středa 28. srpna 2013

Co všechno na sebe za den namažu?

Krásný den vám přeji!

Dnes jsem se rozhodla pro sestavení tohoto tagu, který momentálně po blozích koluje.. Zahlédla jsem ho u An a pak tuším, že ještě tak u třech dalších blogerek a opravdu mne zaujal.. Ale přiznám se, že jsem měla celkem obavy jej zkusit vytvořit sama, asi jsem tušila, co z toho vyjde.. :D Nakonec jsem sebrala odvahu, zamyslela se nad svojí denní rutinou a tady je výsledek.. A ne, nebudu poslouchat, že je toho hodně.. já to vím i bez vás :D Takže jdeme na to, jak a co na sebe za celý den namažu?


Ráno vstanu a opařím se čajem.. Ne, kecám :) První co po ránu udělám, když se vyhrabu z pelechu je čištění pleti (jo, kosmetický maniak se ve mě nezapře!), vezmu svojí aktuálně používanou pleťovou vodu značky Mixa (popř. tonikum nebo micelárku) a vyčistím nános krému z předchozího večera. Pak teprve následuje cesta na záchod a do koupelny :D Samozřejmě nechybí po snídani čištění zubů, takže to máme další věc - pastu na zuby, aktuálně moje oblíbená Optifresh od Oriflame. Poté následuje ranní aplikace Bioaquanolu, o kterém pro vás chystám delší a podrobnější článek - je to můj pomocník proti padání vlasů, aplikuje se dvakrát denně - takže ráno a večer. Pak už zbývá jenom denní krém na obličej, momentálně mi dělá společnost Dark Spot Corrector od Garnieru. To máme tedy čtyři kousky při ranní základní péči.


Po základní péči přichází na řadu dekorativní procedura.. Tady už je toho o něco více. Zvolila jsem věci k mému běžnému dennímu líčení, bez kterých se téměř nehnu :) V prvé řadě patlám bázi pod make-up Matt Control od Dermacolu, pak přichází make-up.. ten mi momentálně odstínově nejlépe sedí od Gabrielly Salvete. Pak přichází na řadu fixační pudr Dermacol, obočí stínuji paletkou E.L.F a pak se vrhám na oči. Na těch povětšinou skončí báze od Avonu, poté vybrané stíny z Undressed paletky, černá linka od L'oréalu a na řasy aktuálně nanáším Volume Million Lashes. Líčení dokončuji tvářenkou a rtěnkou či leskem. Spočítám-li tedy počet kousků k běžnému líčení, dostávám se na číslo 10.


Před oblečením přijde na řadu antiperspirant. Tady nedám dopustit na Rexonu Maximum Protection. Účes fixuji lakem na vlasy Taft a nezbývá mi nic jiného než nastříkat parfém - nejčastěji volím moji srdcovku City Rush od Avonu a většinou ještě tělo trochu postříkám tělovým sprejem se zlatými třpytkami Skin So Soft od Avonu. To máme další čtyři věcičky.


Pak je tu pár věcí, které nepoužívám denně, ale několikrát do týdne.. Mezi takové pomůcky patří odlakovač, lak na nehty (samozřejmě v různých barvách, tahle neonka je tu jako zástupce), top coat a maska na obličej, kterou si dopřávám 2x týdně.. Pak je tu ještě mýdlo, to je samozřejmě výjimka a používám jej denně, ba dokonce několikrát.. :D zařadit jsem ho někam musela, takže je tu, opět jsem tam dala zástupce.. mýdla se u nás doma střídají velmi často, nečekaně. Když se to tedy hezky sejde vše v jeden den, máme to dalších pět kousků..


A jdeme na každovečerní odličovací rutinu.. článek o péči o pleť se chystá, takže nyní jen tak letem světem. Nejdříve odličuji oči dvoufázovým odličovačem, momentálně je to odličovač Green Line, pak následuje odlíčení make-upu, které vyřídí Pure Camille odličovací mléko od Yves Rocher. Následuje dočištění pleťovou vodou, stejnou jako ráno - Mixa a na závěr si ještě dočistím pleť ve sprše a to buď nějakým čistícím gelem nebo aktuálně Peelingem od Garnier. To máme plus další tři (pleťovou vodu už jsem jednou počítala).


Následuje sprcha! Nesmí chybět sprchový gel či sprchová pěna, pak peelinguji nohy svým oblíbencem od Avonu, nechybí ani intimní gel a momentálně si ve sprše hoví i můj oblíbenec - Sprchové mléko do sprchy od Nivei.. můžete se těšit na článek tomuto pomocníkovi věnovaný. Po sprše tedy momentálně žádné krémování neprobíhá, ale normálně ano.. Nyní krémuji akorát nožičky, na které matlám krém Softening Lotion z Rossmanna. Přičítáme dalších pět produktů.


Nesmí chybět ani péče o vlasy. Opět si vlasy nemyji denně, ale obden.. i tak sem ale určitě patří. Článek tu byl nedávno (tady), já tedy dnes zmíním jenom to, co používám pravidelně. Samozřejmě je to šampon, nečekaně. Pak následuje většinou nějaká maska nebo bezoplachová péče - aktuální je u mě Expresní pěna od Gliss Kurr a nějaký olejíček na konečky (CHI, Biosilk nebo nyní L'oréal). To je víceméně vše, co na vlasy používám pravidelně. Plus tři!


A večer uzavírám svoji rutinu následovně: Opět na vlasy aplikuji Bioaquanol pro růst vlasů, poté následuje pleťový krém, u mě aktuálně boduje Vichy Idéalia.. Jak mi je značka Vichy nesympatická, tak tímto zázrakem si mě opravdu získala, o tom již brzy :) Pak už jenom nanést sérum na řasy Hyperstretch od Oriflame, balzám na rty (aktuálně Nivea) a na úplný závěr dne nanáším krém na ruce - dodělávám krém Crabtree&Evelyn... a tím matlání a patlání končím a jdu do postýlky :) Bioaquanol znovu počítat nebudu, takže to máme plus čtyři výrobky.

Tak si tak říkám, dělám já i něco jiného, než že o sebe pečuji..? :D Sečteno podtrženo, když se mi to všechno sejde s nehty, maskou na obličej a mytím vlasů, máme to hned 38 výrobků (a z toho 2 používám 2x denně)! Odečtu-li ty záležitosti, které nedělám každý den, ale do týdne jen několikrát, jsme na 31 výrobcích.. No vážení, je to děsivé a je mi z toho mírně nevolno.. A pak se mi divte, že mám takovou spotřebu.. :D :) 

A jak jste na tom vy? Psali jste článek na toto téma? Počítali jste si vaši spotřebu?

P.S. Ale zase to berte trochu s rezervou.. :)

24 komentářů:

  1. Jé mýdlo mě vůbec nenapadlo :D Takže 30 rovných :) A to jsem myslela, že ty toho budeš mít tak 40 minimálně :D
    Zlato, vážěn pomáhá ten Bioaquanol? U Evelin jsem četla, že je skvělý pro růst vlasů (kombinace obou), ale já potřebuju zastavit jen to padání. Nevím, jestli je to antikoncepcí nebo faktem, že jsem dlouho používala věci silikonama. Před nimi jsem padáním netrpěla a teď si z hlavy tahám chomáče...

    OdpovědětVymazat
  2. Ale ne, není to až tak hrozné... :)) Vždyť je to všechno nesmírně potřebné... ;)

    OdpovědětVymazat
  3. já ho mám sepsaný, ale ještě jsem to nenafotila... ale blížím se ke 30, většinu toho tvoří dekorativka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je parádní tag, snad se k němu taky dostanu :)

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Je toho dosť, ale nevidím tam asi nič zbytočné :D :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle je jeden z nejlepších TAGU :)Kdyby jsi měla chuť, tak omrkni můj blog, taky jsem si to tam sepsala:)
    http://somethingnewbyhelen.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já toho používám minimálně jsem strašně líná:/:D

    OdpovědětVymazat
  8. Předpokládám, že doma nemáš největší místnost obývák, ale koupelnu.:D

    OdpovědětVymazat
  9. No jako takhle když to člověk vidí pohromadě, tak toho je dost, ale nepřijde mi, že bys používala nějaký kraviny :-D Taky tenhle TAG musím udělat, ale nemůžu se nějak dostat k tomu, abych to všecko nafotila :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Bioaquanol jsem taky vyzkoušela: http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2012/07/aktivatory-vlasoveho-rustu-bioaquanol-u.html. Poprvé mi pomohl, ale později už ne. Mixa micelárku taky právě zkouším, nakonec jsem neodolala.

    OdpovědětVymazat
  11. No, já se úplně bojím to spočítat, ale mám takový pocit, že bych se dostala na to samé číslo co ty :D

    OdpovědětVymazat
  12. Já myslím,že u kosmetických blázínků jako jsme my,jde o naprosto běžné počty:-D

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, to je hodně moc produktů, to znám :D

    Lucy Enne

    OdpovědětVymazat
  14. No, řekla bych, že to máme dost podobné...Což mě celkem vyděsilo :D

    OdpovědětVymazat
  15. já to radši počítat nebudu, ale myslím, že jsme na tom podobně :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj :). moc hezký článek, popřemýšlím, jestli ho také nenapsat, mohlo by to být zajímavé :D.. vůbec si neuvědomuju, kolik toho používám, ale myslím si, že na tom budeme velmi podobně :)

    nikkiroses.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Já okolo 18 myslím, většina blogerek toho používá šíleně moc, nestačím se divit:D

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji vám všem za komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ono se to sice nezdá, ale podle mě, to bude u většiny slečen/dam velmi podobné... Možná si to taky jednou spočítám, ale upřímně, docela se toho děsím :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Ten Bioaquanol ma zaujíma, strašne mi začali teraz koncom leta padať vlasy, ale neskutočne... Takže sa teším na článok :) inak to sprchové mlieko nivea... dostala som od nich vzorky dve a ako som si myslela že to je blbosť, tak sa mi to celkom páčilo :)
    Inak si toho dávam teda väčšinou menej ako ty :D hlavne čo sa týka dekoratívky.

    OdpovědětVymazat
  21. já jsem napočítala rovných 30(málem jsem ale zapomněla na sprcháč:D haha taková důležitá věc a já na ni zapomenu :D), takže mi Tvých 38 tak hrozných nepřijde. :)

    OdpovědětVymazat
  22. ahojky zaujal mě ten krém od garnieru je na mastnou pleť ? nebo aspoň na smíšenou ? :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)