sobota 16. února 2013

Rtěnka Ultra Colour Rich - Avon

Pěkný sobotní den!

Tak zkouškové období včerejším dnem skončilo i u mne a já tak snad budu mít více času na vás! Sice nám příští týden hned začíná letní semestr, ale nějak se to vždy udělá, že.. :) Těším se na to, že spolu zase budeme trávit více času, protože upřímně mě to učení strašně štvalo (no koho ne?!) a blog mi opravdu chyběl, i když jsem denně aspoň nakukovala.. Během zkouškového jsem ale začala testovat asi tisíc pět set věcí, takže všechno zlé, je k něčemu dobré.. Teď pro vás budu mít plno článků :)

Vrhneme se na to, pojďme. Dneska se podíváme na rtěnku Ultra Colour Rich od Avonu, kterou jsem si sama vybírala a pak ji našla pod stromečkem. Před Vánoci se nacházela ve velmi pěkné akci asi za 69 Kč a tak jsem neodolala a rozhodla se ji vyzkoušet. Vybrala jsem si ji v odstínu Country rose, což na fotce vypadalo jako sytá červená. Ve skutečnosti se odstín maličko lišil. V reálu je to sice výrazná červená, ale s nádechem do hněda (i když na fotce to moc nevypadá), navíc je perleťová, takže se ještě navíc leskne do stříbrna. Je to prostě takový miš maš, ale s pěkným výsledným efektem.




Začneme balením, design je jednoduchý, nic přehnaného a kýčovitého, takové mám nejraději. Obal je umělohmotný, ale docela pevný, jen tak se určitě nerozbije. Rtěnka je klasicky vysouvací a je na ní natištěné logo, což se mi opravdu moc líbí! Samotná rtěnka je krémová, ale ne nijak přehnaně. Po chvíli se do rtů vsákne a zůstane matnější, přesto hydratace není špatná. Není to sice úplně nejlépe hydratující kousek, ale na druhou stranu nevysušuje. Řekla bych, že je to v hydrataci takový průměr. Jak jsem psala výše, rtěnka se do rtů trochu jakoby vsákne, do vrásek však nazalézá. Zato zvýrazní nedokonalosti, takže máte-li suché rty a šupinky na rtech, tak budou s touto rtěnkou pěkně vidět, takže na to opravdu pozor. Já ji používám ve dnech, kdy se suchými rty problémy nemám, pak vypadá na rtech opravdu hezky. Lesklý stříbrný efekt mým rtům dodá na velikosti, takže pro mé malé a úzké rty je to opravdu super, vypadají mnohem plnější a větší, než ve skutečnosti jsou! Navíc odstín je celkem nepřehlédnutelný a perfektně se hodí k přirozenému líčení, které často nosím. K výdrži rtěnky - je to takový průměr. Nevydrží jídlo ani pití, ale když zrovna nejím a nepiju, dvě hodinky ji na rtech bez problémů mám. Teď v zimě je to samozřejmě těžší, protože to neustálé smrkání a šála kolem krku a já nevím co, dává mým rtěnkám zabrat.. :) Ale jinak když jsem někde v klidu a rty si natřu, tak ji na rtech ty dvě hodinky mám. Sice postupně ztrácí na intenzitě, ale to dělají snad všechny rtěnky. Vydrží mi rozhodně déle než třeba MUFE. Pigmentace je také super, odstín na rtech můžete krásně korigovat, jedna vrstva vypadá střídmě, dvě vrstvy už jsou krásně intenzivní a výrazné, takže je na vás, jakému vzhledu dáte přednost.


 
Za sebe tedy musím říci, že za nějakých 69 Kč nebo kolik rtěnka stála, je vážně celkem fajnová. Není to nejlepší rtěnka jakou mám, ale na druhou stranu určitě nepatří ani mezi ty špatné a ráda po ní sáhnu. Přemýšlím, že až ji zase potkám v katalogu za takovou pěknou cenu, vyzkouším ještě jiný odstín.

Co vy a Avon rtěnky? Má s nimi některá z vás zkušenosti?

12 komentářů:

  1. Mám taky rtěnku z této řady, akorát v jiném odstínu - carnation. Určitě ji řadím do takového lepšího průměru, když by byla v nějaké akci, také bych si koupila další odstín. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta ti úžasně sluší a zase opakuju, že závidím, že rtěnky můžeš... Já bych je nosila až bych brečela... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, Evičko.. a opravdu by se žádná se šetrným složením pro tebe nenašla? :)

      Vymazat
  3. krásny odtieň, moc ti pristane :)

    OdpovědětVymazat
  4. Rtěnky od Avonu jsou mé nejoblíbenější ;))

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá dobře a barva ti sluší. Já nic na rty z Avonu nepoužívám. Jednou se mi tak šíleně osypaly rty po jednom lesku, že od té doby se věcí na rty od Avonu bojím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti věřím, že po takové zkušenosti se toho bojíš..!

      Vymazat
  6. Strašně ti to sluší, jseš krásná

    OdpovědětVymazat
  7. máš divnou pusu... jak žížalu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spíš ty máš divný kecy...

      Vymazat
    2. Ano, mám divnou pusu.. a co s tím mám podle tvého dělat? Mám snad běžet na plastiku, jen proto, aby tvoje dušička měla pokoj? :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)