pondělí 23. září 2013

Peelingujeme s Garnierem.

Pěkný pondělní den přeji!

Dnes jedna recenze a ne zrovna oslavná. Tento výrobek není žádnou novinkou a na trhu je k dostání už pořádně dlouho (pamatuji si ho snad ještě ze svých telecích let). Peelingový gel proti černým tečkám Garnier Pure se ke mně dostal dostal úplnou náhodou, to když ségře nevyhovoval a tak mi ho dala na testnutí, ať to taky vyzkouším. A bohužel musím konstatovat, že se na názoru sejdeme. Sestra mi jej dala s tím, že ji peeling děsně vysušoval pleť, až do takové míry, kdy se začala loupat a to má obvykle normální až mastnější pleť. Říkala jsem si, že mi trochu vysušení neuškodí, protože přes léto jsem byla mastnota sama, navíc černých teček požehnaně a tak jsem si ho na prubnutí vzala..


Oficiální popis: Peelingový gel proti černým tečkám Garnier Pure je určen pro smíšenou až mastnou pleť s černými tečkami a nedokonalostmi, která potřebuje každodenní hloubkové čištění. Obsahuje přírodní peelingové složky, které čistí póry do hloubky a odstraňují černé tečky a nečistoty. Obsahuje také čistící zinek a kyselinu salycilovou, které zpomalují tvorbu kožního mazu a předcházejí vzniku černých teček a nedokonalostí. Vmasírujte na navlhčený obličej, zejména na oblasti čela, nosu a brady a poté důkladně opláchněte.


Peeling je gelové konzistence a obsahuje dva druhy zrníček - hrubší bílá a pak pár větších modrých. Není nejjemnější, takže pokud máte citlivou pleť, není to nic pro vás. Na druhou stranu není ani nejhrubší, takový zlatý střed, což mi naprosto vyhovuje, po použití je vidět, že je pleť pěkně vyčištěná. Ovšem, to co přijde potom, je nepříjemné. Pleť totiž začne po chvíli pnout a je značně přesušená. Je to takový ten nepříjemný pocit, kdy máte pleť úplně vyhlazenou a cítíte každý mimický pohyb, horší jak botox, fakt. Ve chvíli, kdy mi peeling z mastné pleti udělá sušenku asi něco není v pořádku, ihned po použití tedy následuje promazání obličeje krémem. Pokud alespoň jako já doufáte, že vám to pomůže proti černým tečkám, tak opět velké bohužel. Na nose mi jich sice pár ubylo, zato na bradě a čele přibylo, takže suma sumárum žádná změna a počet černých teček je stálé stejný, achjo. Ještě jsem zapomněla zmínit parfemaci, která je.. zvláštní? Není to žádná krásná vůně, připomíná mi takové ty mořské řasy a trochu toho zinku (jak smrdí zinek?! asi jako tenhle peeling). 

Tak tedy závěrem: Peeling není nic, co bych si chtěla kupovat v dalším balení. Zdá se mi až moc agresivní a i když je určen na mastnou pleť a jeho účelem je tento jev zmírnit, tak přesušení asi není zrovna ta správná cesta. Seženete běžně v drogériích, cena se pohybuje kolem 100 Kč.

Máte s ním někdo zkušenosti?

16 komentářů:

  1. Taky mám peeling od Garnier a je taky na prd!:(

    OdpovědětVymazat
  2. přesně tento jsem měla, nebyla jsem s ním moc spokojená a tak letěl do koše :D pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  3. idealni peeling hledam uz dlouho, celkem dobry je od Vichy :) ale z drogerkovych me ted nejaky nenapada, a to budu brzy nejaky novy potrebovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny tyhle produkty od Garnieru hrozně vysušují.. :( Nejlepší je pro mě 3v1 od Nivey, ten kupuji opakovaně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mě žádný peeling ani gel od Garnier nevyhovoval, ani když jsem měla hodně mastnou pleť obsypanou pupínkama.. přijde mi, že to jejich složení strašně vysušuje.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  6. Dřív jsem ho používala a nepřišlo mi, že bych měla suchou pleť:)
    ale slibované účinky žádné:/

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě ze jsem si ho nepořídila :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám od Garnier ráda ten 3v1, měla jsem už několik balení a naprostá spokojenost. Ostatní peelingové gely od G. mě taky vysušují.

    OdpovědětVymazat
  9. ja som kedysi pouzivala celu radu garnier, a je naozaj agresívny. Prešla som na Loreal a moja plet sa konečne ukludnila :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zkoušela jsem ho, ale vůbec mi nesedl. Až moc vysušoval. Radši mám Niveu Pure Effect All-in-1 :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  11. To je ta nevýhoda věcí na mastnou pleť, že vysušují...
    Já od nich měla dávno jeden gel v podobné tubě, ale ten byl moc fajn... a už se samozřejmě nedělá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč mají vždy tendenci něco FAJN přestat vyrábět.. :D :)

      Vymazat
  12. Já tento peeling mám a jsem s ním spokojená:D už jsem si chtěla koupit i druhé balení ale nikde jsem ho už neviděla..:D

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkně napsaná recenze.:) Mám dobrou zkušenost s peelingem od Alverde tuším, že meruňkový, ale je to poměrně malé balení. Skvělý peeling je také od Freemanu taktéž meruňkový konkrétně tedy je to Facial creamy scrub, mám už druhé balení, poměr cena X velikost balení X kvalita je fakt super. Mají ho myslím, že i v Rossmann drogerii. Tyto krémové peelingy mi vyhovují, mám normální - smíšenou pleť. Špatnou zkušenost mám s peelingem od Cienu z Lidlu, ač jsem na něj četla oslavné ódy na pár kosmetických blozích, tak mě dost vysušoval a měl dost chemickou parfemaci.
    Klára :)

    OdpovědětVymazat
  14. Se všemi výrobky na mastnou pleť mám stejný problém... Ale teď mám od garnieru čistící pěnový gel na normální až spíšenou pleť a ten je super, šlo by to po něm i bez krému :).
    Hezká recenze ;)

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)