středa 27. února 2013

Nude Magique BB Cream - L'oreál.

Pěkný středeční večer!

Dáme si další recenzi? Ale jo, dáme :) Dneska o Nude Magique BB Cream od L'oreál. Když mi přišla nabídka od L'oreál na vyzkoušení tohoto BB, skákala jsem dva metry vysoko, však víte jak ráda testuji něco nového a jaký jsem kosmetický nadšenec.. když mi ale BB došel domů a já zjistila, že se jedná o BB s mikrokapslemi, začala jsem tušit trochu problém... Ale k tomu se dostaneme.


Oficiální popis výrobce: S Nude Magique dosáhnete přirozeně krásného vzhledu. Obsahuje unikátní mikropigmenty v kapslích, které se po nanesení na pleť přemění v make-up a zcela se přizpůsobí tónu pleti. Nude Magique zároveň poskytuje pleti kompletní péči a zakrývá její nedokonalosti. Spolehnout se můžete například na 24 hodinovou hydrataci a ochranný faktor SPF 12.



BB má hezké jednoduché balení v tubě. Tuba je na konci zúžená, takže se skvěle aplikuje. Vymáčknete malé množství a tak vám nevyleze krému zbytečně moc, množství se dá jednoduše korigovat. Jak si můžete všimnout na fotce, po vymáčknutí vám vyleze bílý krém tekutější konzistence, obsahující malé hnědé částečky (mikrokapsle), po rozetření se kapsle rozbijí a krém tak postupně dostává barvu. Samozřejmě, bohužel... hrozně tmavou. To jsem čekala už od té chvíle, co jsem zaregistrovala, že jde o BB s mikrokapslemi, protože jsem s nimi dosud měla vždy jen problém.. S kapslemi jsem zkoušela už snad 3 jiné make-upy a BB a nikdy, opravdu nikdy jsem dosud nenarazila na odstín, který by mi seděl! Všechny jsou příšerně oranžové a tento bohužel není výjimka. Tento je po rozetření hodně do oranžova a to se jedná údajně o Light Skin Tone (původně jsem myslela, že se jedná o nejsvětlejší, ale omyl! Existuje ještě jeden světlejší, ovšem v ČR nedostupný. Proč proboha?!). Takže odstín jde úplně mimo mě a opravdu se nepřizpůsobí, na to nesázejte. Přesto bych to nebyla já, abych si ho párkrát neproklepla. A tak vám přináším pár svých postřehů. BB je krásně lehoučký, má řidší konzistenci a po rozetření se rychle vsakuje. Nevytváří žádnou těžkou, hutnou vrstvu, naopak je hodně lehký. Krytí je celkem slabé, jedna vrstva spíše sjednotí tón pleti, rozzáří, ale nic moc nezakryje. ALE co dokáže je naopak zvýraznit všechny nedokonalosti. Ale jak! Prostě si krém rozetřete, dost se vsákne, ale na těch špatných místech prostě zůstane a je výrazný. Na pleti mi zvýraznil suchá místa o kterých jsem do té doby ani nevěděla, zvýraznil všechny pupínky a tak dále.. BB se ani nedá moc vrstvit, sice bylo krytí  při dvou vrstvách trochu lepší, přesto se mi mé pihy pořádně zakrýt nepovedlo ani při třech vrstvách (pro porovnání: asijský BB např. Skin 79 kryje při jedné vrstvě). Hydratace je dle mého absolutně průměrná. V zimě by mi nestačila a bez podkladového krému bych se neobešla. V létě už by ale mastnější pleti stačit mohla, ale 24 hodinová hydratace? Ne-e. SPF je 12, což na BB u nás dostupné je asi pecka, ale na asijské BB se SPF 25 či 30 to je tak nějak málo.. Výdrž je průměrná, ráno jsem se jím natřela, večer něco málo setřela, ale jako rozhodně ne vše.

2 slabší vrstvy


Takže shrnuto podtrženo. Další z drogérkových BB, který vám toho bohužel moc nedá. BB bych to absolutně vůbec nenazývala a make-upem, jak je o něm  psáno už tedy tuplem ne. Jedná se spíše o lehčí tónovací krém, který sjednotí, vhodný jedině pro naprosto dokonalou tmavší pleť, která nemá moc chybiček. Pro nás bledule a holky s nedokonalostmi to bohužel není. Ještě je třeba zmínit jeho cenu, která se pohybuje od 250 do 300 Kč (doporučená cena je 299,90 Kč). Upřímně vám říkám, že kdybych si ho za takové peníze koupila, tak bych byla asi pěkně naštvaná..

Tak a teď se mi pochlubte, jestli s ním někdo z vás má zkušenosti?

Děkuji týmu Loreál za poskytnutí produktu k vyzkoušení.

19 komentářů:

  1. Ja jsem si ho poridila v lete a na opalenou plet byl Light tak akorat. Vyhodou je, ze pokud barva splyne, tak vyrovna ton pleti a nedela smouhy. Na svetle pleti smouhovati priserne...takze v lete ho budu pouzivat, ale znovu bych si ho urcite neporidila!

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušela jsem ho v drogérce na ruku a skončila jsem se stejným závěrem - příšerně oranžové. Na mě je oranžové téměř úplně všechno, ale tohle je skutečně extrém extrémů. Light skin tone možná pro obyvatelky jihu Asie, kde mají všichni pleť snědší, já bych možná vypadala přirozeněji s tím bílým krémem před rozpuštění mikrokapslí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo taky mám takový pocit, že ten bílý krém by na mě seděl lépe :D

      Vymazat
  3. Tak ten je teda vážně oranžovej. Ten si teda určitě nekoupím, ještě že jsem si to přečetla dřív, než jsem si ho pořídila.

    OdpovědětVymazat
  4. Jejda totální oranžáda... a čtu to o něm všude... je to škoda :(

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  5. Ten je příšernej teda. Nesnáším, když make-upy nic nezakrejou a ještě zvýrazní každou nedokonalost.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já jsem spokojená :) Nejsem až taková bledule, ale pořád jsem světlá. Používám pod něho krém... bez toho bych se neobešla a to mám mastnou pleť. A i s SPF si hlavu nelámu protože si pořád dávám opalovací krém s 50kou ať je léto nebo zima :)) Potřebuji sice větší krytí , ale pleť hezky sjednotí. Na léto bude ideální :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já pod něho také použila krém, dokonce i bázi pod make-up.. ale jako stejně hrůza.. kdybych měla tmavší pleť, tak bych ho v létě asi taky používala, ale tahle oranžová mi nebude sedět ani v létě :-/

      Vymazat
    2. Na vícero fotkách co jsem viděla je nějaký do oranžova , ale když si ho dám vůbec mi tak nepřipadá. Nechápu to :/

      Vymazat
  7. Ta barva je až děsivá :D Od Lorealu bych teda čekala víc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bojíš se mě? :D Já teda taky čekala trochu něco jiného.. Jako mají v nabídce asi tak tisíckrát lepší produkty!

      Vymazat
  8. Děkuji za vaše příspěvky! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Škoda, když vyšel na trh tak jsem na něj měla zálusk, ale tušila jsme že to pro mě nebude to pravé ořechové :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je vážně hrůza.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)