středa 27. března 2013

Pure Calmille Odličovač + tonikum 2v1 - Yves Rocher

Pěkný středeční večer!

Dnes bych vám ráda představila jeden z produktů od Yves Rocher a to Odličovač a tonikum 2v1 z řady Pure Camille , který jsem si pořizovala už kdysi dávno v nějaké akci na jejich e-shopu. Odličovač mi tu dlouhou dobu ležel a dostalo se na něho až před nedávnem.


Oficiální popis: Odličovač obsahuje výtažek ze 100% přírodního bio heřmánku. Jemnost mléka s svěžest pleťové vody jsou spojené do jednoho výrobku. Jemně odličuje, osvěžuje a tonizuje. Vhodný pro všechny typy pleti. Dermatologicky testováno.




Odličovač má gelovou texturu, která se po chvíli rozteče. Parfemace je jemná, květinová, nevtíravá, celkem se mi zamlouvá. Jedná se o spojení odličovače a pleťové vody, které má ulehčit práci. Ale bohužel se mi zdá, že práci moc neulehčí, jelikož pořádně nezvládne ani jednu funkci, ke které je určen. Jako odličovač očí to nefunguje vůbec. Make-up se rozšmrdlá všude okolo, ale řasenka drží a drží.. Je třeba pořádně přitlačit, aby se oči odlíčily a to já nerada. Zároveň v očích mírně štípe, takže vůbec. Na druhou stranu jako pleťovka také pořádně neposlouží, protože čištění do hloubky prostě nezvládne.. Když po odlíčení použiji ještě jakoukoliv pleťovou vodu nebo micelárku, tamponek je celý špinavý, tento produkt to prostě vytáhnout nezvládne. Takže co s ním? Využití jsem pro něho přeci jenom našla. Používám ho na odlíčení make-upu. Nejdříve odličuji oči nějakým pořádným odličovačem, poté sáhnu po tomto a odlíčim i zbytek make-upu z tváří a na závěr použiji micelárku na dočištění pleti. Je to tedy takový "střed" v mé odličovací rutině, který pochytá to nejhorší z obličeje a micelárkou už to poté jenom doladím. Ale o ulehčení práce opravdu nemůže být řeč, že. A jak na tento odličovač reaguje moje pleť? Odličovač zanechává pleť krásně jemnou a nelepí, ale cítím po něm trochu pnutí o občas mám po něm tváře trochu zarudlé, což mi není zrovna dvakrát příjemné.

Takže mohu říci, že tento produkt není nic pro mne a jsem z něho celkem zklamaná. Z této řady mám i denní krém a to je jiná (článek se určitě objeví). Odličovač však rozhodně není nic, co bych si koupila znovu. Budu ráda, když ho vůbec spotřebuji. Běžná cena je 185 Kč za 200 ml, dá se ale sehnat v akcích, já jsem ho kupovala za cca 100 Kč. Seženete v obchodech Yves Rocher nebo na jejich e-shopu.

Máte s ním někdo zkušenosti? Čím se odličujete vy?

17 komentářů:

  1. Yves Rocher mám moc ráda, je škoda, že nedokáže pořádně odstranit řasenku.. já mám od nich odličovací mléko a to je v pohodě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ho používala dlouho, ale vyměnila jsem ho za odličovací mléko z jiné řády, protože mi přestal vyhovovat. Jinak mléko je v pohodě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten má sestra, a když jsem se s ním odličovala tak mě nepříjemně pálel :X

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Yves Rocher mám ráda ale nějaké jejich produkty jsou docela dost nezajímavé jako tohle mléko asi bych si ho nekoupila je takové nezajímavé :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem ho měla, ale byla to hrůza. Make-up odlíčil jakž takž, ale s řasenkou ani nehnul. Akorát mi pleť podráždil :( Zlatá micelárka od Biodermy.

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Mám jemný odličovač s chrpou a bohužel mě taky pálí :/ z téhle řady jsem měla krém (tam mi nesedla parfemace, ale jinak byl super) a mycí gel a ten mi vyhovoval moc :) Jenže teď bydlím v Praze a na zdejší vodu má pleť reaguje celkem špatně... :/
    http://mademoiselleeem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. já k odlíčení používám Expresní dvoufázový odličovač od Yves Rocher s chrpou. Jsem s ním spokojená, ale chystám se udělat recenzi na složení a doufám, že nedopadne jako čistící gel s heřmánkem, který patří do stejné řady, jako tvůj recenzovaný odločovač. Kdo má zájem o informace ohledně složení čistícího gelu ze stejné řady, ať si můžete udělat kompletní obrázek, tak je článek buď na blogerkách, nebo zde:
    http://fashiontasteshop.blogspot.cz/2013/03/po-predchozi-kritice-deodorantu-od-yves.html
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda co koukám na to složení tak docela děs.. a prej přírodní kosmetika :) Myslím, že tenhle odličovač na tom bude podobě.. děkuji za info, je to zajímavé! ;)

      Vymazat
    2. Ale oni se nazývají rostlinnou kosmetikou ne přírodní :) Ale s tím heřmánkem s emoc nepředali...

      Vymazat
  8. Milá Skodulko, měla jsem jen vzoreček, ale popravdě, nic, co by mě nějak oslnilo. Jak vidím, tak máme podobný názor. Mně vyhovuje na odličování pěna od Alverde nebo jílový prášek.
    Pa pa. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěna Alverde? Tak po tom se tedy budu muset podívat, už je čas pořádně Alverde otestovat :) Děkuji za tip!

      Vymazat
  9. Tak tenhle produkt jsem nezkoušela, od Y.R. mám v současné době dva produkty na odlíčení a je fakt, že občas jsem měla u jejich výrobků problémy se zčervenáním a štípáním (víc než u jiných značek)...
    Jinak odličuju tak, že první oči - odličovač dvoufázový s chrpou od Y.R. (kdyby mi to někdo dal na obličej cca ve 20ti, blázním - dneska už je moje pleť i vděčná za ten "olej"), v očích mi nevadí a ani nedělá mlhu.
    Pak stáhnu make-up mlíkem, teď mám "vypínací" od Y.R. - normální mlíko, žádný zázrak, žádný rozdíl, ale příjemně voní - mléka střídám, víc jsem byla třeba spokojená s mandlovým od Manufaktury pro citlivou pleť - velice dobré ;)
    Pak omyju obličej (a jako vyčistím póry do hloubky) gelem od Vichy, řada Normaderm - nepálí, proti černým tečkám je to ideální pomocník (chce to užívát pravidelně nějaký čas). A dočistím micelárkou, většinou třeba ještě je něco kolem očí z minizbytečku řasenky a tak.
    Samotnou micelárku na odlíčení delší čas, nebo na stálo používat nemůžu a závidím všem, komu to stačí ;)
    Iwi Sluníčko B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám vlastně skoro stejnou odličovací rutinu, akorát mycí gel s micelárkou dělám obráceně :) Děkuji za tipy, Manufaktura už mne také nějakou chvíli láká, tak je čas ji trochu prozkoumat :)

      Vymazat
  10. mám ho také, vyhrála jsem ho u jedné slečny v giveaway a ted sem ho začala používat a jsem sním spokojená ;) já si teda nejdřív ve sprše obličej z většího omeju, mám od avonu od solutions peeling, a potom až se odličuji tímto odličovačem :) make-up který mi na obličeji po koupání zůstane, tento odličovač hezky můj obličej doodlíčí :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dávám se info pro čtenářky Skodulky ohledně Velikonoční nadílky na svém blogu. Více informací naleznete zde: http://fashiontasteshop.blogspot.cz/2013/03/velikonocni-nadilka.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  12. Naprostý souhlas! Týna

    OdpovědětVymazat
  13. Mně toto odličovací mléko bohužel způsobilo alergickou reakci. Začalo to výše zmíněným pálením, a skončilo červenými fleky kolem očí a návštěvou kožní lékařky. Alergici proto pozor!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)