čtvrtek 21. srpna 2014

Tohle ne, děkuji!

Pěkný čtvrteční podvečer!

Dnes tu máme jeden shrnující článek, ovšem pozor, tentokrát to nebude nic pochvalného. Právě naopak, rozhodla jsem se, že jednou za čas vám přinesu nějaký shrnující článek toho, co se mi naopak neosvědčilo a co už doufám, v budoucnu nepotkám :) Proč pořád dělat pouze oblíbence, když existují i produkty, které vás určitým způsobem vytáčejí? Sice je samozřejmě příjemnější chválit než hanit, ale ne vždy to jde. Jednoduše ne vše mi sedne a tak to dnes bude o několika kouscích, které bych ze své sbírky nejraději "vyškrtla".

Celkem jsem těch opravdu "mizerných" produktů ve své aktuální sbírce našla 9 (oční stíny stejného druhu počítám za jeden). Dělala jsem v kosmetice opravdu velkou očistu a vše nepotřebné a nevyhovující posílám dál (o tom se také časem dočtete), takže ještě při té příležitosti tento typ článku. Ale samozřejmě chci upozornit na jednu věc, co mně nevyhovuje, může naopak vyhovovat vám! Proto to vše berte s rezervou a neberte to hned jako pravidlo! :) 


Rozdělila jsem to na pleť a zbylou dekorativní kosmetiku. U té dekorativky nacházím těch přešlapů nejvíce. Ono je to taky logické, vzhledem k tomu, že se jí dá vyzkoušet podstatně více než pečujících kousků a jsem za to hlavně i ráda, protože přeci jenom když vám nesedne něco pečujícího, tak to pak bývá průser :) 


Depilační krém na obličej Skin So Soft Avon - Tak tohle je pro mne přešlap number 1, protože to, co se mi s ním stalo už bych znovu nerada. To si říkám, že ho konečně vyzkouším a po stopadesátipěti letech se zase jednou zbavím knírku.. tak si ho nakrásně napatlám nad horní rty a nechám krém působit 3 minuty (v návodu doporučeno 2,5 minuty, maximálně 8 minut, ne déle). Samozřejmě upozorňuji, že žádnou alergickou reakci jsem na ruce neměla, takže no stres, že jo. Ale už po minutě jsem začala cítit takové šimrání až mírné svědění. Říkám no, asi by to být nemělo, ale to ty další dvě minuty přežiju.. Po třech minutách to sundám, jdu si důkladně ksicht opláchnout (a fakt jsem to vzala důkladně!). Knírek fakt nikde, chloupky pryč, ale místo toho krásně zarudlá pleť. Tak čekám do večera, zda to zmizí, ale červené flíčky zůstávají.. usnu a ráno se probudím.. mám červené fleky místo knírku a oteklý horní ret. Ne, fakt nikdy víc! Děkuji, nechci! Naposledy co jsem použila depilační krém, příště to vezmu radši bolestně voskem :D

Beauty Purify micelární voda Diet Esthetic - bohužel úplně nejhorší micelární voda, co jsem zkoušela. Nejen, že není zcela bez parfemace, ale navíc jsem po ní slzela a v blízkosti očí mě děsně pálila. Jako bonus hrozné lepení, takže ne. Tohle fakt není moje favoritka. Existuje kupa lepších (a levnějších) micelárních vod. Více jsem o ní psala tady.

Pure Activ BB Cream Garnier - za mě největší propadák mezi BBčkama. Teď čekám vlnu rozhořčení. Ano beru na vědomí, že je to jeden z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších drogérkových BBček. Ale hned vám vypíšu, proč já ho prostě ráda mít nikdy nebudu. Za prvé je to odstín. Ani ten Light není pro bělobu, jako já, dostatečně světlý a po jeho aplikaci jsem jako mrkev, která zdrhla ze zahrady. Ne, fuj, nedá se to nosit. Ani v létě, ani v zimě, prostě nikdy. Za druhé parfemace. To je pro mne snad utrpení největší a jeho největší mínus. Já tu jeho nasládlou parfemaci fakt nesnáším! Snesu hodně, ale tohle fakt ne. Na mě je ta vůně moc intenzivní a cítím ji potom i na obličeji a ne.. nemůžu se s ní prostě sžít. Za třetí je to slabá výdrž, slévání, zalézání do vrásek a všechno ostatní. Cítím se s ním na obličeji nepřirozeně, jako s maskou, která se usazuje kam nemá, když se zapotím tak slézá a nebo tvoří mapy.. jednoduše kamarádi spolu nebudeme nikdy. Dala jsem mu dvě šance a obávám se, že to byly ty poslední.. Prostě ne a teď mě ukamenujte :D

CC Cream Dermaheal + CC Cream Avon - Dvě CC, co jsem měla možnost vyzkoušet a ani jedno se mi nelíbilo. Odstíny mi seděly suprově, ale s oběma jsem měla hrozný pocit masky, úplně nepřirozený efekt, lesknoucí se pleť.. potom mi to stékalo.. Ne, nelíbí se mi ten efekt co to umí.. Překvapivě ani jeden neměl dobré krytí, takže pro mě to nemá smysl. A u obou jsem měla podezření na výrazné ucpávání pórů, černé tečky a tvorbu pupínků.. vždy když jsem je používala, tak jsem měla větší výskyt akné. Jednoduše jsem jim nepřišla na chuť. O Dermaheal jsem psala tady o Avon CC Creamu tady.


Fit Me tvářenka Maybelline - tenhle kousek mi absolutně vůbec nepadl. Obal nic moc, hodně slisovaná, že se nedá ani nabrat, slabá pigmentace tvářenky a vysoké prášení, když už se ji z toho snažíte dostat.. Nic, co bych od tvářenky chtěla.. Použila jsem ji párkrát a spíš mi tak nějak leží skladem.. Více fotek a popisu tady.

Glamour lak na nehty Dermacol - nevím, zda je tu zcela oprávněně, protože laků, které nemusím, mám určitě více, ale tenhle je takový nezapomenutelný.. Hrozně se mi líbí jeho odstín, který mi učaroval na první pohled, o to větší pak bylo zklamání, když lak pořádně nekryl ani v několika vrstvách, extra pomalu schnul a nic mi na nehtech nevydržel.. Prostě mě to u něho mrzí více než u jakéhokoliv jiného.. Takže je tu. Škoda. Více zde.

Bon Bon oční stíny Dermacol - ukazuji tu pouze odstín dva, který je na tom nejhůře, ale peckou není ani šestka (modrá). Stíny sice vypadají roztomile, ale práce s nimi je tuze složitá. Vůbec, ale absolutně vůbec se mi nedaří stíny nanést, jsou velice pevně slisované a spíše práší okolo, než-li by se barva nanášela na štětec. Na oko se mi jich povede nanést opravdu minimum. Navíc jsou špatně pigmentované, třpytky z toho opadávají jedna radost.. No, tohle se moc nepovedlo..

Oční stíny Colorama Maybelline - Ošklivé jednoduché plastové obaly (hrany jsou ostré), opravdu mizerná pigmentace, hodně slisované, díky čemuž při aplikaci práší a slabá výdrž jako bonus. Nelíbí se mi ani jedny co mám (305 - růžová a 605 - zlatá) a další barvy jsem už ani nezkoumala. Určitě jsou v drogérii za stejnou cenu lepší stíny. Více tady.


A jaké neoblíbence máte vy? Je něco, co vás na plné čáře zklamalo?

54 komentářů:

  1. Hmm, pěkný přehled :-) Nic z toho jsem naštěstí nezkoušela. Krém na kníra mám od Opilky a ten nefunguje vůbec, jen smrdí jak zkažený vejce.
    Zklamala mě maska Macadamia natural oil, protože vůbec nic nedělá.

    OdpovědětVymazat
  2. Nic z toho jsem neměla a ted musím říct, že mě nic z toho ani neláká. Mám moc ráda Maybelline, ale ta řada Colorama mě nikdy nelákala. Pro mě je velké zklamání Double Magic řasenka od Dermacol, ta je fakt příšerná a hrozně slepuje. V poslední době taky mono stín od NYX, který nejde absolutně nanést na oko a jen opadává všude kolem.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky nemám ráda ten BB krém, vadí mi ten odstín je strašně tmavý ikdyž má být světly.. A ještě mě štve, že mi pleť dost vysušuje..
    Škoda toho depilačního krému, možná ho i tak vyzkouším.. Nedávno jsem si koupila ty depilační proužky, už jsem je zkoušela požít více krát a nikdy mi nevytrhnl ani chloupek:(:( za to jsem byla ulepená jak prase:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať nemáš na krém alergickou reakci jako já :) já používám klasický vosk za pár korun z Rossmanna a funguje dobře :)

      Vymazat
  4. Pre mňa najväčší prepadák Essence Quattro očné tiene (05 to die for)..Je to nude "paletka"..Pigmentácia strašná,výdrž nulová...

    OdpovědětVymazat
  5. Stín od Coloramy mám taky ten zlatý, to je hrůza děs, obyčejné stíny od Elfu byly lepší než toto...
    Jinak co mě zklamalo? Trochu mě rozladil šampon pro lesklé vlasy od Alterry, ostatní od této značky jsou skvělé, po tomhle mám na hlavě suché seno, to mě moc mrzí... A jinak snad poslední dobou nic, ale to je tím, že teď málo nakupuju kosmetiku... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, stínů od elfu mám dost a ty na tom tak špatně nejsou :)

      Vymazat
  6. No tak našťastie z týchto produktov ani jeden nevlastním a vďaka tebe viem, že som o nič neprišla a môžem ich v obchodoch ďalej ignorovať. Už som sa tak nejako naučila, že európske BB sa robia pre mrkvičky a pomaranče, nie pre bežnú ženu, takže zo zásady BB ani CC ani DD ani prípadných ďalších písmenkových "frajerov" nemám v pláne používať. Micelárku som si pre seba najlepšiu už našla (čoskoro na blogu) a z dekoratívky ma posledných niekoľko mesiacov absolútne nič nezaujalo natoľko, aby som si to musela kúpiť, takže v tomto smere nemám čo riešiť.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se přiznám, že jsem se vrátila s radostí ke klasickým make-upům a taky mi BB, CC atd. nechybí.. i když ty asijské jsem používala ráda, zvládnu to i bez nich :)

      Vymazat
  7. No některé zážitky jsou opravdu děsné viz ten depilační krém na obličej :( Za sebe můžu říct, že mi nesedí absolutní většina BB krémů včetně asijských. A i celkově najít pleťový krém, který by mi seděl je boj :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/08/spotrebovano-july-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já musím zaťukat, že na krémy jsem měla zatím docela štěstí :) ale teď jsem se rozhodla usadit u jednoho a už to také neměnit, myslím, že to pleti moc neprospívá :)

      Vymazat
  8. Tvářenku FIT ME od Maybelline bych také zařadila do produktů, které bych už nekoupila. Na to, že stála docela dost, je opravdu špatně pigmentovaná a hrozně mi práší, příště už po ní rozhodně nesáhnu. To už mi více vyhovují tvářenky od Essence, i když taky nijak extra nevydrží.

    http://i-love-bijou.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně lepší Essence, tahle Fit Me fakt bída.. :(

      Vymazat
  9. Miluju BBčko od Garnier :D. Nic z ostatních zmíněných produktů jsem nezkoušela, takže nemůžu posoudit :).

    OdpovědětVymazat
  10. Žádný z těchto produktů jsem nezkoušela a teď se jim asi raději vyvaruji, protože u většiny nejsi jediná, kdo je ztrhal :)

    OdpovědětVymazat
  11. Micerálku z Diet Esthetic mám také a plně sdílím tvé hodnocení, použila jsem jí dvakrát a vždy oči plné slz, lepkavý obličej. Prostě nic pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo? Pro mě taky ne a to snesu fakt hodně.. :D

      Vymazat
  12. Depilacni krem jsem mela uplne stejny jako ty a presne uplne stejny problem a navic me to uplne mokvalo,letelo to hned do kose,uz nikdy vic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, tak to na obličeji fakt nemá co dělat :-/

      Vymazat
  13. Ty jo - ten Dermaheal jsem si chtěla objednat.

    OdpovědětVymazat
  14. Musím se trošku zastat těch bonbonkových stínů. Ne že bych je úplně milovala a používala dennodenně, ale když se pod ně dá dobrý podklad (báze, nebo tužka), tak jsou docela fajn. Sice dost třpytkaté, ale při nanášení dobrým štětcem nemám problém (občas nanáším mokrým štětcem). Světlé i tmavé odstíny jsou u mě v pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to zkoušela se vším a prostě ne-e (alespoň ten světlý), ten modrý je sice lepší, ale jelikož ho mám rozsypaný tak s ním taky moc nekamarádím..

      Vymazat
  15. Mě zklamala řasenka big boom beautiful od Astoru a jednou jsem si taky objednala depilační krém z Avonu, ale ten letěl do koše takovou rychlostí, že to nečekal :D
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Odpovědi
    1. Tak jestli ti vyhovují, tak je to super.. :) já to s nimi prostě neumím :D

      Vymazat
  17. Stíny od Coloramy jsem si koupila tento týden ve výprodeji za dvacku. Naštěstí stály fakt jen dvacku, protože jsem taky už zjistila, že nejsou vůbec dobré. Mám také jedny zlaté a pigmentace nula nula nic a potřpytkovaný celý obličej. :-/ Škoda.

    OdpovědětVymazat
  18. Našťastie som ani za jedno peniaze nevyhodila :)

    OdpovědětVymazat
  19. Krásný večer :-)
    Plánuješ nevyhovující věci rozprodávat mezi čtenáře?
    Ta micelárka by mě možná zajímala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavlínko, rozprodávat něco, co jsem dostala, opravdu nebudu. To by mne musela hanba fackovat :) Věci, které mi nesednou nebo nepoužívám, vždy jednou za čas posbírám a věnuji na charitativní účely.. Pokud máš o micelárku opravdu zájem, tak mne kontaktuj na e-mail a domluvíme se ;)

      Vymazat
  20. Já mám zkušenost pouze s obyčejným BB od Garnier a jeho vůni mám ráda, nicméně jinak mi přijde docela k ničemu, nekryje a pleť vypadá jak když na ní nic nemám a je oranžová.
    Jinak nemám zkušenost s ničím :)

    OdpovědětVymazat
  21. náhodou tyhle články jsou nejlepší :) já mám s BB Garnier zkušenost dobrou, ale teda s tím na smíšenou pleť, v té úzké tubě (ale teda odstín je děs, můžu ho jen v létě), na tenhle nový jsem četla vesměs negativní recenze... za mě byl propadák ten fixační sprej Avon, jak jsme dostaly, to bylo jako lepidlo a úplně mi stahoval obličej, a pak mě napadá ještě á la gelový lak od Barry M (myslím), krásný odstín, ale příšerně hustá textura, nejde mi lakovat absolutně

    OdpovědětVymazat
  22. S depilačními krémy zkušenosti nemám - jen v pubertě jsem to kdysi zkoušela a stačila mi jedna aplikace a odradilo mě to navždy. Na obličej bych si to teda nedávala. Roky chodím ke kosmetičce, která mi to vytrhá pomocí vosku a mám klid. Dřív jsem chodila i na nohy, ale hodně mi zarůstaly chloupky a vypadalo to, jako bych měla nějakou vyrážku. Takže jsem nakonec zůstala jen u depilace horního rtu a rukou. Sama jsem taky zkoušela vytrhávat s voskem,ale dopadlo to docela špatně :-D Měla jsem strach, takže buď jsem škubla málo, podruhé zase moc...Takže se radši jednou měsíčně svěřím do rukou odborníka.
    Přeji ti, co nejméně takových zkušeností ;-)

    OdpovědětVymazat
  23. S depilačním krémem mám zkušenosti uplně podobné :( Nejhorší, že mi to nezmizelo ani po 3 dnech. A já blbec s tim musela na maturitní ples :// Naštěstí se to celkem zamaskovalo.. ale nikdy více. Jestli budeš mít nějakou dobrou zkušenost s nějakým, dej vědět.. takze to nechavám stále na pinzetě :D

    http://katlynsfashion.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Depilačních krémů se hrozně bojím, mám strach z toho, co se dělo tobě, takže raději škubu voskem, už mě to ani nebolí za ty roky :)

    OdpovědětVymazat
  25. Jako mrkev, která zdrhla ze zahrady :DDDD Klárko, tak to se povedlo, snad poprvé jsem se tak moc smála u recenze :D Jinak jsem teda žádný z těchto produktů nezkoušela, takže díky za článek, vyhnu se jim obloukem. Zvláště tomu depilačnímu krému, uf!

    OdpovědětVymazat
  26. Ani jednu z věcí jsem nezkoušela a po přečtení článku asi radši nechci :)

    OdpovědětVymazat
  27. Bíbíčko od Garnieru mám doma a jednou stačilo... I pro mě je to absolutní hrůza. A celkově po zkušenostech s touto značkou, Garnier pro mě není. Doma mám ještě ty stíny od Coloramy, mám dva [704 - emeraldová,707 - zlatá], oba jsou se třpytkami a práší to tak, že si člověk musí pod očima vždy "uklidit", takže se jim vyhýbám. Kdyby to nebyla akce 1+1 tak bych si je ani nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  28. Colorama řada tvářenek, obě dvě letěly do koše. Jako sice může být fajn, že to s intenzitou nepřeženete, ale nebaví mě štětcem šmrdlat jak divá, abych z ní dostala nějakou barvu... Už si taky nekoupím jiné než Rimmel Skandaleys tužky na oči - konkrétně třeba Gabriella. Barevná škála boží, ale nechci si při nanášení prodřít víčko. V tomhle zklamala i voděodolná Essence tužka - opět moc tvrdá. Proč není možné sehnat v drogeriích tekuté barevné tekuté linky? Jen černá a hnědá, ach jo.

    OdpovědětVymazat
  29. Objednala som si presne tento depilačný krém a reakcia? PRESNE TO ISTÉ, čo u Teba. Svrbelo, opuchlo, očervenelo, frajer sa rehotal ako divý kôň a fotil si ma ešte aj na druhý deň. Nikdy viac, vyzerala som ako po nevydarenom napichaní pier...otrasné

    OdpovědětVymazat
  30. prirovnanie že si ako mrkva ktorá práve utiekla zo záhrady ma veľmi pobavilo ! :D ale inak s tým súhlasím, nie som dokonca ani tak bledá ako ty ale tiež mám zo seba ten pocit mrkvy.. CC krem od Avonu som skúšala tiež mastný pocit, žiadne krytie a upchaté póry - takže sa stotožňujem s tvojim názorom :) .. ten depilačný krém na tvár od Avonu som chcela tiež vyskúšať ale táto recenzia ma ubezpečila v tom že mi je lepšie bez neho :) Bonbonky od dermacolu mám tiež a tak isto rovnaký efekt z čoho som dosť aj sklamaná lebo na prvý pohľad vyzerajú veľmi pekne :) super recenezie aj ked negatívne ! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Tak z těchto produktů jsem nic nezkoušela, ale o BB od Garnieru jsem uvažovala, ale asi si ho teda nekoupím :) Kdybys chtěla mohli bychom se navzájem sledovat :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. Tak jedinou zkušenost z těchto produktů mám s BB Garnier a jelikož jsem bledule, tak jsem ho asi za rok a půl nosila jeden týden, když jsem se strašně spálila a byla přímo rudohnědá(to se ta příšerná oranžová věc skvěle hodila).
    Verča D.

    OdpovědětVymazat
  33. nič s týchto veci nemám ale ten BB som chcela. aspoň už viem že nekupovať

    PLS FOLLOW ME:
    http://luxurylip.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  34. Ten BB Garnier je opravdu strašný :D

    FOLLOW ME

    http://keepingupwithfashionandcosmetics.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  35. teraz sa tesim ze doma z toho mam len tie cc kremiky a tie mi super sadli. Inak tomu Garnieru som sa uspesne vyhla a ine ma ani nelakalo :)

    OdpovědětVymazat
  36. S BB creamem od Garnieru jedině souhlasím, odstíny dělají zbytečně tmavé, vůně mi ani tolik nevadí jako ta mastnota. I kdybych na sebe vyplácala půlku pudru, pořád se lesknu a na léto je tohle opravdu věc, která by měla být hodně dobře schovaná, protože přesně jak jsi řekla, teče a moc mě nebavilo pořád prát ty špinavý trička, o které jsem se vždy nějak blbě otřela. A po tvém názoru na Fit me dost uvažuji nad tím, jestli si tu tvářenku opravdu koupit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, tuto tvářenku fakt ne! :D To když už tak radši Coloramu, která byla méně pigmentovaná, ale pořád lepší než toto.. a nebo ještě líp, snad nejlíp v drogérii - Dermacol krajkovou ;) a BB už sice dělají nově i v nejsvětlejším odstínu, ale předpokládám, že vlastnosti zůstávají..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)