čtvrtek 12. června 2014

Spotřebováno - květen 2014

Pěkný čtvrteční den!

Venku máme pěkné tropy, co? Já sice teplíčko ráda, ale už se mi asi uvařil i mozek a dát dokupy článek je opravdu umění! Na dnešek jsem však konečně sesmolila Spotřebováno. Květen byl, co se spotřeby týče, opravdu plodný. Bylo toho hodně. Úplně mega moc. Začalo se to totiž kupit hned na začátku a pak už to jelo.. 


Celkem jsem spotřebovala 17 věcí, z toho 5 kousků pečující kosmetiky, 2 deodoranty, 3 kusy vlasové kosmetiky, 3 věci z péče o pleť, 1 dekorativní kousek a 3 vzorečky. Ufff, teda, je toho fakt požehnaně! Vůbec nechápu, kam to mizí.. I když na druhou stranu jsem ráda, protože alespoň se dělá prostor pro novinky ve sbírce, že jo :) Tak pustíme se do toho!


Sprchový gel Queen of the night Balea - byl celkem fajn jako je pro mne většina Balea sprcháčů. Jejich vůně mi jsou příjemné, lidové ceny ještě příjemnější.. tenhle nebyl výjimkou. Navíc obsahoval olejové perly, což peeling sice nenahradilo, ale zase to bylo něčím ozvláštněné. Jeho vůně byla hodně intenzivní a konzistence zase hodně hustá. Možná až moc, občas bylo umění dostat ten sprcháč z tuby. A nejednou se mi stalo, že jsem hledala tubu se sprcháčem po zemi.. Ale jo, dalo se, i když mám v nabídce sprcháčů od Balei jiné favority. Hodnocení 3/5.

Tělové mléko do sprchy Balea - Hmmm, tak tohle byl průser. Tělová mléka do sprchy jsou věc, která mne zaujala, Niveu jsem si přímo zamilovala.. Ale tohle ne. I když se tváří na první pohled stejně jako Nivea, tak stejné není, protože s tímhle nemám vůbec ten příjemný pocit "namazané" pokožky.. Je to jako kdybych se ničím nemazala, nic nepoužila. Krém to jednoduše nenahradilo. Vana se klouže, i když méně než u kolegy, vůně je mi velmi sympatická, takže škoda, že po umytí není cítit. Hlavní je ale stejně ten efekt namazané pokožky a ten tu prostě není.. Ne, ne, ne, pro mne vyhozené peníze. Nechala jsem si ho na dny, kdy jsem se sprchovala v rychlosti nebo byla líná se namazat, aspoň pro ten lepší pocit.. i když to je to jediné, čeho jsem s ním dosáhla. Hodnocení: 1/5 (a to za příjemnou vůni).

Opalovací krém SUN Avon - o tomhle jsem psala před hodně dááávnou dobou. Mám ho tu totiž asi tak tři roky.. :D Jsem prostě lajdák a na krémy na opalování mne neužije. Štve mě to a snažím se to rok co rok zlepšit, ale zatím bez úspěchu.. No třeba se mi to s novým sprejem podaří. Ale zpět k tomuhle kousku. Nejsem ani zdaleka na dně (asi půlka zbývá, ehm), ale jelikož se přiblížil konec expirační lhůty, rozhodla jsem se, že půjde z domu. Líbil se mi na krému rozprašovač, díky kterému byla aplikace snadnější. Vodovější konzistence mi nevadila, alespoň se rychle rozetřel a vstřebal. Parfemace taková ta typická pro opalováky.. Neumím vám ji popsat, ale přijde mi, že většina opalovacích krémů voní stejně nebo aspoň podobně.. Nemůžu říct, že by byl špatný, s ním jsem se nikdy nespálila.. jenom prostě dosud nejsem cílová skupina :D Hodnocení: 4/5.


Tělové mléko Vital Nonique - jeden z mých bio počinů, který mne pořád úplně nepřesvědčil, že by byla bio kosmetika něco pro mne. Začalo to citrusovou vůní, která není zrovna moje nejoblíbenější (tahle mi prostě připomíná záchodové vůně). Pokračovalo to horší roztíratelností a skončilo to občasným štípáním (sice pouze po holení, ale tak to je minimálně 2x týdně, takže otrava). Zas ale abych mu úplně nekřivdila, tak vůně opravdu dlouho vydržela a navíc byla pokožka krásně hydratovaná.. Po namazání jsem měla opravdu ten pocit, že jsem své pokožce něco dala.. Ale to pořád není dost. Hodnocení: 2/5.

Antistresový tělový olej Aroma Ritual Dermacol - tohle je jiná! Moje opravdu obrovská láska, kterou jsem po spotřebování div neobrečela. Rozhodně jsem jej neměla naposledy, i když teď jsem se rozhodla vyzkoušet zase nějaký další. Příjemná vůně hroznů, která povzbudí nejen to namazané tělo, ale i mysl. Příjemná konzistence, která není úplně olejová, jak se může zdát.. olej totiž nemastí, ale naopak se krásně vstřebá a zanechá pokožku krásně hydratovanou a vyživenou. Vůně předlouho vydrží a ten úžasný pocit také..! Jediná věc mi na něm vadí a to je ten rychlý úbytek, protože bych potřebovala, aby byl bezedný! Jednoduše láska a ten si nezaslouží žádné jiné hodnocení než: 5/5.

Tuhý antiperspirant Nivea Stress Protect - u mne nepochodil. Kdysi jsem ho v článku porovnávala s Rexonou Maximum Protection a tenhle bohužel nezvládl ani zlomek toho, co Rexona. Má být účinný při stresu, ovšem to jsem nějak nezaznamenala. Vůně se mi dvakrát nelíbila, zanechával bílé fleky na oblečení a k tomu byl tak tuhý, že během dne tvořil v podpaží bílé hrudky. O tom, že by zastavil/omezil nebo alespoň nějakým způsobem korigoval pocení, nemůže být řeč. Zápach sice cítit není, protože se silně uvolňuje jeho parfemace, ale trička jsem měla propocená skoro pořád. Takže bohužel, ten už si znovu nekoupím. Hodnocení 1/5.

NEO Garnier - je pro změnu skvělá záležitost proti pocení! Zamilovala jsem se od prvního okamžiku. Líbilo se mi už jeho provedení, způsob aplikace, jeho nádherná, jemná a svěží parfemace a samozřejmě jeho účinnost. Nejen, že nebarvil moje oblečení na bílo, ale navíc jsem se s ním méně potila a (snad) nesmrděla. Nedostatek snad jen v tom balení, kdy mi rychle ubýval a nakonec jsem se s tím zbytkem na dně pachtila, páč to nešlo vymáčknout.. Za to jeden bod dolů, ale jinak spokojenost největší a nevidíme se naposledy! Hodnocení: 4/5.


Šampon a kondicionér Mythic Oil L'oréal Professionnel - láska, láska, láska! Oku lahodící balení, praktická pumpička, třpytivé částečky v šamponu.. to musíš mít! Šampon vlasy krásně umyje, provoní a na tři dny zanechá v dobrém stavu, kondicionér tohle všechno ještě podtrhne. Výsledný efekt po umytí těmito dvěma - lesklé, lehké, jemné a poddajné vlasy, které vydrží bez mytí až tři dny (rekord!). Snad jen škoda rychlého úbytku, horší dostupnosti a vyšší ceny.. díky tomu, budu ještě chvíli hledat dál, jestli nenajdu něco jiného, co mým vlasům tolik sedne. Hodnocení: 5/5, co se týče vlastností produktů samotných, 4/5 díky tomu ostatnímu..

Tajný testovací šampon - srandička. Dosud pořád nevím, co se uvnitř skrývalo, ale snad každým dnem bych se to měla dozvědět a pak vám dám určitě echo ;) Šampon mi sedl, líbila se mi jeho ovocná parfemace, extra pěnivý efekt a vůně, která ve vlasech vydržela následující dva dny.. K tomu první den hezky jemné a nadýchané vlasy. Druhý den už o poznání horší, ale to je u mne taková normálka.. Takže nemůžu říci, že by byl nejhorší, viděla bych to na takový průměrný šampon z drogérie.. zažila jsem horší i lepší. Hodnocení 2,5/5.


Vlhčené ubrousky Linteo Satin - na první pohled pěkné, po otevření a zjištění, jak je to balení nedomyšlené už nic moc.. Půlka ubrousků potrhaných a různě zdevastovaných. Parfemace však příjemná, vlhčení ubrousku tak akorát, i když se mi zdálo, že z počátku byly ubrousky vlhké méně než ty poslední. Na obličeji mi však žádnou paseku nenadělaly, neštípaly, nepálily.. pro obličej fajn rychlý způsob na odlíčení, i když s očním make-upem si neporadily. Pro rychlo-odlíčení dostačující, avšak příště sáhnu po těch, kde se nebudu vztekat u jejich vytahování.. Hodnocení: 2/5.

Denní krém Ryamar Ryor - byl mým oblíbencem a dodělala jsem ho do poslední kapičky. Měla jsem jen malé cestovní balení, ale vydrželo dost dlouho na to, abych se s ním sžila a tolik si ho oblíbila. Líbila se mi už jeho parfemace, která je prostě.. příjemná. Trochu jako pánská kolínská, uaaa, to já můžu! Krém je výživnější, přesto se hezky vstřebal a zanechal pleť jemnou a.. pěknou. Aplikovala jsem jej pod make-up a na celý den jsem měla vystaráno. Jednoduše fajn a nemám mu co vytknout. Hodnocení: 5/5.

Sérum Genifique Lancome - velmi příjemná záležitost, která mi nyní na mém kosmetickém stolku dost chybí! Snažím se jej nahradit, ale obávám se, že si ho budu muset dříve nebo později koupit. Vrásky jako zázrakem nezmizí, ale nějaký efekt tam bude. Menší vrásečky jsou vyplněné, pleť je v očním okolí pružnější a vypnutější.. Pokrok tam prostě je. Za mě velmi fajn věc a i když stojí na mě nehumánní sumu, tak si ho jednou koupím! :D Hodnocení: 5/5.

Řasenka Volume Celebrities Eveline - a nakonec ještě jeden favorit. Tahle řasenka byla po dlouhou dobu moje blízká kamarádka, ona totiž umí s řasami divy. Krásně je natočí, prodlouží, zvýrazní a jenom minimálně poslepuje. Dlouho jsem takový efekt neviděla (až zase nyní!) a jsem jí za to vděčná. Dokonce se velmi statečně držela, protože ji mám už nějakých 10 měsíců a až nyní je čas ji vyhodit. Do té doby malovala nádherně a i teď ke konci jsem byla s jejími výsledky maximálně spokojená. Uvažuji o dalším balení, tak uvidíme, jestli se k její koupi dokopu. Každopádně si zaslouží hodnocení: 5/5.

Vyzkoušené vzorky: Hydraphase od La Roche-Posay, Sébium Hydra z dílny Bioderma a sprcháč Feel Passionate od Palmolive. O těch se asi moc rozepisovat nemá cenu, z těch pidi-vzorků o tom moc nezjistím :) Používala jsem je na cestách, kdy se mi nechtělo tahat velké balení.

A je to. Konec. Šmitec. Tak zase za měsíc...

Máte s něčím z toho zkušenosti? 

12 komentářů:

  1. vo vnútri toho šampónu a kondicionéru bola rada fructis na farbené vlasy :)
    http://miaslifestyle.blogspot.com/2014/06/top-secret-balicek-odhaleny.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si to myslela, že to bude ono.. viděla jsem reklamy na fb Garnier :) koukám, že na Slovensko se tajemství dostalo rychleji než k nám, zajímavé :D :)

      Vymazat
  2. Neo od Garnier bych chtěla vyzkoušet :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Sprcháč Balea mám teprve na "čekačce" v šuplíku.
    Tělové mléko do sprchy jsem si oblíbila ale je fakt že já se pravidelně nemažu, takže mě osobně stačilo ale Nivea je samozřejmě lepší!
    Na ten olej od Garnier se musím podívat, hodně mě na Tvém blogu zaujal :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš olej Dermacol? Do toho určitě jdi, je super! :)

      Vymazat
    2. Ježiš :D nevim na co myslim, ano Dermacol :D ! Omlouvám se :) Jsem zase myslela na ten deodorant Garnier a píšu Garnier :D ..

      Vymazat
  4. Mythic Oil šampon a kondicionér jsem teď v poslední době také vypotřebovala, a vůbec by mi nevadilo mít doma další balení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já bych jich brala klidně deset :D škoda, že to tak rychle zmizelo :(

      Vymazat
  5. Téééda, Mythic Oil ÚŽASNĚ voní, ale zmastil mi vlasy :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Třebas na Aukru se dá Lancome sehnat za docela pěkné peníze. Nebo teda aspoň pěknější než je obvyklá cena ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. High end raději z kamenných prodejen. Na internetu je spousta padělků. Navíc i samotný nákup luxusnějšího zboží by měl být zážitek. Řadu Gènifique miluju, používám pravidelně. Sérum je ale do třiceti podle mýho zbytečný. Spíš bych investovala do kvalitní hydratace a oční péče.

      Vymazat
  7. Tělové mléko do sprchy Balea mě taky zklamalo. Nejlepší je prostě Nivea :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)