pondělí 9. září 2013

Mít blog není žádný med..

Pěkný podvečer přeji!

Dnes to bude zcela nekosmetické téma, ale přesto týkající se blogu, resp. blogování. Ráda bych napsala pár slov, takovou úvahu, týkající se blogového světa.. Mám pocit, že za více jak dva roky mého blogování jsem se k samotnému blogovému světu nikdy nevyjádřila a možná je právě teď čas to napravit. 

Blogovat jsem začala před dvěmi lety v červnu. Tenkrát jsem krátce sledovala několik našich úspěšných blogů, mezi prvními to byla samozřejmě Péťa a pak nějaké ty fashion ikony našeho blogového rybníčku jako třeba Pavlína, Lucka z A cup of style nebo tehdá ještě Leopardice.. Časem se sledované blogy rozrůstaly, až jich dnes je více než sto. A jak jsem to tak sledovala, měla jsem strašnou chuť něco sama psát.. Neřídila jsem se žádnými pravidly, nechtěla jsem mít blog zaměřený na jedno téma.. V mých začátcích jsem psala opravdu o všem možným. Z velké části to byl deníček, který jsem postupem času omezovala a v popředí se prorvala kosmetika. A tak se stalo, že za dva roky se blog dostal úplně jinam. Dnes je to tu přeplněné kosmetikou, já mám doma tunu věcí, okolí mě považuje za blázna a já den co den sedím u počítače a píšu pro vás další a další řádky týkající se kosmetiky.. :) Potud se mi to zdá v pořádku, dělám to ráda a i když poslední dobou jsem blogování trochu omezila, pořád mě to baví a dělám to ráda :) Kosmetika je prostě věrný přítel, který tu pro mě bude vždycky :D Občas mi zachybí ta anonymita a možnost psát, co se mi zlíbí, ale jsem ráda a jsem hrdá na to, kam se blog dostal a kolik lidí se sem na něj vrací.. :)

O tom jsem ale psát vůbec nechtěla, takže se omlouvám za odbočku.. :D Chtěla bych napsat pár slov k té druhé straně blogování.. 

Chodí mi od začátečníků - blogerů spousta dotazů na to, jak jsem blog dostala tam, kde je.. Jak jsem ho "proslavila" (dle mého se o slávě mluvit opravdu nedá).. Kde jsem vzala tolik čtenářů.. Teď se nechci nikoho dotknout, ale tato otázka mi přijde úsměvná. Milé dámy, milí pánové, věřte mi, že NEVÍM, jak se blog proslavuje, každopádně jsem nedělala nic extra. Prostě jenom psala, psala a psala.. Přijde mi, že někteří mají pocit, že vám to spadne do klína.. Není to tak, věřte mi. Je to tvrdá dřina, spousta (ale opravdu spousta!) stráveného času u počítače, s foťákem v ruce, v obchodech.. Nikdy mi nic do klína nespadlo a v tomto případě obzvlášť ne. Blogu jsem dala hodně a myslím, že ti co se podívají na začátek nebo co mě od začátku sledují, tak to vidí a ví.. Ono to není tak, že napíšete tři články a budete slavné. Není to o tom natočit jedno video a všichni se zblázní.. Spočítejte si, kolik času jsem tomu dala, když píši článek denně po 2 roky! Myslíte, že je to taková sranda? Chce to pořádnou dávku trpělivosti, odhodlání, nápadů, času a chuti!

O té chuti by se dalo polemizovat. Mnohdy ji nemám. Opravdu. Dokáže mi ji sebrat i zdánlivá maličkost. Jako třeba jeden negativní a nebo sprostý komentář. A jsme u toho. Já vím, zase mi řeknete: "kašli na ty anonymní" nebo "s tím musíš u blogování počítat", ale věřte mi, i když se člověk snaží sebevíc, občas to nejde. Je to přesně to, co anonymní rýpal chce, že jo. Dostat se vám pod kůži. Ale bez problémů přiznávám, že se jim to občas daří. Ne vždycky, dneska už málokdy, ale občas vás to prostě zamrzí. Snažíte se, dáváte do toho vše, věnujete tomu svůj čas a pak přijde někdo, kdo pár slovy pošpiní vaši práci, vaši dřinu, vaši vizitku. Kdo mi bude tvrdit, že by ho to nevzalo, lže si do kapsy. Vezme vás to, i když nechcete! Představte si například, že máte den blbec, něco se vám někde nepovedlo podle vašich představ - v práci, ve škole, doma.. Pak se přijdete odreagovat k vašemu blogu, který vedete s láskou a nadšením a tam to stojí. Jeden hnusný, debilní, sprostý, nejlíp "anonymní" komentář. Co to s vámi udělá? Dorazí vás to. Soptíte. Chcete se bránit, chcete se na to vykašlat, kladete si otázku, zda vám to za ty nervy stojí.. A prostě bouchnete. Jdete a ne zrovna vybíravě odpovíte na daný komentář. A co se nestane, hned jste v blogovém světě zapsané jako hysterky, které šílí při každém anonymním komentáři. Na jednu stranu, chce to zachovat klid, o což se snažím, ale na druhou, chápu to, víte. Prostě i když to chcete vypustit z hlavy, nejde to. Hlodá to ve vás a nedá vám to. Ochranný mechanismus funguje, máte potřebu se bránit, protože mu to přece nemůže jen tak projít, ne?! Ale což, projde. To je prostě internet. Takže to chce počítat do sta (dvouset, tříset, pětiset,... tisícovky), dokud prostě nevychladnete a vyprdnout se na ně. Oni za to nestojí.

Jenže, co mě dokáže vytočit a co mě uráží ještě více než-li jeden (dva, tři) anonymní trdla, je ten boj a pošpiňování samotných blogerek mezi sebou. V poslední době to nějak vygradovalo a opravdu je mi z toho smutno. Nechci tu moralizovat ani nikomu sahat do svědomí, ale děvčata, chovejte se jako ženy se ctí a BLOGERKY! Netvrdím, že jsem svatá a že miluji všechny blogerky celého našeho blogerského rybníčku, to v žádném případě, ale když někoho nemusím, tak ho prostě nesleduji a v žádném případě to veřejně nekomentuji! Jako nezlobte se na mě, ale pomlouvat se mezi sebou, to už jsme i my samy na úrovni těch slavných anonymních sprosťáků. Možná někdo bude oponovat, že je prostě upřimný. Ano je a já upřimnost oceňuji, ale občas to chce mít trochu taktu a raději držet kušnu. Nelíbí se mi projev této blogerky nebo její fotky/text/zjev? No tak to přeci NEČTU a jdu dál. Najdu si takové blogerky, které mi sednou, které mi svými články něco dají a jsem spokojená. Ale tvrdit jak tuhle blogerku nemám ráda a že ji nečtu a pak ji a její článek veřejně properu.. No nezlobte se na mě.. Je to sprosté. Nejen, že když se jí zabýváte a ztrácíte s ní svůj čas, musí vás ta slečna svým způsobem zajímat, ale házet špínu na ostatní.. to zvládne každý křupan. Dle mého tím házíte špínu i samy na sebe, protože trochu vnímavější čtenářky si tohle přeberou. Díky několika podobným atakům jsem si již udělala obrázek o pěkné řádce blogerek, mnohdy i o takových, které jsem kdysi považovala skoro za bohyně.. To raději ani nemluvím o těch šílených fb stránkách Přiznání blogerek, kde se to hemží samýma šílenostma.. to už je trochu moc i na mě.

Víte, když jsem začínala, měla jsem pocit, že je to komunita, jiný svět, který je milejší a lepší než ten skutečný, zlý.. měla jsem pocit, že všichni drží za jeden provaz a jsme v tom spolu.. vždyť je to přeci zábava a spojuje nás jedna obrovská záliba - kosmetika (popř. móda, jídlo, životní styl, dosaďte si sami).. ale bohužel, stejně se tu bude mezi blogerkami bojovat, stejně jako všude se bude lhát, pomlouvat, podrážet a podobně.. Občas je mi z toho vážně smutno a kladu si otázku, zda chci být součástí něčeho takového.. copak nemám v životě i bez toho dost negativismu, pomlouvání, drbů, lhaní..? Já vám nevím.. vlastně ani nevím, co jsem tím chtěla říct.. snad jen, že já osobně blog píšu pro zábavu, uvolnění, odreagování od všedního života.. nechodím na blogy proto, abych někoho pošpiňovala, někomu ubližovala a ventilovala své nesmyslné poznámky.. a myslím, že tak by to snad mělo být, ne?

Je mi jasné, že anonymním tenhle článek nic neřekne a já se jen zbytečně "snažím", ale muselo to prostě ven, takže se omlouvám :) Ono je krásné, že všichni za tím vidí ohromnou zábavu testování kosmetiky "zadarmo" a já nevím co ještě, ale věřte mi, že úplně zadarmo to zase není a vám to radost ani neudělá, když pak vidíte, co za kraviny se mi na blogu objeví nebo co se o mě kde řekne.. ;) Takže ne, není to žádný med a chce to pevné nervy i když jde pořád jenom o zábavu, která nás má v první řadě bavit!

No a tím už snad končím.. Posílám všem lásku a mír v duši!

Zdroj: weheartit.com

P.S. A nebojte, i přes to všechno svůj blog miluji! A vás, mé věrné, ještě víc! :)

69 komentářů:

  1. Taky mě vadí, když se blogerky, které sleduji navzájem napadají. Je to uplně zbytečné, nutí mě to přiklánět se na jednu či druhou stranu. Každopádně jsi mi moc sympatická, hlavně Tvá videa. Už Tě sleduju skoro rok a už mi o tu kosmetiku skoro ani nejde, skoro :-)spíš si všímám, jaké máš názory, v čem se inspirovat, taky co čteš. Mám malé děti, snažím se kupovat to opravdu nutné (hlavně v kosmetice), to se mi u Tebe líbí, že nekupuješ žádný šílenosti, je vidět že stojíš nohama na zemi. Držím palce a už se těším na nějaké video :-) katka F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pod to se mohu podepsat :) Jsi jedna z mých nejoblíbenějších a chodím na blog kvůli tobě (i někdy i kvůli té kosmetice :). Držím pěsti :)

      Lil

      Vymazat
    2. Moc vám oběma děkuji! :)

      Vymazat
    3. Sdílím Váš názor, jsi nejlepší. Nejdříve jsem začala sledovat tvoje videa o boxech, která mě začala bavit, a musela jsem se podívat na všechny zbylá videa, pak jsem si našla i tvůj blog, stránku na fb a moc ráda tě sleduju. Je také moc hezký, když nepíšeš jen o kosmetice, prostě mě baví tvá práce a doufám že si to nenecháš těma blbečkama zkazit, a když si to dáš dohromady, myslím že těch lepších komentářu je tu víc:)). Není nad to se zasmát nad lidskou demencí, která je bohužel, nekonečná.

      Vymazat
    4. Děkuji, je skvělé vědět, že je tu někdo, kdo moji práci ocení.. :)

      Vymazat
  2. Já bych jen dodala, že tuhle nevraživost či pomluvy jsem viděla nebo četla jen u těch "větších" blogerek, což mi přijde naprosto ubohé, když jednou ukáží video nebo fotky, jak se na sebe usmívají, jak jsou nejlepší kámošky atd. a pak se za zády pomlouvají!
    Jednoduše takový, jaký je člověk v reálu, takový je i na internetu. Takže pokud jsou zlí nebo falešní lidé v reálu, tak prostě jsou i na netu.. Přesně jak píšeš, kdo mi nesedí, toho nesleduju a hotovo!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem to viděla všude možně, u malých u velkých blogů, ale u těch "větších" blogerek je to prostě na očích, takže by daná slečna měla mít trochu soudnost, co může a nemůže zveřejnit..

      Vymazat
  3. Moc hezky napsáno, Klárko. Naprosto souhlasím v tom, že pokud se mi nějaký blog nelíbí, tak ho nečtu a hotovo. Ani nejsem zastáncem negativních komentářů (tím ale nemyslím, když někdo napíše, že mu daný kosmetický výrobek nesedl), pokud se mi to nelíbí, nebo ktomu nám co říct, tak to nechám být. Proč být zbytečně kritický, když nikdo není dokonalý.
    Víš sama, že tě sleduji tak nějak pravidelně a vím, že blogu dáváš hodně. Bohužel spousta slečen vidí jen to, že dostaneš na otestování kosmetiku (brýle atd.) zadarmo... Každopádně ty si zasloužíš hodně čtenářů. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuji! :) Vím, že ty jsi se mnou od začátků a moc si toho vážím! Já se přiznám, že sama negativní komentáře také nemám potřebu psát.. na druhou stranu slušná kritika by měla člověka posouvat dál :)

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek, Klárko a souhlasím se vším, co píšeš. Já obdivuju, kolik námahy blogu věnuješ a přála bych si být alespoň z poloviny tak pilná jako ty ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teďka to s tou píli moc nepřeháním, ale brzy se na to snad zase vrhnu naplno :) Děkuji!

      Vymazat
  5. Moc hezky napsáno. Ty víš, že tě sleduju už od začátku, začínaly jsme zhruba ve stejné době. Tobě to holt vydrželo, mně ne, i když...třeba se někdy vrátím. Bohužel jsem ale na napadání mezi blogerkami narazila také a upřímně - moc chutí vracet se nemám, navíc čas je mrcha a teď ho opravdu není tolik, kolik bych si přála. Přeju pevné nervy a hodně optimismu. Mám tvůj blog asi nejraději ze všech současných českých :)

    Karol (mousewithpearls)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Karolínko! Jsem ráda, že Tě tu vidím! :) Doufám, že se k nám v podobě blogu zase někdy vrátíš, vážně mi tvůj blog chybí! :(

      Vymazat
    2. Já jsem tu skoro každý den, jsi jeden ze dvou blogů, kam chodím opravdu často a těším se na články :)
      Mám toho teď strašně moc, práce, škola, přestěhovala jsem se, takže zařizování...ale vrátit bych se asi chtěla. Tak snad se to povede. Kdybys měla někdy třeba cestu do Prahy, tak se ozvi, můžeme se potkat, kdybys chtěla :)

      Karol (mousewithpearls)

      Vymazat
    3. Do Prahy jedu zrovna zítra, hm..? :)

      Vymazat
  6. Moc pekna a uprimna uvaha. Naprosto se vsim souhlasim. Me je treba I za tezko, dat na YT palec dolu, protoze I kdyz me se to nelibi..vzpomenu si na to, ze vsechno stoji namahu a vse by se melo ocenit. Proto palce dolu nedavam a kdyz se mi nekdo nebo neco nelibi, tak na to nekoukam :) logicky :) kdyby tak cinil kazdy z nas..hned by se lepe dychalo :) samozrejme nemluvim o kritice, ktera je na miste. Bez te bychom se nemohli zdokonalovat ;)
    Preji hodne sil a chut do dalsi prace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky člověk, pro kterého je problém cokoliv kritizovat (ať už palec dolů nebo nějaký negativní komentář).. radši to nechám být a jdu dál.. :)

      Vymazat
  7. Ahoj,
    Osobně, ač z chlapského pohledu...
    Rád se dívám na tvůj blog, je vždy první, co
    si po práci zkouknu jako relax.
    Ač se mě spousta věcí netýká, nepoužívám
    je to přímo odpočinek tě číst.
    Působíš upřímně a mile. Je z tebe cítit uklidňující
    efekt a to je fajn .
    Na nic si nehraješ a to se mi líbi.
    Spousta blogerek si myslí, že jsou už kdo ví co.
    No některé jsou originální duše, tak fajn. Jiné
    si to mohou myslet a jejich kreace končí
    Facebookem nebo Youtube.
    Správná blogerka nemá potřebu mít jakékoliv
    poznámky k někomu. Nic tím nezíská a nikoho nikdy dlouhodobě. Pomluvy, drby ... to snad není
    to, co po ní zůstane. Ať každá ukazuje svoje
    kvality svojí prací...A hlavně čtenář si to vždy srovná...

    Postupně připravuju na blog.cz tzv. Nejceskeblogerky ...práce to bude veliká a
    dovolují si říci, že ty jsi v seznamu také.
    Netradiční projekt, ukázat světu to nejzajímavější
    co zde je...
    Děkuji ,že to nevzdáváš...
    A brzo i tebe požádám o nápomoc k článku
    o tobě...

    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je opravdu milé, děkuji :) I když si opravdu nemyslím, že bych byla výkvětem české blogerské scény a mělo by mi patřit místo ve Tvém projektu ;)

      Vymazat
  8. Moc hezky napsané, oceňuji tvou námahu a píli! Jen tak dál! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezky si to sepsala a máš velkou pravdu. I když na můj blog naštěstí anonymové zatím moc nepřišly, stejnak se tam pár negativních komentářů objevilo a i když se snažím tyhle věci si moc nebrat k srdci, stejně se mě to prostě dotklo. Stejnak ale nechápu jak může někdo chodit na blogy jen proto aby mohl napsat něco negativního....
    Tobě ale přeju ať tě blog pořád baví, seš moje oblíbená blogerka, z článků je znát že si na recenzích dáváš opravdu záležet :) Jen tak dál, Klárko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Šári! :) Také nechápu tu "logiku" toho, chodit si někam vylévat svoji zlost, ale bohužel i tací lidé jsou..

      Vymazat
  10. Máš naprostou pravdu krásně napsané , já tě obdivuju za to že bereš tolik času ze svého a poučíš nás ostatní , pokračuj prosím! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poučovat rozhodně nechci! To byla jen taková spontánní úvaha.. :)

      Vymazat
  11. Pěkně jsi to napsala, souhlasím se vším. Než jsem začala blogovat, také jsem si myslela, jak hezký je tenhle "blogový svět", ale teď přichází velké zklamání, když zjišťuji, že ne všechny blogerky jsou takoví andílci, za které se vydávají :/. Ale nenechám se tím odradit, těch pár oblíbených blogů budu sledovat i dále a budu psát pořád, protože mě to prostě baví. Děkuji ti, že mě inspiruješ, že tě mohu číst. Měj se hezky a hodně úspěchů do budoucna = )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Také jsem byla zklamaná, když jsem zjistila, že to není přesně tak jak jsem si myslela (čili báječné bez mráčků).. ale když to člověka opravdu baví, hodí to za hlavu a jde dál, o tom přeci blogování je.. zábava a odreagování :)

      Vymazat
  12. Hezky jsi to napsala. Jsi milá, sympatická holka i s velice příjemným hlasovým projevem. Ať se ti i nadále daří.

    OdpovědětVymazat
  13. ja tedy nevim, asi ziju v jinem blogovem svete (nebo je to tim, ze jsem posledni dobou uplne mimo :D), ale zadneho pomlouvani mezi blogerkami jsem si nevsimla. ted kdyz to tak ctu, nestacim zirat... to uz je trochu moc ne? obcas me vazne desi, kam se ta nase blogova scena riti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to buď ráda, že sis toho nevšimla, je to smutné..

      Vymazat
    2. Když jsi to napsala, tak jsem si říkala, já jsem si taky ničeho nevšimla.
      Jenže pak jsem si vzpomněla, že jsem si vlastně všimla.. jen jsem tomu nevěnovala pozornost. Vybavuji si dva případy docela úspěšných bloggerek a obě se navážely do czechchicks, jedna přímo v článku na svém blogu, druhá v diskusi pod článkem.

      Tvůj blog mám ráda a obdivuju všechny, které blogu věnují tolik času. Sama blog nemám a ani se nechystám začít (chybí mi volný čas), jinak by mě to šíleně bavilo ;) ;)

      Vymazat
    3. Moc děkuji, Dominičko! Jojo holky z Czechchicks už si toho zažily opravdu hodně..

      Vymazat
  14. Já mám vždycky z hnusných rejpavých anonymů nervy i za tu blogerku a mám pořád tendence ji bránit, když si tam někdo bezdůvodně vylévá zluč. Chtěla bych vidět ty chytré anonymy, jestli by měli ty koule říct to samé tomu člověku na ulici do tváře. Vsadím se, že by to ani jeden nebyl schopný udělat. Za nálepkou Anonym jsou hrdinové všichni!

    OdpovědětVymazat
  15. Krásně sepsané. Podle mě by měl být blog primárně prostor, kde z nás jakoby spadnou všechny negativismy a jdeme si tam od nich odpočinout a na chvíli na ně zapomenout. Ale házet na někoho špínu pod to podle mě rozhodně nepatří. Kritizovat je hrozně jednoduchý, ale co třeba věci, co se mi nelíbí, nechat být, a ty, co se mi líbí, naopak pořádně chválit. Kdyby si to uvědomil každej, podepíšu se pod to, že by tu v kybersvětě bylo líp :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš naprostou pravdu! A nejen v kybersvětě by bylo líp, ale i v tom reálném světě, kdyby se to takhle praktikovalo.. :) :D

      Vymazat
  16. Myslím, že jsi to sepsala moc hezky. :) I když nemám pocit, že bych se nějak setkala s tím obviňováním jedné blogerky druhou, atd., myslím, že je to celkem normální jev, který se časem vyskytne v jakémkoliv společenství, sluníčkově to prostě nejde. :/
    Každopádně Tebe si čtu moc ráda, a radost z článků s Tebou sdílím. Takže se tomu nepoddávej, protože my Tě čteme moc rádi. :) A jen tak dál. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, asi to k tomu patří.. lidé jsou už takoví.. to byla jen taková potřeba se k tomu vyjádřit.. :D

      Vymazat
  17. Výborný článok. Nevedela som, že existuje aj Priznanie blogeriek, tak som to omrkla... děs a hrúza... no ono všade, kde je možnosť nejakého ohodnotenia z vonkajšej strany, vždy bude konkurencia. A verím tomu, že niektoré úsmevy na fotkách niektorých blogeriek sú falošné. Ale súhlasím so všetkým, čo si napísala. Tiež píšem, lebo sa chcem nejakým spôsobom vytrhnúť z reality a čítanie článkov je relax...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznání blogerek je jedna velká blbost, asi jako všechna ty přiznání, co si budeme povídat.. :)

      Vymazat
  18. Ahoj, taky se musím přidat k jednomu komentáři výše. Asi mi teď uniká spousta věcí, už ani tak moc další blogy nečtu, ale stejně mi to nedá abych nepřemýšlela kdo koho pomlouvá. Šťourání a zvědavost je holt normální lidská vlastnost=). Já jsem byla vlastně doteď ráda, že blogerky navzájem se zmiňují jen v tom kladném slova smyslu. Nenapadá mě příklad toho, že by někdo někoho hanil( když pominu to, jak jsem jednou trochu pohanila slečnu na streamu, ale zatím si pořád stojím). Pokud jde o ty anonymy, tak to naprosto chápu. Dneska jsem dokonce zjistila, že se za mě vydává jedna slečna na facebooku. Nepotěší to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brokoličko, tak to buď ráda, že to pomlouvání a napadání nepotkáváš ;) nebudu to tu pitvat a určitě někoho zmiňovat, ale občas se to někde objeví, bohužel.. Jinak s tím facebookem je to šílené! Co ti lidé z toho mají?! :-/

      Vymazat
  19. Taky mám blog, od ledna se tomu věnuji a ráda vymýšlím nové a nové články. Sice nejsem ještě taková jako ostatní že fotím outfity ale přeci jen pár čtenářů mám a i když jich nemám tolik jako ty, a asi ani mít nikdy nebudu, pro mě je to mnoho. Krásný článek :). Sama vím, jak dokáže s člověkem zamávat blbý komentář, který vlastně vůbec nic neznamená, protože za počítačem sedí zakomplexovaná osoba a vylévá si své momentální pocity na druhých a myslí si, jak důležitý je a že má ve všem pravdu. Někdy to zabolí, ale , nesmíme to vzdávat :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda nesmíme! Jedeme dál i přes nepřízeň některých ;)

      Vymazat
  20. " Jdete a ne zrovna vybíravě odpovíte na daný komentář. A co se nestane, hned jste v blogovém světě zapsané jako hysterky, které šílí při každém anonymním komentáři. "

    Tohle to je naprosto výstižně napsáno a trvalo mi cca dva roky, než jsem to pochopila:D Proto mě pak mrzí, když kvůli anonymním blbečkům člověk třeba právě tímto přijde o normální čtenáře. Mě se článek líbi moc, ale myslím, že tohle je strašně těžké vysvětlovat někomu, kdo to nedělá:-( Jak píšeš, každý za tím vidí jen to "pozlátko" sem tam nějakýho krémiku zdarma a už nevidí tu opačnou stranu, která není vždy růžová.

    Takže tímto přeji jen a jen milé čtenáře a hlavně stále dobrou náladu!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, moc děkuji :) člověk se fakt musí obrnit, aby to zvládl.. obzvlášť teda na Tvém blogu je to někdy síla.. obdivuji Tě a myslím, že to zvládáš na jedničku.. mít tam takovou sešlost anonymních blbečků jako ty, tak už si hodím mašli :D

      Vymazat
  21. Skvěle napsáno. Naprosto souhlasím s tím, že házet špínu mezi sebou by blogerky neměly. Vždyť je to proboha zábava a ne obchod, abychom si byly konkurencí. Já si ráda počtu o kosmetice na jiných blozích a jako začínající blogerka nezačnu pomlouvat ty, které již mají za sebou stovky článků a něco svojí prací vybudovaly, abych získala čtenářky na svou stranu. Tímto způsobem se úspěšným ještě nikdo nestal. Radši píšu články a snažím se být lepší a lepší. To je podle mého názoru ta správná cesta. U těch pomluv mezi oblíbenými blogerkami asi vím, kam míříš, upřímně nechápu tu rivalitu...

    Klárko, přeji ti spoustu spokojených čtenářek a hodně síly na případné otravné negativce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Máš pravdu, že to není obchod.. nebo takhle, dneska už právě celkem je.. ale být by NEMĚL!

      Vymazat
  22. Ono je to těžké, protože závist je strašná věc a opravdu málokdo se od ní může oprostit. A závidět úspěšný blog a snaha se mu vyrovnat je bohužel poměrně častá věc. To pak lidi nepochopí, že s tím blogem (zrovna třeba ty) máš práci už dva roky.
    Celkově si myslím, že i v blogovém světě platí jakési charisma. Některé holky, co podle mě píšou fakt hezky, by si podle mě zasloužily mnohem více čtenářů... ale ten blog prostě musí mít to charisma, o kterém nikdo neví, jak ho získat.

    Já tě čtu moc ráda. Přijdeš mi prostě tak hezky normální. Příjemná, prostě jako někdo, s kým bych normálně v pohodě zašla na kafe, nebo kdekoliv jinde. Prostě mám z tebe ten pocit, že ti na čtenářích opravdu záleží a že se jim snažíš být blízko :)

    OdpovědětVymazat
  23. Teď si říkám, jestli do kategorie pomlouvání nespadal i můj článek o bloggerkách... A neberu to jako pomlouvání, ale vyjádření názoru. Když se mi něco nelíbí, tak si to na blog napíšu a čekám, jestli to čtenářky vidí taky tak. Navíc můj blog je veřejný a veřejné pomlouvání... Já nevim, vždy jsem myslela, že pomlouvání je za zády :D
    No to je jedno... Říkám si, že ty si tu tisícovku rozhodně zasloužíš, článků publikuješ stále hodně, není to jen reklama na L´Oréal a dost často s esnažíš dělat soutěže pro čtenáře. Sečteno podtrženo, normální holka bloggerka, ke které se vždy budu vracet ráda <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Nikolko! :* Tvůj článek o blogerkách jsem četla a nevím, ten mi nevadil, i když byl pro mě taky asi tak trochu na pomezí.. ale je daleko více horších věcí, co jsem kde o blogerkách četla.. :-/

      Vymazat
  24. Miluji tě a tvůj blog tvé recenze jsou super a úplně jsi mě překvapila tím pomlouváním mezi blogerkama na to jsem ještě nějak nenarazila a ani nechci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to lepší, že jsi na to nenarazila.. :) Jinak moc děkuji!

      Vymazat
  25. krásně sepsané, úplně souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  26. Mne je ľúto, že sa tu propaguje kozmetika, kvôli ktorej zomierajú po svete tisíce zvierat, na ktorých sa tieto výrobky testujú...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně je těch zvířátek také líto a vůbec nemáš ponětí jak.. ale tohle sama nezměním a na kosmetickém blogu se prostě kosmetika asi dá čekat.. pokud je ti to líto a ubíjí tě to, tak jsi asi na špatné adrese..

      Vymazat
  27. To je moc hezky od srdce napsané. Myslím, že většina lidí si stejně blogy vybírá podle toho jak na ně autor/ka působí. Přece když je někdo protivný a arogantní tak ho nesleduji a najdu si bloggerku milou a recenzi na cokoliv si přečtu u ní. Já si většinu tvých videí pouštím i víckrát a ne proto, že jsem tak zažraná do kosmetiky, ale proto, že máš příjemný hlas, který ráda poslouchám a i postoje se kterými souhlasím. Ať tě blogování dál baví a náladu ti kazí co nejméně anonymů.

    OdpovědětVymazat
  28. Já... nemám slov... :)
    Sepsala jsi vše, ze srdíčka a je to znát :)
    O rivalitě blogerek: zatím jsem se s tím nesetkala a doufám, že nesetkám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba budeš mít, Evičko, štěstí a nesetkáš.. ;) Jinak moc děkuji! :*

      Vymazat
  29. Thumbs Up, Klári!! Si skvelá ♥

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)