úterý 26. února 2013

Laky na vlasy - Balea vs. Garnier

Pěkný večer!

Tak jsem tady! Jsem opravdu neskutečně ráda, že jsem konečně na blogu! Poslední dva dny mne blbnul internet, včera se mi vypnul zrovna když jsem se chystala publikovat článek. No nedovedete si představit, jak strašně mě to vytočilo! :D Ale snad už bude vše v pořádku, dnes tu to byl pán spravit, tak snad už se nebudu zbytečně rozčilovat :)

Dnes tedy článek, který měl být už včera. Ráda bych vám napsala  pár slov k lakům na vlasy, které se u mě doma momentálně usídlily. Jestli jsem někdy používala nějaké stylingové přípravky, tak pak jedině laky na vlasy. I když v mém případě se nedá o stylingování moc mluvit.. :) Jak víte, mám hrozně jemné, nepoddajné a téměř neupravitelné vlasy! Nakulmované lokny, které by vydržely déle než 5 minut jsou u mne nereálné! A tak jsem nikdy žádné extra stylingové přípravky nepoužívala, protože jsem na to jednoduše nikdy neměla nervy. Tedy až na laky na vlasy.. Ty totiž používám denně alespoň pro ten pocit, že dodají mým vlasům tvar a nebudu je mít hned zplihlé. Používám jej každé ráno před odchocem z domu. Vždy vlasy přelakuji, aby mi alespoň na tu cestu na vlak držely tvar a já tak neměla od samého rána na hlavě zplihlou slámu.. Jak si tedy stojí tyhle dva kluci lakující?


Balea Power Volume - Lak pro zvětšení objemu vlasů, extra silně tužící

Lak od Balei jsem si kupovala snad už někdy před rokem. Od té doby je mým každodenním "pomocníkem". Lak má kromě silného utužení také udržet objemné vlasy. No uklidním vás, tak horké to zase nebude. Ale ono to asi taky nebude jenom jeho vina, moje vlasy jsou prostě šílené! Lak je v 300 ml balení a pyšní se 4. stupněm fixace. Musím říci, že balení vydrží mega dlouho, já si jím vlasy stříkám snad každý všední den a teprve teď, asi tak po 10 měsících se dostávám na konec. A teď tedy něco k tomu co umí. Hmm, asi takhle on toho podle mě moc neumí, bohužel. Vlasy jím můžu lakovat jak chci, ale fixace se nekoná (zvětšení objemu už tuplem ne). I kdybych ho na sebe vystříkala půlku, tak mi vlasy stejně nijak nezafixuje a účesy (když už nějaké zkouším) se mi většinou rozpadnou do deseti minut jako kdybych žádný lak nepoužila. Tedy jako ne že bych čekala za 35 Kč nějakou mega kvalitu, ale tenhle lak s mými vlasy neudělá vůbec nic! Efekt absolutně nulový. Plusem je, že efekt je sice nula nula nic, ale nemám po něm vůbec slepené vlasy, s čímž mám u některých laků dost problém (to mám pak vlasy nejen zplihlé, ale navíc nechutně slepené). A ještě i celkem hezky voní (rozhodně lépe než kolega níže). 

Shrnuto podtrženo, jsem ráda, že jsem pomalu ale jistě na dně. Znovu už bych si ho ani za těch 35 Kč nekoupila. Kromě hezké vůně a neslepování vlasů nic neumí..



Garnier Fructis Style - Lak na vlasy s extrakty z bambusu

Tenhle lak je obecně chválený a já tak trochu už vím proč. Mám ho v malém cestovním balení (75ml), které se perfektně hodí na cesty, i když já ho používám běžně i doma, samozřejmě :) Chlubí se stejně jako kolega 4. stupněm fixace, ovšem oproti kolegovi je ten efekt znát. Tenhle lak totiž mé vlasy opravdu zlakuje a nějakou tu chvíli tak vlasy drží svůj tvar. Samozřejmě mi zase zplihnou a ztratí svůj tvar a objem, ale podstatně déle než bez něho (či s Baleou). Vlasy neslepuje a nijak nezatěžuje, navíc se mi zdá, že jsou vlasy lesklejší. Jsou takové svěží a mám z nich hned lepší pocitl. S lakem jsem obecně vzato spokojená, vadí mi na něm akorát jeho parfemace. Nevím, moc mi nesedí a přijde mi celkem silná, z vlasů lak cítím celý den.. Raději bych cítila svůj voňavý šampon, než nevoňavý lak na vlasy.. :) 

Přesto si však plánuji pořídit plné balení, protože nejen že tento lak něco umí, ale navíc je jeho cena více než-li příjemná. Velké balení (250 ml) stojí kolem 80 Kč a dá se sehnat i v pěkných akcích.



 Co vy a laky na vlasy? Používáte? Jaký je váš favorit?

16 komentářů:

  1. Já jsem koupila mamce ten zelený od Garnier a je s ním spokojená, takže si ho možná koupím také :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to máš stejné jako já. Také mi vlasy drží jen chvíli a potom zplihnou.. v pátek jdu na ples, tak jsem zvědavá co si na té hlavně vytvořít. Jinak ti můžu doporučit černý laky od Taftu.. stojí asi 80,- a mě docela drží.. většinou si kupuji 5. stupeň fixace.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě ten Garnier neskutečně smrdí :D Baleu jsem používala a byla jsem s ní právě hrozně spokojená...ale už je to delší dobu, tak možná změnili kouzelnou formuli :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ten Garnier mi taky děsně smrdí :-/ a hlavně ten smrad na vlasech drží! :D Ale pokud mi to trochu pomůže, jsem ochotná to překousnout.

      Vymazat
  4. ja používam ten zelený a je naozaj výborný :) má výbornú vôňu :) :)

    OdpovědětVymazat
  5. ten garnier plánuji vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, kedže mám rovnaké vlasy ako ty, nedá mi nepodeliť sa o niekolko rád. Veľmi dobre mi zaberajú šampony na objem, dajme tomu od Balei, ale najviac odporúčam šampon na objem od Yves Rocher. Má zaujímavú bylinkovú vôňu a nielenže mi vlasy naozaj dobre umyje, ale sú po ňom o poznanie pevnejšie. Po umytí šamponom používam napríklad argánovú kúru na vlasy od Swiss O`Paar a po miernom preschnutí si vlasy ešte poprášim takým tým dvojzložkovým sprejom na vlasy od Gliss Kur, tak isto na objem. Osobne si myslím,že robíš obrovskú chybu,že si priamo na tie jemné vlasy dávaš lak. Ja sa bez penového tužidla pri fénovaní nepohnem. Vynikajúco ti vlasy spevní a sú omnoho tvárnejšie. Až potom po fénovaní používam lak a mám vlasy jednoducho pevnejšie a účes vyzerá plnšie a upravenejšie. Je možné, že sa mi vlasy prestali takto mastiť aj vdaka pravidelnému farbeniu a užívaniu antikoncepcie, ale odkedy som si osvojila túto vlasovú rutinu, mám s nimi omnoho menej starostí. Dalšia vec je, áno, produkty ktoré som zmienila nepatria k high endovej vlasovej kozmetike, ale robia fantastickú službu. Napriek tomu si myslím,že je treba si vedieť vybrať a nebrať niečo len preto,že sa mi minul šampon a niečo je práve v akcii. Omnoho lepšie urobíš, ked si nájdeš to, čo tvojim vlasom bude vyhovovať a zostaneš pri tom. To je podla mňa dôležitejšie ako dokola striedať všetko možné, čo príde, bez ohľadu na to, či je to určené tvojmu typu vlasov, alebo nie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za radu! O pěnovém tužidlu už dlouho uvažuji, takže ho určitě vyzkouším. Jinak je s mými vlasy problém, že objem není jediná věc, která mne trápí.. mívám s nimi hodně dalších problémů (mastné vlasy, roztřepené konečky, padání vlasů), což dělá z malého objemu pomalu ten nejmenší problém.. proto se na něj nemůžu čistě zaměřit a proto používám i jiné šampony, kterými řeším zase to ostatní a jelikož jsem ještě nenarazila na nic pořádného, zkouším pořád něco nového.

      Vymazat
  7. Garnier mam doma taky, ale vubec mi nevoni a kvuli te parfemaci ho ani nepouzivam. Celkove moje vlasy nemaji rady laky, mam je pak takove hrube a je jedno jestli to je nejlevnejsi Balea nebo drazsi treba Kerastase.

    Jeanny

    p.s.: mam na blogu giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Ten od Garnier mám, ten objemový, a taky jsem spokojená. Je snad bezedný, taky ho mám už skoro rok a teprve ted jsem konečně na dně :D Rozhodně si ho koupím znova. S Baleou zkušenosti nemám a asi ani neplánuju nějaké mít :D

    OdpovědětVymazat
  9. Garnier mám ráda :) Já používám od Syoss- Volume lift :)

    littleann5.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Garnier jsem měla asi před rokem a vyhodila jsem ho. Nevyhovovalo mi, že strašně lepil. Ten druhý neznám. Můj favorit je růžový Got2Be Sparkling, už mám třetí po sobě a nechci zatím měnit.

    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Můj oblíbenec je Wella forte pro dlouhé vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  12. ten od balea mi taky nevyhovuje:( ale garnier je dobrej

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za vaše příspěvky a tipy na další laky! ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Mám ten lak od Garnier, a taky se mi moc líbí:)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)