úterý 14. května 2013

Vášeň od Lush.

Pěkný podvečer!

Dneska vám konečně představím jeden kousek z Lush dekorativky. Tuhle rtěnku jsem měla tuším v nějakých oblíbencích, takže je vám jistě jasné, že dneska budu chválit. No a tu negativní recenzi si dáme zase jindy.


Oficiální popis: Základ našich tekutých rtěnek tvoří bio jojobový olej, vosk candelilla a růžový vosk. Všechny mají intenzivní zjemňující a výživné vlastnosti pro pleť a skvěle nesou pigment. Rty budou nádherně plně barevné, hebké a hluboce vyživené. Pokud si přejete jemnější barevný odstín, použijte dohromady s balzámem na rty.

Složení:
Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobový olej), Euphorbia Cerifera Wax (Candelilla vosk), Rosa Damascena Flower Cera (Růžový vosk), Titanium Dioxide (Oxid titaničitý), Mica (Slída), Tin Oxide (Oxid cíničitý), CI 45410, CI 15850.


Dekorativní kosmetika Lush je pojmenovaná podle různých lidských vlastností. To musím říci, je vskutku zajímavý nápad. Mně se do rukou dostala sytě růžová rtěnka nesoucí název Vášeň. To je vám opravdu divočina. Naštěstí přišla zrovna v době, kdy jsem začala výrazné rtěnky nosit a kdy se mi začaly líbit. A tak jsem byla za tento křiklavý přírůstek ráda. Je to opravdu křiklavá růžová, s nádechem do fialova a modro-fialovými odlesky. Takže vážně miš maš. Největší problém je, že se fakt nedá ta rtěnka vyfotit. Jestli jsem někdy selhala při focení odstínů, tak právě u téhle rtěnky. Fakt se její skutečná barva vyfotit nedá, takže tyto fotky s odstíny berte s rezervou, ve skutečnosti je rtěnka ještě mnohem křiklavější a hlavně je tmavší..

Kromě jedovaté barvy se mi líbí také její balení, je to zase něco jiného.. žádná klasická vysouvací rtěnka, ale krémová rtěnka s aplikátorem. Musím říci, že mi tento způsob aplikace sedí, protože se tím dají dobře nalíčit i mé úzké rty. Nemám s aplikací nejmenší problém. Rtěnka je krémová, možná bych spíš řekla, že je to až našlehaná hmota. Voní po bylinkách, já z toho cítím nejvíc levanduli. Rtěnka je skvěle pigmentovaná, stačí jednou přejet rty a máte krásně sytou a intenzivní barvu. U této rtěnky se podle mě nedá dosáhnout nenápadné barvy, je to prostě divočina.  Po nanesení na rty je krásně vidět ten modrý odlesk a je cítit, že rtěnka obsahuje oleje a ještě nějaké příměsy, jsou na rtech cítit nějaké částečky a díky olejům je navíc kluzká, což by se mohlo zdát jako problém kvůli výdrži. Toho se ale nebojte, ona i tak perfektně drží. Rtěnka se totiž vsákne do rtů, čímž vám zajistí celodenní výdrž. Ne že by vydržela v neporušeném stavu, část rtěnky (ta mastná) se ze rtů celkem brzy vytratí, ale ten základ drží jako ďas. A fakt hodně. Řeknu vám to asi takhle, mám problém s jejím odlíčením a povětšinou její zbytky ze rtů smývám ještě druhý den. Ano, tak skvěle rtěnka drží! Ten základ se do rtů prostě vsákne a drží a drží a drží. Rtěnka se mnou přežije víceméně celý den, veškeré jídlo a pití a večer mám co dělat, abych ji ze rtů dostala. Za celý den jej většinou jenom jednou doplním. Takový držák to je!  Díky obsahu olejů navíc rtěnka nevysušuje, ani nezalézá do vrásek.


 Výrobce píše i o možnosti používat rtěnku jako tvářenku či stíny. No jako tvářenku, vám to raději nedoporučím, ta pigmentace je opravdu síla a je hodně těžké odhadnout množství. Já i při minimálním množství vypadám jako Marfuša :D Díky obsaženým olejům to není ani nic pro oči. Takže raději zůstávám u použití jako rtěnky.


Tvářenka i rtěnka.

Jestli mám tedy nějaký produkt od Lush pochválit, tak tedy určitě tuto rtěnku. Jediné mínus je snad v její vyšší ceně 465 Kč za 5 ml. K sehnání buď zde nebo v Palladiu v Praze.

Co vy a Lush dekorativka?

Produkt mi byl poskytnut k vyzkoušení českým zastoupením Lush týmu. Děkuji.

15 komentářů:

  1. Wow ta výdrž mne hodně překvapila. Třeba Alverde rtěnky a lesk nevydrží skoro ani hodinu (lesk ještě míň). Jinak obal mne zaujal už minulý rok, moc mi připomíná pleťové oleje od Saloos s kapátkem :) Cena je trochu odrazující, to je fakt. nejdražší rtěnkou je u mne Lipfinity od MF za 400 Kč, což zas takový rozdíl není, ale i tak už bych tolik za rtěnku nedala.
    Jinak růžová s modrými odlesky mne dost děsí už od té doby,co jsem viděla známý odstín Blue Rose od NYC :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda prvně jsem si myselela, že je to lak :D ale na rtech vypadá dokonale :))

    OdpovědětVymazat
  3. týý vado, takováhle růžovka jo? ta by mi neslušela..:((

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá to,že máš nepěkně zarudlé tváře,takže jako tvářenku asi opravdu néé =)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásna farbička :-) Mám rada také výrazné farby na perách. Btw. pozývam Ťa ku mne na prvú giveaway na mojom blogu ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Barva je to boží, výdrž zní suprově, ale asi si hned tak nějakou nepořídím. Praha daleko a takhle naslepo se mi z dostupných barev nic moc vybírat nechce, kór za tuhle cenu... :)

    OdpovědětVymazat
  7. na rtech vypadá skvěle!!! :))

    jinak ti chci představit svůj nový blog, na který jsem se musela přestěhovat kvůli problémům s blogger.cz a doufám, že se staneš pravidelným čtenářem.. :)
    Život malé Marti

    OdpovědětVymazat
  8. ten obal je uzasny a barvicka take:)
    mimochodem zvu te ke mne na novou giveaway o kozenou kabelku:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, to je barva ty jo, moc se mi líbí a láká mě ji vyzkoušet :) Ale nechám si o tom jenom zdát :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jej páči sa mi to balenie aj farba. Od lush som dekorativku ešte nemala...

    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  11. mě by se líbila nějaká jinačí barva asi...až se dostanu někdy do prahy tak po těch rtěnkách mrknu, nechce se mi utrácet za poštovné :)

    OdpovědětVymazat
  12. Náhodou mě se jako tvářenka MOC líbí, ta barva Ti sedne a skvěle ladí ke rtěnce, klidně ji tak nos s rtěnkou :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tato rtěnka vypadá báječně! :)

    http://miraculousstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá pěkně ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji vám za vaše příspěvky! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)