středa 23. října 2013

Dark Spot Corrector od Garnier. Funguje?

Pěkný den přeji!

Po týdnech zkoušení Dark Spot Correctoru od značky Garnier vám přináším recenzi na tenhle "zázrak".. DSC jsem používala nyní pravidelně po dobu několika týdnů, ba spíš měsíců.. Tuším, že se přátelíme už někdy od července.. Takže odzkoušeno mám a dnes se podíváme na výsledky.


Oficiální popis: Spot Corrector má složení s vysokou koncentrací vitaminu C, známého svými antioxidačními a zesvětlujícími účinky. Viditelně zmírňuje různé druhy skvrn (skvrny po akné, stařecké skvrny, skvrny ze slunce) a sjednocuje tón pleti. Pokožka je rozzářená i bez make-upu. Speciální hliníková tuba zajišťuje optimální účinky vitaminu C. Aplikujte každé ráno a/nebo večer na celý obličej. Výsledky se mají dostavit po 8 týdnech používání.



 Corrector přišel zabalený v krabičce, která teda byla promáčklá, ale obsahu krabičky - kovové tubičce s krémem se naštěstí nic nestalo. Balení - kovová tubička se mi zdá vážně super, vydrží všechno, dostanete z toho veškerý obsah, navíc má pěkné "dávkování", ta zúžená špička je fajn, člověk si krásně koriguje množství krému, které chce použít.. Akorát při prvním použití byla tuba nějak natlakovaná a obsah krému se mi valil ven, takže pozor. Jinak je ale obal, co se praktičnosti týče, na jedničku. Po otevření pro mě ale přišlo šílené zklamání a tím byla parfemace krému. Já s ní měla šílený problém. Corrector má totiž úplně stejnou parfemaci jako slavný Garnier BB krém (určitě si vzpomenete, že jsem na tu parfemaci šíleně nadávala). A tak se mi do něj nechtělo... Naštěstí jsem schopná zvyknout si téměř na cokoliv a tak jsem se zatnutými zuby začala krém používat.. Je taková svěžejší, ale dosti výrazná, na mě až moc.. Naštěstí jsem si na ni zvykla a dnes už mi nijak nervy nedráždí :) Krém je bílé barvy a gelovo-krémové konzistence, je lehký a na celý obličej vám ho stačí trocha. Po namazání se celkem rychle vstřebá, ale v mém případě ne úplně. Zanechá mi na obličeji takovou mastnou, ne-li až silikonovou vrstvu. Vypadá to celkem, jak kdybych opravdu použila bázi pod make-up, lesknu se po něm a na obličeji ho při doteku cítím, stejně jako tu bázi.. proto jsem si zvykla jej používat na obličej právě pod make-up, s tím, že bázi vynechávám.. a světe div se, ono to celkem stačí :) Takže jako dobrý, když jsem si jeho použití takhle přizpůsobila tak fajn, ale třeba ve dnech, kdy make-up nepoužívám je mi na pleti nepříjemný. Jinak co se hydratace týče, tak na ten den mi při mém typu pleti (normální až mastnější) přijde dostačující, ale určitě to není nějaký hydratační výbuch.. pro suchou pleť to stačit nebude. No a teď tedy k efektu. DSC jsem používala na celý obličej, samozřejmě, ale jeho výsledky jsem testovala hlavně na několik místech - čelo, kde mám skvrny ze slunce a na několika místech, kde mám flíčky a skvrny od akné.. čekala jsem, každý den okukovala, jak to s tím vypadá a došla k závěru, že.. to bohužel moc nepomáhá. Skvrny od akné mám pořád a nijak rychleji nemizí (některé už mám fakt hodně dlouho!), možná krapet se sjednotila pleť na tom čele a ty skvrny se o chlup zredukovaly, ale nic zázračného.. Ne že bych tedy nějaké zázraky čekala, že.. ale tak když to krém slibuje, pořád tam ta naděje je.. Jsem ale ráda, že mi na pleti nedělá žádnou neplechu. Plusem je, že moc neubývá a vydrží vážně dlouho. Mám ho tu už někdy od července, používám jej denně a jsem sotva v půlce balení..



Celkově tedy musím říci, že mě krém nijak neoslovil a v mém případě bohužel nesplnil, co sliboval.. S mojí pletí neudělal téměř nic a to ho používám poctivě (skoro) každý den. Využívám ho tedy jako podklad pod make-up, což mi celkem vyhovuje, ale určitě si ho kvůli tomu znovu kupovat nebudu, příště sáhnu spíše po klasické bázi. Krém seženete běžně v drogériích a jeho cena se pohybuje mezi 200 - 300 Kč za 50 ml.

Co vy a Garnier Spot Corrector? Máte s ním zkušenosti? Používáte něco na redukci skvrn?

10 komentářů:

  1. já jsem se k němu nemohla pořád dostat, takže ho zatím používám čtvrtý týden a výsledky tedy zatím nic, tak uvidím časem. jinak s ním mám podobný problém jako ty, pod makeup docela jde, ale jakmile se nějaký den nelíčím, tak je mi na pleti hrozně nepříjemný a při doteku cuckovatí a z obličeje se loupe. také se spíše těším,až ho dodělám.

    OdpovědětVymazat
  2. Já o něm přemýšlela, protože recenze vypadají vážně dobře. Po té tvojí ale asi kouknu po něčem jiném. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem viděla první recenzi u Levandule, která ho vychvalovala, byla jsem z něj nadšená a připravená do něj jít. Pak jsem četla u Rendy, že není nic moc a teď to samé u Klárky. Takže se taky poohlédnu po něčem jiném. Navíc mě děsí ten silikonový potah na pleti :D

      Vymazat
  3. Zrovna ho používám, skvrny ještě hodnotit nemohu, je na to brzy.. ale hydratace a takový ten pocit na pleti za mě na jedničku! Dlouho mi takhle nic nesedlo. :)

    OdpovědětVymazat
  4. já ho používala už od loni, kdy jsme ho zkoušeli v rámci test group od Garnieru. parfemace mi sedí, mám i BB (na mastnou), ale nevoní mi stejně, naštěstí se po něm ani nelesknu, vsakuje se mi dobře. se skvrnama po akné si teda fakt moc neporadil, ale používala jsem ho na skvrnu od sluníčka na ruce a ta mi zmizela

    OdpovědětVymazat
  5. moc mě neoslovil..nevím.. jinak na sjednocení pleti a občasné skvrnky používám bi-oil olejíček:)

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, škoda že moc nepomáhá :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. No, na skvrny po akné a podobné korekce bych asi nikdy nesáhla po Garnieru. Tuhle značku fakt moc nemusím, akorát mi vždycky podráždila pleť...

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna minulý týden jsem stála u regálu...ale poslední dobou nejsem se značkou Garnier vubec spokojená, naopak jsem slyšela od kosmetičky, ze z drogerie je to snad ta nejhorší značka... doporučuju něco z lékárny ... Biodermu nebo Avene ... po tom se to krásně hojí My Small Happineses

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za vaše postřehy, zkušenosti, názory..! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)