úterý 11. března 2014

Sněhurka i s lovcem

Pěkný úterní podvečer!

Mám nafoceno, vyzkoušeno, takže už je čas vám napsat své dojmy z paletky, která tu byla už několikrát zmiňovaná - Snow White & The Huntsman, která je inspirovaná stejnojmenným filmem. Paletku má na svědomí italská značka Diego dalla Palma. Určitě jste paletku už někde zahlédli, je to celkem provařená věc a já ji měla už hodně dlouho v merku. Když mi ji tedy nabídla Zuzanka ze svého e-shopu k vyzkoušení, skákala jsem radostí metr vysoko.



Paletka obsahuje hned půlku kosmetické výbavy - 6 očních stínů, rtěnku a tužku na oči. Všechno máte tedy pohromadě v krásné krabičce. Krabička je z pevného kartonu, ale přesto je lehoučká. Obsahuje pevně vsazené zrcátko, které mi tak nějak solidně deformuje obličej a namalovat se s ním je umění. Napevno jsou přidělané i oční stíny. Rtěnku a tužku můžete samozřejmě normálně vyndat, jsou pro ně připravená místa. Stíny sice nejsou vsazené úplně stejně a rovně, ale pevně drží a to je hlavní. Zespodu krabičky navíc najdete složení všech produktů, takže v případě potřeby je to po ruce. Box jako takový je tedy celkem hezky vymyšlený a rozhodně oku lahodí, i když provedení by mohlo býti kvalitnější.


Rtěnka Rossetto Rosso 200 (The Wicked Queen)

Začnu tím, co mne z celé paletky nadchlo nejvíce. Něco jsem vám o ní psala již včera v oblíbencích, takže dnes trochu podrobněji. Rtěnka je v bílém jednoduchém obalu, který není sám o sobě nijak zajímavý a nebudí pozornost.. To až ten odstín uvnitř. Je to totiž úplně nádherná sytě červená barva. Jak jinak to říci než prostě "sněhurkovská". Ten odstín zbožňuji a určitě se v mé sbírce neztratí. Rtěnka má vcelku nasládlou parfemaci, která je z počátku trošku cítit i na rtech, ale není úplně nepříjemná. Parádní je pigmentace rtěnky, stačí s ní rty dvakrát přejet a máte krásně sytou barvu. Nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje nedokonalosti, nerozpíjí se. Mizí však nerovnoměrně od středu rtů, v mém případě je třeba cca po třech hodinkách rtěnku znovu doplnit. Maximum je u mne výdrž 4 hodiny, s tím, že jídlo nepřežije, nějaké to napití ano. Co se týče hydratace, tak to není nejsilnější stránka rtěnky, naopak je spíše sušší (díky čemuž lépe drží). Shrnu-li to, tak mohu s čistým svědomím říci, že se jedná o celkem kvalitní rtěnku a jsem s ní víceméně spokojená. Nemám s ní žádný vážnější problém a rozhodně se mi neztratí. Jsem ráda, že ji mám.



Tužka na oči 01 (40 Dark Night)

Tužka v černé barvě je dalším, kvalitním kouskem této paletky. Balení jednoduché - klasická dřevěná tužka s kovovým víčkem, v černé barvě. Nic neobvyklého. Tužka je středně měkká/tvrdá, oko nemusíte dřít, ale naopak ani nekreslí úplně sama, zlatý střed bych řekla.. Dá se s ní hezky kreslit i waterline :) Barva tedy není úplně černočerná, mám tu i černější tužku, ale o černou se určitě jedná. Výdrž tužky je velmi dobrá, víceméně mi na oku drží po celý den aniž by barva vybledla nebo ubývala. Nemůžu ji tedy nic moc vytknout, rozhodně další dobrá záležitost. Určitě se neztratí, i když tužky na oči v poslední době moc často nepoužívám.. možná bych ale díky této mohla zase začít :)


Oční stíny 

Na oční stíny jsem se těšila nejvíce a paradoxně pro mne jsou největším zklamáním. V boxu najdete šest očních stínů v přirozených, neutrálních odstínech, které jsou krásně nositelné. 3 stíny jsou třpytivé a 3 by měly(!) být matné. Po důkladném prostudování jsem přišla na to, že 3 obsahují více shimmeru, 2 jsou zcela matné a jeden obsahuje slabý, celkem nenápadný shimmer :) Odstíny jsou v paletce odstupňované - od nejsvětlejších stínů po nejtmavší. Co stíny spojuje je jejich prášení. Už jsem sice zažila i horší, ale práší celkem dost. Dalším spojujícím znamením je jejich slabá výdrž. Bohužel, s bází nebo bez báze, celý den beze změny nevydrží. Ráno je na oči namaluji, stíny se zdají býti výrazné, ale večer po návratu domů už to taková hitparáda není. S bází je to přeci jenom lepší, bez ní je to dost na prd, to už mi k večeru na očích moc výrazných stínů nezbývá. Pigmentací je to tak napůl.. Matné odstíny jsou na tom s pigmentací celkem mizerně, chce to opravdu hodně vrstev (alespoň u těch světlejších odstínů), třpytivé odstíny jsou na tom lépe, i když také by mohla být ještě o chlup lepší. Třpytivé stíny jdou do máslova, matné stíny jsou spíše pudrové.. Každopádně práší všechny, třpytivé možná ještě více... Za mě tedy většina stínů ne-e.. Dají se použít, jsou v přirozených a celkem využitelných odstínech, ale mám tu i stíny o mnoho lepší...




17 Snow - krásná bílá se zlatým shimmerem, skoro až bílá barva se shimmerem, skvělá na rozjasnění očního okolí nebo jako podkladová barva.. pro mne asi nejlépe využitelný odstín.

19 Shield - "světlá zlatá" s výrazným shimmerem, vypadá hezky samostatně nebo do středu víčka.. určitě také skvěle využitelná. Ze všech odstínů mi však práší nejvíce.

23 Mirror Mirror - třpytivá bronzová, krásná na konturování nebo jen tak do vnějšího koutku.

8 Fairest - matná champagne, používám ji jako podkladový stín nebo sem tam ve více vrstvách do vnitřního koutku.

9 Destiny - světlá meruňková barva, u této jsem objevila ten slabý shimmer :) je to ale opravdu hezká barvička, kterou často používám k nahému líčení, kde oči hezky rozjasní a přesto je vcelku nenápadná.

16 Battleground - matná čokoládová hnědá, kterých není nikdy dost. Vhodná ke konturování oka (do oblouku) nebo k vnějšímu koutku.. prostě všestranně využitelná.


Vše v akci:



Celkově tedy nevím, jak paletku zhodnotit. Rtěnka je bomba, tužka na oči je velmi dobrá a neztratí se, stíny trochu pokulhávají.. samotná paletka vypadá úžasně.. Fakt tedy nevím.. ty stíny mě štvou.. Přesto zase nemůžu jen kvůli nim celou paletku zatracovat, že jo.. Je to asi na zhodnocení každého, zda mu za to paletka stojí či nikoliv :) Seženete ji u Zuzky tady za 489 Kč.

Co vy a tato paletka? Zahlédli jste ji? Máte ji? Líbí se vám?

Zuzce ještě jednou moc děkuji za paletku, kterou mi poskytla k vyzkoušení, stejně tak za set, který darovala do soutěže :)

24 komentářů:

  1. Nemůžu si pomoci, ale přijde mi, že máš nějaký vadný kus? Já mám paletku také a rtěnka naopak vůbec nevysušuje, přežije v pohodě jídlo i pití a vydrží i přesto na rtech minimálně takových 6 hodin a více, což je dost. Oční stíny mám zase super pigmentované všechny i ty matné, stačí lehce přejet a barva je perfektně sytá. Recenzí na tuto paletku jsem četla dost, ale ty jsi zatím jediná, kdo by si na pigmentaci matných stínů a výdrž rtěnky stěžoval, zvláštní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem zapomněla. Přijde mi, že ten eshop na který odkazuje má paletku značně předraženou. Prodává se okolo 250kč takže má slečna slušnou přirážku pro sebe.

      Přidávám odkaz na ČESKÉ eshopy, kde se dá paletka koupit za 259kč, tedy skoro o polovinu levněji než ty odkazuješ ;)

      1) http://www.galaxieprani.cz/galaxieprani/eshop/0/0/5/238-DIEGO-DALLA-PALMA-SNOW-WHITE-AND-THE-HUNTSMAN-PALETKA-STINU

      2) http://kosmeticky-svet.cz/paletka-stinu-diego-dalla-palma-snow-white-and-the-huntsman-237/

      PS: oba tyto eshopy mají i levné poštovné okolo 50kč, takže paletka vyjde cca na 300kč včetně pošty narozdíl od Zuzany, která jí prodává za neuvěřitelných 489kč bez poštovného!!

      Vymazat
    2. A co je na tom zvláštního? To je ta rozmanitost kosmetiky, víš.. každému sedí něco jiného :) neznamená, že když to stovce sedne, tobě to musí zákonitě sedět také.. holt každá máme jiné rty, stejně jako jiný typ pleti, pokožky, vlasů,... Jinak u rtěnky si na výdrž nijak zvlášť nestěžuji, u mě je výkon i ty 3 - 4 hodinky! Nějaké rtěnky mi nevydrží ani hodinu! :D

      Vymazat
    3. a nemáš fake? stíny nakřivo,malá pigmetace.....

      Vymazat
    4. Klárko já tedy nevím, ale také si myslím, že máš nejspíše fejk, už jen podle toho co píšeš. Ano, možná ti rtěnka vydrží jinak déle než někomu jinému, ale pigmentace stínů by měla být stejná... já mám originál přímo z Itálie a vypadá tedy o dost lépe zpracováním..

      Vymazat
    5. Nakupuji v ověřeném evropském velkoobchodě, který si nemůžu dovolit prodávání padělků. Na vše mám doklady o původu zboží a pokud se podíváte na jiné zahraniční eshopy a nebo pokud vůbec znáte značku Diego dalla Palma, určitě originál paletku za tyto peníze co tady píšete prostě nekoupíte. Naopak mě je to divné, ale pokud to nakupují někde na ebay, tam je fejků požehnaně a tudíž jí mohou za tuto cenu nabízet. Ani jedna paletka nemá křivé stíny a nikdy bych si nedovolila nabízet fejky !!!

      Klárka nafotila paletku krásně a to, že napíše, že stíny jsou takové nebo takové, tak přeci to je o tom, že každému nesedne všechno a každému se líbí něco jiného.

      To je jako, kdybych napsala recenzi na paletku Naked, kde bych uvedla, že ty stíny mi teda nesedly a že je to zaručeně fejk, protože mi prostě nesedly!

      Každopádně pro ty, co by pochybovali prosím napište mi na info@zuzizuzanashop.cz, kde Vám mohu o všem podat více info.

      Pro anonym: budu ráda, když mi zašlete foto originálu z Itálie. Ráda se podívám na ten rozdíl.

      Klárko děkuji za recenzi.

      ZUZIZUZANA SHOP
      www.zuzizuzanashop.cz

      Vymazat
    6. Slečno Zuzano, takže vy tvrdíte, že Magdalena z kosmetického světa a pán z galaxie přání prodávají fejky jen proto, že vy je máte skoro 2x tak dražší? Posloucháte se vůbec? Divím se, že vůbec něco takového můžete vypustit z úst, osočovat někoho, jehož podnikání vůbec neznáte, že prodává fejky. Že Vám není hanba! Místo abyste jen řekla, že fejky neprodáváte atd, tak hned převedete řeč na jiné prodejce, které označíte jako prodejce fejků, to o Vás a Vašem podnikání něco napovídá a zákaznicím přeji ať si pečlivě vybírají u koho nakupují...

      Vymazat
  2. Tuhle paletku bych taky hrozně ráda, ale zas na druhou stranu si nejsem jistá, zda bych ji za ty peníze tolik využila, ale je krásná.

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka je určitě zajímavá :))) Líbí se mi že tam jsou hnědé stíny :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ale teda náhledy na ruce, vypadají krásně, jinak cena si myslím odpovídá kvalitě, na paletku stínů, tužku a rtěnku je to super cena.. Moje odstíny to sice nejsou, ale komplet se mi to moc líbí:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem si tuto paletku objednala nedávno. V pondělí mi dorazila domů a já jsem z ní právě naopak nadšená. Stíny moc krásné, zrcátko nic nezkresluje a vše mi vyhovuje. Taky se přidávám k názoru, že máš buď fake nebo vadný kus...

    OdpovědětVymazat
  6. Paletka mě zaujala, sedla by mi typově snad všechna líčidla. :) Světlé stíny na fotkách u tebe ale vypadají celkově dost málo pigmentované oproti fotkám z jiných recenzí. A cena je u slečny bohužel opravdu vysoká oproti jiným e-shopům.. ale je to jen můj názor. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  7. uau krasny novy dizajn! pekne si to tu vynovila :)
    Na Snehulienkovom sete ma najviac zaujali teple hnede odtiene ocnych tienov..vobec sa mi totiz k Snehulienke nehodia :D Ruz je uplne wow, dokonale cerveny ako krv..ale tiene by som za seba zvolila asi chladnejsi. Studenu hnedu, striebristu..a tak :D

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohle je pro mě zklamání,myslela jsem ,že je lepší :( Ale nevbím zda máš fake nebo ne,ale pochybuju,že by si někdo dovolil dát k recenzi fake,to by byl sám proti sobě.....ikdyž po aféře se štětci PLH se nedivím už ničemu....

    OdpovědětVymazat
  9. skvělá recenze!:) ta rtěnka má nádhernou barvu
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  10. Stiny maji krasne barvy, to se musi nechat. Rtenka mi az tolik nezaujala a stejne tak tuzka.

    OdpovědětVymazat
  11. Stíny jsou krásné a ta rtěnka má dokonalou barvu, která ti sedí! ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá krásně a to líčení ti moc sluší :)
    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. u jedné slečny na youtube jsem slyšela, že se prý na českých eshopech prodávají padělky, proto jsou tak levné. Proto si myslím, že 489 Kč je normální cena za tuto paletku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne neprodávají se padělky. tato paletka je totiž tak levná, že nemá cenu jí padělat, víš? A to že to má za 489 neznamená, že jí nekoupila také tam co jiné eshopy, jen oni si na ní nedali takovou přirážku ;) Navíc v zahraničí se běžně letos prodává okolo 2-3 stovek. Takže se jedná o originály, tak v klidu ;)

      Vymazat
  14. tato paletka se mi líbí už dlouho :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)