neděle 20. dubna 2014

MOTD: Čarodějnice na strašidelnou párty.

Krásnou neděli vám přeji!

Dnes mám pro vás něco trochu speciálního. Nebojte se, nemusíte se bát, že bych se zbláznila a nebo byla natolik blbá, že bych nevěděla, že Halloween máme v říjnu.. ale ku příležitosti oslavy kamarádčiných narozenin jsem dopadla takhle :) Téma oslavy bylo "Strašidelné postavy" a tak po dlouhém přemýšlení, čím to vyšperkovat a jak zužitkovat svoji lásku k make-upu, jsme nakonec s kamarádkou Eliškou došly k jasnému závěru - čarodějnice! :) Ono to vlastně ani není úplně "out of topic", vzhledem k tomu, že přespříští týden tu máme 30. 4. a s tím pálení čarodějnic, že jo! Jednoduše trochu nácvik k ohni :D A tak jsme s kamarádkou sehnaly klobouky, vhodné oblečení a trochu jsem zabrouzdala po YT, abych našla vhodný make-up tutoriál. Nakonec to vyhrál tutoriál od Péti (tady) na její Sexy čarodějku, kterým jsme se inspirovaly. Tedy, v mém podání to není sexy ani trochu, to vám tedy povím, ale myslím že po menších úpravách to zase nevypadalo až tak zle a celkem to sklidilo úspěch (nejvíc u řidičů v protijedoucích autech a lidí procházejících kolem nás :D :D). Objevila jsem v čarodějnici své pravé já :) :D



Ač tedy asi není nejvhodnější doba na podobný návod a post, rozhodla jsem se vše nafotit a ukázat vám to, třeba se vám bude někdy hodit :) Samozřejmě ale je lepším návodem Pétino video, kde to vše názorně ukazuje.


Jako první jsem použila nejsvětlejší make-up, jaký jsem objevila, abych dodala pleti trochu "mrtvolný výraz" a černé líčení tak ještě více vyniklo. V mém případě byl použit Imperial Make-up Dermacol v nejsvětlejším odstínu (odst. 1). Celé jsem to zafixovala Fixačním pudrem Dermacol a na oči použila podkladovou bázi pod oční stíny, také Dermacol. Dalším v pořadí je obočí u kterého se tentokrát nebojte sáhnout po černé! Naneste na něho pořádnou dávku černého očního stínu. Já používala na celé líčení krásně pigmentovaný černý stín z paletky Oh, so special! od Sleeku. Po pořádném nánosu černé na obočí se jde na oči. Jako první jsem nanesla oranžový oční stín na celé oční víčko. K tomu se mi hodila paletka očních stínů značky Maybelline Silky Glam v odstínu 22 Bronze Drama. A pak už jdeme na tu černou! Nejdříve si ustřihněte kousek izolepy, který si nalepte pod oko, abyste dosáhly přesné linie. Pak už jen nanášejte černý stín v pořádném množství.. já jsem ho nanesla hlavně do záhybu očního víčka a do vnějšího koutku. 


Pak už jen vzít blendící štětec a blendit, blendit a blendit, co nejvíce do ztracena. Vůbec se nemusíte bát rozblendit stín až k obočí, aspoň to bude pořádný strašidelný efekt :) Pod obočí jsem pak nanesla světlý oční stín, v mém případě nejsvětlejší stín paletky Bronze Drama. Ten jsem se snažila pořádně rozblendit a smíchat s černým, a propojit tak celé líčení s obočím. Následuje černá linka, protažená podél izolepy až k obočí. Vůbec se toho nebojte, tady bude umístěna pavučina :)


Dalším krokem je změna lepenky. Nalepte ji v opačném směru než předtím, tzn. dolů. Jdeme totiž na spodní linku a hrát si s pavučinou ;) Nyní vezměte opět černý oční stín a naneste na spodní víčko pod řasy a poté podél izolepy až dolů. Opět se toho nemusíte bát, vše se rozblendí. Do ruky tedy blendící štětec a blendíme. Pak sáhněte znovu po nejsvětlejším stínu, kterým tomu dodáme trochu třpytu. Až budete s výsledkem spokojeni, lepící pásku sundejte a jdeme na pavučinu!


Péťa ve svém videu tvoří pavučinu pomocí gelových linek. Já jsem to při cvičném líčení zkoušela též a musím říci, že se mi to moc neosvědčilo, lepší se mi zdál spíše černý fix, kterým jsme to líčily poté naostro. Nejdříve si nakreslete dlouhé čárky (zdá se to jednoduché, ale musím uznat, že to není žádná sranda, pokud to nemáte v ruce a klepou se vám ruce tak jako mně!). 


Pak už jen dle vlastního uvážení dodejte spojující čárky a olalá máte pavučinu! Doplnit můžete ještě barevnými kamínky. Já bych si k našemu líčení dovedla představit oranžové, ladící k líčení, ale ty jsme bohužel nesehnaly, takže jsme vzaly zavděk bílými. Ty jsme přilepily lepidlem na umělé řasy. Pak už jen detaily jako černou tužkou udělat waterline a nalíčit řasy. Umělé řasy jsem nepoužívala, protože nejen že bychom jejich lepením strávily půlku dne, ale navíc mi přijde, že by to tak nějak zastínilo to líčení jako takové, takže jsme je vynechaly :) 


Posledním krokem už je nalíčit černě rty. Na ty jsem použila gelové linky, protože tam se mi zdály vhodnější než fixa. Linkami jsme tedy vyplnily rty a poté jemně poklepaly do středu rtů nejsvětlejší oční stín. Sice to není pro rty to pravé, po chvíli jsme je měly obě suché na troud, ale obstojně to drží! Pití a jídlo to nepřežilo, ale hodnou chvilku to vydrželo. A nezapomenout nesmíme ani na nehty! Zvolily jsme klasický černý lak doplněný třpytkovým oranžovým China Glaze Ick-A-Body.

Tahle je z nácviku a takhle dopadla pavučina gelovkami.. :D :) ale jsou tady zase dobře vidět rty a nehty..


Samotné líčení očí i kamínky vydržely celý večer. Já jsem měla jen jedno oko v koutku rozmazané, protože mi oko po celý den kvůli alergii šíleným způsobem slzelo :( Jinak ale skutečně fajn.. pokud nevíte do jakého převleku jít, tak tohle je ta nejjednodušší varianta :)

No a na závěr pár fotek z oslavy.. abyste měli představu, jak to vypadalo v reálu a jak to vlastně dopadlo :) 




P.S. Některé použité fotky jsou foceny už při tréninku líčení (zkoušela jsem si jedno oko ráno nanečisto kvůli barvám), některé jsou foceny už při líčení naostro.. musela jsem to dát dokupy, aby návod dával trochu smysl a byl co nejpodrobnější :)

Tak co na to říkáte? Zkoušel jste někdo? Za co byste se na strašidelnou párty převlékli vy?

18 komentářů:

  1. opravdu moc pěkné, moc se ti to povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. perfektní ten základ na víčku

    OdpovědětVymazat
  3. krásne. ja som toto líčenie mala keď sme v škole mali halloween. je úplne úžasné ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu moc povedené líčení. Líbí se mi i celý váš kostým.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  5. Hezke:)) A hezke fotky z oslavy.. Ja bych sla asi za kostlivce, toho jsem si na ksicht licila uz nekolikrat:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem původně chtěla tvého kostlivce :D ale když jsem viděla ty fotky a uvědomila jsem si, jaká by to byla pro mě piplačka a že bych to stínování stejně nedala, tak jsem to vzdala a hledala něco jednoduššího :D :)

      Vymazat
  6. Líčení se mi opravdu moc líbí, určitě se budu do budoucna na nějakou party ve "strašidelném stylu" inspirovat. :) A fotky z oslavy se mi moc líbí. :) SINSAY GIVEAWAY NO. 2

    OdpovědětVymazat
  7. na halloween nechodím ani ho nejako nepodporujem ale keď bude tak si tento make-up určite urobím! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to líčení se ti opravdu povedlo :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Brutální rty a oči povedený ;)

    OdpovědětVymazat
  10. je to užasné ! :) naozaj podarené líčenie :)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc se ti to povedlo! Naznačila jsi mě a asi tohle líčení taky vyzkouším :)
    cosmeticsisourlife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Wow, musím říct, že je to dokonalé, nemá to chybu!!! Klobouk dolů, fakt smekám :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/my-fragrance-collection.html

    OdpovědětVymazat
  13. Povedené čarodějky - dokonce vám to i sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to se ti povedlo! Nejvíc se mi na tom líčení líbí pavučina a kamínky, vypadá to fakt skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vypadá to strašidelně perfektně ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)