úterý 18. června 2013

TAG: Nežiju jen make-upem.

Pěkný úterní podvečer!

Dnes si odpočineme od kosmetiky. A to úplně. Dlouho tu nebyl žádný TAG. Já se přiznám, že mne jich většina nechává celkem chladnou, ale tenhle, který do českého blogového rybníčku přinesla Plum, se mi opravdu zalíbil. Myslím, že z toho tagu jasně vyplývá, že i my blogerky jsme normální ženské (holky), které mají i jiné záliby, než-li blog.. Ač je blog jedním z mých největších a nejmilovanějších koníčků, rozhodně není jediný a není to pro mne nejdůležitější věc v mém životě.. Blogování mě hrozně baví a naplňuje mě to, ale jsem si jistá, že jednou přijde čas, kdy mu řeknu sbohem. I když doufám, že to bude za dlouho :)

Tak tu jest deset otázek ze zcela jiného, než kosmetického soudku. Doplněno o fotky ze soukromého alba :)


1. Koukáš na televizi? Jaký je tvůj oblíbený pořad, případně seriál?

Dříve jsem na televizi koukala dost, ale dneska už jen minimálně, není čas. V poslední době jsem sice zapínala telku denně na seriál Ve znamení raka, ale jelikož už skončil, dostane se na ní jenom každý pondělní večer (Grimm) a každou neděli (American Horror Story). Jinak koukám spíše na filmy a seriály na notebooku. Jak víte, tak jsem dost seriálový maniak a sleduji toho mraky, takže vypisovat vše, jsme tu asi do zítřka :) Každopádně můžu vyjmenovat alespoň ty, které momentálně sleduji (nebo v nejbližších dnech sledovat budu) - Pretty Little Liars, Dexter, True Blood, Once upon a time, Elementary a výše zmíněné..

2. Vaříš? Jaké je tvé nejoblíbenější hlavní jídlo a dezert?

Musím se přiznat, že nevařím. Ne že bych to nezvládla, ale většinou mě to nebaví. A když už mám jednou za uherskej rok chuť vařit, tak buď na to není čas nebo ingredience :D Takže ne, v kuchyni se moc často nevyskytuji. Nejoblíbenějším jídlem jsou těstoviny v čele se špagetami. Po těch se můžu utlouct, miluji je na jakýkoliv způsob. A dezert ani nevím, na sladké moc nejsem.

Poznáváte mě? :)
3. Vysněné povolání?

Vždycky jsem chtěla být spisovatelkou. Chtěla jsem jí být už jako dítě a tak nějak mi tenhle sen zůstal.. :) jen mít k tomu vlohy.

4. Ovládáš nějaký cizí jazyk? Jakým jazykem by ses chtěla dorozumět?

Jestli mi něco opravdu nejde, pak to jsou jazyky! Na střední mi nevadily a bavily mě (němčina, angličtina), ale na vysoké jsem je začala hodně nesnášet. Němčinu jsem úplně zapomněla a angličtinu mi tam nechutně zprotivili.. od prváku jsem angličtinu neviděla a celkem se mi vyhýbá, i když vím, že je to obrovská chyba. Co bych ale chtěla umět je francouzština a italština, oba jazyky se mi moc líbí, krásně zní.


5. Za co utrácíš v rámci kategorie "pro radost", když ne za make-up?

Oblečení a doplňky. Sice už mi na ně moc nezbývá, ale nakupuji je ráda a dost, ne že ne.. Třetí v pořadí je.. jídlo! :D

6. Seznamuješ se snadno s neznámými lidmi?

Tak tady budu asi výjimkou mezi blogerkama (aspoň co jsem u ostatních v tomto tagu četla), ale u mě je seznamování velký problém. I když to tak tady na blogu nevypadá, ve skutečnosti jsem nervák, nerozhodná, stydlivá a mám hodně nízké sebevědomí.. Takže navázat nové vztahy je opravdu velký problém, o tom, že s chlapem nejsem schopná téměř promluvit, raději ani mluvit nebudu :D Tady je myslím jasně vidět, že blog může být zavádějící.. blog beru jako takové místo, kde se vybíjím a realizuji, když mi to v realitě nejde.. :)


7. Čteš knížky nebo preferuješ internetové čtivo?

Kdo mne pravidelně sleduje, tak určitě ví.. Čtu knížky. Miluji je. Je to jeden z mých největších koníčků ke kterému se vždy budu ráda vracet. Mám tu seznam s cca padesáti tituly, které bych ráda v následujících měsících přečetla.. to asi mluví za vše. Ale samozřejmě se nebráním ani internetovému čtivu, však blogů čtu hromady, že jo :)

8. Co je tvá nejhorší a nejlepší vlastnost?

 Nejhorší je stoprocentně moje slabá vůle. U většiny věcí nevydržím dlouho a jsou věci do kterých se nedonutím ani za stopadesátpět let. A hned v závěsu za mojí slabou vůlí je moje náladovost. Nálady se u mě střídají rychlostí světla a někteří v okolí to potom těžce nesou. Jsem celkem konfliktní člověk, to přiznávám bez mučení.

Nejlepší? Já vám ani nevím, snad píle, což se trochu s tou slabou vůlí narušuje. Když už se ale do něčeho dám, tak se opravdu snažím, aby to stálo za to. Týká se to především pracovních a školních povinností. A obětavost, pro své milované jsem ochotná se rozkrájet.


9. Chodíš se večer bavit mezi lidi nebo preferuješ komorní společnost?

 Bývaly doby, kdy jsem byla schopná propařit víkend, ale ty jsou dávno pryč. Dneska preferuji jednoznačně komorní společnost (což tak trochu souvisí s mojí introvertní povahou, která se v průběhu několika let ještě více vyostřila).


Maturitní ples.
10. Kdybys neblogovala, mezi jaké činnosti bys podělila volný čas, kterého by najednou bylo nejspíš mraky?

Nebudu v žádném případě tvrdit, že by toho času nebylo najednou volného dost.. Blog mi zabírá dost času, ne že ne. Ale já ho prostě miluji, dělám ho ráda a s láskou. A kdyby nebyl? Určitě bych více četla, sportovala a možná bych se i podstatně více věnovala škole :D

Jak moc mi ten chlap chybí.

Tak snad jste se zase dozvěděli něco nového :) Pokud jste tento tag už také tvořili, tak klidně hoďte dolů do komentářů odkaz, ráda si počtu. A Káje patří velké dík, za to že přišla s tak super tagem :)

No a co vy? Jaké jsou vaše záliby kromě psaní/čtení blogů?

13 komentářů:

  1. Jsi první, koho znám, kdo také koukal na seriál Ve znamená raka. Škoda, že už skončil, docela se mi líbil :). Pěkný tag

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě štve, že nedávali na Cinemě tu závěrečnou řadu :-/ teď ji nemůžu nikde sehnat, nevíš kde bych ji mohla zkouknout? :)

      Vymazat
    2. Našla jsem na uložto tři díly ze čtyř, ještě jsem na ně nekoukala, jsou tedy anglicky, když si napíšeš the big c, tak ti to najde. Titulky můžeš stahnout http://www.serialzone.cz/serial/ve-znameni-raka/titulky/4-rada/ :)

      Vymazat
  2. Pěkně napsané, dobře se to četlo. A nervózní introvert jsem taky... :)

    OdpovědětVymazat
  3. pekné. Ja myslím, že tvoj sen stať sa spisovatelkou sa zčasti splnil, kedže píšeš tento blog a číta ta kopec ludi. Predsa len, vedieť pisat také články o kozmetike a inom, nedokáže každý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No sice píšu, ale pořád to není ono :) až budu jako Rowlingová, tak budu spokojená :D

      Vymazat
  4. Týjo, jsi skoro úplně ve všem ,,stejná" jako já:D
    Taky koukám na PLL a American Horror story (ale bez toho strašlivého dabignu) miluju snad už rok!:) Také dlouho u ničeho nevydržím, ale když se do něčeho pustím, tak pořádně. Přesně jako ty mám problém seznamovat se s novými lidmi:D Utrácím za stejné věci ve stejném pořadí, zbožňuji špagety a mým snem je být spisovatelkou (a psycholožkou:D)
    No...a taky jsi jediná blogerka, od které jsem tento tag dočetla celý a jedním dechem!:) :D Parádní! BTW: vážně super fotky!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbil :) A musím říci, že psychologie mne jeden čas taky trochu lákala :D

      Vymazat
  5. Pěkné počtení. :)
    S tou vůlí to mám naopak a k tomu jsem tvrdohlavá. Prostě si jdu za svým a občas i za cenu, ať to stojí co to stojí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak tvrdohlavá jsem taky a občas když něco fakt chci, tak si za tím taky tvrdě jdu.. ale spíše převládá ta slabá vůle :D

      Vymazat
  6. Dobře si to zpestřila těma fotkama. Tak ta spisovatelka se ti celkem plní, blog čte určitě více lidí, než kolik si koupí nějakou knížku od noname autora. Jen ještě kdyby za to někdo platil že? :-))

    Já jsem tento tag psala taky, tady je odkaz. http://msbloggereva.blogspot.cz/2013/06/tag-neziju-jen-make-upem.html.


    Ms. Blogger Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, až mě někdo bude platit jako Rowlingovou, tak budu spokojená :D A děkuji za odkaz, určitě mrknu :)

      Vymazat
  7. O spisovatelských vlohách svědčí tvůj blog, který se vždycky čte jedním dechem. Super fotky. :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)