sobota 1. února 2014

Jak jsem si jednou koupila Gel Tint od Essence..

Pěknou sobotu!

Recenzi na tenhle kousek jsem odkládala celkem dlouho. Vlastně i jeho používání jsem celkem odkládala a do značné míry flákala.. protože víte co, vůbec nechápu, co mě to popadlo, koupit si zrovna tuhle "blbost".. asi šlo o chvilkové pomatení mysli a touha zkusit zase něco jiného a tak mi skončila v košíku tahle Gelová barva na rty od Essence, údajně dlouhotrvající, v odstínu 002 Deep Red. Vzala jsem tento odstín, protože jsem prahla po něčem fakt červeným, škoda, že přišlo rozčarování.


Balení je jednoduché, gel se prodává v krabičce, samotná tuba je jednoduchá, umělohmotná, průhledná.. vidíte tedy obsah, kolik vám toho zbývá a vlastně i odstín (i když pozor, to může být takhle v obalu dosti zavádějící). Gel má klasický houbičkový aplikátor jako mívají lesky na rty, takže aplikace je celkem fajn - rovnoměrná, přesná, o tom žádná. První, co vás zaujme po otevření je parfemace. Někomu to možná bude vonět, ale pro mě je to celkem nepříjemný smrad. Parfemace je totiž tak strašně sladká, intenzivní a úplně vlezlá, že se mi z ní skutečně obrací žaludek :( a pak si to patlejte na rty, že jo... Tak ale překonala jsem ten odpor a dala tomuto gelu několik příležitostí. Gel se po aplikaci na rty začne vstřebávat a vsakovat do rtů a pak už by měl po celý den držet. Jenže držet tenhle gel neumí. Na rtech vydrží v dobrém stavu jenom chvíli, postupně ze rtů mizí. A navíc děsně nerovnoměrně (od středu rtů ke kraji), takže je třeba si to ohlídat a během dne často doplňovat. Barva zalézá do vrásek a rty jsou jen jemně (ale opravdu hodně jemně, na to, jak děsivě vypadá ten odstín) zabarvené a děsně ulepené. Fakt, je to fuj. A co hlavně prostě nedokážu překousnout je to, že nejen hrozně voní, ale i chutná! Ono je to vážně sladký... a děsně.. hnusný. Pardon, jsem zlá, ale u tohoto prostě nejde být hodná. 




Napravo dvě vrstvy, nalevo vrstva po přetření.


Upřímně, tohle je pro mě asi ten největší přešlap loňského roku.. a jsem ráda, že jsem si jej koupila pouze za půlku běžné ceny, jinak bych byla asi dost naštvaná :) Cenu si již bohužel nepamatuji, ale nebude to žádná hrůza, do stovky se s klidem vejdete. Množství je 5 ml. Seženete v drogériích ve stojanech Essence.

Co vy a tento gel? Máte jej některá? Jste s ním spokojené?

39 komentářů:

  1. na rtech vypadá hezky, ale taky nesnáším přeslazené lesky a navíc ještě když lepí :/

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to jsem ráda, že jsem si ho nekoupila. Zrovna teď ho mají v Rossmannu (možná i jinde, ale u nás je Essence jen v Rossmannu) myslím že za 30 korun nebo nějak tak, prostě šokující cena, kdy si říkáš, že to stojí za vyzkoušení a teď jsem docela ráda, že jsem odolala.

    OdpovědětVymazat
  3. Málem jsem si ho odnesla domů, tak jsem vážně ráda, že jsem si to nakonec rozmyslela, protože tady asi není o co stát. ;) Díky za varování.
    Klara's Candle

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám zase sladké vůně a příchutě ráda a na rtech to vypadá dobře, ale teda nakoupím to no :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám přesně takový jeden od VIVO a slibuje to samé a výsledek je úplně stejný, jako jsi popsala ty o tom Essence gelu. Akorát, že ten můj je bez parfemace.

    OdpovědětVymazat
  6. V tubě vypadá až moc tmavě a děsivě:O Na rtech se mi, ale celkem líbí:) Já na lesky nejsem tak naštěstí nemůžu udělat přešlap:D

    OdpovědětVymazat
  7. mě teda ani moc nelákal před tím a teď si ho už ho nepořídím určitě..
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  8. Na rtech mi připadá docela přirozený o proti tomu jak vypadá ve dvou vrstvách na ruce :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám lip tinty moc ráda :) Vyhovuje mi, že jsou dlouhotrvající a i efekt se mi líbí, ačkoliv tedy souhlasím s ekl vůní :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na rtech ale vypadá moc pěkně :) Zuz

    OdpovědětVymazat
  11. no ja som si ho už kúpila v zlave.. ale bola to chyba. fuj.. ne ne!

    OdpovědětVymazat
  12. Tyjo, pořídila jsem si ho taky a mně teda vyhovuje a nepřijde mi, že by tak lepil :)

    OdpovědětVymazat
  13. Dovolím si nesouhlasit - kdysi jsem si koupila růžový odstín a nedávno i červený. Ano, musí se dát více vrstev, ale to i u některých rtěnek, barva ihned zaschne a opravdu dlouho drží - rty sice vysušuje, ale když si je přetřete jelením lojem, tak barva drží pořád jako přibitá a ani se nehne - ideální na plesy, nebo když jdete ven a nechcete si stokrát za hodinu přetírat výraznou rtěnku. Podle mě na Essence - kterou nemám ráda, protože stojí za prd - je tohle dobré.

    OdpovědětVymazat
  14. A co ho zkusit dát trochu na tváře jako tvářenku? Šel by tam rozetřít? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to by možná i mohlo fungovat! Že mě to nenapadlo, asi to brzy vyzkouším! :)

      Vymazat
  15. I já se musím ohradit s tím, že tahle barva je dobrá. Je škoda, že ji ruší-proto je teď tak levná. Já si tento odstín koupila do zásoby. musí se nanášet na ničím nenamazané rty, dobře rozetřít. Pak klidně odsát kapesníčkem a dát druhou vrstvu. Počkat než zaschne a voilá. Ještě večer mám rty jako bych jedla maliny. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Čoveče mně se to vůbec nelíbí :( ani obal ani barva, trochu jako rekvizita do Upířích deníků :D

    OdpovědětVymazat
  17. tak moje spolužačka ho má, má krásné velké plné rty a stačí když si právě tím gelem jen přejede přes rty a vypadá to skvěle a přirozeně, tak nevím ona říkal, že to má sloužit něco jako "ombré" rty, tak nevím :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já nevím, ale mě to přijde celkem dobré, ikdyž u nás jsem to už neviděla :D Já mám ráda Stay with me

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Mně se líbí :-) Ale jak tomu vadí vůně a chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak já s tebou souhlasim. Naštěstí jsem si ho koupila ve sleve,tak me to az tak nemrzi, ale je to zklamání. A opravdu hrozné chutná,fuj. Nic nevydrží, navíc opravdu barví nerovnoměrně...nikdy víc...

    OdpovědětVymazat
  21. Na puse ti to ale fakt sluší, hned jsem si říkala, že je to tvůj odstín!
    Já bych ani nevěděla, co to ten tint je :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Přijd emi podle popisu jako ten lip tint od Catrice - divně mazlavý, přeslazený a nerovnoměrně barvící cosi. Na rtech to moc dlouho nevydrží a možná i tím, že jsme ho na rtech moc dlouho nesnesla. Navíc jsem měla takový vínovohnědý odstín a na rtech jsme měla červené a černošedé fleky, prostě ten tint nebyl dobře promíchaný. za mě ně, ale osobně nemusím ani fixy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož má pod sebou obojí (Essence a Catrice) Cosnova, tak to asi bude ze stejné dílny :)

      Vymazat
  23. Ja som túto srandu mala tiež..Hrozné, už som to zlikvidovala..:)

    OdpovědětVymazat
  24. Tento produkt jsem naštěstí nikdy nechtěla vyzkoušet na rtech, ta divná konzistence mě odrazovala už jen na ruce v drogerii. Essence bohužel nyní dost klesá s kvalitou svých produktů, skoro nic nefunguje tak, jak by mělo (nebo mám jedině štěstí na samé vadné výrobky). :( DVOJITÁ GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  25. Na rtech na fotce vypadá celkem hezky, ale celkem mě v poslední době výrobky od essence štvou, takže ti to i věřím. Přežila bych chuť i smrad, ale pokud je ještě navíc ulepený...tak to fakt ne :D
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. Mně moc voní, ale tím jeho pozitiva končí. :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Mně naopak moc vyhovuje:) nezlob se, ale na tvoje úzké rty bych radši žádnou barvu nedávala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, takže kvůli svým úzkým rtům nesmím používat nic barevného..? Takže můžu zahodit všechny rtěnky, fixy, lesky, barvy..? :)

      Vymazat
  28. Taky jsem kupovala ve slevě, taky jsem rozladěná. Na rtech mi to dělá barevné mapy a hrozně je to vysušuje. Ale alespoň mi voní... :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti závidím, mně to prostě děsně smrdí a chutná :D naopak nemám problém s vysušováním :) ale že by to bylo nějak extra hydratační, to také ne.. :-/

      Vymazat
  29. Děkuji vám všem za komentáře a postřehy :) Samozřejmě to berte jako vždy s nadhledem, ne všechno sedí všem, to co mně nesedí může vám 100% vyhovovat! ;)

    OdpovědětVymazat
  30. Já to dostala k narozeninám :-D Tak teď nevím, jestli to mám jít zkoušet, nebo nechat v kufru :-D

    OdpovědětVymazat
  31. Já koupila v té slevě dokonce tři odstíny a všechny stojí za... :D Používám to někdy jako podklad pod rtěnku nebo barevný balzám, aby barva vydržela déle sytější. Ale jako mamka od tří malých prcků jsem doufala, že jsem našla něco, co budu mít na rtech i třeba tři hodiny a nebude se to otírat (se třemi dětmi se člověk otírá pořád :). A ono nic, škoda...

    OdpovědětVymazat
  32. No to je divné :D, mně sedí úplně perfektně. Vadí mi teda jeho sladkost - chuť, ale má to pozitivum a to to, že si neolizuji rty, takže mi fakt vydrží dlouho, mně teda hydratuje, takže do vrásek mi neleze a ze rtů mizí velmi pozvolna a rovnoměrně. Já jsem nadšená. :) To jsem teda blázen.. Je jasný, že co sedí jednomu, nemusí druhému, ale že by až tak? :) :D

    OdpovědětVymazat
  33. Tak s tímhle nemůžu souhlasit ani v procentu. Za mě je to nejlepší věc od Essence, jakou jsem kdy měla. Drží, dodá parádní barvu, nevysušuje, nezalézá do vrásek a mizí nádherně postupně. Za 50,- nebo za kolik jsem ho koupila je to pro mě jeden z nejlepších nečekaných nákupů vůbec.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)