úterý 12. srpna 2014

PAYOT pro mastnou pleť

Krásný den, moji drazí!

Jsem tu s recenzí na jednu až ne tolik známou značku, se kterou jsem se mohla v posledních měsících seznámit. Zastoupení internetového obchodu payot-kosmetika.cz mi před nedávnem nabídlo spolupráci. No a jelikož jsem s francouzskou značkou PAYOT neměla dosud žádné zkušenosti, rozhodla jsem se do toho jít a tuto značku prubnout. Mohla jsem si vybrat dva produkty přímo na míru mé pleti. No a jelikož mne v posledních měsících trápí mastná pleť se sklony k akné, rozhodla jsem se pro řadu Expert Pureté.

K testování mi přišly dva produkty této řady - Créme Matifiante Velours (Zmatňující a hydratační krém) a Eau Micellaire Purifiante (Micelární voda). O micelární vodě jste si již mohli přečíst ve Velkém testu micelárních vod, pokud by vás recenze zajímala, najdete ji tady. A dnes tedy bude řeč o krému.

Oficiální popis: Krém představuje ideální řešení pro smíšenou a mastnou pleť. Složení obsahuje chilskou mátu, která dodává pleti matný vzhled a předchází vznikání nedokonalostí. Tento lehký, hedvábně jemný krém pleť hydratuje, zároveň odstraňuje přebytečný maz, uzavírá póry a zanechává pleť matnou, svěží a zářivou.



Krabička, ve které byl krém zabalený, v sobě ukrývala celkem velikou, zelenou tubu. Přiznám se, že mi obal nijak zvlášť neoslnil, prostě jednoduchost v zelené barvě. Klasicky šroubovací víčko a celkem naditý obsah, to se musí nechat - tuba byla na začátku celkem těžká (množství 50 ml). Hned po otevření mi do nosu uhodila jeho celkem intenzivní parfemace. Dosud vlastně nevím, jestli mi voní či nikoliv. Parfemace je dost intenzivní a v určitou chvíli i vlezlá. Takhle v tubě po přičichnutí mi přijde celkem příjemná a nijak zvlášť mi nevadí, ovšem ve chvíli, kdy si krémem namažu obličej a vůni ještě dlouho poté cítím, mi začíná být krajně nesympatická.. Prostě je jí moc. Pokud se ptáte, jak krém voní, tak se to dost těžko definuje. Netuším, jak voní chilská máta, ovšem klasickou mátu v tom nepozoruji.. spíš mi vůně přijde trošičku laděna do okurkova.. ale trošku. Konzistence je krémovo-gelová, krém je lehčí a vypadá, že má takový ten "vodový" základ. Parádně se roztírá a co opravdu dobře zvládá je matování. Snad první krém, který moji lesknoucí se mastnou pleť opravdu zmatní. Jak jsem ale říkala, zůstává intenzivní vůně, což mi prostě vadí. Nevím, nedokážu si na ní zvyknout. Krém sice používám pod make-up, ale stejně tu vůni cítím nebo ji mám jednoduše zafixovanou, nevím.. Ale díky tomu je mi krém trochu nepříjemný. Navíc mi přijde, že na obličeji chvíli trošku lepí. Díky tomu, že jej používám pod make-up, tak to nijak nehrotím, ale zase to není ani věc, kterou bych mohla zcela přehlédnout. Netrvá to však dlouho a po nějaké chvíli je obličej jemný a krém zcela vstřebaný. Na pohled pleť vypadá hezky od prvního okamžiku - je zmatněná a vypadá svěže. Navíc je obstojně hydratovaná a to při použití jednou denně. Že by došlo přičiněním krému k minimalizaci černých teček a akné jsem si nevšimla, ale podotknout musím, že v poslední době (ale už před začátkem používání krému) se mi pleť trochu zlepšila.




Takže takhle, nemůžu říct, že by byl nějak zvlášť špatný, jen mi prostě stoprocentně nesedl.. hlavně tou parfemací, to je věc díky které ho nepoužívám úplně nejraději. Zase ale musíte brát, že parfemace je naprosto subjektivní záležitost a co nevoní mně, může vonět tisícům dalších.. Pokud chcete něco zmatňujícího a nevadí vám intenzivní a silnější vůně, bude se vám líbit.  Pokud vás zaujal, najdete ho tady za 955 Kč. Cena je tedy trochu vyšší, než já jsem ochotná za krém dát a proto bych si jej znovu asi nepořídila.. ale každý to máme jinak, že ano.

Co vy a zmatňující krémy? Narazili jste na nějaký účinný?

10 komentářů:

  1. značku znám,ale nic jsem nezkoušela. Já poslední dobou šahám po Ryoru a Nivee,už se bojím měnit a zkoušet nový značky,aspon co se obličeje týká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že už jsem na péči o pleť taky citlivější než dřív.. snažím se toho používat co nejméně a plánuji taky zůstat u něčeho osvědčeného.. :)

      Vymazat
  2. No jako značka vypadá hodně lákavě, ale za tu cenu bych si nic nepořídila :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. značku Payot mám docela ráda, zkoušela jsem už několik výrobků a vždycky jsem byla spokojená, nejvíc s tělovým mlékem a denním krémem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Cena je pro mě celkem vysoká, ale jinak vypadá hodně dobře :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle značku používá jedna kosmetička od nás ze města, takže mě láká to vyzkoušet, ale zase jestli píšeš, že ti 100% nesedl, tak je asi lepší koupit si levnější variantu:D

    OdpovědětVymazat
  6. Já už nějaký ten měsíc používám L'Oreal Triple-Active Anti Shine krém. Je fakt super - skvěle hydratuje, krásně se nanáší a pleť pěkně zmatní. Jsem s ním opravdu moc spokojená - pupínky se mi tak moc nevrací a hezky stahuje póry. :) Stojí myslím 139 Kč,-, nebo tak nějak. Takže pokud hledáš nějakou levnější alternativu, tak zkus sáhnout po této levnější variantě. :)
    W.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem zmatňujících krémů vyzkoušela poměrně dost, naposled přírodní od značky Amie, ale byl strašný, lepil, a když se vstřebal do pleti, myslela jsem, že se svleču z kůže jako had... a taky že jo, začal se mi loupat nos a tváře a dávala jsem to dohromady víc než měsíc. :-/

    OdpovědětVymazat
  8. může být fajn, ale právě cena je to, co mě odrazuje :/

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ze začátku recenze jsem přemýšlela o koupi, ale teda je drahej... Na to fakt nemám...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)