sobota 17. května 2014

Bio pomazáníčko..

Pěkné sobotní odpoledne!

 Dnes trochu té Bio kosmetiky.. Jak jistě víte, tak bio mi nic moc neříká a zatím jsem neměla nejmenší důvod k přírodní kosmetice přecházet.. Já vám nevím, ale dosud vše, co jsem z přírodní kosmetiky vyzkoušela, nebylo nijak ohromující, abych se k tomu musela vracet.. Ba naopak, spíše jsem s tím měla problémy, nesedělo mi to, nefungovalo to, atd.. Jednoduše klasická "chemická" kosmetika mi slouží lépe. Ale jednou za čas se nebráním něco podobného vyzkoušet, takže proč nezkusit i tělový krém?

Od zastoupení e-shopu Galaxie přání mi byl zaslán jeden takový kousek a to Tělové mléko Vital značky Nonique v citrusové variantě, které by mělo být veganské a 100% přírodní. Jistě víte, že všemožné mazáníčko na tělo mám v lásce, takže jsem se do něho s chutí pustila..



Tuba s mlékem přišla zabalená ještě v krabičce, což je fajn. Je sice označená jako tester, ale velikost je odpovídající běžné prodejní velikosti (200 ml). Jak víte, tak u krémů tubu považuji za nejméně praktickou věc. Ke konci balení jsou potíže s dolováním krému, což mne vytáčí, takže nejjednodušší je si ji rozříznout. Já to moc ráda nemám, raději bych pumpičku nebo ještě lépe klasickou pixlu, kde se dostanete na úplné dno :) to je ale otázka vkusu a každý to má jinak, takže tohle hodnocení nechám na vás. Klasicky bílá barva, krémová konzistence (i když už je to něco mezi krémem a máslem). Parfemace je dokonale citrusová. Ne že by byla úplně špatná, ale taková ta čistá citrusová vůně ve mě evokuje nějaké jary, záchodové vůně, apod. Nemůžu si pomoci. Hodně mi parfemace připomíná citrusový sprchový gel od Ziaji, který byl kdysi v Ladyboxu, takže pokud jste jej měli, tohle je víceméně totéž. Já prostě tuhle parfemaci v kosmetických věcičkách nemusím, preferuji spíše něco jiného. Pokud ale vůně citrusů máte v oblibě, tak po tomhle sáhněte, bude se vám to líbit. Co je ale fajn (v případě, že vám to voní), že vůně vydrží opravdu hodnou chvíli, většinou ještě tak 3 hodinky po namazání tu vůni zřetelně cítím. Dalším plusem je malé množství, které je k namazání třeba. Krém je trošku hůře roztíratelný a musí se ho dát malé množství, aby se rozetřel do ztracena. Ubývá tedy zatraceně pomalu (a teď nevím, zda je to pro mě plus nebo mínus :D). Mažu se s ním už snad měsíc a pořád ještě nejsem na dně, myslím, že jsem trhla rekord :) Po rozetření se ale ihned vstřebává a zanechává pokožku pěkně vyživenou a hydratovanou. Nelepí ani nemastí a přesto víte, že jste namazaní. Takový ten pocit "ztěžklé" pokožky, víte co myslím? Prostě víte, že jste se namazali.. :) Akorát nesmím zapomenout zmínit, že po holení nohou mne po namazání chvíli štípal. Co jsem si všimla na složení, tak obsahuje i alkohol, takže si myslím, že to byl možná důvod podráždění.. Ale raději upozorňuji, že pro citlivky to asi nic nebude. Naštěstí to štípalo jenom chvilku a jenom po holení, jinak žádný další problém nebyl.




Takže jak to shrnout. Pokud nejste nějak extra citlivé, máte rády bio a citrusovou parfemaci, bude se vám tohle mléko líbit. Pokud nemusíte citrusy jako já, tak máte možnost vybrat si z dalších parfemací tady. A pokud jste citlivější, tak se mléku raději vyhněte. Citrusové najdete tady za 209 Kč / 200 ml.

Co vy a BIO kosmetika? Používáte bio krémy? Hlídáte si složení mazadel na tělo?

13 komentářů:

  1. Ja jsem mela toto telove mleko s tropickou vuni a bylo dokonale! Vune jsem se nemohla nabazit a konzistence mi vyhovovala nadmiru:-) A taky mi vydrzelo dlouho, za coz jsem byla moc rada;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já už od nich pár věcí měla, zrovna teď jsem využila super akce na bezplatné doručení a nakoupila dvě mýdla na ruce a voní tak dokonale, že je musím vyzkoušet na celé tělo :)

    OdpovědětVymazat
  3. já nemám u mazadel moc ráda citrusovou vůni, psycholoicky na mě působí vysušujícím dojmem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě naprosto chápu, protože já to tak mám taky!! :D Musela jsem se tady u toho mléka dlouho přesvědčovat, že to hydratuje dobře.. :D

      Vymazat
  4. Jako mohlo by být fajn, ale lepší by bylo v jinačí vůni :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych raději jinou, ale tak nevadí, celkem jsem si na ni zvykla a zase je to něco jiného.. :)

      Vymazat
  5. Pěkná recenze. Dlouho jsem nad ním přemýšlela a teď nevím nevím, mám přeci jen pokožku citlivější. A ten pocit po namazání, jak píšeš, mám moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pocit je asi to hlavní, proč se vlastně mažu.. přeci jen ráda vím o tom, že mi ten krém něco dal, že jo.. :)

      Vymazat
  6. Já mám raději lehké vůně nebo skoro žádné...moc hezká recenze, povedla se ti pěkně!

    OdpovědětVymazat
  7. Citrusy tolik nemusím, takže bych určitě sáhla po jiné vůni, každopádně mě tohle mléko hodně láká :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/famous-beauties-tatana-makarenko.html

    OdpovědětVymazat
  8. to by bylo něco pro mě, citrusy miluju :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)