pátek 18. ledna 2013

Matte Gabriella Salvete.

Pěkný páteční den!

Konečně jsem se dohrabala k sepsání článku o make-upu Matte od Grabrielly Salvete, který jsem měla to štěstí vyhrát v rozdávačce na blogu Labradoory. Labradooře tímto velmi děkuji za možnost vyzkoušet tuhle novinku a zároveň se jí omlouvám, že mi tak dlouho trvalo se k make-upu vyjádřit. Pojďme se tedy podívat, jak si u mě make-up stál.


Když dorazil balíček a já ho otevřela, upřímně jsem se zděsila. Protože ten odstín make-upu je na první pohled opravdu děsivý. Make-up mi přišel v odstínu 02 caffelatte. Sice se na stránkách GS tváří jako opravdu světlá barva, v reálu se mi v lahvičce zdál dost tmavý, o tom názvu už ani nemluvím. Pod názvem caffelatte opravdu nevidím svojí světlou pleť :) Rozhodla jsem se ho vyzkoušet a dát mu tak šanci zazářit a světe div se, ve skutečnosti ten odstín tak strašný není. 



Začneme ale balením. Lahvička je skleněná a průhledná, s umělehmotným víčkem a dávkovací pumpičkou. Pumpička je fajn věc, alespoň tak mohu kontrolovat množství, které chci použít. Občas mám akorát problém s víčkem, které mi špatně drží, jinak ale spokojenost. Obal je jednoduchý a přitom vypadá elegantně.


Make-up je řidší konzistence, nanesu-li si kapku na prst, kapka začne stékat. Poprvé mě to trochu zarazilo, ale rychle jsem si na to zvykla. Parfemace je slabá, je to taková ta klasická "makeupová" vůně, nic extra. Make-up se velmi dobře roztírá, nedělá žádné přechody a po rozetření splyne s pletí. Odstín, ač se to nezdá, sedí perfektně. Možná bych zvládla i ten světlejší, ale stejně se pak vždy přepudruji o odstín světlejším pudrem a tak se to tak nějak vykompenzuje :) Make-up pěkně zmatňuje, ale na moji mastnější t-zónu prostě nestačí a tak je pudr nezbytností. Jinak se ale make-up doslova ztratí před očima, je velmi lehounký, na pleti není vůbec cítit a působí velice přirozeně. Žádných map ani viditelných přechodů se nemusíte bát, pleť je pěkně sjednocená. Make-up nemá ani tendenci zalézat do vrásek, či ucpávat póry. Výdrž make-upu taky není špatná, mám-li ho zafixovaný pudrem tak nemám nejmenší problém vydržet s ním celý den a večer je pořád co odličovat. 


Má ale bohužel i nějakou tu chybičku. Jednou z nich je zvýraznění suchých míst. Tím jak matuje, tak bohužel fleky a suchá místa vyniknou. Je tedy lepší pod make-up použít nějaký hydratační krém. Dalším mínusem je pro mě jeho celkem nízké krytí. Jak můžete vidět na fotce, tak make-up nedokáže zakrýt ani pihy či kruhy pod očima, natož nějaké pupínky.. Krytí je tedy opravdu slabší a tím make-up tak nějak nebude pro všechny. Mě to nižší krytí nevadí, sice čouhají moje pihy po celém obličeji, ale zase to působí přirozeně :) Mám-li ale potřebu je schovat, tak sáhnu raději po více krycím make-upu.

Tak a tím jsem vám snad řekla vše, co jsem měla na srdci. Vezmu-li to kolem a kolem, tak musím uznat, že make-up není špatný a příjemně mne překvapil. Na rovinu přiznávám, že GS stojany v drogériích vždy celkem ignoruji a moc po jejich produktech nepátrám, ale tímto make-upem si mě celkem získali. Neříkám, že se jedná o nějaký megahit a bez tohoto make-upu nemůžete být, to ne, ale jsem z něho nadšenější než jsem čekala. Na druhou stranu zase nevím, zda po něm někdy v budoucnu ještě sáhnu, nezdá se mi to jako nezbytnost, kterou bych musela mít vždy po ruce. Spíše dodělám tohle balení a pak se zase podívám jinde :)

Make-up je dostupný ve čtyřech odstínech, k sehnání je např. v drogériích Rossmann a jeho běžná cena je tuším 199 Kč (pokud je to jinak, tak mne prosím opravte!).

Co vy a Gabriella Salvete? Máte zkušenosti s tímto make-upem?

13 komentářů:

  1. Ja na nej psala recenzi,tak mrkni na blog jestli chces::)) přijde mi hroznej,nekryje,když ho dávám tak dela fleky...

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ho také, dokonce i ten samý odstín a jsem s ním spokojená. Ale máš pravdu, suchá místečka zvýrazňuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkus někdy trochu ocásek u linky zvednout :) myslím, že by to u tebe na očích vypadalo lépe, než nezvednutý ocásek :)

    OdpovědětVymazat
  4. Asi záleží na každém, jak mu daný výrobek vyhovuje (snad jako u všech výrobků). Jsem ale za tuto recenzi ráda :) Protože když tobě ten make-up nestačí na mastnotu, nevím, co bych si s ním počala já. Já mám fakt extrémě mastnou pleť, takže pro mě asi ne.. Ale ten jeho obal mě taak lákal :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ho taky, v tom nejsvětlejším odstínu a vyhovuje mi. Suchá místa mi nezvýrazňuje, ale je fakt, že já pod 99% make upů používám hydratační krém. A i s mastnějšími místy si u mne poradil, takže já jsem z něj nadšená a asi si ho koupím znovu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem měla taky možnost ho otestovat, a jak píšeš, odstín mi přišel dost tmavý, ale přišlo mi, že se pěkně přizpůsobil, ale celkově, průměrný make-up který už znovu mít nemusím :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nezkoušela jsem ho, ale podle tvé recenze nezní špatně.
    Make-upy moc ale nepoužívám, spíš si chci už konečně pořídit BB. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám radši ten hydratační, ten mi suchá místa nezvýrazňuje, ale je fakt, že tenhle taky není tak špatný. A přesně jak píšeš, vypadá krásně přirozeně a když chci lepší krytí, prostě sáhnu po něčem jiném :)
    Já mám teda odstín 01 a ten je perfektní, hydratační mám zase 02 a sednou mi oba :)

    OdpovědětVymazat
  9. Máš na soutěže opravdu štěstí! :)
    Já jsem ho nezkoušela, ale podle toho, co píšeš by mi ani nevyhovoval. Takže díky za recenzi, aspoň nevyhodím peníze za něco, co není pro mě. :)
    Svět podle Kláry

    OdpovědětVymazat
  10. Zrovínka ho používám a myslím, že je to takový nadprůměr :)
    Ale jinak mám nejsvětlejší odstín a stejně si myslím, že úplně s mou přirozenou barvou nesplyne :(

    OdpovědětVymazat
  11. Osobně jsem spokojená, i když Rimmel Matitude 16h mi kryl víc. Ale u tohoto make-upu oceňuji přírodnější složení (viz množství parabenů apod.) a vzhled pleti mi přijde s make-upem taky krásný. Také mi tento make-up přijde krémovější až mastnější, oproti Matitude od Rimmel, takže pod make-up od GS opravdu nic nenanáším. S pudrem jsem make-up vyzkoušela a nebylo to ono, spíš mi zdůraznil rozšířené póry, takže pudr s ním nepoužívám.
    M

    OdpovědětVymazat
  12. ahoj...prosím tě...chci se tě zeptat na tento makeup....na internetu už jsou jen recenze, ale ke koupi není nikde...před týdnem jsem ho ješte měla, ale ztratila jsem šminky :D..měla jsem ještě tuhle ''stoletou'' verzi...a seděl mi perfektně..ale teď není nikde k dostání a ani se nemůžu nikde dobrat jeho přesné 'nový' alternativy..Nejsem zrovna v makeupech nějaký mág a jsem už fakt zoufalá :D..tak ti píši sem :) byl pro mě fakt perfektní :D
    Našla jsem od Gabrielly v lahvičče 'HD' (s quaxylem a glycerinem) a 'Cover' makeup, a s nejpodobnějsím názvem makeup v tubě matte foundation...ale nemá to samy složení co tento :)
    Mohla bych poprosit o radu?..jestli nevíš kam zmizel nebo jak ho sehnat? :) Děkuju If.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, obávám se, že tenhle už se sehnat nedá, pár let se již nevyrábí. Když jsem omrkla, co nyní mají, tak bych řekla, že nejblíže mu bude Perfect Skin Foundation, který je ve skleněné lahvičce s pumpičkou a nebo ten zmiňovaný v tubě Matte Foundation. Úplně stejný nebude žádný, protože tyhle dřívější neobsahovaly to, co se od make-upů žádá dnes. Například SPFko (to má ten ve skle Perfect Skin) nebo různé druhy vitaminů (ty obsahuje zase ta tuba), atd :) Já bych šla asi do toho skla :) Ale to je fakt jen taková rada z fleku, vyzkoušené je bohužel nemám, tak snad mě nezabiješ, pokud poradím špatně :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)