sobota 15. února 2014

Perfektní match od Rimmelu.

Pěkný den, moji čtenáři!

Tuto recenzi vám slibuji už nějakou tu chvilku, takže jsem se konečně rozhodla ji sepsat. Make-up používám už pěknou dobu, viděli jste ho už několikrát a přesto tu recenze pořád chybí, stydím se :)

Make-up Match Perfection od Rimmelu mi padl do oka při výprodeji v Rossmannu, na který jsem narazila někdy na podzim. Od té doby se s make-upem přátelíme :) Přiznám se, že odstín jsem brala tak nějak od oka. Nebyl čas a hlavně ani chuť, ho tam v plné drogérii, kde se ženské rvaly o každý kousek zboží, zkoušet. Automaticky jsem tedy sáhla po nejsvětlejším odstínu 100 Ivory s tím, že ten mi prostě musí padnout.. V lahvičce make-up vypadá opravdu světlý, tak jsem si říkala, že je to pohodička. Ale po první aplikaci na ruku jsem docela koukala, protože nejsvětlejší odstín make-upu si představuji ještě trochu jinak. Fakt, že mi perfektně sedí, pomineme, ale při prvním pohledu jsem se zděsila.. pro nejsvětlejší typy to opravdu není, máte-li pleť jako porcelánová panenka, tak na make-up můžete zapomenout. Holt opět se projevil problém s nedostatkem světlých make-upů na našem trhu aneb "chceme z vás udělat černošky" :)

Oficiální popis: Match Perfection slibuje bezchybné nalíčení po celý den. Obsahuje modré safírové pigmenty pro svěží barvu pleti, a okysličující komplex pro přirozeně zářivý pohled. SPF 18 je samozřejmostí.



Make-up je ve skleněné lahvičce, která se zdá býti nerozbitná. Má pumpičku, takže dávkování se dá krásně korigovat, což je moc fajn. Make-up je hodně tekuté konzistence, díky čemuž se hezky roztírá a krásně vstřebává. První efekt po namazání je vysoký lesk, který se však po chvíli zmírní, jak se make-up zapracuje do pleti a v kombinaci s pudrem je to bez nejmenšího problému :) Občas během dne potřebuji trochu přepudrovat lesknoucí se t-zónu, ale tento problém mám snad se všemi make-upy, takže mu to nemám za zlé. Zmínit musím i parfemaci make-upu, která je nasládlá a zdá se mi celkem intenzivní. Po aplikaci na obličej už sice cítit není, ale při a před aplikací  je výrazná. Krytí make-upu je spíše střední, vše schovat nedokáže, možná tak při více vrstvách, protože vrstvit se dá, ale mně bohatě stačí na schování těch menších nedostatků jedna vrstva :) Make-up krásně sjednotí, má i celkem rozjasňující efekt, pleť se mi s ním zdá taková "živá", je příjemný a lehký, nemám s ním žádný pocit masky, pleť vypadá skutečně přirozeně. Jediná jeho chybička je pro mě zvýraznění suchých míst a šupinek, což si můžete všimnout i na fotce (na nose). Momentálně pár suchých míst na obličeji mám, takže je to s tímhle make-upem trochu "otrava", pečlivě musím místa promazat nejprve krémem a až poté nanáším make-up. Výdrž make-upu je fajnová, bez problémů zafixovaný ho mám na obličeji po celý den, aniž by se sléval nebo nějak výrazně ubýval. Snad jen není úplně odolný vůči otírání, takže to občas odnese nějaká ta šála nebo límec. Plusem make-upu je určitě i SPF 18, dnes už je to sice celkem běžná záležitost, ale určitě je třeba to vypíchnout.




Nebudu tvrdit, že je to nejlepší make-up pod sluncem, ale myslím, že vzhledem k možnostem našich drogérií je to jeden z těch povedenějších kousků :) Já jsem s ním až na pár detailů spokojená a jeho efekt se mi líbí. Celkově, co jsem zatím slyšela a četla, jsou make-upy Match Perfection dosti oblíbenou a chválenou záležitostí. Rozhodně poměr cena/kvalita je super, to bez debat. Jeho běžná cena je kolem 200 Kč za 30 ml, což je fajn. Často bývají na tyto make-upy i různé slevové akce a výhodná balení, takže potom je to vůbec fajn nákup. Dostupný je v šesti odstínech, škoda, určitě by se neztratily i nějaké další (třeba světlejší Light Porcelain). Najdete ho mimo jiné i tady, pokud se vám zrovna nechce do drogérie :)

Co vy a Match Perfection? A obecně make-upy Rimmel? Máte s nimi zkušenosti? 

Pokud vás zajímá problematika odstínů Rimmel make-upů nebo chcete vidět Ivory Match Perfection v porovnání se světlejším Light Porcelain, který se u nás neprodává, mrkněte k Hanně, která je porovnává :)

27 komentářů:

  1. Taky jsem ho kupovala na podzim v akci v Rossmannu. Řekla bych že je trošičku mastnější než bych potřebovala ale za tu cenu je poměr cena/výkon dobrý.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám zkušenost se 3 makeupy od Rimmelu - Stay Matte (nová a stará verze) a nějakej Lift, co se už nevyrábí. První dva nekryly nic moc a dělaly hrozný mapy a šupinky. Ten třetí byl celkem fajn, ale ne moc přirozený. Ale nejvíc mi na nich vadí, jak časem hnusně ztmavnou, zoxidují a mám makeup o 2 tóny tmavší. A přijde mi, že během dne se vytrácejí a nevypadají moc dobře. Za mě bohužel ne a na Rimmel makeupy mě už nikdo neutáhne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, to musím souhlasit, se Stay Matte make-upem mám taky podobnou zkušenost - zoxidoval, děsná barva a nepřirozenost.. ten mi taky moc neseděl.. ale třeba Wake Me Up jsem si chtěla pořídit hrozně dlouho, ten mi ze vzorků přišel fajn a tenhle taky není špatný :)

      Vymazat
  3. zrovna nedávno jsem také psala recenzi a točila jsem video, ve kterém jsem porovnávala odstín 100 a 010 a byl to opravdu velký rozdíl :)
    Alice in Wonderland CZ

    OdpovědětVymazat
  4. Počula som naňho samú chválu a ešte stále ho aj tak nemám :D Neviem prečo :) :D A viem... mám ich doma toľko pootváraných,že nemôžem si trz kúpiť ďalší :D Erika's Life

    OdpovědětVymazat
  5. souhlas, 100 je na mě hrozně tmavá, takže mi teď leží v šuplíku
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto souhlasím se vším výše zmíněným. Také ho mám ráda, úplná bledule naštěstí nejsem, tak mi u rimmelu vyhovují odstíny Ivory a True Ivory. Můj nejoblíbenější od Rimmelu ale je Wake me up :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/limitky-produkty-essence-jaro-2014.html

    OdpovědětVymazat
  7. Ráda bych ho vyzkoušela, ale zatím asi musím počkat na léto až budu trošku tmavší:D:)

    OdpovědětVymazat
  8. mám ho také a jsem s ním spokojená akorát ho používám jen v zimě, jindy je na mě moc mastný bohužel :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo pro mě by byl na léto taky asi až moc mastný, naopak teď mi vyhovuje :)

      Vymazat
  9. Mně trvá docela dlouho než makeup vypotřebuji. To ho spíš rozbiji, takže nerozbitné balení zni dobře. Proč ty prima makeupy nedělají v plastu? Teď mám nový a ten mi vystačí skoro na rok a k tomu kombinuji BB od Misha. Každopádně bezva recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám make-upy taky na dlouho. Proto si jich moc nekupuju, zbytečně bych to vyhazovala :)

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. já ho musím míchat s revlonem colorstay v odstínu buff, jinak je mi moc tmavý, oxiduje a nedrží mi na pleti ani 3 hodiny!

    OdpovědětVymazat
  12. Všechny makeupy od Rimmelu na mně strašně oxidují a vypadám jako pomeranč. Tento nebyl výjimkou, i nejsvětlejší odstín je zase hrozně tmavý.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Klárko, make-up na tobě vypadá jako kdybys ho vůbec neměla. Samozřejmě v tom nejlepším smyslu ;) Já tě považuju za kosmetického guru ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej Evičko, tak do kosmetické guru mám hodně daleko! :D :)

      Vymazat
  14. Já osobně jsem si ho velmi oblíbila :)) je krásně lehký jako by na pleti ani nebyl :))

    OdpovědětVymazat
  15. já ho mám moc ráda, měla jsem 103, která mi seděla, teď už jsem ale hodně vybledlá a zkusím tu 100. jsem spokojená s konzistencí, výdrží i krytím. navíc je teď na něj kuponek v DM slevové knížce :)

    OdpovědětVymazat
  16. Se vším s tebou souhlasím až na ten nerozbitný obal.... Moje příbuzná ho má taky a když jsem u nich teď byla, viděla jsem ho v koupelně zlikvidovaný :-)
    Jen škoda, že je na mne teď docela tmavý a musím počkat, až ho budu moct zase používat.

    LuLu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jako úplně nerozbitný není žádný obal, že jo :) ale na to že je skleněný, se mi zdá celkem dobrý a pevný :D

      Vymazat
  17. Tenhle make-up je naprosto k ničemu. Na pleti mi vydrží tak 5 hodin, pak jakoby "steče". Také se mi po více než 7 letech se mi vrátilo akné a trvalo mi docela dlouho než mi došlo, že je to tímto make-upem. Přestala jsem ho používat a do 14 dní jsem měla pleť jako předtím. Takže drogerkové make-upy už nikdy více.

    OdpovědětVymazat
  18. Bohužel je na mě tento make-up příliš tmavý,doufám,že aspoň v létě trochu ztmavnu a budu si ho moct pořídit :)
    http://anys111.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Tenhle makeup jako takový mi sedí, ale ten odstín. Jsem extrémní bledule a tohle musím hodně rozetřít, abych nevypadala jak od "paštiky":) Jinak sem slyšela, že je ještě světlejší odstín, ale u nás se samozřejmě koupit nedá:)

    OdpovědětVymazat
  20. Bohužel na mě je moc tmavý. Souhlasím s tebou jak z nás udělat černošky..

    OdpovědětVymazat
  21. Mám ho a miluju ho.. Ale musím ho použít vážně malinko a hodně zapudrovat, protože i když mám 000 Ivory, je mi hrozně tmavý... Fakt, sem se dostanou jen odstíny,které nepotřebujeme :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)