pondělí 1. dubna 2013

Matná rtěnka v tužce - E.L.F.

Pěkného apríla vám přeji!

Dneska si dáme pro změnu zase recenzi. Konečně bych vám ráda ukázala svoji oblíbenou rtěnku :) Už jsem vám ji ukazovala v oblíbencích za únor, mluvila jsem o ní i v nějakém videu a dneska vám ji konečně blíže představím. Jedná se o Matnou rtěnku z řady Studio od značky E.L.F

Při mé poslední objednávce jsem se rozhodla rozšířit své obzory o další řadu této kosmetiky a tak jsem zabrousila k řadě Studio. Ceny této řady jsou o něco málo vyšší, než té základní Essentials, ale pořád jsou to pohádkové ceny. Já jsem se po dlouhém rozmýšlení rozhodla vyzkoušet tuto matnou rtěnku v tužce a vůbec nelituju, to vám povím.



Oficiální popis: Tato praktická rtěnka v podobě velké tužky umožňuje přesnou aplikaci, lehce se vyšroubuje, je vždy pohotově připravena k použití.  Syté barvy jsou výrazně pigmentovány, snadno získáte dlouhodobé nalíčení. Obohacena vitamíny A, C a E hydratuje a vytváří zdravě vypadající rty. Ačkoliv není potřeba ořezávat, tak pro maximální komfort naleznete na druhém konci rtěnky ořezávátko.

 Začneme obalem rtěnky. Obal se mi líbil už na fotkách, jednoduchý černý design s barevným koncem odpovídajícím odstínu rtěnky - jednoduché, elegantní, rafinované. Obal je plastový, nijak zázračný a vypadá to, že ani pevný, ale mé cesty prozatím přežil. Trochu mi na něm vadí že je matný (ale chápu tu spojitost s matnou rtěnkou), je na něm totiž vidět každá šmouha. Rtěnka se vysunuje dle potřeby, na konci naleznete dokonce ořezávátko. Ne že by teda bylo potřeba, ale kdyby někdo toužil po opravdu "ostré" tužce, může to zkusit. Aplikace je díky tenkému hrotu opravdu přesná, jednoduše a bez přetahu precizně nalíčím i své úzké rty. Na druhou stranu někomu s velkými a plnými rty to bude asi trvat o chvilku déle, než to celé vyšmrdlá :-) Mně to ale naprosto vyhovuje.



Problém trochu přichází s odstínem rtěnky, protože odstíny na stránkách ELFu naprosto neodpovídají. S tím jsem se u ELFu setkala už dříve, takže mne to zase nijak nepřekvapilo. Ale objednáváte-li poprvé, berte nafocené odstíny trochu s rezervou. Já jsem si vybrala odstín Praline a měla jsem za to, že to bude taková oranžovo-hnědá, trochu tmavší korálová. Na tom vzorníku dostupných barev vypadala i na tmavší starorůžovou! Nakonec ale přišla docela tmavá hnědá barvička :-) Naštěstí s ní nemám nejmenší problém, rtěnky dohněda mi nijak nevadí, přesto jsem čekala a chtěla trochu něco jiného.




Tím ale víceméně její negativa končí. Protože jinak je to vážně paráda. Rtěnka má krásně sytou a dobře pigmentovanou barvu a na rtech vám vykouzlí dokonale matující efekt. Tak nějak se mi tomu nechtělo věřit, ale opravdu je krásně matná! Musím říci, že se mi ten efekt vážně zalíbil. Rtěnka nemá problém ani se zalézáním do vrásek či s výdrží. Opravdu překvapivě skvěle drží, dokonce přežije i nějaké to pití či sváču. Ale pozor! Je tak sladká, že budete mít chuť ji ze rtů olizovat, takže dlouhodobou výdrž stoprocentně nezaručím! :) Hodně diskutovaná je otázka hydratace, koukala jsem, že dost uživatelek si stěžuje na vysušování rtů. Já za sebe mohu říci, že s tím problém nemám. Neříkám, že by nějak divoce hydratovala, ale na druhou stranu mi rty ani nijak výrazně nevysušuje. Prostě mi rty zůstanou ve stavu v jakém byly před použitím. Ale chápu, že každý to má jinak. Trochu problém je pokud máte nějak popraskané nebo šupinaté rty, to totiž tato rtěnka zvýrazní. 

Přemýšlím na co jsem ještě zapomněla, ale nic mě nenapadá :) Myslím, že jsem řekla úplně všechno. Za sebe tedy rtěnku mohu doporučit. Jak jste se mohli přesvědčit už dříve, je to můj oblíbenec a jsem ráda, že ji mám ve své skromné sbírce. Možná ji teď na jaro odložím, protože je to přeci jenom odstín hodící se spíše na podzim, ale určitě má ve sbírce své místo. Její běžná cena je 97 Kč (za 1,8g), ale jak je u ELFu zvykem, často probíhají akce a slevy, takže se dá sehnat i levněji (momentálně za 87 Kč). K dostání na ELFím e-shopu.


Co vy a E.L.F? Máte některá tuto rtěnku? Jak vám vyhovuje?

18 komentářů:

  1. Vypadá dobře, škoda, že když jsem si objednávala, tak jsem ji nepřihodila...

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skvěle, mám něco podobného objednaného z bornpretty, tak uvidíme, jak budu spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá dobře. Tak až budu od ELFu objednávat, tak vím, co přihodit. :)

    OdpovědětVymazat
  4. ELF mam rada ale tuhle rtenku neznam.) vypada hezky!!

    OdpovědětVymazat
  5. Mám a miluji jí (odstín Tea Rose :). Ještě mám Rich Red, ale ta mne zas tolik neuchvátila, čekala jsem středně-tmavší červenou, ne růžovočervenou...
    Jestli chceš, recenzi na Tea Rose mám zde: http://mademoiselleeem.blogspot.cz/2013/03/nejlepsi-matna-rtenka-elf-studio-matte.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za recenzi, ten odstín vypadá skvěle! :) Plánuji při další objednávce zase nějakou přihodit :)

      Vymazat
  6. Vypadá fakt dobře ;) Závidím. E.L.F vypadá jako super kosmetika. Škoda jen, že není v běžně v drogerii k dostání. Alespoň v Brně zatím ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene k dostání v drogériích není, jedná se pouze o internetový obchod (i díky tomu jsou ty ceny nižší) :)

      Vymazat
  7. Vyzera dobre, aj som chcela objednavat, lae neviem ktory odtien, lebo dost zalezi od pigmentacie pier, ked si najdes swatche, tak na niektorych babach ten praline vyzera ako uplne iny odtien :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá vážně moc hezky. Od Elfu jsem ještě nic nezkoušela, ale čtu na to docela dobré recenze.
    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
  9. Se rtěnkou zkušenost nemám, ale vypadá moc pěkně. A za ty peníze by byla škoda ji nezkusit, jen se bojím těch odstínů :(

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo odstíny jsou problém :-/ to je vždy u ELFu takovej risk.. :D

      Vymazat
  10. Tak nějak jsem o matné rtěnce přemýšlela, ale nevím, jaký zvolit odstín. Ten, co máš ty je krásný, ale sebe si v něm neumím představit. Tak uvidíme, jestli se ke koupi nějaké matné rtěnky "dokopu" :-)
    http://meet-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to opravdu vybírat odstín opatrně no.. u toho ELFu to fakt moc nesedí.. ale stojí za to :)

      Vymazat
  11. Vyzerá zaujímavo. Musím pozrieť na ostatné odtiene ;)

    OdpovědětVymazat
  12. té jsem si v nabídce ani nevšimla, vypadá skvěle :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za vaše komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Moc zajímavý odstín, takový bych si nikdy dovolit nemohla:o)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)