čtvrtek 24. července 2014

3 kosmetické kroky, které mi pomáhají cítit se lépe..

Krásný čtvrteční podvečer vám všem!

Dnešní článek bude tak trochu něco jiného. Před nějakou dobou jsem dostala námět k zamyšlení - proč se vlastně líčím. Z toho jsem pak vydedukovala, co je pro mě na líčení důležité a bez čeho "nemůžu být". Nedávno se mě totiž kamarád ptal, proč na sebe vůbec musím pořád něco patlat.. vždyť je to dobrý i bez tuny make-upu. A já mu na to řekla jediné: ono by to bez make-upu i šlo, přežiji bez něho, ale cítím se nesvá. Jde o to, že po určitých úpravách se cítím lépe. Těch pár základních kroků úprav mi jednoduše stačí k tomu, abych se cítila více v pohodě a měla ze sebe lepší pocit.. A tak mne napadlo dát si dohromady, co je vlastně ten pohon, díky kterému se cítím fajn, jaké úpravy mi pomáhají "být lepší". 

Nakonec jsem přišla na to, že si vystačím se třemi kroky. Nestojí mne to moře času, stačí pět minutek, abych udělala základní úpravy. Samozřejmě, že se vyžívám v líčení a věnuji mu delší dobu, ovšem tohle je taková nouzovka, kterou používám, když není čas na nic víc. 

A co že mezi ty tři základní kroky, které musím stihnout, patří?


1. Sjednocení pleti, zakrytí nedostatků (pihy, pupínky, červené fleky)

Jednoduše nemám dokonalou pleť a tak je třeba spoustu věcí zamaskovat, dodat pleti trochu barvy a vše sjednotit. K tomu potřebuji make-up, tónovací krém nebo BBčko. Můj obličej je jedna velká šílenost. Velké množství pih (ano, jsou děsně roztomilé a každý by je chtěl.. tak vám je opravdu přeji :) pokud se vám nelíbí jako mě, tak věřte, že je to utrpení), každá část obličeje mi hraje jiným odstínem (opálené čelo, bílé oční okolí, pihy na nose a lícních kostech, červené tváře, opálená brada..) a k tomu trpím na výrazné rudnutí tváří. Dejte si to dohromady, mám na obličeji jeden velký miš maš. Proto je pro mne prostě nezbytností použít nějakého sjednocujícího pomocníka. Když jsou minimalizované pihy a sjednocen flekatý obličej, hned se cítím o 100% lépe.


2. Zvýraznění/dobarvení/vytvarování obočí

Ne nadarmo se říká, že obočí je rámem obličeje. Nevěřila jsem tomu až donedávna. Obočí si upravuji necelý rok a musím říci, že je to výrazná a důležitá změna. Dokud jej nemám upravené (a dobarvené), tak většinou neodcházím z domu. Je to malá úprava, která však dokáže pozměnit obličej. Jelikož mám obočí světlé a vlasy v trochu tmavším odstínu, tak to i lépe vypadá. Zvýrazní to oči, vytáhne pohled a dodá samotnému obočí tvar a objem.


3. Řasenka

O mých řídkých, světlých a krátkých řasách jsem vám vyprávěla už několikrát.. Jednoduše nemám-li je namalované, tak si skoro nikdo nevšimne, že vůbec nějaké řasy vedu. A i ta řasenka dokáže ty oči pozměnit. Naprosto nezbytná záležitost v mé kosmetické rutině. A jestli mám potřebu si oči nějak líčit, tak především řasenkou, vše ostatní jsem ochotna opominout. Chce to řasenku co umí prodloužit, zahustit, zvýraznit a co nebude slepovat.. těžko se taková hledá, teď jsem na jednu fajn narazila, ale pořád tu paní dokonalou hledám..

Tak tolik ke třem nejdůležitějším kosmetickým úpravám v mé rutině.. Samozřejmě to berte s rezervou, protože líčení není všechno.. Ale je fajn, když vám něco pomůže cítit se lépe a spokojeněji, ne? I když je to jenom make-up nebo řasenka.. :)

A co vy? Jaké jsou tři nejdůležitější kroky pro vás?

38 komentářů:

  1. Mám také isté ako ty :) len by mohlo byť aj 5 krokov lebo mi tam dosť chýba púder a balzam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak taky bych zvládla kroků víc.. :) ale tohle je fakt ten základ.. já zas jako další potřebuji tvářenku :D

      Vymazat
  2. Pre mna je to makeup a riasenka, pripadne nejaky lesk alebo ruz :) Ked nestiham, tak nejaky velmi nevyrazny :)

    OdpovědětVymazat
  3. naprostý souhlas s tebou :) mám to úplně stejně ;)

    OdpovědětVymazat
  4. ted mám nějaké problémy v osobním a pracovním životě a rovnou ti řeknu, že ted si nedávám nic..nemám náladu.. ale zase mi kolegyně řekla, že není poznat, že nejsem nalíčená, tedy kromě očí.. tak to mě docela potěšilo, že mohu vyjít i bez make upu v mém věku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, to já když se na to necítím, tak se také nelíčím vůbec :)

      Vymazat
  5. taky to mám v podstatě stejný...a hlavně to co píšeš u makeupu - trablů s pletí, já to tak moc dobře znám :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Presne súhlasím aj to s tymi pehami :(to iste čo ty + licenka + linka (ta je fakt dôležitá)... Bez líčenia som škaredá..

    OdpovědětVymazat
  7. Hrozně se mi líbí fotky :)) Taky potřebuju něco na sjednocení, mám světlé tváře a bílé čelo, okolo nosu zarudnutí... Pak se neobejdu bez tvářenky, protože jsem jinak celkem vyblitá a navíc mám tváře široké :) A určitě rtěnka, mám dost světlé rty. Naopak bez řasenky se obejdu :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tak s těmito kroky se dá souhlasit, asi je máme všechny společní, i když já bych klidně makeup vyměnila za korektor :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezký článek a naprosto s tebou souhlasím, mám to naprosto stejně!!! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já se neobejdu bez korektoru, tužky na oči a tvářenky. A poslední dobou také bez nude stínů, používám je každý den a bez nich si připadám divně.

    OdpovědětVymazat
  11. hezký článek. kdybych měla já popsat své tři kroky, tak je to BB s vysokým SPF, tvářenka a balzám na rty. Když spěchám, tak jednoduše očí ošidím, ale vím, že se mi to kecá, když mám dlouhé černé řasy a tmavé obočí i bez úprav :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný článek. U mě (taky se řadím mezi ty pihaté) je to korektor, pudr a řasenka.

    OdpovědětVymazat
  13. Taky mi všichni říkají, jak jsou pihy fajn a pak najednou jsou to stařecké pigmentové skvrny, hmmm. Potřebuji sjednotit pleť, zakrýt kruhy a objevit řasy :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Máme to stejně :) jinak s řasama mám stejný problém, na to že jsem brunetka mám řasy poměrně světlé, ty spodní pak nemám vůbec viditelné, takže řasenka je pro mě jasnou volbou, make-up taktéž s mou "krásnou" pletí a bez zvýrazněného obočí si už nedovedu svůj make-up představit :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tohle mám stejný. Bez těhle 3 kroků se prostě neobejdu. Hlavně co se týče toho obočí. Někdy ani ten make-up není nutný,ale obočí vždy :)

    OdpovědětVymazat
  16. Hlavně makeup, obočí, tvářenka :) A řasenka...a korektor...hmmm , tři nestačí :))

    OdpovědětVymazat
  17. so všetkým sa úplne stotožňujem :) mám rovnako pehy ako ty, síce nie je ich až tak veľa ale predsa.. opálené čelo a brada k tomu biele očné okolie - nič iné tomu nepomôže ako makeup :) s obočím som na tom úplne rovnako :) riasy mám síce dlhé ale rovné čiže potrebujú vytočiť takže riasenka tiež :)

    OdpovědětVymazat
  18. Pro mě jsou nutnost BB krémy - mám to jako makeup,korektor a občas i pudr v jednom. Potom tvářenka a řasenka :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak samozřejmě jde chodit i nenalíčená.
    Ale já osobně se líčím i když jsem doma...
    1. makeup
    2. pudr
    3. řasenka
    Nenalíčená si přijdu prostě nemocná a fakt ošklivá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne..som zvedava ako to budem riešiť keď budem mať priateľa-manžela :D samozrejme bude ma milovať takú aká som ale bude to pre mňa trochu trápne :D

      Vymazat
  20. Jsme na tom úplně stejně jen já ještě potřebuju balzám na rty :)

    OdpovědětVymazat
  21. Pro mě řasenka, rtěnka nebo lesk a poslední voňavý parfém :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. mám to podobně, musím mít sjednocenou pleť, řasenku a k tomu ještě balzám :)) obočí mám zakryté ofinou :))

    OdpovědětVymazat
  23. Tak u mě by teoreticky stačily kroky dva a to make-up + řasenka. Jsou dny kdy by mi stačila sama řasenka a já se budu cítit výborně. Někdy to ale musí zachránit ještě tvářenka. Taky si ráda natírám něčím pusu, ale bez toho by to šlo zcela určitě :)

    OdpovědětVymazat
  24. áno, zvýraznenie obočia - jednoznačne! Výraz tváre hned pôsobi inak. A potom u mna je to čierna linka, bez nej totiž vyzerám ako zaspatá :D

    OdpovědětVymazat
  25. Soucítím s tebou! :) pihy, které vypadají jako pigmentové skvrny a tváře v ohni.. Dokud to neschovám pod makeup,nikam nejdu :D

    MyFitBook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Mne povidej o pihach. Taky slysim ze vsech stran,j jak jsou super, roztomily apod. To ale rilaji vzdy ti, co je nemaji. Driv jsem z toho mela i komplex, pak jsem to prestala resit a jsem s nimi smirena, proste je to soucast me.
    Jinak ja se neobejdu bez korektoru, rasenky a neceho ke sjednoceni pleti, staci klidne I lehce poprasit bronzerem. A oboci so dobarvuji as I 4 mesice a udela to fakt hodne. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Věčně nenosím řasenku. Vážně, skoro vůbec. Mluvila jsem o tom s vizářisty YSL a Chanel a oba mi potvrdili, že vlastně nejsem moc 'řasenkový typ', že ji nepotřebuji :) :D Prostě se v ní necítím pohodlně a jakožto hodně skvětlý typ, bych si asi vystačila s hnědou :)
    Ale zato se sebevědomě cítím s korektorem, pudrem a hnědo-růžovou tvářenkou namísto bronzeru :)

    OdpovědětVymazat
  28. naprosto souhlasím! stejné tři kroky jsou nejdůležitější i pro mě! s tím, že ještě musím obličej zmatnit pudrem. s obočím mám hrozný problém, protože mi ho asi cm (u nosu) chybí, takže ho musím hodně domalovat, což samozřejmě nevypadá moc přírodně. mám v plánu si zajít do brow baru v Sephoře a uvidím, co mi s tím paní provede, protože obočí je pro mě hodně důležité a bohužel těch mých pár světlých (mám tmavě hnědé vlasy) chlupů mě moc neuspokojuje.
    co se týče makeupu, tak použít musím, děda se mě vždycky ptá, proč jsem tak zmalovaná, když se mamka nelíčí a sluší jí to. a jo, mamka používá všechny typy líčidel co já (jen je blondýna, takže logicky má světlejší obočí a ne tak výrazné stíny), ale děda jí prostě vidí nenalíčenou.. kdyby mě viděl opravdu nenalíčenou, tak by se mu zvedl žaludek, moje pleť není jenom flekatá, ale je taky plná akné (ačkoliv to není žádná těžká forma, je všude...).. takže ano, líčení je pro mě důležité a když ho nemám, tak se necítím dobře.

    OdpovědětVymazat
  29. Musím mít přesně to stejné akorát bych ještě přidala bronzer bez něj se vůbec necítím. Moc pěkný článek, příjemně píšeš a skvěle se to čte....
    modniblog.com

    OdpovědětVymazat
  30. Tak isto to mám :) Aj keď niekedy pridávam ešte linku :)) aj keď mám niekedy dni, kedy sa proste nenalíčim vôbec a cítim sa skvelo aj tak :)

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  31. Pre mňa je to určite make-up, ktorý dokáže hlavne zakryť akné a červené fľaky po akné, teda nejaký krycí make-up, potom nikdy ale fakt nikdy nezabúdam na riasenku a očné tiene, hoci len nejaký jeden základný, ale bez tieňov moja pleť nemá farbu, som bledá a pôsobím strašne nevyspato a smunte.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  32. rozhodně souhlasím s make-upem, ten mi pomáhá cítit se opravdu dobře, protože pleť nemám dokonalou. řasenka je určitě na druhém místě, bez ní si přijdu nahá :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)