neděle 23. března 2014

Aktivuji mládí s Génifique

Pěkné nedělní odpoledne!

Tenhle kousek jsem vám ukazovala už hodně dávno a už nějaký ten pátek vám dlužím recenzi :) Konečně jsem tedy proslulé sérum Génifique, za kterým stojí Lancome, nafotila a po skoro půlročním pravidelném používání vám přináším své poznatky.

Oficiální popis: Tzv. "aktivátor mládí" podporuje aktivitu genů a stimuluje tvorbu proteinů. Viditelné výsledky slibuje už po 7 dnech pravidelného používání. Aktivátor se používá s dalšími přípravky každodenní péče. Používá se na vyčištěnou pleť 2x denně - ráno a večer. Stačí použít pouze malé množství, které se vmasíruje do pleti. Aktivátor slibuje pevnou, vypjatou a jednotnou pleť. 


Přiznám se, že když aktivátor přišel (výhra v soutěži Tajemství krásy s Lancome), z počátku jsem nevěděla co si s ním počít.. první, co mi blesklo hlavou bylo: vždyť nejsi ještě tak stará, abys potřebovala aktivátor na vrásky.. Tak jsem ho chtěla věnovat mamce. Jenže, pak jsem si to hned z několika důvodů rozmyslela. Nejen, že mamka je lajdák na podobné přípravky a určitě by ho nepoužívala pravidelně (podobných věciček ji doma leží několik a ani ji nenapadne je používat), ale také jsem si říkala, že prevence asi neuškodí a po důkladném prozkoumání svého obličeje jsem si všimla, že tak bezvrásčitý ksicht zase nemám a klidně si sérum můžu dovolit :D Takže to bylo jasný, zapojila jsem aktivátor do své každodenní rutiny a každý večer jej používám pod noční krém. Sérum mám v miniaturním balení (7 ml), což jsem si říkala, že mám tak na měsíc zkoušení.. Ale šeredně jsem se zmýlila, protože to balení je bezedné! Upřímně, vůbec netuším, co bych dělala s 50 ml balením, to je podle mě na věčnost. Já tohle maličké balení používám už někdy od října a pořád ho tam mám dost, vidím to minimálně ještě na měsíc/dva.. Opravdu jsem mile překvapena.. a teď si vezměte, že máte těch 50 ml...! Aplikace je jednoduchá - v balení (jak v tomhle mini, tak ve velkém) je kapátko, kterým sérum snadno nanesete. Používám ho lokálně pouze na "potřebná místa", v mém případě tedy v očním okolí a na čelo. Kápnu vždy na postižené místo dvě kapky a jemně je vklepu/rozetřu. Sérum je čirá tekutina, založená na vodovo-gelové konzistenci. Parfemace je taková.. zvláštní. Trochu mi připomíná lepidlo :D ale po aplikaci cítit není. Sérum se ihned vstřebává, nezanechává žádný mastný ani lepivý film, víceméně o něm nevíte :) hned po něm můžete použít běžný krém. 



A teď tedy jeho účinky.. nemám vůbec zdokumentované, co se mnou sérum dělá, protože jsem o něm původně vůbec psát nechtěla, takže mi budete muset věřit. Přiznám se, že jsem nic nečekala a byla jsem skeptická a úplně v klidu, samozřejmě vám přeci nějaká voda vrásky nevyhladí, že.. Ale.. byla jsem mile překvapená. Tak jako samozřejmě nečekejte, že pokud jste jako šarpej a vrásky k vaší tváři patří (já sama jsem smířená s tím, že na čele ty vrásky budu vždycky mít, jsou moje a neodmyslitelně ke mně patří a patřit vždy budou), budete mít obličej vyžehlený. To zase nehrozí (to prostě nedovede žádný kosmetický zázrak, za tím si pevně stojím!), ale výsledek a pokrok tam přeci jenom je. Především se výsledky dostavily v očním okolí. Pleť je vyhlazenější, pružnější a vypnutější.. vrásky, které v okolí očí mám od neustálého mžourání, již nejsou tak ostré.. trochu jakoby ztratily na ostrosti a lépe "mizí do ztracena".. chápete, jak to myslím? Jak byly na první pohled znatelné, tak nyní se trochu "ztrácí v okolí".. :) Jednoduše je to znát.. Aplikuji si jej i na oční víčka, protože ty mám vrásčité fakt hodně a mám na nic takovou jakoby děsně vytahanou kůži, mám třeba problém i s aplikací stínů.. A tam je ten pokrok také viditelný. Víčka jsou taková vyhlazenější, jemnější.. jednoduše se mi oči v poslední době malují lépe :D Nejmenší změny nastaly asi na čele, i když tam jsem začala používat sérum relativně nedávno, později než na oční okolí, takže se třeba nějaké výraznější změny ještě dočkám. Prozatím na tom čele vidím méně ostré přechody mezi těmi šílenými vráskami a čelem.. ale zlepšení zatím jenom o chlup.. vrásky tam pořád bohužel jsou :D 



Za sebe tedy mohu říci, že se mi sérum líbí a vcelku dobře se mi osvědčilo. Jak jsem tomu nevěřila a ani pouštět jsem se do toho nechtěla, tak jsem nyní ráda, že ho mám :) Na tu každodenní rutinu jsem si zvykla a bez něho už ani ránu! Odrazující může být možná ta cena, která není zrovna nejnižší, ale sama přemýšlím, že trošičku zainvestuji a až mi sérum dojde, že do něho půjdu (a to už je sakra co říct!), protože přeci jenom se podle mě investice do péče o pleť vyplatí.. 

Seženete všude možně, já jsem ho našla třeba tady, tady nebo tady, dále bude určitě dostupné i v Sephoře nebo Lancome Institutu. Jeho cena se pohybuje v rozmezí 1000 - 2000 Kč, musíte to omrknout a sami si vybrat to nejvýhodnější pro vás, záleží na tom kde a jak velké balení si koupíte (v prodeji 30 ml a 50 ml).

Co vy a prevence proti vráskám? Používáte nějaký podobný produkt? Nebo přímo Génifique?

4 komentáře:

  1. docela jsi mě nahlodala, už nejsem nejmladší a zrovna dnes jsem se na sebe dívala pořádně a zjistila jsem, že potřebuji něco na vrásky na čele a kolem očí, tak uvidím, jestli při výběrz nesáhnu po tomto přípravku..
    http://beautybylucka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, já používám serum od Loreálu a jsem spokojená taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to jsem slyšela také chválu, tak možná mrknu po něm, až dodělám tohoto krasavce :)

      Vymazat
  3. Přemýšlím nad ním už delší dobu, protože vrásky na čele mám také a dělají se už i kolem očí. Teď jsem si ale pořídila hydraluron, tak jsem zvědavá na účinky. Zatím ho používám necelý týden.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)