sobota 15. června 2013

Motivace a Soustředění - Lush

Pěkný podvečer!

Dnešní článek bych ráda věnovala dalším dvěma kouskům kosmetiky Lush, kterou jistě všichni dobře znáte. Jejich dekorativka ještě není tak provařená a je to necelý rok stará záležitost, tak bych vám o nich ráda povykládala. O rtěnce, kterou jsem si oblíbila, jste si mohli přečíst tady.

V tomto případě stejně jako u rtěnky, nese produkt název nějaké vlastnosti. Balení je navenek také stejné. Skleněná lahvička s černým víčkem. Vnitřkem už se však komplet liší. Tak jdeme se na to podívat blíže.

Motivace - Tekuté oční linky

Motivace, takový název nesou modré oční linky. Jak jsem již psala výše, lahvička je skleněná, opět s černým víčkem. Na skleničce je gumičkou připevněn lístek s názvem odstínu, informacemi k obsahu a ingrediencemi. Po rozšroubování je k víčku připevněný aplikátor - klasický úzký štěteček na linky. Štěteček je opravdu tenký a jde s ním vytvořit opravdu krásně tenká, precizní linka.




Barva je to opravdu krásná. Sytá tmavě modrá, obsahující perleť a házící odlesky do zelena. Opravdu barva luxusní, na léto jako dělaná. Konzistence není klasicky tekutá, je to spíš našlehaný krém, aplikují se však velmi dobře. Na očích zasychají dost rychle a neobtiskávají se. Parfemace není nic zajímavého, má to trochu bylinnou parfemaci, tipla bych to na levanduli nebo něco takového. A teď to nejdůležitější - jejich výdrž. Pokud neslzíte a nemáte potřebu si na oči sahat, tak vám linky vydrží nerozmazané celý den. Zkoušela jsem jejich výdrž pod tekoucí vodou a to vydržely, ale slané slzy je prostě rozmažou. Stejně tak stačí nepatrné přetření a linky se rozmažou. Takže na koupaliště, kde si oči protíráte, to není.

Vezmu-li to kolem a kolem, nejsou nejhorší a určitý standard asi splňují, ale nejlepší to taky není. Za jejich vyšší cenu 465 Kč / 5 ml bych asi chtěla, aby i něco vydržely.. Najdete je tady.


Soustředění - Krémové oční stíny

Tak a teď už jde do tuhého, protože tady moc chválit nebudu. Opět se jedná o stejné balení, sklo a černé umělé víčko. Tentokrát však na štítku stojí název Soustředění a pod víčkem se skrývá pěnový aplikátor. 




Co se barvy týče, tak tu pochválit musím. Je to nádherná barva, která učaruje na první pohled. A absolutně vůbec nevím, jak vám ji popsat. V lahvičce to vypadá jako stříbrná barva, která z určitých úhlů hází zelinkavé odlesky. Je to taková zvláštní barva - stříbrno-šedo-zelinkavá, ona prostě z každého úhlu vypadá jinak. Podle fotek posuďte sami. Konzistence je opravdu krémová, opět takový našlehaný krém. Parfemace příjemnější než u linek, méně intenzivní, ale zase pěkně bylinky. No a teď přejdeme k těm negativům. Jak se mi stíny hrozně líbily a těšila jsem se na ně, tak mě pěkně nakrkly. Stojí totiž pěkně za prd. Prvním problémem je jejich aplikace. Stíny se přes ten pěnový aplikátor prostě špatně nanáší. Já na to nejsem zvyklá a opravdu mi to dělá problém. O to horší to je, že se barva nanáší dost nerovnoměrně a prostě se mi ji nedaří korigovat a upravovat. Někde máte vrstvu tlustou, jinde zase tenkou, tak to chcete rozetřít, ale ejhle.. začnete barvu roztírat a najednou máte tenkou vrstvu tam, kde předtím byla tlustá.. chápete, ne? Prostě úprava je celkem na nic. Nanést opravdu intenzivní stíny se mi prostě pořádně nepodařilo, dají se použít spíše jen na precizní stínování, které musíte doladit prstem. Nebo jej doporučuji použít jako vrchní stín přes nějaký jiný, dělá to moc pěkný efekt. Problémem číslo dva je pro mne zdlouhavé zasychání. Jak máte ještě někde silnější vrstvu, tak je vymalováno a nějakou dobu si počkáte. Jenže kdo z nás má ráno čas čekat než zaschnou stíny? Já teda ne. A problémem číslo tři je výdrž. Stíny vám prostě nevydrží a slijí se. I když já se sléváním obyčejně problémy nemívám, tak tady ten problém prostě je. Nepomůže ani báze pod oční stíny, kterou denně používám. Stíny v sobě totiž mají pár olejů (jojobový, mandlový), které se o to slití postarají. Pokud slzíte a nebo máte sklony k protírání namalovaných očí, tak to také nebude nic pro vás, stačilo přes aplikované stíny přejet a jsou rozmatlané.

Takže ač barva nádherná, tyhle stíny u mě vůbec nepochodily. Stojí stejně jako linky 465 Kč za 5 ml obsahu, což už tedy není zrovna nejlevnější záležitost. K sehnání jsou tady.

V akci:



Tím mám zhodnocenou dekorativku od Lushe. Celkově se mi to zdá jako průměrná kosmetika. Nadchla mne akorát rtěnka. Pro tu bych byla ochotná si zajít, i když stojí nekřesťanské peníze. Linky jsou podle mne průměrné. Nejsou nejlepší, ani nejhorší. Další si neplánuji pořizovat, pokud vyloženě nebudu někdy v budoucnu chtít nějakou barvu, v nabídce jsou totiž vážně zajímavé odstíny. Stíny jsou pro mne absolutní propadák, tady už prostě ani krásné odstíny nepomůžou. Do dalších bych rozhodně neinvestovala.

Co vy a Lush dekorativka? Máte s ní zkušenost? Líbí se vám odstíny?

 Českému zastoupení Lush děkuji za poskytnutí produktů k vyzkoušení.

16 komentářů:

  1. Nikdy jsem na lush nebyla, a už vůbec ne na dekorativku. Takhle to asi zůstane, nicméně ty modrý linky jsou pěkný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím si, že Lush prostě dekorativku neumí. Mám od nich ten rozjasňovač, ten je fajn, ale nic jiného bych si asi nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  3. Linka má krásnu farbu, ale kedže si oči cez deň zvyknem pretierať tak to asi nie je nič pre mňa :)

    http://sweetletty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Ta linka je opravdu krásně barevná, vypadá i že se dobře nanáší, ale za tu cenu je výdrž podle (nejen) Tvých popisů hodně mizerná... Od Lushe jsou lepší věci do koupele. Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Tvůj blog čtu ráda, píšeš o poměrně zajímavých věcech (pro mě), ale nezlob se, už nějakou chvíli mě strašně irituje, že pořád používáš slovo "produkt" :D Ok, chápu, že se někdy vhodná slova hledají špatně, ale mít ho na každém druhém řádku (začátek tohoto článku) je fakt hrůza, promiň :D To samé vždycky dlouhý úvod ve stylu "Tak jdeme na to"...nač? Stručně, jasně, výstižně, ne? :) Neber to nijak zle, snažím se kritizovat konstruktivně (i když komentuji jako Anonym) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schválně jsem si přečetla, jak často je tam slovo produkt a celkem (i s nadpisem) tam bylo 3x.. to se mi nezdá zas taková hrůza, pro jistotu jsem si projela 10 článků zpět a nenašla jsem to tam ani jednou.. takže v tomto ohledu se mi to zdá trochu přehnané ;) ale aby tě to tak neiritovalo, tak jsem to upravila :D A dlouhý úvod je, ale to jsem já, takhle píšu a nebudu to měnit, neumím psát hrr a mám to takhle ráda.. pokud ti to tak strašně vadí tak.. prostě nečti :) Ale děkuji za slušně napsanou kritiku! Budu si na slovo produkt dávat pozor :D

      Vymazat
  6. Prestan uz fotit vyrobky na ty stolety larise nebo co to je za predpotopni deku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme dej si studenou sprchu, třeba se probereš:D, ale v tvém případě asi marná snaha, že...

      Vymazat
  7. o dekorativku od Lushe jsem se začala zajímat a rychle zase přestala, když jsem viděla ceny :D od Lushe mám několik oblíbených výrobků, ale tyhle novinky mě vůbec nelákají :)

    OdpovědětVymazat
  8. Lush mě nikdy nějak moc nebral, mám od nich scrub na rty a jako...hm, dobrý, ale za ty prachy si dovedu představit lepší srandu. A dekorativka od nich mě už vůbec nebere...

    OdpovědětVymazat
  9. ta dekorativka je prostě divná drahá hnusná prostě kosmetika je chemie jinak by to nedrželo nevím co si za lush myslí že může vyrábět dekorativku z přírodních surovin

    OdpovědětVymazat
  10. Líbila by se mi rtěnka od Lush, ale za ty peníze... To si radši mírně připlatím a koupím si korálovou novinku od Clinique. :)

    Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  11. Linky mají krásnou barvu, která je na léto jako dělaná. :)
    Škoda těch stínů, ale mně to většina tekutých dělala také. Jinak zkušenosti s dekoratiko z Lushe nemám, ale zbožňuji od nich Comforter a masku Zelinka a další blbinky do koupele. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)