pátek 19. července 2013

Challenge: Nivea vs. Rexona.

Pěkný podvečer!

Dnes přináším článek o dvou antiperspirantech, které jsem v posledních měsících testovala. Myslím, že neexistuje vhodnější doba na článek o antiperspirantech, než když venku panují tropy :) Sepsala jsem jej trochu jinak než obvykle, pojala jsem to jako tzv. challenge nebo-li souboj dvou antiperspirantů. V posledních měsících jsem testovala oba najednou, pěkně jsem je střídala, testovala v zátěžových podmínkách a dnes přináším výsledky. Jen na úvod snad řeknu, že se potím tak nějak normálně, ani moc, ale ani ne málo. Dosud jsem nenarazila na antiperspirant, který by u mě pocení úplně zabránil a často jsem se nevyhnula propoceným tričkům v podpaží..



Nivea Stress Protect - Tuhý antiperspirant

Co slibuje: Extra ochrana proti pocení ve stresových situacích - v tom pomáhají aktivní látky StressProtect a zinkový komplex. Slibuje péči a ochranu na 48 hodin. Bez alkoholu a barviv.




Klasicky bílý tuhý deodorant, který se aplikuje na den. Vysouvá se klasicky dole pomocí kolečka. Parfemace je stejná (nebo hodně podobná) dalším Nivea antiperspirantům (měla jsem tuším Niveu Black&White), přijde mi trochu silná a dvakrát ji nemusím, hlavně je cítit i po natření a postupně jak se potím, tak se navíc uvolňuje. Po aplikaci deodorant není moc vidět, ale po nějaké době se začnou tvořit v podpaží bílé hrudky a pozor při oblékání, zanechává bílé skvrny. Co se týče štípání, pupínků či jiných problémů, žádné se v tomto případě nedostavily.

Běžně dostupný v drogériích, cenově se pohybuje do 100 Kč za 40 ml.


Rexona Women Maximum Protection - 48h antiperspirační krém 

Co slibuje: Díky svému unikátnímu složení zaručuje 2x účinnější ochranu v porovnání s běžným antiperspirantem Rexona ve spreji a chrání vás i ve chvíli, kdy se potíte nadměrně nebo vám běžné antiperspiranty nezabírají.




Použití: Pro dosažení maximálního účinku aplikujte do podpaží před spaním. Během odpočinku jsou totiž kanálky nejméně aktivní a složka TRIsolid tak může lépe proniknout do pokožky a zajistit tak silnou ochranu proti pocení během následujícího dne. Antiperspirant Rexona Maximum Protection však můžete používat i ráno a je účinný i pokud se vysprchujete.

Jedná se o krémový antiperspirant, který se vytlačuje opět kolečkem a vylézá dírkami na vrchu (viz fotka). Tady mám problém s tím, že některé dírky, kterými krém vylézá, mám ucpané. Nevím čím to je, ale z některých mi krém lezl nerovnoměrně už od samého začátku. Parfemace je jemnější a podstatně příjemnější než u Nivei, je tedy cítit  i po nanesení a na celkem dlouhou dobu, ale nevadí mi. Krém je chvíli po natření bílý (hrozí tedy jeho otření do trička), ale rychle se vstřebává a zanechává podpaží suché (pak už se otření bát nemusíte). Víceméně není poté vůbec vidět. Podle návodu se má aplikovat na noc, což se přiznám, že většinou nedělám. Sice se samozřejmě potím i v noci a píše se, že přes noc zajistí největší účinek, ale nechci na noc zatěžovat své podpaží takovým silákem a navíc na to jaksi zapomínám :) aplikuji jej tedy většinou jenom ráno, jako obvykle. A musím podotknout, že to úplně stačí, účinky mi přišly téměř stejné, ať jsem jej aplikovala kdykoliv, možná při aplikaci večer to bylo o chloupek (ale malý!) lepší. Poznamenat ještě musím, že mne antiperspirant nijak neštípal a nezpůsoboval mi žádné problémy, cítím se s ním opravdu skvěle.

K sehnání běžně v drogériích, cena se pohybuje v rozmezí 100 - 150 Kč. Téměř totožný antiperspirant nabízí také Dove (vyrábí je oba Unilever), který je o pár korun dražší. V prodeji jsou též varianty pro muže (kterou plánuji vyzkoušet na příteli).

Výsledky testování:


Zátěžový test č. 1 - běžný školní, pracovní den (teď beru opravdu ty fyzicky nenáročné práce)

Nivea - ráno před odchodem ji aplikuji a už po pár minutách začínám v podpaží pociťovat vlhko, zápach žádný cítit není, za to je silně cítit parfemace antiperspirantu. V podpaží zůstává vlhko po celý den.

Rexona - ráno jej před odchodem aplikuji, po celý den nevím o tom, že bych se potila. Podpaží je naprosto suché, bez zápachu a bez nepříjemného pocitu v podpaží.

Zátěžový test č. 2. - stresová situace (v mém případě těžké zkoušky)

Nivea - antiperspirant má chránit ve stresových situacích, takže tohle je jeho chvíle! Bohužel přichází ohromné zklamání, antiperspirant to vůbec nezvládá. Už když dorazím do školy, v podpaží mám nebezpečně vlhko. Po dalších několika hodinách nervů je cítit nejen parfemace antiperspirantu, ale také zápach potu a tričko můžu ždímat. Tady Nivea absolutně selhává.

Rexona - byla jsem zvědavá, jak tuto situaci zvládne a musím říci, že se s ní popral celkem úspěšně. Sice ne 100% a trochu jsem se zapotila a v podpaží vlhko cítila, ale opravdu minimální, oproti kolegovi. Takže ano, sáhnu po něm i ve stresu.

Zátěžový test č. 3. - pohybové aktivity a pořádné zapocení

Nivea - tak tady to nemá bohužel vůbec cenu. Za chvíli cítím v podpaží potopu a smrdím...

Rexona - překvapení roku, protože v podpaží mám téměř sucho. A to fakt nekecám, on prostě funguje! Mám úplně propocené tričko, čůrky potu mi tečou po zádech, ale podpaží mám úplně svěží, jenom s opravdu mírným vlhkem. Zápach se žádný nešíří a já si opravdu vrním blahem, tohle je přesně to, co jsem potřebovala :D


Závěr: Za mě stoprocentně vítězí Rexona. Nikdy jsem nenarazila na deodorant, který by mne úplně ubránil před pocením při sportu či ve stresu, ale tenhle se mému vysněnému opravdu blíží. Dle mého zajímavá novinka na trhu a konečně si budou moci odpočinout i ti, které trápí výraznější pocení.. Co jsem slyšela, tak je prý skoro tak účinný jako Driclor, ovšem oproti němu je podstatně šetrnější.

Jinak hodně se mluví o aluminiu, který prý údajně škodí. Obsahují ho oba antiperspiranty a co jsem se kde dočetla, tak je zpravidla obsažen ve VŠECH antiperspirantech, protože právě tato složka je dělá účinné.. Jelikož je obsažena v obou mnou používaných, je celkem jedno, který si vyberu, ani s jedním si výrazně nepolepším ani nepohorším.. :) Ale pokud se tomu snažíte vyhnout, tohle nebude nic pro vás!

Co vy a antiperspiranty? Který pomáhá vám? Zkoušeli jste nějaký z těchto dvou?

Edit: Po půl roce používání  jsem si všimla jednoho nepříjemného vedlejšího účinku Rexony a tím je likvidování tmavých triček.. V oblasti podpaží zůstávají na tričkách velké bílé fleky, které nejdou doprat.. achjo, tak co teď s tím? Přece všechny černá trička (převážná většina mého šatníku) nevyhodím..? Takže pozor na to! ;) Další věc, které jsem si všimla je postupné snižování účinku.. zdá se mi, že si na toho siláka mé podpaží zvyklo a nezůstává tak úžasně suché jako na začátku používání Rexony.. achjo!

28 komentářů:

  1. Tahle Rexona je boží. Sice v těhle teplech úplně suché podpaží nemám, ale díky ní je to o hoooodně lepší. Teď testuji Dove, ale na Rexonu nemá.

    OdpovědětVymazat
  2. O aluminiu kolují různé názory. Gynekoložka mi tvrdila, že není prokázáno, že by mělo negativní vliv na zdraví. Naopak jsem četla studii od vědců (doporučuji přečíst Dobu jedovou), kteří tvrdí, že může přispívat k rakovině prsu. Já osobně se antiper. s aluminiem vyhýbám a spreje zásadně nepoužívám. Alumin.soli uspávají potní žlázy, což je samo o sobě nepřirozené. Nejde samozřejmě jenom o aluminium, ale také o další látky, které do těla nebo na tělo přijímáme.

    Nedávno jsi tu měla zajímavý článek o antikoncepci, o které také panují různorodé názory. Proto si myslím, že je dobré přemýšlet i o tom, co přijímáme do těla za škodlivé látky (silikony, parabeny,...atd.) a v kosmetice si pečlivě vybírat (což s sebou obvykle nese nutnost připlatit si za opravdu kvalitní produkty:/ )

    OdpovědětVymazat
  3. Ten od Nivei mám. V první řadě mě překvapilo, že máš na něm "vyražené Nivea". Na mém nebylo nic! :D A jinak souhlasím. Tenhle antiperspirant je uplně k ničemu. Na tuhle Rexonu vidím samou chválu. Nivea poletí do koše a pořídím si tento! Tak! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska jsem si koupila tuhou Niveu (pearl & beauty) za 60Kč. Má příjemnější vůni než stess protect. Nikdy jsem ještě tuhý deodorant neměla, tak uvidím. Určitě bude o ni článek na blogu. ;)
    http://set-thefashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za tuto recenzi. Antiperspiranty u mě fungují pouze co se zamezení nežádoucího zápachu týče, ale mokré fleky na tričkách mám už po několika minutách :/ A to je mi opravdu nepříjemné. Začala jsem uvažovat o Dricloru... Takhle ještě zkusím tu Rexonu a budu věřit, že konečně budu mít trička bez fleků ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Prej: "Smrdím" :D Ty seš úžasná ;) Jinak já na Rexonu taky nedám dopustit, je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  7. tu rexonu by som chcela skúsiť !! :)

    OdpovědětVymazat
  8. O Rexone som pisala aj ja a bola som aj stale som spokojna.Este lepsie vysledky som videla na testovani panskej verzie na priatelovi, ktory sa poti viac nez ja. Musim povedat,ze ja ju pouzivam na noc a vyhovuje mi ti viac, ze podpazusie je uz rano suche. V poslednej dobe vsak citam na nu same negativne recenzie, tak som prekvapena

    OdpovědětVymazat
  9. Mám rexonu,je to muj prvni tuhy deo,vzdy pouzivam spreje,prijde mi to ygienictejsi nez se patlat necim v podpazi,navim mám i po rexone bile stopy i po zaschnuti a pokozku vysusenou,ne ze se nepotim,ale vysusenou kuzi,nevím jeste ji dam sanci,ale zatim jsem na rozpacích

    OdpovědětVymazat
  10. Mně nic než Driclor nepomůže, ale asi tu Rexonu zkusím, přece jen to možná bude menší zlo.

    OdpovědětVymazat
  11. A jakej mate nazor n gliklor? protoze me pomaha,ale zase kamaradka rikala ze ten pot stejne musi jit ven a najde si jinou cestu,takze ona se zacala neuveritelne potit na zadech,druhe se poti hrozne nohy,tak nevim

    OdpovědětVymazat
  12. Miluju tu Rexonu! Mám ji ve variantě Sensitive a je boží!

    OdpovědětVymazat
  13. Rexona je super, alespoň když se s ní spotím nesmrdím. A při malé aktivitě se s ní nepotím.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám tuto Rexonu a jsem s ní max spokojená.

    OdpovědětVymazat
  15. Tuto Rexonu používám skoro každý den, v těchto parnech je vlastně nezbytností :))
    Nemohu si ji vynachválit ;))

    OdpovědětVymazat
  16. Rexonu mám doma a jsem na ni zvědavá. Jestli je opravdu tak účinná, tak asi přestanu používat deodoranty ve spreji.
    Jinak co se týče aluminia, tak jsem na toto téma četla různé názory a vzhledem k tomu, že se bohužel rakovina prsu vyskytla u mé hodně blízké osoby, tak vím, že aluminium může malinko přispět, ale rozhodně to není hlavní příčina rakoviny...
    Podle mě to chce deodorant večer smýt, protože spíš než rakovina, hrozíucpání lymfatických uzlin a tvorba nepříjemných boulí...

    OdpovědětVymazat
  17. Tú niveu mám, je fajn, ale nie je to nič extra, plánujem si kúpiť rexonu :)

    http://sweetletty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  18. děkuji, skvělá recenze, tohle jsem přesně potřebovala :) já se potím dost, právě když se dostanu i do lehkého stresu. A nad tou rexonou jsem uvažovala, tak teď už vím, že do ní půjdu a vyzkouším jí :)

    OdpovědětVymazat
  19. měla jsem oba, u Stress protectu jsem se potila, jako kdybych nic neměla, Rexona je trochu lepší, ale taky moc nepomáhá a to ji poctivě mažu i každou noc... ale mě nepomáhá ani Driclor a potím se fakt hodně, ale naštěstí absolutně bez zápachu. naštěstí mám nejradši černou barvu, takže to není vidět :D

    OdpovědětVymazat
  20. Tu Rexonu jsem teďka dostala od mamky, tak jsem zvědavá, každopádně se na ni těším už jen kvůli tvojí recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahojky,když jsem poprvé viděla reklamu na tuhle Rexonu,říkala jsem si,že je to akorát další reklamní masáž.Navíc jsem vždycky dávala přednost antiperspirantům ve spreji.Pak jsem ji ale našla v Senzaboxu a už ji nevyměním.Nevěřila jsem tomu,ale vážně funguje bezvadně.Navíc příjemně jemně svěže voní.Přítel dostal variantu pro muže a prošla zátěžovou zkouškou v práci.Říkal,že nikdy mu žádný antiperspirant tak nezabíral.Až dojde,určitě koupím znovu! :))Barča

    OdpovědětVymazat
  22. Nad rexonou uvažuju už hodně dlouho, ale ta cena mě odrazovala. Ale jak jsem si přečetla tvůj názor, opravdu se vyplatí:) Takže do něj musím jít!:)

    OdpovědětVymazat
  23. Názor na Rexonu mě zaujal, asi si ji pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  24. Taky jsem s rexonou dělala zátěžový test :D ale bohužel u mne tebe neobstála. viz. článek http://vanessa149.blogspot.cz/2013/12/recenze-rexona-maximum-protection.html

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)