pondělí 9. června 2014

Lakujeme: Léto s Bourjois

Pěkný pondělní podvečer!

Dlouho jsme zase nelakovali! A to tu mám pár nových kamarádů v zásobě.. Takže si dnes dáme jeden letní tip na lak na nehty. Tentokrát premiéra - lak na nehty 1 Seconde od Bourjois. Hodně dlouho jsem chtěla nějaký lak této značky vyzkoušet, ale jelikož pro mě Bourjois není úplně nejdostupnější a navíc nejsou ani nejlevnější, nevěděla jsem, zda do toho jít.. Až nedávno přišla zcela neodolatelná nabídka k časopisu Žena a život - lak jako dárek. No tak to bylo jasné, musím ho mít. U nás v Pardubicích byly laky dostupné, takže jsem nemusela nikde lítat.


Na výběr jsem měla ze tří odstínů - tyrkysový, broskvový a nude. Po dlouhém rozhodování jsem si nakonec vybrala tenhle vyletněný tyrkysový odstín č. 26 Blue no blues. Odstín je to vážně krásný, hezká jarní/letní barvička, která sluší jak opáleným, tak i světlejším ručkám, protože tíhne trochu k neonkám. Flakónky Bourjois laků jsou známé - zúžené víčko, co vypadá jak anténka, to už jste určitě viděli. Sice se mi vzhledově líbí, ale na uložení to je celkem nepraktické, jelikož se mi díky velkému víčku nevejde do krabice.. tak musí chudák ležet. Zase na druhou stranu se rukojeť/štěteček dobře drží a celkem hezky se s ním manipuluje :) Lak má plochý štěteček, i když tedy na můj vkus celkem široký, na malíčky je to až moc a občas (čti: vždycky) přetáhnu. Konzistence laku je krémová, i když ve velkém množství má tendenci stékat. Krytí je velmi dobré, dvě slabší vrstvy zajistí plné krytí, pokud máte radši silnější vrstvy, tak by mohla v klidu stačit i jedna. Lak nepruhuje, netvoří bublinky, nanáší se rovnoměrně, schne do lesklého až gelově vypadajícího finiše. Schnutí laku mne nemile překvapilo, od laku s názvem 1 Seconde jsem čekala trochu větší rychlost.. Zdá se mi, že schne pomaleji než třeba Rimmel, GS nebo i některé Essence laky.. To je pro mne trošku zklamáním. Čekání čtvrt hodiny na suché nehty při dvou slabších vrstvách laku mne opravdu nebaví :( Výdrž už zase naopak příjemná - tři dny bez nejmenší vady na kráse, poté se začínají ošoupávat špičky. To je vcelku ucházející. 



Na fotkách jej mám v kombinaci s top coatem Essence 101 Dalmations, o kterém jsem více psala tady.

Celkově tedy lak není špatný, barva se mi líbí, výdrž není k zahození.. jen mi trochu chybí ta praktičnost - ať u balení nebo u schnutí. Hlavně tady jde o ty vlastnosti vs. cenu, protože co si budeme povídat, u laků Bourjois není nejnižší. Pohybuje se mezi 150 - 300 Kč a to už je na mé poměry za jeden lak dost, takže čekám perfektní službu. Našla jsem ho třeba tady a dále je Bourjois kosmetika dostupná tuším v Douglasu a Marionnaud. 

Co vy a laky Bourjois? Máte? Jste s nimi spokojené?

17 komentářů:

  1. ta barvička je perfektní! :) sice za lak nedám víc jak stovku, ale za tenhle klidně :D

    OdpovědětVymazat
  2. Barvička je nádherná :)) A ta kombinace se mi líbí :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Velice, velice pěkný, mám asi 6 laků od Bourjois a všechny jsou super:) Ale tohoto krasavce tedy nemám:) To schnutí je asi od odstínu, dva laky mi schnou hodně špatně, ostatní pohoda..

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná barva :)) Já mám takový světlounce modrý :) Také jsem neodolala.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem si kupovala ŽaŽ a vybrala jsem si ten broskvový :) a jsem moc spokojená

    OdpovědětVymazat
  6. ja som nepoznala túto značku do tej doby, kým mi tento lak v červenom odtieni nekúpil priateľ na Vianoce :) bola som dosť prekvapená, keď som zbadala tú cenu na internete, tiež mi to príde veľmi veľa :) ale odtiene má krásne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná barva a dobrý nápad s třpytkami :)

    OdpovědětVymazat
  8. ta farba je krásna. presne túto zháňam.

    pls follow me:
    http://anahjalliyah.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  9. Jsme s těmi Bourjois laky sešly :)) Tenhle se mi moc líbí, škoda, že v Ženě u nás byl jenom šampon, taky bych brala takovou barvu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pro mě byl paradoxně Bourjois první lak, který jsem kdy měla - v Top Dívce nebo něčem podobném jsem od nich vyhrála set spolu s leskem na rty. Měla jsem nádhernou starorůžovou barvu (na těch 11 let možná dost usedlou) a lakovala jsem ho snad dva roky, než jsem si musela koupit jiný. Teď si brousím zuby na další, protože k nim mám díky té výhře srdcový vztah, ale cena je fakt vysoká. Mimochodem, to jsem ani netušila, že jsi taky Pardubačka!:):):)

    OdpovědětVymazat
  11. Z téhle řady je naprosto neodolatelný stříbrný s velkými třpytkami, působí jako pískáč a vypadá naprosto dokonale :)

    OdpovědětVymazat
  12. nadherna farba laku(o;

    ja som si taku farbu kupila od Astoru minuly tyzden v DM, robim recenziu nan, ale na iny odtien

    gomistories

    OdpovědětVymazat
  13. No tak ten je krásný, musim se hned po něm podívat, díky za tip :) !

    http://thekatesdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám od nich jeden jediný lak a jsem s nim strašně spokojená!!

    A.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásná barvička to je, to bez debat, ale musím říci, že podobnou mám i od Rimmel a přijde mi stejně dobrá, možná i lepší (ta cena je příjemnější) :) Děkuji vám za komentáře!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)