pondělí 2. prosince 2013

Pečujeme s Mixou.

Pěkný den!

Článek pro dnešní den bude věnovaný Mixe. Ano, i já jsem podlehla a vyzkoušela. Chvíli jsem se bránila, ale zbytečně. To bych nebyla já, abych nevyzkoušela něco o čem se básní a píše na každém druhém blogu :) a tak s trochou časového odstupu jsem se do testování Mixy pustila také. Nejprve jsem si koupila pleťovou vodu a chvíli na to objevila v boxu krém, a tak mi nezbývalo než začít testovat.

Péči jsem sladila a používala obojí zároveň. Pleťovou vodu pravidelně používám každé ráno a večer pro dočištění pleti, krém aplikuji každý večer před spaním. 

Pleťová voda pro citlivou pleť - Mixa

Oficiální popis: Pleťová voda s optimálním respektem pro citlivou pleť poskytuje osvěžení a čištění pro vaší pleť, bez kterého se ráno neobejdete! Složení s deionizovanou vodou obohacené o výtažek z růže je ideální pro použití ráno pro osvěžující probuzení vaší pleti. Vaše dokonale čistá pleť je osvěžená, pružná, s pocitem úlevy. Naneste vatovým tamponem ráno a večer na dočištění pleti po použití odličovacího mléka. Vhodné pro: probuzení flekatou pleť, zčervenalou a pálící při odličování, napnutou po umytí vodou.



Při nákupu této vody jsem se hodně dlouho rozmýšlela zda si koupit právě tuto a nebo rovnou sáhnout po všemocné micelárce. Nakonec jsem se tedy rozhodla pro pleťovou vodu s tím, že micelárku třeba někdy příště, přeci jenom používám obojí stejným způsobem a tak zkusím jednou zase klasickou "pleťovku". Balení se mi zdálo jako velmi praktické - s pumpičkou, která vodu krásně nadávkuje, jenže.. Já nevím čím to je, ale u mě ta pumpička prostě nefunguje jak má, ona totiž tu vodu vždycky děsně vystříkne a já tak mám mokré všechno okolo, jenom ne odličovací tamponek :D Čím to je, se mě neptejte, zkoušela jsem to všemi možnými (i nemožnými) způsoby a prostě vždycky mi ta pleťová voda teče okolo. Ale tak jo, když neberu v potaz, že se mi půlka vody vybryndala okolo, tak je to balení fajn.. Samotná voda už je ale vcelku příjemná záležitost. Má krásnou, jemnou, nevtíravou parfemaci, ze které jsou cítit růže (které miluji!). Vyčistit pleť voda umí tak na 80%. Jako jo, je vyčištěná, ne že ne, ale stejně se mi zdá, že jsou i lepší vody, které mi tu pleť vygruntují. Třeba taková Nivea Stay Clear dle mého funguje ještě o něco lépe. Další malé mínus je mírné lepení. Jako není to nic hrozného, ale než se s vodou pleť srovná, tak je chvíli trochu ulepená. Plusem je jemná pleť v dobrém stavu. Kůže nepne, nesvědí, neštípe, nepálí nic.. Žádný problém způsobený touto vodou jsem nezaznamenala.




Nemůžu tedy říci, že by byla špatná a nepoužitelná. Ale víte co, jiskra mezi námi nepřeskočila a mě tak nic neláká k opětovnému nákupu. Cena byla kolem 130 Kč za 200 ml, seženete v DM, Rossmannovi..


24 h zklidňující hydratační krém - Mixa

Oficiální popis: Zklidňující hydratační krém je koncentrovaná péče s účinnými složkami pro okamžitě zklidnění a hloubkovou hydrataci pleti. Je ideální pro suchou a citlivou pleť se sklonem k podráždění. 8% koncentrace glycerinu a výtažku z růže. Je testován na citlivé pleti, má hypoalergenní složení. Vaše citlivá pleť je okamžitě zklidněná. Je dlouhodobě hydratovaná, hebčí a vypadá hezčí po dobu 24 hodin. Ideální pro celoroční péči o pleť. Možno nanést v silnější vrstvě jako masku. Nemastné složení, nelepí. Bez alkoholu a parabenů.




Na krém jsem se na vyzkoušení opravdu těšila, protože jsem na něj do té doby četla celkem chválu. V boxu jsem našla 8% verzi a musím připomenout, že existuje ještě 6% a 12% verze krému. 8% verze se mi zdála na přicházející podzim ideální pro moji pleť a myslím, že to celkem vyšlo.

Krém je klasicky v umělohmotné tubě, což je celkem fajn, i když ke konci balení je třeba tubu rozříznout, abyste jej dostaly ven všechen. Už někdy od půlky balení mi dělá problém krém z tuby dostat, zdá se mi až zbytečně velká, kalíšek by byl možná praktičtější. Krém je bílé barvy, lehké krémové textury, která se krásně roztírá. Po rozetření krém zanechá na chviličku kluzkou vrstvu, která se ale během několika minutek víceméně vstřebá. Pleť zanechává krásně jemnou a hebkou, hydratovanou a prostě krásnou. S hydratací mé pleti si krém hravě poradí, pleť mám hydratovanou opravdu dostatečně po celou noc a když ji následující den před líčením trochu promažu jiným krémem mám pleť po celý den naprosto v pořádku. Dlouho se mi nestalo, že by se mi pleť vysušila :) Každopádně troufnu si tvrdit, že pro nějakou obzvlášť suchou pleť bude krém asi nedostačující a raději bych v tom případě sáhla po výživné 12% verzi krému. Opět se žádné problémy v podobě štípání, pálení, svědění či něčeho podobného, nedostavily, i když upřímně ruku do ohně za vhodnost krému i pro nejcitlivější pleť nedám. A jsme u parfemace, která je sice příjemná, ale u krému pro citlivou pleť dosti intenzivní. Opět je stejná jako u pleťové vody - je šmrnclá růžemi a i když mi krém opravdu voní, možná bych trošičku ubrala na intenzitě. Jediné mínus má a tím je jeho rychlý úbytek. Používám jej něco přes dvě měsíce a jsem na dně balení, to se přiznám, že mě celkem překvapilo..



Celkově tedy krém můžu jedině pochválit, až na pár maličkostí nemám žádných významných výtek. Rozhodně je to jeden z těch lepších krémů na které jsem narazila a pokud bych přemýšlela o nějakém nákupu krému v drogérii, rozhodně bych se mu nebránila. Jeho cena se pohybuje kolem 150 - 200 Kč a myslím, že v tomto případě cena odpovídá kvalitě krému. Množství je 50 ml a seženete jej v DM, Rosmannovi, Tetě..

Co vy a Mixa? Máte s ní zkušenosti? Jste s ní spokojeni?

15 komentářů:

  1. zkus velké tamponky, já mám micelárku a s malýma je to boj, ty velké to ještě docela zachytí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo velké tamponky by to možná i zvládly :D Ale už jsem na dně, takže to už nemá cenu :)

      Vymazat
  2. Mixu som ešte neskúšala, ale chystám sa na odličovacie mlieko :) Aj keď ja tá voda sa mi pozdáva po prečítaní tvojeho článku :)
    Ja aj moja peňaženka ďakujeme za typ :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ten krem od Mixy som mala aj ja a veru mala som rovnaky problem, ked uz sa minal bolo ho naozaj tazke dostat von, takze som to tiez musela riesit prerezanim. Inak som ale bola celkom spokojna, nie vsak natolko aby som si ho kupila znova. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. ja mám no už mi dochádza tá mixa ten krém a tiež mi veľmi vyhovuje. mám v pláne si ho opäť kúpiť :)
    http://www.theteenmake-up.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mam zatial len micelarku. Nie je zla, ale stale mi viac vyhovuje stara dobra Bioderma. Ine Mixy zatial neplanujem..nejak negativne sa na mne podpisala ta masova reklama. Keby som ju vlozila do kosika, citila by som sa pravdepodobne zmanipulovana mediami :))

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, mě ta masová reklama také trochu znechutila.. proto jsem čekala až to trochu poleví a až když můj zájem o tu kosmetiku přetrval, tak jsem se pustila do testování :)

      Vymazat
  6. Od této značky nic nevlastním, vlastně mě vůbec nijak neoslovila.. Už jen ta značka mě odrazuje, ale nevím proč:D Všichni o ni básni jak není úžasná, ale nemám proč ji zkoušet:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tomu říkám obsáhlá recenze :-) Mixu jsem testovala, ale kromě krému na ruce mi nějako nesedla. Trochu mě rozladilo složení tělového mléka a sprchového krému :-/
    Ale jinak jsem na Mixu četla vesměs samé pozitivní ohlasy. Co člověk, to názor :o)
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bebe,
      určitě to tak je, každému nemůže sedět vše.. to by pak nebylo o čem psát :)

      Vymazat
  8. já mám zatím velmi dobrou zkušenost jen s dvoufázovým odličovačem, ten krém vypadá také dobře :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
  9. Mě Mixa až tolik neuchvátila a zkusila jsem od ní jen krém na ruce, když mi došla zásoba. Zkusila jsem oba dva, jsou fajn a pořídím si je určitě znovu, ale nic víc zkoušet mi nějak neláká. Asi je to tou masovou reklamou, která na to proběhla.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám celkem ráda jejich micelárku, ale naopak mě zklamal ten tónovací krém, nebo co to je. Je tmavý, hutný a nedělá mi dobrotu na ksichtíku.. Jana

    OdpovědětVymazat
  11. s tou pumpičkou mám naprosto stejný problém, ani velké tampónky mě nezachraňují :D
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  12. Já bohužel vyzkoušela jejich micelárku a ten krém na červené flíčky a po dvou dnech užívání jsem se osypala :(

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)