pátek 12. září 2014

Double Trouble Nude Magique..

Krásný (i když propršený) den vám přeji!

Asi jako poslední z celé blogosféry vám přináším recenzi na tyhle dva kousky. Ani já jsem jim neunikla. Jenže, však víte, v poslední době to bylo dosti divoké a tak jsem našla až nyní chvíli, abych vám je ukázala. Ale za to mohu říci, že je mám důkladně vyzkoušené a tak si mohu za svým názorem stoprocentně stát. L'oréal přišel krátce po sobě na trh se dvěma novinkami z řady Nude Magique, nejprve uvedl bázi pod make-up Blur Cream a hned nato světoznámý make-up Eau De Teint. A já měla tu možnost obojí vyzkoušet. Jak se mi kousky zalíbily se dozvíte z dnešní recenze.


Začnu podkladovým krémem/bází pod make-up Blur Cream. Přišla jednoho dne z nenadání, ani jsem ji nečekala. Říkala jsem si, že fajn, že zase zkusím něco nového a na léto se mi něco pod make-up hodí.. přeci jenom se v létě roztékám jako nanuk, takže báze pod make-up, která ho udrží na místě, je fajn! Jenže.. je tu druhá strana používání jakýchkoliv krémů či bází pod make-up a tím je u mne hrozné ucpávání pórů a zanášení pleti. Nevím čím to, ale všechny báze, kromě klasické báze od Dermacolu, mi pleť hrozně zanáší. Netrvalo dlouho a po pár dnech používání se mi začalo tvořit větší množství pupínků a černé tečky začaly přibývat. A tak jsem bázi raději přestala používat. Pro mne to tedy rozhodně není, ač oceňuji její hezké, jednoduché balení a zúženou dávkovací tubičku. Dokonce jsou rozdělené dva odstíny, já mám Light to Medium, což je světlejší varianta. Zaujalo mne, že je báze jemně zabarvená, ovšem na pleti to mnoho vidět není. Báze je krémová, matná a na pleť přilne. Zanechá ji vyhlazenou a připravenou pro make-up, který si lépe sedne a stoprocentně sjednotí. Výdrž make-upu byla o něco lepší, ale že by mi make-up vydržel v těch vedrech na místě po celý den, to zase ne, zas tak zázračná báze nebyla. Já jsem si ji tedy nijak nezamilovala, ale to neznamená, že vám by se líbit nemohla :) pokud báze používáte a nedělají vám na pleti neplechu, tak po této se určitě podívejte.





Make-up Nude Magique Eau De Teint konečně dorazil i k nám! A že mu to trvalo! Avšak kdo si počká, ten se dočká a miniaturní skleněné lahvičky s tekutým make-upem jsou i v našich drogériích. Byla jsem na něho zvědavá od samého začátku a měla jsem ho v merku, pak nakonec přišel v obálce. A světe div se, i v dokonale sedícím odstínu! Odstín 100 Porcelaine je přesně pro mě, padne mi snad i v zimě. Jupí, konečně něco světlého! Pokud jste o něm neslyšeli a dostane se vám do ruky, nejdříve se pokocháte hezkou lahvičkou a poté vás překvapí jeho úplně tekutá konzistence. Ne, není to krémové, je to opravdu tekuté a navíc to nemá žádnou dávkovací pumpičku, nýbrž nanášíte přímo z lahvičky, aplikace je tedy opravdu zajímavá.. Prvně je třeba jím zatřepat a následně jsem pokydala vše, co make-upu stálo v cestě. Postupem času jsem se ale naučila jak s ním jakž takž  pracovat a sžily jsme se. Ovšem stejně to prostě není textura, kterou bych kdovíjak milovala.. já raději klasicky krémové a ještě s pumpičkou :) Konzistence je však fajn vzhledem k nanášení make-upu, dá se jednoduše rozetřít do ztracena a do pleti se jakoby vcucne. Teď přijde ALE a tím je nízké krytí. Jako asi takhle, teď přes léto v těch vedrech mi to tak nevadilo, make-up je hodně jemný a pleť opravdu nezatěžuje.. Ale na podzim/zimu je to prostě málo. Make-up neschová vůbec nic, spíše jen jemně sjednotí a pleť rozzáří. Neschovám ani začervenání, nedokonalosti, pupínky a nebo ty moje všudypřítomné pihy.. nic. Efekt jak jsem říkala je však hezký, pokud mu odpustíte to slabé krytí. Máte sjednocenou a matnou pleť a velmi jemnou na dotek. To se mi moc líbí. Pudrovat už s ním nepotřebuji, protože efekt je opravdu "pudrový". Výdrž make-upu ale není žádná výhra, protože vám řeknu, že po běžném pracovním dni si večer přijdu jako nenamalovaná.. make-up zmizí do ztracena a všechno je vidět :D To já raději něco hutnějšího a lépe krycího, kdy si nepřipadám tak blbě se všema těma pihama a dalšími vymoženostma mé pleti.. :D Za mě tedy zklamání. Tolik chválená věc, takže jsem od něho čekala něco trochu jiného.. bohužel to vůbec není pro mne. Make-up perfektně poslouží těm z vás, které netrpíte na nedokonalosti a chcete spíše obličej jen sjednotit a lehce něčím "šmrncnout" :) Pro nás, co potřebujeme schovávat spoustu věcí, to není, takže se hezky vrátím k ověřené klasice.






Obojí seženete v drogériích, cena báze je cca 300 Kč, cena make-upu okolo 300 Kč a dostupný je ve 4 barevných odstínech.

Co vy a tyhle dvě novinky? Máte s nimi zkušenosti? Vyhovují vám?

16 komentářů:

  1. já jsem na tom s bázema stejně, nemůžu je vůbec používat, protože se mi dělají boule klidně ještě do večera toho dne, kdy si ji dám! prostě okamžitá hnusná reakce... naštěstí mi MU drží i bez nich, i ve vedrech, takže se bez nich objedu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nezkoušela jsem ani jedno, ale kupovala jsem si tenkrát bázi od Garnier, když to byla novinka a taky mi to nevyhovuje.

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Mám pro tebe dobrou zprávu, poslední nebudeš, já recenzi ještě nemám. :-D bázi jsem ale rovnou odložila, ta mi nějak nesedla, ale je to paradox, protože má z 90% stejné složení jako Garnier a ten mi nevadí, za to po Loreal také pozoruji ucpávání pórů. a makeup zatím nevím. první dvě vyzkoušení byly zklamání, ale čím více ho používám, tím je to lepší, takže s recenzí budu ještě vyčkávat.

    OdpovědětVymazat
  4. Co se týče bází obecně, tak i mě ucpávají póry, což je k vzteku, takže já báze používám opravdu velice výjimečně. Asi tak jednou za půl roku :D
    Pokud jde o make-up, tak se mi líbí, texturu má vážně zajímavou, když se ve vteřině na pleti změní z "vody" na sametový pudr. ALE! To krytí je prostě vážně žalostné a navíc mám na dotek pocit, že má v sobě tolik silikonů, že by mi ucpal póry úplně stejně jako ta báze. Já teda obě novinky oželím, i když na make-up jsem se hrozně těšila a chtěla si jej pořídit.Škoda :/ :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/09/new-in-august-2014.html

    OdpovědětVymazat
  5. makeup mám skoro rok a kamarádi se z nás nestali :D žádné krytí, žádná výdrž a navíc mi přijde, že mi občas nedělal vůbec pěknou pleť a měla jsem pak takovej divnej pocit, že jsem špatně nalíčená :( ale pokud bych měla lepší pleť, tak by byl dostačující :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na make-up jsem měla zálusk ale když všude čtu že špatně kryje tak ho kupovat určitě nebudu :) krytí je pro mě hodně důležité :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě že jsem si ho dneska nekoupila! :-D

    OdpovědětVymazat
  8. ja som si make-up chcela kúpiť tiež, no po tejto recenzii už nie .. pre mňa je najdôležitejšie krytie a to dávkovanie sa mi tiež nejak extra nepáči :) dokonca ani tá konzistencia nie je na tom najlepšie .. ja mám tiež najradšej tie s pumpičkou :) ale inak dakujem za recenziu ! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Bázi jsem nezkoušela, já už několik let používám od Benefitu a asi ji jen tak měnit nebudu. Každopádně makeup mám a vyhovuje mi. Lehké krytí mi stačí, nemám žádné pupínky, jen pár světlých jizviček po akné, které mi zakryje docela v pohodě. Pro ještě lepší efekt ho ještě smíchám s trochou CC krému od Max Factor, spolu je to nějlepší dvojka! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Bázím se vyhýbám jak čert kříži. Make-up mám, vyhovoval, ale za měsíc příšerně zoxidoval. Těšila jsem se, že budu mít konečně make-up, co by seděl i v zimě, a houby.

    OdpovědětVymazat
  11. Makeup vypadá skvěle :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Já používám bázi od Dermacolu, teď končím druhé balení a...konec konců - dočetla jsem se o ní u tebe. Teď mám ještě tu Rimmel, co byla v Elle, ale nějak mi nesedí. Jinak make-up s takovýmhle balením bych opravdu mít nemohla. I tak se občas někde ráno při malování umažu a jde většinou i špatně vyprat. To bych mohla nosit jen béžové věci.:))

    OdpovědětVymazat
  13. Podobne dopadla aj moja pleť po použití tej bázy. Na tvári sa mi vyhodili dve obrovské boľavé vyrážky a niekoľko dní som sa ich nevedela zbaviť. Bolo to hrozné, našťastie ja som tú bázu mala len ako vzorku z časopisu. Zato mejkap Eau de Teint mám veľmi rada. Ten pocit, ktorý na pleti vytvára, je skvelý. Na mne kryje slabšie až stredne, čo mi veľakrát stačí. Ak treba viac, použijem dobrý korektor, no sú dni (resp. už to bol aj celý mesiac), keď si s tým krytím nevystačím :)

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěla jsem se tě zeptat, jaký krycí make-up je podle tebe nejlepší?? Mám strašně problematickou pleť, která se za chvilinku leskne jako blázen... žádný make-up mi nevydrží krásný celý den... nejvíc jsem spokojená s make-upem Wake me up, ale poslední dobou mi nepřijde už tak dobrý, dlouho nevydrží a pleť mám brzy mastnou. Díky moc za radu :-)

    OdpovědětVymazat
  15. já si tu bázi jenom chválím, kromě Catrice je jediná, která mi sedne :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já báze vůbec nepoužívám, makeup mi drží i bez nich. No a vlastně klasický makeup taky zas nijak často nevyužiju, stačí mi BB krémy. Takže ani o jeden z těchto produktů nemám zájem, viděla jsem, jak to obletělo blogosféru, všichni z toho byli nadšení. Avidím, že ty zůstáváš nohama na zemi, to je super :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)