čtvrtek 14. srpna 2014

Spotřebováno - červenec 2014

Pěkný čtvrteční den vám přeji!

Jupí, konečně se mi podařilo na chvíli popadnout foťák a dát dohromady spotřebované produkty :) V červenci jich nebylo málo, jen co je pravda.. ale samozřejmě se to odvíjí od toho, že v červnu byly pouze tři.. někdy zase ten přírůstek přijít musel :) Ale řeknu vám, že čím víc, tím líp, alespoň toho nebudu muset tolik stěhovat :D


Tentokrát tedy rovnou 14 spotřebovaných kusů. Hodně pečující kosmetiky, něco i z dekorativní. Úspěch byl tento měsíc obzvlášť v pleťové a vlasové kosmetice, kde bylo těch spotřebovaných kousků opravdu požehnaně. Mrkneme na to blíže.


Pantene Pro-V lak na vlasy - o tom ani samostatný článek nebyl, nějak jsem na něho pozapomněla a mezitím padl za vlast. Ovšem jsem si jistá, že jsem ho neměla naposledy, protože mi skvěle sedl. Vlasy krásně zafixoval, měla jsem s ním na celý den vystaráno, jistě na tom má přičinění stupeň fixace 5. Přesto šly poté vlasy krásně rozčesat, aniž bych musela rozčesávat nějaké chuchvalce. Vlasy nezatěžoval ani nemastil, takže super volba. Parfemace byla také příjemná, navíc stál tuším nějakých 70 Kč, takže za tu cenu fajn nákup. Hodnocení: 5/5.

Obnovující šampon Ultra Doux Garnier - lepší průměr mezi šampony. Příjemná vůně, která ve vlasech vydrží. Po umytí hezké lesklé vlasy, ovšem se sklonem k plihnutí a mastnotě vlasů ke druhému dni bez umytí. Navíc mi trochu vadí balení, kdy mi šamponu vytékalo zbytečně moc a tím se jím plýtvalo. Přesto na něj určitě nezanevřu a budu-li chtít nějakou změnu v péči o vlasy, bránit se mu nebudu. Hodnocení: 3,5/5.

Obnovující balzám Ultra Doux Garnier - balzám je pro mne příjemným překvapením. Až na balení, kdy toho v tubě hodně uvízne, s ním nemám problém. Opět příjemná parfemace, která vlasy na dlouhou dobu provoní. Vlasy zanechá jemné, lesklé a krásně vyživené. Je vidět, že jim balzám dal určitou péči. Přesto nejsou nijak zatížené, ani se nijak rychleji nemastí. To mne těší, protože s tím mívám obvykle problém. Rozhodně až budu nějaký balzám/kondicionér potřebovat, tak se nebudu dalšímu balení bránit. Navíc ceny této řady jsou velmi příjemné, kolem 50 - 60 Kč :) Hodnocení: 4,5/5.

Bezoplachový kondicionér/maska Salerm 21 Salerm Cosmetics - jsem měla zbytek z malého Home Kitu. S tím jsme si do noty moc nesedly, proto jsem ho spotřebovávala tak dlouho. Sice je dosti vyživující, ale zároveň se mi po něm vlasy hrozným způsobem mastily a plihly. Na druhou stranu, když jsem ho použila například po koupání v bazénu nebo po nějaké akci, kdy jsem měla vlasy sušší a v horším stavu, tak mi je dal ihned dohromady. Stačilo jedno umytí a už opět vlasy zářily a byly v super čuper stavu. I tak to ale není nic, co bych si plánovala znovu pořídit. Hodnocení: 2,5/5.


Beauty Oil peeling Garnier - peeling jsem si moc oblíbila, i když mne kapičku zklamal. Čím mě zaujal maximálně je obal a jeho nejkráááásnější vůně! Tu vůni zbožňuji, úplně se po ní můžu utlouct. Hrubost peelingu je fajn, není ani nejhrubší, ale ani nejjemnější, zlatý střed. Zanechá pokožku vydrhnutou, jemnější a provoněnou.. ale jednoduše jsem od něho čekala trochu toho oleje.. v tom mě zklamal, žádného extra olejového efektu jsem si prostě nevšimla. Po umytí se jednoduše musím namazat krémem jako po každém jiném peelingu. Za to mu strhávám jeden bod, takže 4/5.

Sprchový gel Caring Protection Dove - je můj opravdu velký oblíbenec, který jsem rozhodně neměla naposledy! Žádný sprchový gel mi tolik neučaroval jako právě tenhle kousek. Příjemná parfemace, která po umytí vydrží, krémová konzistence, která je tak jemná jako pohlazení.. a navíc krásně, ne přímo úžasně, jemná a hydratovaná pokožka po umytí. Jednička s hvězdičkou za tento kousek, opravdu se povedl! Hodnocení: 5/5.

Tělový balzám Spa! Professional Eveline Cosmetics  - tělový krém, který má intenzivní květinovo-ovocnou parfemaci. Chvíli mi krém voněl, ale po nějaké době používání mi vůně začala lézt mírně na nervy. Jinak krémová konzistence, rychlá vstřebatelnost, provoněná pokožka.. Hydratace průměrná, pro normální pokožku dostačující, suché by pravděpodobně nestačila. Krém nebyl špatný, ale ani mne nijak neohromil, takový průměr. Hodnocení: 3/5.

Opravné tělové mléko pro velmi suchou pokožku Yves Rocher - o tom slyšíte poprvé, protože recenzi jsem tak nějak ani nepsala. Krém byl jako dárek kdysi k časopisu a jelikož ho bylo jen 75 ml, tak jsem ho měla do pár dní pryč. Ale musím říci, že byl vcelku příjemný. Moc hezky kakaově voněl, i když se musela vůně trochu usadit :) poté provoněl na hodnou chvíli. Dobře se roztíral, dobře se vstřebával, nelepil a zanechal pokožku jemnou a důkladně hydratovanou. Vyhovoval mi a určitě alespoň omrknu, jak vypadá velké balení :) Seženete v obchodech Yves Rocher nebo tady, cena 269 Kč. Hodnocení: 4,5/5.


Čistící pěnivý gel La Roche-Posay - jemný, příjemně vonící a dobře pěnící gel, který zanechal pleť po umytí vyčištěnou a krásně jemnou. Z počátku mi chvíli obličej pnul, ale pleť si po pár použitích zvykla a poté jsem neměla nejmenší problém. Spíše naopak - pleť mi zůstala krásně hladká, jemná a zlepšila se - méně akné, černých teček a mastnoty na obličeji (v kombinaci s krémem Effaclar Duo +). Určitě mohu doporučit vyzkoušet, pro mne jeden z nejlepších mycích gelů, co jsem měla. Hodnocení 5/5.

Micelární voda La Roche-Posay - můj miláček. Chci se k ní časem vrátit, protože mi parádně sedla a už teď mi hrozně chybí :D Miluji její jemnou parfemaci, její skvělou schopnost šetrně odlíčit z obličeje naprosto cokoliv a hlavně ten úžasný pocit na pleti po jejím použití. Sice chvíli lepí, ale potom je pleť jako dětská prdelka, tak úžasně jemná.. Přivírám oči, lepení odpouštím a dávám ji za sebe 5/5.

Bi-Facil Lancome - ač jsem si ho maximálně šetřila, došla jsem už na dno tohohle úžasného odličovače. Dvojsložkový odličovač, který parádně odlíčí jakýkoliv make-up, aniž bych si musela vydřít oči. Jde to hned, jde to samo. Neštípe, nepálí, oči mi neslzí.. jednoduše nejlepší odličovač, jaký jsem dosud potkala. Mínusem je jedině jeho mega přemrštěná cena (kolem 600 Kč za 125 ml), kterou já prostě přes srdce nepřenesu.. :( Co se vlastností týče tak boduji 5/5, kvůli ceně jeden bod strhávám 4/5.


Be... Serene Avon - toaletní voda, kterou jsem v posledních měsících používala nejčastěji. Květinová svěží vůně, která osvěží a to nejen na cestách. Malý jednoduchý flakonek je super do kabelky. Vůně sice nevydrží po celý den, je třeba se jednou-dvakrát denně přestříkat, ale přesto drží celkem obstojně, na to, že jde o tak levnou toaletku. Největším plusem je asi jeho cena, která byla v době kdy jsem si ji pořizovala nějakých 100 Kč. Není to úplně to nejlepší, ale jednoduše dostačující pro běžný den a lítání po městě.. :) Hodnocení 4/5.

Antibakteriální gel na ruce Oriflame - opět jste tu o něm dosud neslyšeli, ikdyž článek jsem plánovala. Antibakteriální gely jsou pro mne na cestách nezbytností.. znáte to: sedíte ve vlaku nebo mhd, chcete si vzít něco k jídlu, ale chtělo by to umýt si ruce.. avšak voda není po ruce.. proto jsou tu antibakteriální gely, které by měly vaše ručičky vydezinfikovat a "umýt" i bez vody :) pro mne nutnost, jelikož strávím na cestách půlku dne. Tenhle mi dala kdysi mamka, která ho kupovala v katalogu. Měl citrónovou parfemaci, i když v prvé řadě je cítit dezinfekce/alkohol. To je pak sranda, jak na mě všichni koukají jako na alkoholika :D Používat ho je ale nezbytnost, pokud si člověk nechce uhnat nějakou tu žloutenku či něco podobného :) Do rukou se vstřebal, i když trošičku lepil, to se ale dá vydržet. Měl vodovější konzistenci, takže se nemusel z lahvičky dolovat, na druhou stranu ho kolikrát vyteklo zbytečně moc. U gelů ale nijak moc takové vlastnosti neřeším, protože hlavní je prostě vyčistit ruce :) Myslím, že je u Oriflamu stále k dostání, cena cca 60 Kč.

Gelové linky MUA - měla jsem je z počátku docela ráda, ale pěkně mne naštvaly. Už v recenzi jsem psala, že se mi zdá, že se konzistence rychle mění.. a měla jsem bohužel pravdu, protože dneska (po cca 10 měsících) jsou tvrdé na troud. Nestihla jsem je spotřebovat, asi půlka zbyla, ale nebudu se s tím zahazovat a letí do koše. Existují o mnoho lepší linky i za nižší cenu (např. Essence, Catrice), takže příště půjdu raději do nich. Hodnocení: 2,5/5.

A jsme na konci. Tak zase za měsíc :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Používáte antibakteriální gely?

14 komentářů:

  1. Já mám obľúbený antibakteriálny gél, od Dettol a so sprcháčom Dove súhlasím, je super!

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám ještě pořád antibakteriální pěnu, kterou jsem měla v jednou ladyboxu. Jinak sprcháče Dove taky zbožňuju, jinak s ničím zkušenost nemám
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Po micelárce se musím podívat,slyším na ni pořád samou chválu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Antibakteriální gely používám pořád, nevyjdu bez nich z domu. A linky mám taky, moc je nepoužívám, takže je možné, že jsou už taky tuhé, musím to zkontrolovat :). Zbytek jsem nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem přesně ten samý problém s linkama MUA. Jestli se neplatu, byly v srpnovém 2013 Ladyboxu. Vyhodila jsem je asi před 14 dny, kdy byly tvrdé jak kámen....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to není mojí chybou, jak jsem si myslela.. :-/ jsem se bála, jestli jsem je třeba špatně nedovřela..

      Vymazat
    2. Já mám tyto linky také a už jsem je musela 2x opravovat, protože byly úplně vyschlé a tvrdé. Je to škoda. Ze začátku jsem s nimi byla spokojená. :-( Takže je to asi u každého stejné...

      Vymazat
  6. Antibakteriální gely nepoužívám i když dlouhou dobu o nich přemýšlím. Tak třeba se vrhnu zrovna na ten od Oriflame :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mám vždy po ruke antibakteriálny gel :) teraz z DM taký červený voňavý :)

    OdpovědětVymazat
  8. Antibakteriální gely miluju, je to nejdůležitější část mojí kabelky... teď "dojíždím" přesně ten Oriflameovej, miluju na něm hlavně to mini balení, narvu ho do sebemenší tašky:) A čeká na mě Mojito od Manufaktury, těším se na tu vůni :3
    Můžu se zeptat, kdes kupovala ten lak? Vlasy extra nelakuju, právě kvůli tomu, že mi laky šíleně mastí a zatěžují vlasy, tak bych ho prubla :) akorát tím, že je nepoužívám, po lacích ani nekoukám, tak mě vůbec nenapadá, jestli jít do DMka, Russmanna, lékárny nebo úplně jinam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff, tak to už si nejsem jistá, kde jsem ho kupovala.. ale myslím, že buď Rossmann a nebo možná dokonce Tesco.. jedno z toho :)

      Vymazat
  9. Já asi budu muset zkontrolovat ty linky :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  10. Tvé spotřebováno hrozně ráda čtu :) Já si brousím zuby na to Garnier duo :) zatím mě řada Ultra Doux mile překvapuje :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,moc pěkný blog...Micelárku jsem použila jen od Biodermyjinak si vše dělám sama. Z lékárny občas koupím Jarische bez parabenů a jsem moc spokojená...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)