sobota 24. srpna 2013

Jak jsem tvářenky testovala: Dainty Doll, Paese, Inglot, Dermacol.


Pěkný večer přeji!

Dnes na téma tvářenek. Vezmu to pěkně od podlahy a povykládám vám rovnou o čtyřech nejnovějších kouscích.. 

Krémová tvářenka Dainty Doll - 001 Paper roses

Moje první krémová tvářenka (sufflé od Essence nepočítám) a hned mě velmi mile překvapila. Z dnešní várky tvářenek je to jedna z nejlepších, co si budeme povídat.

Začneme krásným obalem. Né, prostě fakt, obaly Dainty Doll kosmetiky jsou skutečně vymydlené. Dostane se vám do ruky krabička, na krabičce jsou napsané ingredience a nějaký ten popis. Samotná tvářenka je v kulatém obalu na zacvaknutí, součástí balení je i kulaté zrcátko. Prostě krása, až na ten matný povrch, na kterém je vidět úplně každý otisk. Tvářenku mám v krásném světle růžovoučkém odstínu, taková ta baby-pink barvička, s menším nádechem do fialova a jemným stříbrným shimmerem. Ideální na zimu, kdy budu zase bledá jako smrt. Parfemace je taková zvláštní, připomíná mi líčidla z 80-90 let, takovou vůni měly vždycky šminky mojí mamky :D ale jako nijak silná není, nemusíte mít obavy. Tvářenka se zdá celkem zatuhlá, ale pod dotekem měkne a trochu se rozpouští jako máslo :) Aplikuji ji většinou prsty, zdá se mi to lepší, po štětci sáhnu jenom občas. Jak jsem říkala, po dotyku trochu měkne, takže se opravdu hezky aplikuje, rozetřít jde také krásně do ztracena, pigmentace je fajn. Množství se dá krásně korigovat, protože je tvářenka opravdu jemňoučká, nebojím se s ní, že to přeženu. Výsledek je opravdu přirozený. Pokud se krémové tvářenky bojíte kvůli výdrži, tak bez obav. Testovala jsem ji i v porovnání s pudrovou krajkovou od Dermacolu (na každé tváři jsem měla jinou) a obě držely obstojně a skoro stejně dlouho. Krémovka mizela o chlup rychleji, ale opravdu jenom nepatrně. Jak jsem říkala, dám ji prostor zejména v zimě, kdy se tento odstín bude hodit o mnoho více.

Dainty Doll tvářenky jsou k sehnání zde za 189 Kč, ale koukala jsem, že tento odstín je momentálně nedostupný, jak na e-shopu, tak na oficiálních stránkách DD.. Snad se časem zase naskladní :)





Tvářenka Inglot - odstín č. 28

Dalším kouskem je tvářenka od Inglotu, která patří do tzv. Freedom systému, který v Inglotu funguje. Já jejich Freedom systém nevedu, takže mám doma jenom tenhle plechový kalíšek, ale nijak výrazně mi to nevadí, hodí se mi to na cesty. Tvářenku mám v odstínu č. 28, což je cihlová, jako vyšitá. Skvěle poslouží i na konturování, ale jak jistě víte, to je pro mě neznámá, takže u mě je to prostě tvářenka :) Má jemnou, nevtíravou a hlavně příjemnou parfemaci, která mi připomíná krémy Nivea, to já ráda. Musím také pochválit pigmentaci, která je opravdu skvělá, stačí jí pro zvýraznění tváří opravdu málo. Ta tvářenka má však jedno velké ALE a to je prášení.. Práší totiž jako prase, co vám budu povídat. Obal mám celý zaprášený a při aplikaci mám zaprášenou půlku pokoje :D Tady je otřepání nebo ofoukání štětce před aplikací opravdu potřeba. Jinak ale musím říci, že je opravdu fajn, protože odstín je super a teď přes léto je to můj favorit. Výdrž je také skvělá, celkem obstojně drží po celý den.. Jenom prostě to prášení, který je pro mě obrovským zklamáním..

Jedna výplň stojí 180 Kč, seženete v obchodě Inglot v Praze.




Tvářenka Paese - odstín č. 35

Do třetice všeho dobrého a zlého. Zlého v tomto případě bude sedět více. Tvářenka značky Paese obsahuje arganový olej a vitamíny A,C a E, naopak neobsahuje parabeny ani alergeny. To zní tedy opravdu zajímavě.  Co se obalu týče, tak je to silně laciný obal, doslova šunt. Nejdřív se mi zdál v pořádku, i když bylo vidět, že se jedná o ten nejobyčejnější plast, ale když se mi v ruce doslova rozpadl, pořádně mě to nakrklo. Fakt jsem s tím nic nedělala, ani na zem mi to nespadlo a přesto se mi víčko v ruce rozpadlo. Asi při třetím použití. Wtf?! Ale dost k obalu, barvou je to růžová s menším nádechem do oranžova, obsahující zlatý shimmer. Je to krásná barva, opět se hodí k mému typu, takže využití by pro ní bylo. Bonusem je i příjemná sladká parfemace, v tomto případě i celkem výrazná, ale nijak mi nevadí. Největším plusem, ale zároveň i mínusem, je u této tvářenky pigmentace. Ta je opravdu jako ďas, já pro absolutně přirozený a nenápadný nádech jenom jednou slabě ťupnu, jinak jsem jak Marfuša. Je to vážně pecka, takhle silnou pigmentaci jiná moje tvářenka ve sbírce nemá. Musí se s ní opravdu velmi opatrně, já bych si ji třeba v žádném případě netroufla nanášet bez zrcadla a nebo někdy ráno/večer bez denního světla :D Nejednou se mi stalo i se zrcadlem a světlem, že jsem to s ní přehnala a pak jsem se musela snažit to nějak zredukovat :) Takže beru to jako plus, že nemusíte nijak dlouho dlabat a hrabat štětcem, zároveň však si musíte dávat pozor, abyste to nepřehnali. Pak je tady jedno obrovské mínus a tím je prášení. A sakra velké. Hodně velké. Obrovskéééé.. Pro ukázku jsem vám to vyfotila po jednom nánosu, abyste viděli, jak to vypadá.. Stačí do ní prostě jenom minimálně hrábnout a půl tuny tvářenky si vysypete. Jako fakt nic moc. Pak nám zbývá výdrž, která ale nijak špatná není, za tu nebudu nadávat. Jako většinu tvářenek ji mám na tváři viditelnou po celý den, takže tady nevidím problém..

Možná se dají některé ty její vlastnosti omluvit tou cenou, co si budeme povídat cena 55 Kč je lidovka, za kterou toho nemůžete čekat mnoho.. A tak ji nechám třeba budoucím dětem na hraní :D A kde ji seženete bych vám ráda napsala, ale opravdu netuším :) Víte někdo?

Edit: Kosmetiku Paese seženete na parfums.cz.






Duo krajková tvářenka Dermacol - odstín č. 3

A na závěr mého nového oblíbence od Dermacolu. Protože o duo tvářence této značky jsem psala kdysi tady, nebudu se znovu dlouze rozepisovat, jejich vlastnosti jsou totiž stejné. Opět krásný krajkový design, příjemná sladká parfemace, minimální prášení, skvělá pigmentace a dlouhá výdrž.. Tyhle tvářenky jsou prostě moje lásky a určitě budu jejich sbírku postupně rozšiřovat. Varianta 3 obsahuje jeden matný, cihlový odstín (je tu velká podoba s tvářenkou Inglot, jen tenhle je o chlup světlejší) a jeden světle hnědý odstín obsahující stříbrné třpytky. Přiznám se, že ty třpytky jsou na mě moc a tento odstín samotný nevyužívám, musí se s ním opravdu jemně. Zato matný odstín používám velmi ráda a v posledních dnech velmi často a smíchání odstínů dohromady se také nebráním :) Nemám opět co vytknout, je to vážně skvělá věc a za sebe ji můžu jedině doporučit. Myslím, že se jedná o jedny z nejlepších tvářenek dostupných v našich drogériích, navíc stojí krásných 89 Kč za 8,5 g, což vám vydrží věčnost..



Co vy a tvářenky? Máte s nějakou z těchto zkušenosti?

P.S. Nevím proč, ale Picasa si upravuje fotky po svém, takže je to divoký :D Někde jsem vyžehlená, někde nic nevynikne.. nechápu :-/

20 komentářů:

  1. Ahoj prosím kde jsi koupila to pouzdro na ty tampony docela by se mi hodilo :) prosím odpověz díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, jaké pouzdro? Kde jsi ho viděla?

      Vymazat
    2. Jo aha, to je od OB a bylo to jako dárek u nějakých tamponů kdysi.. podobné pouzdro bylo nedávno v akci i od Kotex..

      Vymazat
  2. Mám tu od Dermacol, ale 1 :) Díky odstínu jí mám hrozně ráda, ale docela práší a už jsem opravdu hodně podívala na dno :D Jo a ta třetí tvářenka.... ta vypadá děsivě flekatě :D A z toho obalu by mě asi kleplo :D
    A na té první fotce ti to hrozně sluší, taková jemná dívčí (i když je tě tam půlka ;), ještě jak tam máš vlasy jakoby do blonďata :)

    OdpovědětVymazat
  3. No viděla jsem ho v tom videu Co nosím v mé kabelce. Bylo to takový modrý pouzdírko na tampony doufám že si spomeneš :)

    OdpovědětVymazat
  4. DD vypadá krásně! Paese mám teď, používám ji pravidelně a furt ji převážím a zatím se nerozpadla. navíc mi ani tak extrémně nebarví, tak akorát, a to jsem docela světlá! a Inglot mám freedom i v kalíšku a nepráší, akorát je to spíš taková podzimní barva...to je stejně zajímavý, jak má každý jinou zkušenost :D

    OdpovědětVymazat
  5. já mám to Duo od Dermacolu a teď si nejsem přesně jistá odstínem, ale jsem spokojená :) za tu cenu je perfektní :)

    OdpovědětVymazat
  6. U mě vede Dermacol, za tu cenu opravdu skvěle slouží.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, omlouvám se, že to je úplně mimo téma: chtěla jsem se tě ale zeptat, jak si vede tvoje pleť po vysazení antikoncepce? Pamatuji si, že jsi tehdy ve článku o HA psala o zhoršení, chci se tedy zeptat, jak dlouho po vysazení jsi a jaká je situace :) Já vysadila asi před dvěma týdny a se strachem čekám, co se bude dít... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, je to půl roku, co jsem vysadila. Pleť se mi zhoršila jenom trochu, měla jsem o pár pupínků více než obvykle, ale nyní už ji mám zase v perfektním stavu :) Jediné, co se od sepsání článku změnilo je úbytek na váze, s HA to nešlo a mohla jsem se snažit sebevíc, teď mám dole přes 5 kilo a to žiju pořád stejně.. :)

      Vymazat
  8. Na viacero od Pease som natrafila minule u nás v úplne maličkej drogérke a nevedela som sa rozhodnúť, či za to stoja. Asi pôjdem nejakú vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  9. Paese mají na parfums.cz Já mám tu illuminating a ta je trošku lepší..ještě stíny a zmatňující makeup..není to žádnej zázrak,ale za ty peníze jsem to chtěla zkusit.Akorát,jak píšeš,tvářenku jsem použila asi čtyřikrát a už tam je díra jako bych ji měla pět let:-D

    OdpovědětVymazat
  10. Tu Paese tvářenku mám taky a moc se mi líbí :) A mají na parfums.cz taky za 55,- Kč.

    A jak prosím nosíš ten Inglot, ještě na cesty..? Máš nějaký spešl obal..?

    Díky

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nosím ji jenom v tom umělohmotném obalu, jak je na fotce a v taštičce.. :)

      Vymazat
  11. Mám tu od Inglot a je boží jsem s ní spokojená :)

    style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. ta Paese na první pohled vypadá hezky, ale práší teda šíleně :-/

    OdpovědětVymazat
  13. S Inglotkou souhlasím, je fajn, až na to prášení, ale odstín mám pěkný, bohužel jem líná jít se podívat na číslo :D. Jinak jsem žádnou další neměla.

    OdpovědětVymazat
  14. all these shades look so pretty on you!

    OdpovědětVymazat
  15. Tvářenky z Inglotu mám tři a práší při používání syntetických štětců, ale když použiju štětec s přírodními vlákny, tak nepráší skoro vůbec.
    Maru

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)