sobota 13. července 2013

Chloupky pryč! Aneb o depilačním krému.

Pěkný sobotní podvečer!

Tentokrát zase něco trochu jiného, ráda bych vám totiž popovídala o Depilačním krému Bikini Line od Avonu, který jsem si před nějakým časem kupovala. Nejdříve vám musím říci, proč jsem si ho vlastně koupila. Je to už několik let, co jsem depilační krémy používala celkem pravidelně, tuším že to bylo tak v sedmnácti/osmnácti letech. Používala jsem je zejména proto, že v oblastí třísel jsem měla problémy s pupínky a podrážděnou pokožkou, které jsem měla po holení žiletkou. Pak jsem se nějak k žiletkám zase vrátila, ale když jsem před nedávnem viděla v katalogu tuhle věcičku za příjemnou cenu, rozhodla jsem se to na léto znovu vyzkoušet..



Oficiální popis: Depilační krém Bikini Line obsahuje oleje z voďankovce. Vhodný pro citlivou pokožku v oblasti třísel. Odstraňuje chloupky již za 2,5 minuty. Super jemné složení bezbolestně odstraňuje chloupky v oblasti bikin a dodává pokožce sametovou hebkost a jemnost.

Použití:
Naneste silnou vrstvu přípravku na místa, kde chcete chloupky odstranit. Krém nevtírejte do pokožky. Po 2,5 minutách vyzkoušejte na malé části pokožky, zda lze chloupky jednoduše odstranit. V případě potřeby ponechte krém působit delší dobu, nikdy však nepřekračujte celkovou dobu působení 8 minut. Máte-li silné nebo tvrdé chloupky, před nanesením přípravku místo důkladně několik minut oplachujte vlažnou vodou a poté dobře osušte. Odstraňujte vlhkou houbičkou a poté důkladně místo opláchněte vlažnou vodou. Po depilaci pokožku nedrhněte ani nepoužívejte mýdlo.



Balení krému je fajn, krabička obsahuje kromě tuby s krémem (75 ml) ještě špachtli a vcelku podrobný příbalový leták. Krém je v klasické tubě s víčkem, jako tomu bývá u většiny depilačních krémů, je to tedy trochu na nic, protože ke konci se krém musí z tuby různě dolovat. Konzistencí je to trochu tužší krém, je bílé barvy a silné parfemace. Nevím, zda jste někdy očichávali depilační krémy, ale všechny smrdí stejně. Jen nevím, jak vám tu parfemaci popsat. Je to takový čpící chemický smrad, co nelze blíže identifikovat :) Krém jsem zkoušela jak na oblasti třísel, tak na podpaží, obojí mělo efekt stejný. Nanášela jsem opravdu silnou vrstvu na předem opláchnutou pokožku. I tak ale 2,5 minuty působení v žádném případě nestačily. Ba ani 3 minuty a 5 minut. První aplikaci jsem to nechala přesně podle návodu - 2,5 minuty a nic. Snad všechny chloupky zůstaly na svém místě. Pokus č. 2 o pár dní později byl cca 5 minut a fungovalo to napůl, půlku chloupků se mi podařilo odstranit, ale půlka na místě zbyla. Při třetí aplikaci jsem s tím cavyky nedělala a nechala jsem krém působit rovnou 8 minut. To jediné zabralo a tak se mi zdárně podařilo dílo dokončit a chloupky odstranit. Půlka krému tedy přišla vniveč při pokusech s dobou trvání. 2,5 minuty vám tedy na odstranění tvrdších chloupků v žádném případě nestačí. Ta doba působení je mínusem všech depilačních krémů a od jejich používání mne celkem odrazuje. Nevím co mám v koupelně deset minut dělat s namazaným podpažím nebo třísly :D Jinak při ani po aplikaci krému se žádné potíže nedostavily. Při době působení se pokožka jakoby mírně zahřála, ale hned po opláchnutí to zmizelo. Žádné zarudnutí, fleky, vyrážka nebo něco podobného se nekonalo, ale doporučuji krém před prvním použitím vyzkoušet alespoň na ruce, zda na něj vaše pokožka špatně nereaguje. Krém se mi z pokožky dařilo odstranit celkem dobře, ale na odstranění chloupků je tedy třeba použít škrabku, jen houbičkou bych to asi neodstranila.. Na rukou pak chvíli zůstává ta odporná parfemace. Chloupky dorůstají asi stejně rychle jako po použití holítek, aplikovala jsem minimálně 1x týdně (nevím proč, ale "za mlada" mi přišlo, že krém chloupky odstraní na déle než žiletka). Celé balení (75 ml) mi stačilo na cca 2 měsíce používání (používala jsem jej na "spodek" a asi 2x i na podpaží).



Nemůžu tedy říci, že by byl krém špatný, i když některé informace (především týkající se doby působení) jsou zavádějící, ale zase se pěkně vrátím k žiletkám. Je to prostě daleko jednodušší, rychlejší a pro mě snesitelnější. Ale věřím, že někomu depilační krém dobře poslouží.

Krém mají klasicky v katalogu Avon, 75 ml stojí 99 Kč. Ale tuším, že jsem jej měla v nějaké akci ještě o něco levněji (89 nebo 79 Kč).

Co vy a depilační krémy? Používáte?

22 komentářů:

  1. Já používám klasické holítka, ale už jsem se par krát po tom dívala v katalogu. Po tvé recenzi se někdy rozhodnu a také to vyzkouším:).

    OdpovědětVymazat
  2. Mívala jsem Veet, 2x a spokojená jsem enbyla. Smrdí to jak čpavek, má to zvláštní mazlavou konzistenci, stříbrný prstýnek po tom zčerná (jo na to fakt bacha :D) a nechat jsem to musela na nohou 10 minut. Efekt stejný je u holítka, jen to trvá 10 x déle. A bylo to plný samých chemických mňamek, takže to mít na nožkách tak dlouho, mě vážně nelákalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Jinak zčernalé prstýnky jdou úplně jednoduše vyčistit zubní pastou. Vlastně cokoliv stříbrného ba dokonce i zlatého.

      Hanka

      Vymazat
  3. Nevím nikdy mě tohle nějak neoslovilo já tomu prostě nevěřím koupila jsem si nějakou depilační pěnu bylo to na bázi balzámu mělo se to nějak nanést poté taky pár minut působit a vlažnou vodou spláchnout žádný efekt chlupy se ani nehly :))

    OdpovědětVymazat
  4. s tříslama chodím na depilaci do Yves Rocher, žiletka mi dělá bolestivou paseku. občas použiju Veet na podpaží, ale taky nikdy nevím, co mám dělat v mezičase, tři minuty fakt nestačí. a smrdí stejně :D

    OdpovědětVymazat
  5. depilační krémy jsem zkoušela několikrát, ale nebyla jsem po použití ani o chloupek chudší :D

    Jinak k tubě - viděla jsem to někde v dámském časopise jako tip, jak ušetřit, když tubu (ať už od krému nebo zubní pasty) rozstřihneš, tak se snadněji dostaneš ke zbytku obsahu :) Nedělám to úplně vždy, jen u produktů, které mám hodně ráda, ale většinou mě překvapí, kolik bych toho jinak vyhodila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě, já to tak taky dělám :) ale jak píšeš, spíš u produktů, které mám hodně ráda :D

      Vymazat
  6. Ahoj,podle mě jsou tyhle krémy na prd :D Jako nápad by to byl fajn,ale praxe mi přijde horší :( přesně jak říkáš - nikdy nestačí doba uvedená na obalu a stejně jsem nikdy nestáhla všechny chloupky a musela použít ještě žiletku...Barča

    OdpovědětVymazat
  7. No, pár let zpět jsem nějakej depilační krém taky vyzkoušela, ale chlupy zůstaly všechny :-D Možná jiná značka, možná jsem to měla nechat dýl působit, možná...každopádně mě to neoslovilo. Šestým rokem používám epilátor, na co si s nim netroufnu (hlavně podpaží) beru žiletkou. Žiletka samotná mi ale nestačí, jsem taková malá opička, takže i kdybych se holila dvakrát denně, tak pořád špatný :-D Aja

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám vyzkoušený jen ten od Veet, ale těžko přetěžko se nutím ho aspoň dopoužívat. Tohle asi není nic pro mě, jsem na to moc líná či co. Do podpaží to vůbec nemá cenu (stát víc než 5 minut s rukama od těla? A co mám celou tu dobu dělat? :D) a na chloupky na nohou to moc nefunguje. Navíc vážně smrdí... Asi raději zůstanu u žiletek... :)

    OdpovědětVymazat
  9. depilační krém jsem ještě nikdy nezkoušela a ani mě po pravdě moc nelákají:) jsem asi na jejich proces moc líná:-D takže asi zůstanu u žiletek:)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj:) Pěkná recenze :) Já mám taky problémy s pupínky v oblasti třísel po holení žiletkou. A chtěla bych se zeptat, jestli nevíš o nečem, čím bych se jich zbavila. Pomohlo ti něco ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky! No úplně jsem se jich nezbavila nikdy, přes léto to bývá ještě horší, ale po každém holení se mažu chladivým hojivým gelem a zdá se mi, že to celkem pomáhá.. prodávají se i různé krémy a mléka po holení, tak bych to zkusila ;)

      Vymazat
    2. já s tím mám taky problémy a pomáhá mi na to obyčejný dětský zásyp ;) po holení třísla pořádně vysuším, zasypu a pupínků je hned o polovinu méně ;)

      Vymazat
    3. Taky dobré řešení, děkuji za tip, Lado :)

      Vymazat
  11. zaujímavý článok :)

    Bola by som rada, keby si navštívila môj blog. Môžeš sa stať i mojou followerkou, čo by som sa veľmi potešila :)

    http://bonieblue.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Ja ho pouzivala na nohdy. Tam stacil tak 3 min a slo to dolu. Akorat pak teda dostat dolu ten krem bylo horsi. Jenze to bylo cca pred 3 lety a dneska s tou vybavou v koupelne bych si asi poradila jinak :D.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc děkuji za recenzi. Po depilačních krémech jsem pokukovala, ale alespoň teď už vím, že pro mě by to cenu nemělo. Když jsem byla v pubertě, cca před 15ti lety, moje mamka s těmito různými přípravky experimentovala, ale vždycky byla potom hrozně naštvaná, takže se za tu dobu asi nic moc nezměnilo. Jo a ten chemický zápach jako bych cítila teď před sebou :D Pořídila si i ten epilační strojek a ten ležel potom jen ve skříni nevyužitý. Já se celou dobu holím žiletkami a už jsem z toho trochu nešťastná. Co tohle, máte některá vyzkoušeno laserovou epilaci?

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj no taky používám žiletku na holení, a jsem docela spokojená minulý rok jsem byla na takovém odstranění, nebo depilaci. Před létem a pak jsem měla na skoro 2 mesice klid, uvažuji že letos před létem si zajdu zase.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je na léto ideálka, zajít před a pak mít klid :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)