středa 25. prosince 2013

TOP 20 za 2013

Pěkný sváteční večer!

Jsem tu s prvním shrnujícím článkem, který na konec tohoto roku chystám.. Dnes si dáme TOP 20 z kosmetiky. Snažila jsem se z toho dát dohromady TOP 10 nebo alespoň TOP 13, ale bohužel marně.. těch oblíbených věcí jsem objevila mnohem více a už ta dvacítka mi dala práci :) Následuje tedy souhrn dvaceti nejoblíbenějších věcí za rok 2013, které prošly tvrdým výběrem.

Dekorativní kosmetika

Oči

Gelové linky L'oréal Super Liner Gel Intenza

Parádní gelové linky s úžasným štětečkem v balení. Černočerná barva, krásně krémová konzistence, díky které se skvěle aplikují. Drží po celý den na svém místě a přesto je lze jednoduše odlíčit. Štěteček je naprosto bombastický, vykreslíte jím jak tenké, tak silné linky, záleží jen na vás. Jednoduše top a nedám bez nich ani ránu. Recenze zde.


Paletky očních stínů MUA Undressed a VIVO Unprotected

V lednu jsem si pořídila Undressed a v říjnu jsem podlehla Unprotected. Obě jsou si velmi podobné, ne-li téměř totožné, takže je jedno, kterou použiji, o chlup raději však mám VIVO. V mém líčení jsou nepostradatelné. Používám je téměř denně a nehnu se bez jedné z nich. Stíny jsou dle mého na skvělé úrovni, za tu cenu (170 - 200 Kč) rozhodně stojí alespoň jednu ve sbírce mít. O MUA více tady, o VIVO tady.




Rty

Longlasting Lipstick Dermacol

Můj nejnovější objev, kterému jsem doslova podlehla. Novinka z dílny Dermacol, na kterou se doporučuji podívat. Odstín 07 je opravdu specialitka, kterou jedním slovem miluji. Nádherná rudá barva, která na rtech navíc dlouho vydrží a k tomu je i celkem hydratační. 


Rouge Artist Intense odst. 42 - Make Up For Ever

Tu už dobře znáte. Ukazuji vám ji v posledních měsících pořád dokola. Naprosto jsem jí podlehla. Krásná barva, skvělé vlastnosti. Jednička v mé sbírce. A jednou vám o ní také napíši, slibuji :)


Nivea Lip Butter Caramel Cream

Miluji jeho vůni, která je naprosto neodolatelná. Na rtech je příjemný, rty si pod jeho nánosem libují. Přes noc mi je většinou dá do pořádku, poradí si i s velmi suchými rty. Snad jen jedinou nevýhodu má a tím je kelímkové balení. Ale já mu to odpustím, s radostí. O balzámku recenze zde.



Tvář

Invisible Fixing Powder Dermacol

Další můj poklad od Dermacolu. Fixační pudr je mým každodenním pomocníkem, bez jeho nánosu na tváři nevycházím. Mám již druhé balení a až dojde, pořídím si určitě další. Zafixuje make-up, zjemní a prostě.. ten obličej po jeho aplikaci celkově lépe vypadá.. Více najdete tu.



Nehty

V lacích  na nehty jsem objevila nejvíce svých oblíbenců. Jednimi z TOP jsou pro mě pískové laky, které se staly v tomto roce must-have snad většiny kosmetických nadšenkyň. 

Gabriella Salvete - STARS Azzuro

Nejkrásnější pískáč, jaký jsem kdy viděla. Vypadá nejvíce luxusně, dlouho vydrží, krásně se lakuje.. TOP of the year asi nejen v mé sbírce :) Více tady.


Essence - Hey, nude! pískový lak

Další pískový favorit, tentokrát v jemném krémovém odstínu. Kromě pískového efektu obsahuje i stříbrné třpytky, které laku dodávají šmrnc. Velmi mile mne překvapily také vlastnosti laku, které v tomto případě šlapou na paty kolegovi Stars. Recenze tady.


Zmrzlinky Etude House

Nejúžasnější balení, krásné letní barvičky, skvělé vlastnosti. Fialkový je mým věrným společníkem a až se nám vrátí jaro, jistojistě se vrátím i k dalším dvěma barvičkám. Swatche najdete zde.



Péče o pleť

Odličovač očí Lancome Be-facil

Než jsem vyzkoušela tento odličovač, nevěřila jsem tomu, že by mohly být mezi odličovači takové rozdíly. Zdály se mi všechny hodně podobné. Ale po tomto? Ano, existují mezi nimi rozdíly a sakra velké! Opravdu nejlepší. Snad jen škoda té mega vysoké ceny. Více tu.


Vichy Idéalia

O tomto krému jste si také mohli v tomto roce přečíst hned několikrát. Opravdu mile mne překvapil, sedl mi jak prdel na hrnec. S žádným krémem jsem během roku nebyla tak spokojená jako s tímto fešákem. Pleť byla krásně jemná, hydratovaná a jednoduše spokojená. Stále přemýšlím nad jeho koupí v plném balení. Podrobněji tady.


XL ubrousky Douglas

Tolik chválené, v tomto případě oprávněně. Šetrné, příjemně vonící a hlavně skvěle odličující ubrousky, které už nedám z ruky. 



Vlasy

CHI Silk Infusion

V loňském roce byl v TOP produktech za rok Biosilk, letos to je CHI. Už Biosilk jsem si zamilovala, ale po vyzkoušení tohoto hedvábí upadlo v zapomnění. CHI mi přišlo ještě lepší! Vlasy krásně jemné, konečky v perfektním stavu a navíc jsem si zamilovala tu jeho vůni. Ano, tohle je pro vlasy opravdu potěšení! Porovnání s Biosilkem a více o něm tady.


Cotton Fresh suchý šampon Schauma

Dlouho jsem nemohla narazit na suchý šampon, který by s mými mastnými vlasy něco uměl udělat. Až tenhle mi dokázal, že suchý šampon opravdu může fungovat. Vlasy mi zvládne dát v případě potřeby do pořádku, na další den odsune jejich mytí a vlasy po něm nemám úplně bílé jako po ostatních suchých šamponech. Navíc je dobře dostupný a cenově přijatelný. Více o něm zde.



Péče o pokožku

Rituals sprchové pěny

V letošním roce jsem měla možnost podlehnout kouzlu sprchových pěn. Vyzkoušela jsem jich hned několik, ale nejoblíbenější jsou jednoznačně ty od Rituals. Skvělé pěny, které zanechávají pokožku provoněnou a úžasně zjemněnou. Sprcha s nimi je opravdu slast :) O pěnách Rituals více tady a tady.


Tělové mléko do sprchy Nivea

Pokud bych měla říci jenom jeden jediný produkt roku, tak by to byl dozajista tento kousek. Tělové mléko do sprchy jsem si opravdu zamilovala a stále se k němu vracím. Příjemná vůně, jednoduchá aplikace, hydratovaná a provoněná pokožka, ušetřený čas a hlavně ušetřená práce :D to jsou plusy tohoto kousku.. Recenze.


Fenjal Sensitive tělové mléko

Nejlepší tělové mléko, které jsem během roku vyzkoušela. S žádným jsem si po namazání nepřipadala tak skvěle jako s tímto kouskem. Nádherně jemná, provoněná, skvěle hydratovaná pokožka.. opravdu parádní kousek! Doporučuji všema deseti! Více tady.


Rexona Maximum Protection

Všichni znáte, všichni víte, co tyto deodoranty dokáží. Někomu sedí, jinému ne. Já je miluji. Z těch co jsem dosud zkoušela jsou rozhodně nejúčinnější pomocí proti pocení. Nejen že se potím méně, ale navíc se s nimi hravě zbavím zápachu. Momentálně používám pánskou verzi, která se mi zdá ještě o chlup lepší. Více zde.



Ostatní

Štětce Real Techniques

Na závěr moji miláčci chlupatí. Štětce používám od března a víceméně jsem je od té doby nedala z ruky. Jsou krásně jemné, dobře se s nimi líčidla nanáší a nepustily za celou dobu ani jeden jediný chlup. Jsou dokonalé a investice do nich se rozhodně vyplatila. Článek na ně už nějakou chvíli chystám, tak se k tomu snad brzy dostanu a povím vám o nich více.


Tak to byl úzký výběr mojí nejoblíbenější dvacítky.. Z fleku bych byla schopná dát dokupy další dvacítku :)

A co patří mezi vaše nej za minulý rok?

14 komentářů:

  1. Do mého nej také určitě patří Real Techniques :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se ty nové rtěnky od Dermacolu fakt líbí, mají lákavé odstíny, ale tomu obalu prostě nemůžu přijít na chuť:D Ale stejně se asi překonám a vyzkouším.
    A ta barvička rtěnky od MUFE je nádherná:)
    Jinak celkově supe výběr:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mega jsi mě nalákala na ten lip butter od Nivei, to prostě musím mít, už cítím tu vůni ♥ A připomněla jsi mi CHI! Já bych na chudáka malýho úplně zapomněla, že ho doma mám :D

    OdpovědětVymazat
  4. Shodujeme se v Rexoně, sprchových pěnách, suchém šamponu, pískových lacích a MUA paletkou:) I toto jsou mý velcí oblíbenci:) A naopak jsi mě nalákala na gelové linky, měla jsem ty od Essence i s jejich štětečkem a moc mi to s nimi nešlo, teď už jsou pravděpodobně vyschlé.. tak uvidím, asi počkám na nějakou akci a pak se po nich poohlédnu, štěteček totiř vypadá o hodně sympatičtěji:)

    OdpovědětVymazat
  5. To je náhoda, já jsem zrovna dneska vyndala ze skříňky přesně tenhle balzám od Nivey. Ale ještě radši mám ten s macadamovýma ořechama, ty mám totiž ráda i ve skutečnosti :-D. Ale nalákala jsi mě na ty sprchové pěny! A musím zkusit tu rtěnku od Dermacolu!

    Já tedy moc nechápu tu zázračnost těch odličovacích ubrousků, na základě vychvalování jsem si je koupila a jsem z nich dost zklamaná, protože zrovna mně oči neodlíčí skoro vůbec (ještě je musím doodličovávat :-( ), takže tady bychom se asi neshodly a čemu jsem ještě nepropadla je kouzlo těch pískových laků, mám doma čtyři barvy a moc se jimi nelakuji, nebaví mě jejich odlakovávání a trochu mě znervózňuje i ten hrubý povrch. Ale přitom ten efekt vypadá moc pěkně. Pokusím se do příštího roku jim víc přijít na chuť!

    OdpovědětVymazat
  6. Štětce RT jsou skvělé, Rexona a určitě ty linky! Bezva produkty.

    OdpovědětVymazat
  7. Vichy krém byl parádní, taky jsem si ho oblíbila.

    OdpovědětVymazat
  8. souhlas s Rexonou, pískáčema (Azzuro a Lila jsou moji miláčci), RT a lip butter, já mám malinové a je to jedna z nejkrásnějších vůní, co znám. naopak jsem nepropadla kouzlu mléka do sprchy, nevidím v tom moc tu úsporu, dobré tělové mléko se mi rychle vsákne i tak, opravdu mě to mazání nijak nezdržuje, a Rituals pěny mě hrozně vysušujou, Balea je pro mě lepší

    OdpovědětVymazat
  9. Nivea, Rexona a pár dalších se mi taky zamlouvá, ale hodně jsi mě nahlodala s tím odličovačem na oči, chmmm, a to teď není vhodná doba na utrácení :-)

    OdpovědětVymazat
  10. souhlasím s krémem Vichy, odličovačem od Lancome a ty štětce -..to jsou prostě top výrobky ! :-)

    ChickWithKick and her life

    OdpovědětVymazat
  11. U mě tělové mléko do sprchy, rtěnka od essence a miss sporty :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. hezké produkty, ta rtěnka od Dermacolu je fajn, jen ten obal teda děs a hrůza :-/

    OdpovědětVymazat
  13. Zmrzlinky a karamelová Nivea šup ke mně! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Kromě těch gelových linek jsem nic nezkoušela, ale taky si u mě vydobyly místo na špici, jsou prostě skvělé. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)