neděle 10. srpna 2014

Stop pocení!

Pěkný den vám přeji!

Přináším ještě jeden ze série letních recenzí.. Kdy jindy totiž hodnotit antiperspiranty a deodoranty, než v létě? Jako na zavolanou v červnu dorazil testovací balíček obsahující právě tyto kousky. Dove přišel s novou řadou Invisible Dry, která je speciální v jedné věci. Pomáhá totiž chránit proti bílým skvrnám na oblečení. Stopku bílým skvrnám otestovali na 100 barvách. Zajímavá myšlenka, jak si ale tato řada stojí ve skutečnosti?

K testování přišla celá dostupná řada - antiperspirant/deodorant sprej, tuhý antiperspirant a kuličkový antiperspirant. Kuličkový antiperspirant nyní testuje jedna z vás, čtenářek, která jej vyhrála v narozeninové giveaway, tuhý a sprej jsem testovala sama. 



Začnu tím, co mi je milejší. I když je to u mne velmi překvapivé, tak jsem si oblíbila Dove antiperspirant deodorant ve spreji. Jak nepoužívám žádné spreje, tak s tímhle jsme si padly do noty. 

Oficiální popis: Dove sprej je první testovaný sprej na 100 barvách. Kromě toho zaručuje spolehlivou ochranu před nežádoucím pocením až na 48 hodin.

Deodoranty jdou obvykle mimo mě a moc často je nepoužívám. Když už se ke mně nějaký dostane, tak ho párkrát použiji a pak na něho zapomenu.. Většina jich proto končí u sestry, která bez nich pro změnu nedá ani ránu. U tohoto jsem však udělala výjimku a řekla si, že zůstane u mě a budu jej používat. A světe div se, fakt to dodržuji. Deodorant jsem používala v těch méně náročných dnech a nyní mi dělá společnost v práci, kde jej používám tehdy, když začínám cítit v podpaží nebezpečné vlhko (a to je skoro pořád, není dne, abych se v nové práci nezapotila :D). Sprej má jemnou a velmi příjemnou parfemaci, takovou tu typickou pro tuto značku. Pocení sprej zabránit nedokáže, ale je fakt, že se mi zdá, že pocení trochu koriguje. A hlavně se nešíří žádný odér. Oblečení nebarví, ani na černém triku nejsou žádné fleky. Podpaží nedráždí (taky se mi občas u sprejů stalo). Nemám mu vůbec co vytknout, je to fajn pomocník. Vhodný na cesty nebo na přestříkání během dne. I když nebudu tvrdit, tuhé/krémové/gelové antiperspiranty jsou pro mne pořád prioritní a mám je o poznání radši. Seženete v drogériích, doporučená cena 86,90 Kč (v reálu bývá cena v drogériích o něco vyšší, viděla jsem ho tuším za 89,90 Kč).



Jelikož tuhé deodoranty jsou moje krevní skupina, ihned mi na první pohled padl do oka tenhle kousek - Dove Invisible Dry tuhý antiperspirant. Víceméně nepoužívám nic jiného, než antiperspiranty podobného ražení, takže tenhle byl jasná volba.

Oficiální popis: Na své si přijde i ten, kdo preferuje tento aplikátor u antiperspirantů. Nezanechává stopu na žádném tričku vaší oblíbené barvy a zároveň poskytuje 48 hodinovou ochranu proti pocení.

Dove antiperspirant se zdál být z počátku velmi fajn. Líbí se mi aplikace, jednoduchá a pohodlná. O mnoho lepší než u Rexony, se kterou mám ten problém, že se mi ucpávají dírky, kterým antiperspirant vylézá. Antiperspirant se vysunuje spodní stranou, která se celá otočí o 180 stupňů :) Podpaží zanechává krásně jemné a na první pohled není vůbec vidět. Co se týče těch fleků na oblečení, tak je to pravda tak napůl. Pokud se budete oblékat hned po jeho nanesení a nebudete úplně opatrní, tak se nějaké bílé fleky objeví. Tomu prostě dle mého neumí zabránit žádný tuhý a bílý deodorant. Pokud ovšem chviličku počkáte, až se trochu "vstřebá" nebo se budete v průběhu dne převlékat, tak je to bez problémů. Každopádně nezanechává během dne žádné bílé fleky na oblečení.. ani na černém tričku, což jsem ráda. Co mi ale vadí je, že se po nějaké době začíná deodorant "scvrkávat" a začnou se v podpaží tvořit bílé žmolky/hrudky. Fuj, to vůbec nevypadá hezky a maximálně mne to štve. Díky tomu, že se deodorant takhle scvrkává a mizí, je vám asi jasné, že dostatečně nechrání. Jako jo, musím říci, že se snaží, ale nedokáže mne ochránit na celý den. Zápach se sice nijak nešíří, ale propocené podpaží po nějaké době mám, což určitě není to, co od antiperspirantu čekám. Zažila jsem už i horší antiperspiranty, ale už i lepší. Za mě tedy ne a vracím se k ověřeným - Rexona, Garnier Neo, Lady Speed Stick. Seženete v drogériích, doporučená cena 86,90 Kč.




Vidíte, že opravdu nic nevidíte :)



Co vy a ochrana proti pocení od Dove? Používáte?

18 komentářů:

  1. Ja používam od Dove Original antiperspirant, som sním cleko mspokojná ale ostávam verná guličkovým deodorantom :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dove nemám vyzkoušený. Používám občas Rexonu tuhou.

    OdpovědětVymazat
  3. Dove jsem zkoušela, ale nevyhovuje mi. :(

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám Dove moc ráda :) http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ja sa naopak potím viac v zime než v lete (nosím tričká s dlhým rukávom,vnútri sa kúri a podobne :D).No kedysi som používala Driclor,no nikdy viac,strašne mi podráždil podpazušie.Teraz používam obyčajný guličkový deodorant od Nivey,nič zázračné,síce sa potím ale pot nesmrdí :D Inak je zvláštne,že niekomu Rexona vyhovuje a niekomu ničí oblečenie :/ Preto sa jej bojím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Driclor je dost agresor, proto se ho celkem bojím zkoušet :D Jinak osobně si myslím, že u té Rexony to prostě závisí asi na kvalitě materiálu u oblečení nebo nevím.. :D pár triček mi zničila, jiná ne.. tak kdoví :)

      Vymazat
  6. jéé, já jsem se k němu ještě nedostala. mám kuličkový Garnier, ale přijde mi, že vůbec nepomáhá a divně smrdí, takže ho vyhodím a začnu zkoušet tenhle. jinak mám radši spreje, z tuhých používám akorát tu Rexonu a Dove Maximum Protection, ale ani ty mi úplně nezabrání v pocení, potím se fakt fest :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejsi jediná, já se taky potím pořád :-/ Ale teda s Rexonou a Neo o poznání méně než s jinými :)

      Vymazat
  7. já jsem moc spokojená s deodoranty Secret, bohužel u nás je těžké je sehnat :( tak jsem začala používat Rexonu Maximum Protection a nemůžu si stěžovat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Secret jsou nejlepší! Ale právě ta jejich dostupnost je pěkně na nic :(

      Vymazat
  8. Taky to tedka používám :))) Mě teda moc vyhovuje :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. ja mám s dove len dobré skúsenosti :) striedam dove a refoxu a je to najlepšia dvojica pre mňa :)

    OdpovědětVymazat
  10. Od Dove jsem měla zatím jen sprchové gely, ale zaujal mě ten sprej, zrovna včera jsem si říkala, že si ho pořídím, chci vidět, jestli fakt nezabarví oblečení :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za vaše komentáře a postřehy! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já používám Perspi Guard
    http://www.stop-potu.cz/antiperspirant-perspi-guard-50-ml
    a jsem spokojená

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)