pátek 5. července 2013

Lehký rozjasňující make-up Pure Light - Yves Rocher.

Pěkný páteční večer!

Málem bych vám zapomněla napsat o tomto make-upu. Jedná se o Lehký rozjasňující make-up Pure Light od Yves Rocher a používám jej od té doby, co jsem ho v SB objevila. Je to vzorek v malém, praktickém balení a tak jsem jej zkoušela a zkoušela a pořád ještě zkouším, až do dneška. Mám pocit, že už ho mnoho nezbývá a tak vám o něm dnes sepíšu pár slov.

 
Oficiální popis: Make-up obsahuje výtažek z rýže, který zlepšuje buněčné dýchání pleti. Díky tomuto make-upu postupně získává vaše pleť vitalitu a jas, je pružnější a jasnější. Svěží a vzdušné složení s hydratačními účinky se snadno a rovnoměrně aplikuje. Pleť se cítí "maximálně pohodlně", neboť make-up má efekt "nahého líčení" s bezchybným, avšak přirozeným krytím. Nerovnosti pleti jsou skryty a odstín pleti je sjednocený.




Balení hodnotit nebudu, protože se jedná o 7ml vzorek a netuším, jestli se dá někde volně sehnat. Každopádně se mi líbí, že i ten vzorek obsahuje takový ten zúžený konec, kterým vám hned nevyleze půlka obsahu tubičky :) To ale nezabrání tomuto make-upu v tom, aby vytekl kdy se mu zachce. Jeho konzistence je totiž opravdu hodně tekutá. Nemusím tubu ani nějak výrazně mačkat a make-up prostě vyteče, musí se na něho opravdu velmi opatrně, jinak to dopadá špatně, věřte mi. :D Make-up přišel v odstínu 200 Teint Clair, což je snad druhý nejsvětlejší odstín a skvěle mi teď přes léto sedí. V zimě by na mne byl asi o chlup tmavší, ale nyní už mám tváře a čelo opálené, takže skvěle sedí. Make-up se díky jeho řidší konzistenci hezky roztírá, nehrudkovatí, nelepí a rychle se vstřebává. Snad asi hned řeknu, že je to make-up celkem vhodný na léto. On totiž krásně pleť sjednotí, rozjasní, nevytváří pocit masky, póry nějak nezvýrazňuje ani pleť nezatěžuje (téměř nevíte, že nějaký make-up máte). ALE musíte počítat s tím, že vůbec nic nezakryje. Jeho krycí schopnosti jsou opravdu velmi slabé, což určitě vidíte i na fotce. Je to spíše tónovák, který vám pleť sjednotí a slouží spíše pro dobrý pocit, než-li jako make-up, kterým byste něco schovali. Musím říci, že velmi mile mne překvapila jeho výdrž. V běžném dni, kdy teploty nejsou přímo tropické, jsem jej měla na obličeji celý den, zafixovaný pouze fixačním transparentním pudrem a mastnější t-zónu přepudrovanou matujícím pudrem (po aplikaci make-upu se trochu lesknu). Ale zpět k výdrži, večer ho opravdu odličuji hodně, ani se nijak výrazně nesléval. Zkoušela jsem jej i v těch mega tropech, tam se mi teda po nějaké době slil a hlavně mi celkem zanesl póry, takže se objevilo během následujících dní několik pupínků. Ale myslím, že těch třicet stupňů by nebyl problém jenom pro tento make-up. Poslední, co bych ráda zmínila, je (nejspíš) absence jakéhokoliv SPF. Ať jsem jakkoliv hledala, nikde jsem se o tom nic nedočetla, tudíž jsem usoudila, že asi žádný faktor nemá, což zase na léto není nejlepší..


Sečteno podrženo: Make-up není špatný, na letní období se mi zdá svými vlastnostmi vhodný, v zimě by u mne asi úplně neobstál. Jenže absence SPF je pro léto zase nevhodná. Tak já vám tedy nevím, je asi dobrý na léto pro zamračené dny :) Já to tedy moc neřešila, to se přiznám, používala jsem jej v posledním měsíci téměř pořád. Pleť vypadala přirozeně a nebyla tak zatížená. Jako nemůžu říci, že by byl špatný, sice mám raději krycí make-upy, ale na léto jsem schopná přežít i menší krytí, bohužel však nepřekousnu jeho cenu, která je na "tónovací krém" vydávající se za make-up celkem vysoká :)

Make-up je k sehnání ve 30 ml balení za 329 Kč a to buď v YR obchodě nebo tady.

Co vy a tento make-up? Máte s ním zkušenosti? Používáte přes léto make-upy?

12 komentářů:

  1. A na mě je zas moc tmavý jako ostatní make-upy :D

    OdpovědětVymazat
  2. Teda,je to absolutní šmejd,za tak hříšný peníze! Make up k ničemu ,k tonovánípleti nechci make up za 329Kc přece :D

    OdpovědětVymazat
  3. taky si myslím, že pro tyhle účely by stačila třeba hydatační gabriella:))

    OdpovědětVymazat
  4. Priserne kryti! Dopotrebuju a zapomenu.

    OdpovědětVymazat
  5. Mně tenhle přijde fakt předraženej... Naopak ten jejich Fluidní mám moc ráda, kryje dobře a přitom nedělá efekt masky. Vydrží mi téměř celý den. Jen má občas tendenci zvýrazňovat šupinky na pleti nebo jemné chloupky, takže se musí pořádně rozetřít a zapracovat do pleti. Odstín Beige 100 Teint tré claire, je jediný světlý odstín se žlutým podtonem, co znám a vyhovuje mi. Ty ostatní drogérkové mají podton do růžova nebo do oranžova, což je mi k ničemu :D

    OdpovědětVymazat
  6. obal má pěkný, ale jinak je hroznej plus ta cena :/

    OdpovědětVymazat
  7. Zkušenosti s ním teda nemám a podle tvých slov asi ani nikdy mít nebudu (jedině, že bych ho dostala :)). Přes léto používám make-up jedině, když chci mít hezkou pleť bez začervenání, jinak používám třeba jen korektor.

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem se o něj v obchodě zajímala, ale na obale chybí složení a prodavačky ho nedokázaly nikde zjistit. Naprosto neprofesionální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? No tak to je teda dost na nic, když ani prodavačky to nedokáží zjistit :-/

      Vymazat
  9. tak jsem si ho dneska zkusila, protože už jsem se na něj trochu opálila a jsem teda dost zklamaná, je tekutý až moc, a to mám radši tekutější, a mám pocit, že na obličeji naprosto nic nemám, protože vůbec nic nezakryl :(

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím. Na tuhle recenzi a diskuzi jsem narazila úplně náhodou při hledání obrázku, ale nedá mi to a musím přidat vlastní názor :-) Tenhle make-up jsem si koupila před pár dny jsem s ním NAPROSTO MAXIMÁLNĚ SPOKOJENÁ. Mají odstín, který mi perfektně sedí (Beige Teint clair - druhý nejsvětlejší béžový), není do růžova nebo oranžova, jako u jiných make-upů. Make-upy mi obecně nadělají na pleti hroznou paseku, protože mám hodně specifický typ pleti - smíšenou s akné, ale už s prvními vráskami. Navíc mám "broskvovou" pleť s jemnými světlými chloupky. Make-upy mi buď způsobují tvorbu pupínků, zvýrazní chloupky, nebo se slijou do linek ve vráskách. Tenhle jediný nedělá ani jedno. Fakt je, že nekryje uplně bezchybně, ale to fakt nepotřebuju - nemám ráda ten pocit, když se podívám do zrcadla a připadám si, jako kdybych měla na tváři připlácnutou cizí fotku :-D Na denní používání je tenhle make-up skvělý, je to dobrá alternativa k BB krémům. Cena může na první pohled vypadat vysoká, ale odpovídá kvalitě (tzn. vydrží celý den, neucpává póry, nedělá pupínky ani černé tečky atd.).

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)