sobota 16. března 2013

Souboj micelárek: Dermacol vs. Lirene.

Pěkný sobotní podvečer!

Dneska si dáme nový typ článku, který tu tak úplně ještě nebyl a tím je souboj. Přemýšlela jsem, zda vám mám každou micelární vodu představit zvlášť a nebo jestli to dát do jednoho článku a porovnat mezi sebou a takhle se mi to zdá mnohem lepší. Alespoň vám tím vypíchnu plus a mínusy těch micerálních vod. Představím vám dvě, které v posledních měsících/týdnech zkouším a to Micelární vodu Lirene a Elixir čistící micelární vodu od Dermacolu.


Nejdříve si představíme každou zvlášť a poté bych vám je porovnala mezi sebou.

Micelární voda Lirene


Oficiální popis: Jemné složení s micely pro efektivní a jemné čištění bez vody. 3 v 1: čistí, odstraňuje make-up a tónuje. Obsahuje d-panthenol, med a glycerol, které zjemňují a hydratují. Vitamín C pomáhá pokožku regenerovat a rozjasňovat. Vhodné pro všechny typy pleti.

Lirene micelárka je v poslední době velmi probíranou záležitostí a ani já jsem se jí nevyhla. Mám ji tu už dýl a důkladně testuji už několik měsíců, tak je načase vám o ní poreferovat.

Micelárka je parfemovaná, s tím že parfemace by měla být jemná a nevtíravá. Mně se zdá celkem silná a cítím z ní nějaký jakoby "alkoholový podtón" (i když v ní alkohol není). Přesto se to zvládnout dá a není to nic drastického. Přiznám se, že micelárky jako odličovače očí moc často nepoužívám, nějak mne tato jejich funkce nenadchla a stále dávám přednost samotným dvoufázovým odličovačům. Přesto jsem si micelárky velmi oblíbila, používám je na dočišťování pleti večer a čištění pleti po ránu. Ale abych micelárky pořádně vyzkoušela, tak jsem je chvíli používala i na oči. Tak a jak si tedy micelárka stojí?



Musím říci, že celkem úspěšně odličuje make-up z tváří a opravdu důkladně dokáže pleť vyčistit. Používám jej jako poslední krok odličovacího rituálu a to byste koukali, kolik špíny ještě dokáže zachytit! Takže v odličování pleti je to jednička, to ji musím nechat. Ovšem chcete-li ji používat na odličování očí, tak tady musím upozornit, že na to nemusí stačit. Ono totiž hrozně moc záleží na použitých produktech, zejména na řasence. Protože třeba Essence řasenku odlíčit zvládla, ale s Maybelline si prostě neporadila.. Takže tady funkci neplní na sto procent a celkově z ní při líčení očí nemám úplně nejlepší pocit. Zdá se mi, že to spíše kolem rozpatlá, než aby důkladně odlíčila a vše přenesla na tamponek. Jinak se ale žádný problém nedostavil, štípání očí se nekonalo, ani žádné fleky či pnutí, nic.. Pleť je čistá, vypnutá, jemná a bohužel.. i ulepená. Ať si každý říká, kdo chce, co chce, ale ta micelárka prostě lepí. Sice mi lepila i Bioderma, ale tahle lepí o dost víc. Fakt. Cítím jak lepí ještě hodnou chvíli po použití, než to jakž takž vyprchá. Další mínus je její rychlá spotřeba, zdá se mi, že ubývá opravdu rychle. Plusem je naopak její příjemná cena, která se pohybuje v rozmezí 80 - 90 Kč za 200 ml. K sehnání je v drogérii DM, Rossmann či na stránkách babybaby.cz.

Čistící micelární voda Dermacol


Oficiální popis: Čistící micelární voda šetrně zbavuje pleť nečistot a odličuje v jednom kroku i voděodolný make-up. Kyselina hyaluronová zpevňuje, vypíná a hydratuje pleť. Neobsahuje mýdlo, alkohol ani parfemaci. Vhodná pro všechny typy pleti.

Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše, tahle micelárka mi naprosto učarovala. Přesně takhle si představuji micelárku. Voda je bez parfemace, takže vás prostě žádná nepříjemná a silná vůně neotravuje, protože nic neucítíte. Tato micelárka bez problémů zvládne odlíčit i oči a to teda opravdu dobře. Z počátku jsem jí moc nevěřila, ale neměla jsem nejmenší problém odstranit z očí jakýkoliv make-up, ani s řasenkou neměla nejmenší problém. Opravdu bez drhnutí a tlačení dokázala odlíčit, jde to s ní jednodušeji než s jakoukoliv jinou micelárkou, dokonce odličuje lépe než některé dvoufázové odličovače! Takže obrovské plus. V očích mne neštípala, ani tady se nedostavily žádné problémy. Pleť zůstává jemná, čistá, osvěžená, hydratovaná a jako bonus je NEULEPENÁ! V tom je fakt naprosto úžasná, protože nelepí a to vůbec. Po otření ihned zasychá a pleť zůstává jenom krásně jemňoučká. To se tedy přiznám, že mne dostalo úplně nejvíc a tím si mě tahle micelárka nadobro získala a já se tak stavím do jejího fanklubu. Jediné mínus je v rychlém úbytku, který zaregistrujete už po pár dnech používání. I tak jí ale dávám plný počet bodů a pasuji ji na nejlepší drogeristickou micelárku, ba u mne to vyhrála i nad micelárkou Hydrabio od Biodermy. Stojí kolem 120 Kč, k dostání bude určitě v DM a myslím, že i v drogériích Rossmann. Množství je 200 ml.

 Dle mého si zaslouží mnohem více pozornosti, protože je vážně skvělá. Ale pozor! Nemusí sedět úplně všem, znám i případ kamarádky, která se po ní osypala. Složení není úplně to nejpřírodnější, takže pokud máte pleť citlivější, raději trochu opatrnosti.




Výsledek souboje: Za mne tedy vítězí Dermacol. Tím však nechci říci, že by byla Lirene špatná a nepoužitelná, to tedy absolutně vůbec. Dle mého její kvalita odpovídá ceně. Pleť vyčistí, což je věc, kterou já po ní vyžaduju, vzhledem k tomu, že stejně na oči používám jiné odličovače.. Možná se mi zdá, že pleť dokáže vyčistit i o něco lépe než Dermacol, protože tamponek se mi zdá vždy špinavější. Na druhou stranu oproti DC lepí a to mi prostě vadí, navíc má silnější parfemaci.. a proto spíše upřednostním neparfemovanou a nelepící vodu po které mám lepší pocit. Balení mají obě stejné velké, obě se aplikují stejně a obě i rychle ubývají. Obě seženete v drogériích, což je velké plus a navíc jsou cenově dostupné. 

Co vy a micelární vody? Používáte je? Máte s těmito zkušenosti?

Za Lirene micelárku děkuji PR zastoupení Lirene, za Dermacol micelárku týmu SB.

12 komentářů:

  1. zajímavý, mě právě Lirene vůbec nelepí a Dermacol mě hrozně štípala do očí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. musim s tebou suhlasit. mala som obidve a pre mna bol lepsi lirene. ale podla mna to urcite zavisi aj podla typu pokozky :)
      ale inac sa mi paci tato recenzia v podobe suboja :)

      Vymazat
  2. Já dávám přednost DERMACOLE.:)))(

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. já je nepoužívám..ale vypadají hezky:)

    OdpovědětVymazat
  4. Dermacol jsem nezkusila, ale Lirene teď používám a jsem s ní spokojená. Takže si pořídím další balení. Je fakt, že parfemace je silnější, ale alkoholový podtón z ní necítím.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě vyhovuje více Lirene. Asi hlavně tím že právě voní. Cenově je taky lepší a účinnost odlíčení mi připadá stejná

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jsem nezkoušela ani jednu ale zaujali mne obě hned na první pohled :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Dermacol jsem nezkoušela, ale teď používám Lirene a jsem s ní maximálně spokojená. Já po ní nemám vůbec pocit ulepenosti a pleť se mi o dost zlepšila, co ji používám. Ale ono je to dost individuální no :)

    OdpovědětVymazat
  8. Lirene mám a jsem spokojená :) A nelepí mi, ale je to individuální. Teď jsem si pořídila 100ml Biodermu Sebium, tak budu testovat, která je lepší.Měla jsem i od Ziaji a ta byla pro mě nic moc..
    Micelárku nepoužívám na odlíčení očí, na to mám odličovač, používám ji jen na konečné dočišťování jako ty a vyhovuje mi :)
    Super souboj:)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem teda ještě Dermacol nepoužila, ale dívala jsem se po něm. Lirene mě zklamala právě v tom, co dělá na očích, jak píšeš, rozpatlá to všude okolo. Já si chci třeba na cesty vzít jenom trochu micelárky do malé flaštičky a netahat x odličovačů. Bohužel s Lirene bych to asi nezvládla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám Lirene v Plzni a Dermacol u rodičů, Lirene mám asi raději, právě za tu její vůni, u Dermacolu mám pocit, že je to jen voda. A navíc mě u D. hrozně rozčiluje to dávkování, teče to všude okolo, takže jsem si ji přelila do lahvičky od Biodermy a už je to dobrý, ale i za to pro mě není nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  11. Mám doma Lirene a teď (díky boxu) i Dermacol. Lirene už mám podruhé, protože mi perfektně vyhovuje, i když je pravda, že oči si musím "šmudlat" pěkně dlouho.
    Dermacol produkty nemám ráda, protože obsahují hodně nevhodných ingrediencí. Například tato je plná parabenů .

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)