pondělí 24. února 2014

Perfektní za pět sekund?

Pěkný pondělní podvečer!

Tak už mi to zase začalo... aneb poslední semestr je přede mnou. Pro rozptýlení od toho, co mne čeká, jsem zasedla k počítači a sepíši vám své dojmy na aktuální hit a novinku značky Garnier - retušující péči Perfect Blur. Přiznám se, že jsem vůbec netušila, že se na náš trh něco podobného chystá.. Tedy do té doby, než mi přijel před barák pošťák s ohromnou krabicí, ve které se tento kousek schovával :) A tak jsem se pustila do testování, protože báze, to já ráda!


Oficiální popis: Perfect Blur je nový trend z USA v péči o pleť. Jedná se o bezbarvý krém, který díky unikátní a lehké konzistenci vyrovná vrásky a póry, sjednotí a zmatní pleť. Nanáší se po oblíbeném denním krému. Má 3 základní efekty - zmatňující (mikročástečky oxidu křemičitého absorbují maz), vyhlazující efekt (silikonové elastomery vyplní nerovnosti), efekt rozptýlení (odrazem dopadajícího světla je odstraněn stín z vrásek i pórů).



Báze vypadá na první pohled roztomile (obzvlášť když přišla v úžasné krabici!) - růžová umělohmotná tuba se zúženým koncem, díky kterému se jednoduše koriguje množství. Krém má světle růžovou barvu a hodně zvláštní konzistenci - je to takový našlehaný pěnový krém.. opravdu zvláštní, v tubě je to scvrklé a když s tím zahrkáte, tak slyšíte, jak to tam chrastí :D Když se to snažíte vymáčknout, tak mohou nastat dvě situace: za a) to na vás vystřelí takovou silou, že se vám to rozprskne všude okolo, za b) to nepůjde vymáčknout. Po rozetření je báze průhledná a jednoduše je to silikonová bomba, jako každá jiná báze.. po rozetření vám pleť nakrásně zmatní, opravdu parádně vyhladí a na dotek je pleť až božsky jemná, to bez debat.. Hezky připraví pleť na make-up, který by poté měl lépe přilnout a déle držet.. No v tomto případě jsem si delší výdrže nevšimla, možná tak o hodinku, což se mi zdá zanedbatelné :) Potud ale pořád ještě dobré.. Abych to vysvětlila. Celkově jsem příznivcem bází, na ty od Dermacolu nedám dopustit a nikdy jsem s nimi neměla nejmenší problém - dělaly to samé - vyhladily, zjemnily, zmatnily pleť, připravily ji pro make-up, který déle vydržel.. a tím to haslo, to je přesně to, co od báze chci. JENŽE.. s Perfect Blur přišel po pár dnech obrovský problém. Za prvé rapidní a dosti viditelný nárůst černých teček. Jako jo, já mám s tečkami problém pořád, ale nikdy jsem jich neměla tolik a tak viditelné jako po dvou týdnech používání báze! Ty tečky na obličeji přímo svítily a byly vidět snad i z deseti metrů :( Problém číslo dva už asi tušíte, že byl větší výskyt akné. Jak mívám jeden, maximálně dva pupínky, tak po používání tohoto krému mi jich vylezlo tolik, že jsem byla úplně zoufalá. A všude - na čele, na nose, na bradě, nad rtem.. navíc takové ty velké, zánětlivé.. některé rostly i několik dní a fakt to i celkem bolelo.. no já vám vážně nevěděla, co s tím.. Ihned, co jsem měla podezření, že je to způsobené touto bází, jsem ji přestala používat a voilá... po pár dnech jsem měla po problému. Takže ano, okamžitý efekt byl opravdu hezký, možná i hezčí než s jinými bázemi, ale ty následky.. to bych vám nepřála.. Je možné, že občasné použití ničemu vadit nebude, ale máte-li mastnější pleť a trpíte na černé tečky a pupínky, tak vám ji raději nedoporučuji používat denně. Ale samozřejmě, co nesedí mně, může sednout tisícům dalších žen..




Já jsem tentokrát bohužel opravdu zklamaná.. celkem jsem se na ni těšila a ona se mnou ta báze takhle vyběhla :( Seženete běžně v drogériích, cena se pohybuje kolem 200 Kč.

Co vy a Perfect Blur? Máte s ní zkušenosti? Používáte báze?

16 komentářů:

  1. Co čekat od výrobku, který je nabitý silikonem :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak.. já bych se hned osypala:D

      Vymazat
    2. Určitě takové báze vyhovují ženám, které nemají rozšířené póry... Ale my, co je máme, navíc smíšenou pleť, tak rozhodně ne. Takovým produktům se vyhýbám obloukem.

      Vymazat
  2. Docela jsem o ní uvažovala, ale mám s akné ted problémy (do toho počínající vrásky, suchou plet, místy ekzém - vypadám poslední dobou fakt báječně :-( tak tuhle bázi neee toho se fakt bojím, že mi to zhorší akné. Katka F.

    OdpovědětVymazat
  3. Píšeš, že máš problém s tečkami. Můžu se zeptat, co na ně používáš a co ti pomáhá? Potřebovala bych se jich taky alespoň z části zbavit, protože to vážně není hezký :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zatím mi k jejich úplnému odstranění nepomohlo nic :( proužky zbytečná investice.. teď se mi to trochu zlepšilo, mám pocit, že je to díky Bylinnému toniku pro normální a smíšenou pleť od Ryoru :) jinak nikdy nic výrazně nezabralo :D

      Vymazat
    2. Používám kosmetiku od Himalaya a jsem spokojená. Je levná, nemám s ní žádný problém a opravdu pomáhá.

      Vymazat
  4. já mám bezproblémovou pleť, bez černých teček i bez akné a přesto se mi po téhle bázi objevily pupínky..
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  5. Uff, tak jsem ráda, že tohle opravdu nepotřebuju :)

    OdpovědětVymazat
  6. Přiznám se, že nepoužívám žádnou bázi. Bojím se totiž toho, co se ti stalo s touto a tím je zhoršení pleti. Měla jsem ejn vzoreček báze od BeYou z Douglasu - byla slušně pigmentovaná (skoro jak lehký makeup), perfektně zmatňovala a líčení s ní vydrželo. Ale ta pleť byla tak dokonalá, že vypadala trochu jako maska, tak nevím, jestli do ní půjdu, protože jednou za čas třeba na ples se mi báze hodí.

    OdpovědětVymazat
  7. A já o ní přemýšlela a vkládala do ní tolik nadějí.. Jsem ráda, že jsem ji nekoupila... Vzhledem k tomu, jak moje pleť teď blbne a dělá samou neplechu, tak ani radši nechci vědět, co by provedla, kdybych ji zahltila silikony...

    LuLu

    OdpovědětVymazat
  8. já nemůžu báze používat vůbec, protože se mi po nich vždycky zanítí celý obličej :( takže tohle jde úplně mimo mě

    OdpovědětVymazat
  9. Chtěla jsem jí vyzkoušet ale toho akné se teda bojím jak píšeš. Já už mám takhle problém s pletí a nevím jak bych vypadala kdyby mi vyskákalo ještě pár pupínků jako bonus :D !

    OdpovědětVymazat
  10. chtěla jsem jí vyzkoušet už dlouho, ale poslední dobou čtu hlavně negativní recenze a tak asi do ní nepůjdu ...

    OdpovědětVymazat
  11. A to som rozmýšlala, že si ju kúpim, ale už vidím, že by som aj ja mala problém so zhoršeným akné. Takže som rada, že si napísala :)

    OdpovědětVymazat
  12. Musím vyzkoušet :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)