pondělí 26. května 2014

Na tajňačku!

Pěkný pondělní podvečer!

Dnes jedna recenze a to velmi netradiční, jelikož se asi většině z nás dosud nepoštěstilo číst recenze na výrobky, o kterých autor neví zhola nic :) Nedávno mě čekalo překvápko, když si to přifrčel poštovní vůz s balíčkem, ve kterém se schovávala krabička TOP SECRET, která obsahovala dvě lahvičky s čísly 1 a 2 a  dopis s instrukcemi. Zprvu jsem samozřejmě vůbec nechápala a měla jsem podezření, ale razítko na balíčku mne ujistilo, že by to mělo být v pořádku. A tak jsem to shledala za zajímavý a nevšední způsob testování kosmetiky a pustila se do toho. 



Po prozkoumání obsahu lahviček jsem si ihned tak trochu utvořila obrázek a nějak začala tušit odkud asi vítr vane, takže jsem skutečně zvědavá na odkrytí identity těchto dvou kousků :)

V lahvičce č. 1 se ukrývá tajemný šampon. Šampon má bílou perleťovou barvu a řidší konzistenci. Stejnou barvu má i Garnier Fructis Goodbye Damage. Celkově podezírám tuto řadu, že by to mohla být ona tajemná dvojka nebo nějaká její obměna, šampon má totiž i podobnou parfemaci jako tato řada. Vůně je ovocná a sladká, ale přesto krásně svěží. Tipuji tropické ovoce jako papája, mango nebo něco podobného. Šampon po kontaktu s vlasy krásně napění, po umytí se vlasy nijak zvlášť necuchaly, naopak šly docela hezky rozčesat. Co se mi opravdu líbí je extra dlouhá výdrž vůně. Ta svěží, ovocná vůně mi provoní vlasy až na dva dny! Po prvním umytí jsem si pořád musela čichat k vlasům, jak jsem z toho byla nadšená :) A samozřejmě vás určitě zajímá, jaké výsledky jsem zaznamenala. Tak kromě provoněných vlasů to je první den po umytí i hezký lesk a jemnost a lehkost vlasů. Ke druhému dni už je taková ta nadýchanost a lehkost pryč a většinou vlasy myji, ale není-li čas nebo chuť tak zvládnou i ten třetí den. To už mám kštici sice mastnou, ale znáte to.. culík nebo drdol to jistí :) Nemůžu tedy říci, že by byl úplně špatný, rozhodně jsem už zažila i horší šampony :) 



Lahvička č. 2 je pro mne trochu větší záhadou. V přiloženém dopise byl obsah lahvičky popsán jako péče po umytí šamponem, ale vlastně tak nějak nevíte zda jde o kondicionér, masku či nějakou obdobu.. a ani jak se to používá.. Vsadila jsem tedy na to, že jde o klasický kondicionér, který nechávám po aplikaci působit pár minutek a poté jej oplachuji. Péče má narůžovělou barvu, trochu hustší konzistenci než šampon. Příjemnou parfemaci, která je obdobná jako u šamponu, akorát o něco intenzivnější. Aplikuji spíše do délek, nikoliv až ke kořínkům a nechávám působit 3 - 5 minutek. Vlasy opět krásně provoní, jdou lehce rozčesat.. Bohužel péče mne ale nenadchla svým efektem, sice vlasy hezky voní, ale také hodně rychle plihnou a mastí se. Většinou již na druhý den po umytí mám vlasy hodně takové ztěžklé, zplihlé, bez lesku a k večeru mastné a je třeba je znovu umýt. Péči tedy aplikuji hlavně ke konečkům, kde potřebuji větší vyživení a kde to plihnutí až tolik nevadí.. ale zase na konečky jinak používám raději olejíčky nebo masky, takže tohle bych si asi nekoupila.

Celkově tedy můžu říci, že se testování povedlo půl na půl. Tipuji, že se bude jednat o nějakou řadu Fructis od Garnieru s tím, že to bude spíše pro namáhané nebo poškozené vlasy, které potřebuji nějakou výraznější péči. Pro mé jemné vlasy to asi úplně nebude :)

Testování jsem tedy zvládla a přežila bez vážné újmy na zdraví a musím říci, že mě to svým způsobem bavilo.. sice je jasné, že se může stát cokoliv a nebudu vyvracet, že by se nemohla dostavit nějaká alergická reakce nebo podobně, takže alespoň složení by člověk mít po ruce chtěl. Ale nebyla bych to já, kdybych se nerozhodla to zkusit, že jo :) Samozřejmě po odhalení, co se v lahvičkách skrývá vám to tu doplním, abyste byli v obraze! ;)

Co tipujete, že to bude? Šli byste do testování naslepo?

27 komentářů:

  1. Asi bych do toho nešla. Jsem poseroutek a bála bych se silikonů a pěnidel. Každopádně kdyby mě ujistili, že tam nebudou, tak určitě. Jinak jako koncept to špatné není, minimálně je to něco nového ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, zase něco, co tu ještě nebylo.. :) já jelikož silikony, parabeny a cokoliv dalšího v šamponech neřeším, tak mi to nějak nevadilo. Ale zase chápu, že někdo si to hlídá :)

      Vymazat
  2. Šla bych do toho a protože jsi kolem tajemné krabičky nedělala ofrky a aféry, jsi mi ještě sympatičtější než doposud.. ;-) Trochu mi přijde, že do nedávné doby se moc neřešilo složení a kdekdo na sebe napatlal kdeco, ale najedou taková hysterie a všichni se můžou pos... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to tak trochu vidím taky. Myslím, že se zbytečně to složení řeší a některé věci se až moc nafukují.. Ty silikony a další složky asi mají důvod, proč v těch šamponech jsou :) Já to neřeším, používám šampony s nima i bez nich a vlasy mi zatím neslezly.. :D

      Vymazat
  3. To je ale paradni napad. Testujici nemuze byt ovlivneny znackou nebo cenou. Parada takhle inkognito :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já někde četla,myslím u Petralovelyhair, že by snad mělo jít o Loreal,ale nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, L'oréal jako koncern se k tomu přihlásil.. Ovšem ten zaštiťuje spoustu značek, které by to mohly být.. ale v úvahu dle mého připadají dvě - buď samotný L'oréal (Elséve, atd.) nebo právě Garnier :) tak uvidíme!

      Vymazat
  5. Tohle testování by mě taky bavilo a ráda bych ho zkusila :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych do toho šla. :) A i kdyby tam byl silikon nebo paraben, tak by mě to snad nezabilo, tak nechápu, proč to někomu tak vadí :) Jsem zvědavá, co to bude. ;) Napiš to pak jako nový článek, abych to viděla v přehledu a nemusela se sem furt vracet kouknout, jestli už jsi to doplnila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to pak bude na nový článek nevím, ale určitě na to upozorním na FB a asi i v nějakém článku nebo tak.. :) Jinak si taky myslím, že silikony ještě nikoho nezabily, takže proč ne :)

      Vymazat
  7. Nevím jestli bych do toho šla. Ale myslím si, že je to zajímavý nápad. Jinak silikony neřeším, složení nečtu, pokud mi něco sedne, je mi jedno jestli je to přírodní nebo vytvořené UFOny na Marsu ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na tom úplně stejně.. Já tomu složení stejně nerozumím, takže na hlavu napatlám víceméně vše, co na ní patří.. :D Ale jak říkám, kdyby náhodou byl nějaký problém, tak by to chtělo mít pro jistotu složení po ruce no.. :)

      Vymazat
  8. taky bych chtěla zkusit testování naslepo, musí to být sranda a určitě bych do toho šla,
    přece jen ta zvědavost co to bude je velká! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu za sebe říci, že den ode dne ta zvědavost roste! :D Jsem fakt zvědavá, co to je :)

      Vymazat
  9. jsem strašně zvědavá, co z toho nakonec bude :)

    OdpovědětVymazat
  10. Me se to libi a klidne bych do takoveho testovani sla :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jasně, že bych do toho v tomhle provedení šla. To, co z toho udělala za trapnou kauzu Petra z Lovely Hair je fakt tak na třísknutí si do čela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věřím, že to Péťa takhle nechtěla.. :) spíš se asi lekla, kdo ji to co poslal.. přeci jenom Péťa už je slavná a lidi jsou různí a zlí, tak se bála, aby ji někdo neposlal něco špatnýho.. a jelikož má krásnou kštici, tak bych se o ni taky bála :) ale zase stačilo chvíli počkat nebo se poohlídnout třeba na obálku nebo na způsob provedení a podle indicií už se dalo trochu dopátrat, kdo to mohl poslat a nemuselo se to tolik zvrtnout no :)

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Ja jsem fakt zvědavá co z toho nakonec vyleze :D ale ten nápad se me osobně děsně líbí!

    OdpovědětVymazat
  14. Já bycj měla asi strach z toho slozeni. Jsem zvedava, co je za prekvapko. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Je to opravdu skvěle vymyšlené! ale teda ze začátku bych se asi bála si do dát na vlasy :D

    OdpovědětVymazat
  16. Já bych to toho šla, na složení stejně moc nehledím, takže proč ne :) Jsem zvědavá, co se z toho vyklube!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky ne, takže no problemo! :) Snad už se brzy dozvíme, co se v lahvičkách skrývá!

      Vymazat
  17. Testování na slepo by se mi líbilo, člověk pak nemá předsudky. Myslím, že nejsem jediná, kdo některým značkám obvykle moc nefandí. Tímhle způsobem aspoň můžou značky pozitivně překvapit, když člověk neví, že je to zrovna ta, kterou nemá rád :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)