dojde (což bude doufám za hodně dlouho) budu i tak zvažovat jeho koupi, protože podobný pomocník se doma jednoduše neztratí.



Znáte kosmetiku For Life & Madaga? Jak vy zachraňujete svoje ruce?

18 komentářů:

  1. O této kosmetice slyším poprvé, ale také se mi teď hodně třepí nehty, takže super tip :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné
    https://www.facebook.com/chicnstylebyklara?ref=hl

    OdpovědětVymazat
  3. O této značce jsem už myslím na jednom blogu četla. Taky jsem vždycky dost trpěla na záděry, kolikrát jsem se podívala na prsty a najednou jsem je měla od krve. Ale jak používám krém na ruce, tak jsou ruce v pořádku :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to se mi stává taky.. jeden čas jsem měla od záděr pokoj, teď se mi zase vrátily.. mám pocit, že to bude souviset se stresem a tak.. :-/

      Vymazat
  4. Tak tuto značku vidím poprvé, ale líbí se ta emulze, vypadá jak z lékárny, mohla by fungovat :p Já jsem měla problémy s popraskanými rukami dvakrát (ani teď to není žádná sláva) - poprvé když jsem pořád umývala kojenecké láhve a pak když jsme měli eshop a balila jsem spousty balíčku denně. Teď mám na nehtovou kůžičku něco od Saloos.

    OdpovědětVymazat
  5. Moje nechty sú na tom fakt zle. Jeden čas som mala gélové, no potom to prišlo. Nechty mám ako papier, lámu sa a skoro stále si ich kvôli dĺžke musím strihať. Teraz som však objavila nejaké vitamíny tak uvidím ako to bude.
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem měla po gelových nehtech jsem měla ten samý problém a trvalo skoro rok než se mi nehty daly dohromady.. už nikdy! :D

      Vymazat
    2. No teda vidím, že tehdy když jsem si řekla, že do nich NEJDU, tak jsem udělala dobře :-)

      Vymazat
    3. * Tak to jsem měla po gelových nehtech ten samý problém..
      Koukám, že už o půlnoci ani psát neumím :) :D
      Cosmetic Jam: Jo to jsi udělala :) většina lidí co znám, tak s tím po sundání mělo problémy.. jednoduše je to zátěž na nehty a pak se to dlouho hojí :)

      Vymazat
  6. Já mám od nich teď tři věci, Bariér.krém včetně make-upové verze (zatím mám takový neutrální postoj k oběma, Transparent je docela dobrý na ruce, ale když už se mi ekzém rozjede, nic mě nezachrání kromě kortikoidů), a potom REHA na krizové stavy. Ten REHA je dobrý, ale ještě s recenzí čekám tak měsíc...
    Hele, že jsi to byla ty, kdo odvolal tu jejich snídani a tak jsem šla místo tebe "ze zálohy"? Psali mi totiž na rychlo, tak jsme si s holkama říkaly, že asi někdo vypadl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na žádnou snídani nikam pozvaná nebyla, tak asi ne :)

      Vymazat
    2. Nebo aspoň myslím, teď jsi mne znejistěla.. :D ale mám pocit, že od FL&M jsem pozvaná nikam nebyla :)

      Vymazat
    3. na snídani jsem byla taky pozvaná, ale bohužel jsem nemohla dorazit :( jaké to bylo?

      Vymazat
  7. Uf, ty krémy jsou tak drahé, a přitom složením odpovídají mnohem levnějším a obyčejnějším krémům. Tím nechci zpochybňovat tvou spokojenost, věřím, že pomáhají. Jen mi je ta značka dost nesympatická, protože těmi cenami a prezentací dává najevo, že je něco extra. Jinak stejný popis účinků u krému by seděl i na můj oblíbený. Bohužel ten se dá sehnat asi jen v Německu nebo možná v Rakousku. Dr. Scheller Calendula za euro a půl v každé drogerce. Kupuji si ho už asi osm let a je to zázrak. :)

    OdpovědětVymazat
  8. zrovna jsem zveřejnila článek o této kosmetice :)

    http://mujsvetkosmetiky.blogspot.cz/2014/09/testovani-kosmetiky-for-life-madaga.html

    Emulzi na nehty jsem měla možnost taky vyzkoušet a jsem s ní moc spokojená!

    OdpovědětVymazat
  9. Jé, konečně vidím u české bloggerky for life & madaga výrobky. Ja s touto značkou spolupracují v salónu a nemuzu si ji vynachválit. Určitě vyzkousej i výrobky na pleť. :))))

    OdpovědětVymazat
  10. Kosmetiku znám díky své tchýni, která mi ji kupuje každý rok na Vánoce. Bariérový krém jsem měla - fakt byl super :) Teď mám Collagen active krém, Collagen active sérum a nějaký krém se sfingolipidy a je to fakt bomba :) Je to drahé, sama bych si to nekoupila, ale darovanému koni na zuby nehleď. Když jsem to poprvé před lety rozbalila, říkala jsem si, co to sakra je, že zase nějaká dealerská kosmetika typu Amway, ale po pár dnech používání jsem byla nadšená :) Takže za mě super! Marcela

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)